Cavom compleet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoukanouk

Wij hebben een herder en die gebruikt biofood en moet wel twee a drie x per dag poepen, dat lijkt mij wat te veel.

maar is Cavom compleet wel een goede brok?

of farmfood?

of dog lovers gold beter

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Van de merken die je noemt vind ik Dog Lovers Gold de beste brok. Drie keer per dag poepen is wel vrij vaak inderdaad. Naast de frequentie van ontlasting is de "kwaliteit" van de ontlasting ook belangrijk. Is het stevig, of juist slap, is het veel?

Als je wilt weten hoe je kunt zien of een brok goed is, check de analyse en ingredienten dan op deze 6 punten: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

honden page profiel RoxenRoxen

Ik heb jaren Cavom gevoerd, goede ontlasting, mooie vacht. Ik was altijd heel tevreden totdat, een van de honden het niet meer wou eten. Van alles geprobeerd maar, ze at het niet dus inmiddels overgestapt. Het is wel een brok die vaak zwaar op de maag valt en je moet er over het algemeen minder van geven dan andere brokken.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ligt eraan wat je wil bereiken... 

 

Cavom is een brok voor honden met een hoger energielevel. Mijn Odi deed het er super op. Viel snel af, maar met Cavom bleef hij keurig op gewicht. 2x per dag ontlasting.

 

Ik heb met Farmfood betere ervaring dan met DLG. Farmfood verteert een heel stuk beter dan DLG. Van Farmfood hebben ze ook minder nodig. 

 

Als het alleen om vermindering van ontlasting gaat, zou ik eens naar KVV kijken.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

2 of 3x per dag poepen is helemaal niet vreemd hoor. De ene poept wat vaker dan de ander (net als mensen), wel is het belangrijk om de hoeveelheid in de gaten te houden.

 

Dat een hond ong net zoveel poept als het aantal maaltijden dat hij krijgt vind ik heel normaal.

 

Ik voer meestal rauw en mijn honden poepen 2-3x daags een beetje (soms poept de ene 2-3x tijdens de ochtendwandeling, steeds een paar keuteltjes). Als ik (ook) brok voer verandert de frequentie niet, wel de hoeveelheid ;)

 

Biofood en Cavom zijn beide gemiddelde brokken met vrij veel granen. Cavom is geperst dus minder maagvulling en minder goed voor de tanden, voor energieke honden idd wel weer handig.

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Mij beviel DLG beter dan farmfood, bevat ook een beduidend hoger vleespercentage.

Volgende forumvraag: Veranderen of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^