Volgens mij wil ik hem zelf houden. (pyreneese herde mix)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Anne, zou het je lukken om een foto te plaatsen van je hondje? Ik ben nu wel heel benieuwd hoe hij eruit ziet. Ik heb nog nooit een wit pyrenees herdertje gezien, wel heel licht stro-kleurig.

 

Soms kan het inderdaad helpen als je er een andere hond naast zet, dat ze steun aan elkaar hebben. de enige manier om daar achter te komen is om dat te doen: je zou eens een maand op een andere hond kunnen passen in de vakantie, wel eerst kijken of er een beetje een klik is.

 

Als je hond inderdaad Pyrenees herdersbloed heeft, zou je kunnen kijken hoe zijn reactie op schapen is en eens een paar lessen kunnen nemen. Bijvoorbeeld bij André en Helen Troost in Zoetermeer (Sweet Lake Shepherds) die werken zelf ook met dit ras. Dit zeg ik omdat een van mijn honden (kruising spaanse waterhond) ook behoorlijk onzeker was toen hij hier kwam vanuit Spanje. De omslag kwam toen ik er bij toeval achter kwam dat schapen hoeden zijn ding leek te zijn en ik opeens een blije hond zag en iets van vertrouwen merkte.  Ik heb toen wat lessen genomen en ben regelmatig met een kudde meegegaan. Het werd toen binnen korte tijd een totaal andere hond, hij leerde heel snel, ook andere dingen waar hij eerst geen interesse in had. Hij barst nu van het zelfvertrouwen en vuurwerk is het enige waarvan hij bang is. Door dat te gaan doen waar je hond goed in is, wat bij de achtergrond van het ras hoort, krijg je geweldig goed contact met je hond en je hond wordt ook stabieler en krijgt meer zelfvertrouwen. Het kan ook zijn dat speuren of een andere hondensport je hond beter ligt. Maar bij mijn hond was schapen hoeden de magische formule.

 

 

honden page profiel AnneAnne

Wat een mooi verhaal bindi om te lezen. We twijfelen nog zo om er een hond bij te nemen. Want de hoofdreden zou Mike zijn. En Tsja je weet natuurlijk nooit van te voren of je er goed aan doet.

Voor het zelfde geld vind hij er echt niets aan en helpt het niet in zijn gedrag. Jammer genoeg heb ik geen stabiele honden in mijn omgeving om het eens te proberen of het hem helpt.

Ik zou het wel aan durven. Mijn man ook wel maar die is met name bang dat het averechts werkt en heb je twee honden 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Misschien is er hier iemand die in de buurt woont met een stabiele hond? Dan kan je samen wandelen in de zin van sociale wandelingen. 

honden page profiel AnneAnne

Dat is het net. Wandelen met honden vind hij erg leuk. Hij heeft ook niets tegen honden. Maar of een andere hond hem kan helpen in zijn angsten is de vraag. En met alleen een wandelingetje denk ik niet dat dit gaat helpen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Oh sorry, ik dacht dat hij andere honden ook spannend vond. 

Ik haal blijkbaar topics door elkaar.

honden page profiel BindiBindi 3 doggies

Ik denk dat je hem moet nemen zoals hij is, je weet dat ik er 4 heb en ze nemen echt wel gedrag van elkaar over, 1 hond vind kinderen helemaal niets, dus de hond die ze wel redelijk vind gaat de hond helpen die kinderen niets vind, is maar even een voorbeeldje hoor O-)
Kijk gewoon naar de dingen die hij wel goed doet, en dat hij zo voor uit is gegaan vind ik al heel knap gedaan door jullie en de hond.Ik weet niet hoe ik kluifjes moet geven, anders had je ze van mij al gehad ;-)

honden page profiel AnneAnne

Wat ben ik toch altijd blij met jou reacties bindi ;-)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: extreme verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^