Puppy eet binnen enkele seconde zijn eten op.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

 wat een schatje

honden page profiel rilanarilana

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik zou op je gevoel geven en niet blindelings op de DA vertrouwen hoor, vaak hebben ze ook geen verstand van barf of kvv.

Super mooi hondje trouwens!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Dat hoeft niet genoeg te zijn, net als mensen, zijn honden individuen.  Dat zijn richtlijnen.
Mijn raad : geef haar gewoon meer te eten per keer.
Bij mij krijgt een pup extra, zo gaat dat schrokken over en pups zullen in het opgroeien echt wel terug op gewicht komen.
 
Welk ras is het?
  "

 Klinkt heel leuk en neem ook zeker van je aan dat het bij jou geholpen heeft. 

 

Hier is dat echter geheel niet zo. Hoe vaker en hoe meer, hoe onverzadigbaarder bij Loco. Die at zo snel (gewoon omdat het een gulzigerd is) en had geen flauw idee of hij 10 gram of een halve kilo weggewerkt had. Waar hij eet en met wie of wat in het bijzijn maakt ook geen verschil, hij heeft wat betreft schijt ad wereld om hem heen.

 

Nu bijna 5 jaar later, schrokt hij een ietsiepietsie minder maar kauwen?......nee hoor, alleen maar op een kluif. Zorgen dat het door je strot past en afslikken die hap! Dat is en blijft zijn motto. Daarna heerlijk uitbuiken dat doet hij dan wel weer met veel plezier.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ahhh mooi meisje!

honden page profiel rilanarilana

"  Klinkt heel leuk en neem ook zeker van je aan dat het bij jou geholpen heeft. 
 
Hier is dat echter geheel niet zo. Hoe vaker en hoe meer, hoe onverzadigbaarder bij Loco. Die at zo snel (gewoon omdat het een gulzigerd is) en had geen flauw idee of hij 10 gram of een halve kilo weggewerkt had. Waar hij eet en met wie of wat in het bijzijn maakt ook geen verschil, hij heeft wat betreft schijt ad wereld om hem heen.
 
Nu bijna 5 jaar later, schrokt hij een ietsiepietsie minder maar kauwen?......nee hoor, alleen maar op een kluif. Zorgen dat het door je strot past en afslikken die hap! Dat is en blijft zijn motto. Daarna heerlijk uitbuiken dat doet hij dan wel weer met veel plezier. "

 ze doet het alleen met eten. als ik haar een kippenek geef dan doet ze wel goed kauwen. ik ga haar eens wat meer eten geven en toch de schrok bak proberen. die zijn niet zo duur en het proberen waard. uitbuiken doet ze niet ik doe na het spelen altijd eten geven zodat ze erna gaat slapen. maar helaas gaat zij niet slapen maar speelt ze vrolijk door.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja ook zeker gewoon proberen horen! Zijn allemaal unieke wezentjes dus geen pasklare oplossing voor elk en ieder Mijn andere vent zou het liefst met mes en vork eten en slikt absoluut niks af waar hij eerst niet even voorzichtig op gekauwd heeft om te verzekeren wat het is en welke aanpak nodig is. Mijn andere vent is een echte fijnproever die op zijn dooie gemakje geniet van zijn maaltijd. Okee, eens in de zoveel tijd krijg ik na zijn geur en smaaktest een blik vol afschuw en verontwaardiging toegeworpen.....Want hoe heb ik het in godsnaam in mijn hoofd gehaald om hem die (dure) troep voor te schotelen?????.....ja dan heb ik als 'baasje' eventjes bij hem afgedaan hoor.

honden page profiel rilanarilana

" Ja ook zeker gewoon proberen horen! Zijn allemaal unieke wezentjes dus geen pasklare oplossing voor elk en ieder Mijn andere vent zou het liefst met mes en vork eten en slikt absoluut niks af waar hij eerst niet even voorzichtig op gekauwd heeft om te verzekeren wat het is en welke aanpak nodig is. Mijn andere vent is een echte fijnproever die op zijn dooie gemakje geniet van zijn maaltijd. Okee, eens in de zoveel tijd krijg ik na zijn geur en smaaktest een blik vol afschuw en verontwaardiging toegeworpen.....Want hoe heb ik het in godsnaam in mijn hoofd gehaald om hem die (dure) troep voor te schotelen?????.....ja dan heb ik als 'baasje' eventjes bij hem afgedaan hoor. "

 ja dat is ook zo elke hond is anders, leuk dat uw hondjes zo rustig eten ahaha. die van ons eten echt alles op, ook alles op de straat, maar nu wij zijn overgestapt naar Barf is dit ook bijna over.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik ben het wel eens met yin yang en ik!


Ik zou het eerlijk gezegd gewoon even bij die 300 gr pd houden.
Hoe ziet je pup eruit? Te dik of dun?

Zo niet, gewoon blijven voeren zoals je nu doet.
Ik zou het wel verdelen over 4 x pd ipv 5 keer, dan is de hoeveelheid net wat groter.


Mijn hond zou echt blijven eten wat ik hem aanbied, al is dat 10 kilo per dag.
Ook hij kauwt niet echt, maar slurpt de kvv naar binnen.. haha
Ook hier is de bak binnen 3 sec schoon leeg!


Doe vooral waar jij en je pupje je goed bij voelen!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Nog een tip voor het schrokken: ik geef ook kvv en vind het niet zo fris in een kong, waar ze dan mee door het huis slepen. Dus ik verstop kleine hapjes kvv verspreid door de tuin. Zijn ze zo 5 minuten mee zoet om alles te zoeken. Laat ze meteen lekker werken voor hun eten!

honden page profiel ElianeEliane

40 à 45 gr/kg gewicht is de algemene voedingsrichtlijn bij KVV. 

Aan 5,5kg per 45gr = 250 gr verdeeld over 4 maaltijden.

Bij KVV is er niets om te kauwen. En in tegenstelling met de mens is een hond zijn maag voorzien om grote stukken te verteren.

En dat is gewoon heel normaal. Hier zetten ze allemaal hun turbo op van zodra die etensbak de grond raakt. Das amper 2 of 3 keer met m'n ogen knipperen en zijn ze al met de afwas bezig 

En na de voeding een lekker stuk kophuid om op te knabbelen. Is goed voor de vertering.

 

Wel een heel mooie pretty girl

 

honden page profiel rilanarilana

Hallo Allemaal,

Ik heb een schrokbak gekocht, zie tot nu toe nog geen verschil, ik ga het inderdaad eens verstoppen in de achtertuin dan kan ze meteen ook voor het eten werken, dat is een hele goede tip, Chiva is niet te dun of te dik ze is gewoon goed, ze is gister weer gewogen en weegt nu 5,8.

honden page profiel rilanarilana

Onze lieverds! Foto is vandaag gemaakt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  ja dat is ook zo elke hond is anders, leuk dat uw hondjes zo rustig eten ahaha. die van ons eten echt alles op, ook alles op de straat, maar nu wij zijn overgestapt naar Barf is dit ook bijna over. "

 Zeg maar gewoon  'jouw hondjes' hoor. 

 

Ik zie net dat het er wat kullig staat, mijn andere hond (x2) is één en dezelfde hoor. De ene is de schrokkop en de andere eet supernetjes op zijn dooie gemakje. Maar tot nu toe heb ik gelukkig nog nooit een van de straat of poepvreter gehad, toch weer een zorg minder. De schrokkop zou af en toe wel naar resten etenswaar willen duiken maar is daar goed en makkelijk in af te remmen met een 'laat dat'.

 

Edit: leuk stel heb je daar! 

honden page profiel Katrien Van HerzeleKatrien Van Herzele

" Ze kauwt inderdaad niet, ze slikt alles in een keer door. "

 Eigenlijk is schrokken de natuurlijke manier van eten bij honden en hondachtigen. Komt nog uit de tijd dat ze jaagden. Hoe sneller men eet, hoe meer kans men heeft om genoeg binnen te krijgen want meestal wordt er in groep gejaagd. Het maagzuur van honden is daarom ook zo hoog (tenminste als ze rauwe voeding eten, als ze brok eten verlaagd de zuurtegraad), en hun verteringsstelsel is er op ingesteld om grote stukken vlees en bot te kunnen verteren.

honden page profiel rilanarilana

"  Eigenlijk is schrokken de natuurlijke manier van eten bij honden en hondachtigen. Komt nog uit de tijd dat ze jaagden. Hoe sneller men eet, hoe meer kans men heeft om genoeg binnen te krijgen want meestal wordt er in groep gejaagd. Het maagzuur van honden is daarom ook zo hoog (tenminste als ze rauwe voeding eten, als ze brok eten verlaagd de zuurtegraad), en hun verteringsstelsel is er op ingesteld om grote stukken vlees en bot te kunnen verteren. "

 hallo,

ze krijgt inderdaad rauw voer Darf en Kivo, ik wist niet dat schrokken normaal was, als het geen kwaad kan voor mijn hond, dan laat ik het gewoon gaan. bedankt!

honden page profiel Katrien Van HerzeleKatrien Van Herzele

Gewoon in de gaten houden hoe groot de brokken zijn zodat ze zich niet verslikt. Maar als het gemalen vlees en bot is dan zou dat geen prolbeem mogen zijn.  Met ouder worden gaan ze meestal ook wat rustiger eten hoor. Hier zijn er 2 die heel rustig eten (de whippets) maar de koningspoedel is altijd heel snel klaar met eten. :-)

Maar schrokken ziet er best raar uit voor ons hé, maar hoef je je niet echt zorgen over te maken.

 

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel

honden foto van ~Spike~ de teckel

Mijn hondje is nu 3 jaar en krijgt kvv. Toen die pup was schrokte die en nu nog steeds. Het kost meer tijd om het bakje neer te zetten dan dat hij nodig heeft om het op te eten.  Over brokjes doet hij wel langer. Maar ik zou mij er niet te druk over maken.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^