2 hondjes die elkaar niet mogen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gitana (Gast)

Een goedendag  Mijn verhaal ik heb vroeger een jaar of 6 geleden een hondje gehad een minie yorkshire. Mijn oma van toen 76 kwam na bijna 2 jaar in het ziekenhuis gelegen te hebben thuis en was op slag verliefd op mijn hondje. Ik vond dit zo mooi om te zien dat ik haar aangeboden heb het hondje mee te nemen en er voor te zorgen . Een jaartje later heb ik zelf weer een hondje gekocht een chines naakthondje Nu zijn we 6 jaar verder en gaat het niet zo goed met mijn nu 82 jarige oma . Het hondje de yorkshire heeft echt een luizeleventje gehad want na de dood van mijn opa heeft ze hem verzorgdt als 1 van haar kindjes Nu heeft ze mij gevraagd of ik haar hondje een spuitje wilde laten geven op het moment dat ze overlijd door een dierenarts zodat ie met haar mee kon in het graf want niemand was zo goed voor hem als zei zelf en ze wilde hem daarom niet achter laten Ik heb haar uitgelegd dat een dierenarts een gezond hondje van 7 a 8 jaar niet zomaar een spuitje geeft en dat dat dus niet kon  Nu heeft ze mij vorige maand gevraagd haar te beloven dat ik het hondje zelf terug zou nemen en het bij niemand anders mocht zijn als bij mij . Nu komt mijn probleem !!! Ik heb al een hond de chinese naakthond . Alle twee de hondjes uitzonderlijk van elkaar zijn de liefste beestjes. Nu zijn ze een aantal keer bij elkaar geweest en volgens mij zit daar geen klik. Die van mij wilt heel graag spelen maar dat wil die yorkshire dus niet als ze bij elkaar zijn en dat is tot nu nog niet vaak geweest dan blijven ze bij elkaar uit de burt en komt de chines naakt hond dichterbij dan gromt de yorkshire Eigelijk ligt het ook een beetje aan de yorkshire want de chinese naakthond wil alleen spelen  Er zit een leeftijd tussen van zon 2 a 3 jaar afzonderlijk van elkaar mogen ze nog graag spelen met bal enz. Iemand tips over hoe ik hier straks mee om moet gaan? 

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Ik zou persoonlijk zoveel mogelijk met beide hondjes samen gaan wandelen zodat ze meer kunnen wennen aan elkaar zonder dat ze in elkaars 'territorium' zitten, en als jou hondje een beetje te actief is naar de York toe, leid hem dan af met een speeltje ofzo.

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Ohja, ook veel sterkte met je oma :(

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, dat denk ik ook.

Geef het wat tijd en ga inderdaad af en toe samen met ze wandelen.

Ik heb zelf ook 2 honden waarvan er 1 speels is en de ander niet (die is al oud).

Maar ze kennen elkaar goed en weten wat ze aan elkaar hebben.

Toch kunnen ze goed opschieten met elkaar en hebben ze ook wel dingen die ze samen kunnen doen.

Ze gaan bijvoorbeeld vaak samen hier naar buiten in het weiland en scharrelen dan samen zo een tijdje rond.

Sterkte ook met je oma!

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

In mijn ogen ligt het niet aan het yorkje. Die geeft door grommen aan dat hij geen zin heeft om te spelen en de ander moet daar respect voor hebben.

mijn tip is dan ook om ervoor te zorgen dat het naakt hondje de york niet kan lastig vallen en dat ze de york de ruimte moet geven.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik zou eerst samen een aantal wandelingen maken waarin jij beslist dat zodra de york gaat grommen de nakert weghaalt en afkapt, gaat het buiten allemaal goed dan kan je dit binnenshuis proberen, en ik zou dan wel alle speelgoedjes en botten weghalen en dit alleen onder toezicht geven. houd de grenzen die ze aangeven naar elkaar goed in het oog dan komt dat echt wel goed. verwacht ook niet dat alles in 1 dag of week goed gaat.

ik heb ook een pup, nu net 1 jaar geworden bij mijn oudjes, en nog hebben ze weleens mot, dat mag en is prima ze mogen best aangeven dat hij weer eens te druk is en hij mag best in hun zone komen maar dan wel rustig.

honden page profiel ElianeEliane

Hondjes hebben tijd nodig om aan elkaar te wennen.

Belangrijk is om zeker in het begin te zorgen dat ze beide ook apart een adempauze hebben. Dan kan je hen wat ruimte geven door bvb gebruik te maken van een kinderhekje, zodat je 2 kamers opdeelt. En hen bvb op dat moment elks te trakteren op een lekker stuk gedroogde kophuid. En laat ze dan maar lekker knabbelen. 

Bij de één gaat het sneller dan bij de andere. Maar meestal hebben ze wel een aantal weken nodig om aan elkaar gewoon te worden.

De één zal leren om wat meer enthousiasme te verdragen en de andere  zal leren inbinden. Geduld is inderdaad een mooie deugd 

Het beste voor je oma.

Volgende forumvraag: Kameraadje voor onze hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^