Nieuw lid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone Simone

honden foto van Simone

Goedeavond . Ik ben nieuw op dit forum en ben al aan  het rond snuffelen gegaan of mijn vraag er tussen staat maar nog niets gevonden. 

Sinds 24-12-2015 hebben wij een EOB . Reu genaamd Easy. Geboren op 07-11-2015 . Hij is op 24-12 bij ons gekomen omdat moeders hem geen melk meer gaf en niet meer naar nest om keek. Hij at ook al zelfstandig. Vanaf moment dat hij bij ons kwam aan de diaree . Dezelfde dag controle dierenarts. We moesten aan zien.  Hij was ook nog eens de kleinste en jongste van het nest.

Op18-12 woog hij 2,7 vanuit het nest. 24-12 3,2 . Na de kerst zou het over moeten zijn. 29-12 terug dieren arts nog niet over en gewicht 2,8. Verder was er niets aan de hand met de hond . Medicatie en royal canin speciaal voer en na paar dagen ging het goed . Ontlasting gelukkig weer goed . 

2e inenting met 9 wkn gekregen en toen woog meneer 5,8 . Hij was flink aangekomen al. 

Maar wat ik me nu dus afvraag wat hoort een gemiddelde EOB te wegen op die leeftijd ? Hij is nu 10 wkn . Hij krijgt caro croc puppy met wat nat voer uit blik van royal canin van dierenarts . 

Wat kan hij het beste krijgen. Dieren arts heeft wel uitgerekend dat hij ca 230 Gr brokken per 24 uur moet hebben zonder dat het een rol mops wordt. Hij heeft al wel een slechte start gehad maar geen idee of hij nu op de goede weg zit nm.

Heeft er iemand tips ? 

 

Groetjes Simone 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Welkom op Hondenpage

 

Je pup is goed op gewicht als je net zijn ribben niet ziet,een puppy mag een beetje meer vet hebben,ribben kun je daardoor net wel/net niet zien.Zie je zijn ribben te duidelijk dan meer voeren,voel je zijn ribben niet meer dan minderen met het voer.

 

Ik begrijp alleen niet goed waarom hij van de Dierenarts medicatie krijgt en Royal Canine als er verder niks aan de hand was..

 

 

honden page profiel Simone Simone

honden foto van Simone

Hoi soraya,  ribben zijn zeker niet te zien nu of te voelen. Was eerst wel omdat hij waterdunne diaree had en daarom medicatie gehad om evt parasiet tegen te gaan. Onderzoekbontlasting had later niets opgeleverd . Mede omdat het vanaf 24-12 tot 29-12 duurde. Dat vond de dieren arts lang genoeg. En ook omdat hij afgevallen was .  Nu heeft ie geen medicatie meer hoor. En het voer was ook om de darmen rust te geven . Uitgebalanceerd voer . 

 

Volgende forumvraag: gopro honden harnas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^