Franse Bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Franse Bulldog (Gast)

Hallo Mensen,   Ik weet niet of dit de juiste manier is of als jullie dit als spam ervaren maar ik moet mijn hart even luchten.Mijn nicht is vorige week haar franse Bulldog verloren na een korte maar hevige ziekte. Ze hebben nog van alles geprobeerd om het leed te verzachten met dure medicijnen maar het mocht niet meer baten. Aangezien haar hele leven bijna om het bulletje draaide is het een groot gemis en wil ze eigenlijk wel weer een nieuwe.Ze bezit niet over de financiele middelen voor de aanschaf van een nieuwe. Ze heeft al veel spullen verkocht om aan geld te komen maar dit is nog niet genoeg. Mochten jullie nog een eurootje over hebben voor mijn nicht dat zou dat super zijn!   

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Allereerst veel sterkte voor je nicht.

Ik heb heel wat mensen in nood geholpen en meer mensen hier hebben dat gedaan, maar dit is niet de manier denk ik.

Ik hoop dat je nicht in overweging wil nemen een lieverdje uit een asiel een gouden mandje te geven.

honden page profiel --

honden foto van -

Veel sterkte met dit verlies. Ondanks dat ik het verlangen naar een nieuwe viervoeter wel kan begrijpen, denk ik niet dat dit een verstandige keuze zou zijn. Als jullie al zo veel moeite hebben met de aanschaf, wat doen jullie dan als de hond opeens medische zorg nodig zal hebben? Dit is nou eenmaal niet een ras dat bekend staat om haar gezondheid. 

Om deze reden is het ook van belang de hond (indien jullie een pup willen) aan te schaffen bij een verantwoorde fokker, maar het bedrag daarvoor krijg je nou eenmaal niet bij elkaar gespaard met een paar kleine donaties.. Ik ben sowieso van mening dat deze vraag erg ongepast is voor het doel waar het aan geschonken wordt. 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik denk niet dat het verstandig is om dan weer een hond te nemen als je al zo moet sprokkelen voor het aankoop bedrag. 

Ik snap haar wel, maar denk dat het beter is om even te sparen om er voor te zorgen dat ze er financieel helemaal klaar voor is. 

honden page profiel RvdhRvdh

honden foto van Rvdh

Hoi hoi op facebook is er een herplaats groep voor franse bulldoggen, misschien is dat iets? De groep heet: franse bulldogs met en zonder stamboom op zoek naar een nieuw baasje.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is toch meer iets voor familie en vrienden om zo iemand financieel te steunen voor een hond.

Inderdaad, een herplaatster is misschien een optie.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De werkelijke kost van een hond zit 'm niet in de aankoopprijs, maar in de dagdagelijkse zorg vele jaren lang. Wie beslist een hond in huis te halen, neemt hiermee m.i. ook de verantwoordelijk om voor het dier te zorgen en dat kost nu eenmaal geld.

 

Een hart voor honden hebben en graag je liefde, aandacht en tijd in hen investeren hoeft niet gelijk te staan met zelf een hond te bezitten. Je kan op heel wat andere manieren iets voor een hond betekenen (en omgekeerd!). Vrijwilligerswerk, opvanggezin, uitlaatdienst, doggysitter, e.d. 

Gezien je nicht financieel niet voor een hond kan zorgen, kan ze dus ook op een andere manier wat voor een dier betekenen, en hier veel voldoening, vriendschap en genegenheid in vinden!

Volgende forumvraag: vraagje pup uit buitenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^