vechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marion (Gast)

We hebben een hond van 13 en een hond van 21 maanden. Altijd ging het goed en de oudste hond heeft bij ons ook altijd voorrang, eten, snoepje ed. Plotseling begint de jongste te grommen en happen naar onze oudste hond. wat is hierbij de beste oplossing?  Op Internet voldoende te vinden over puppy's bij oudere hond maar ze is toch echt geen pup meer. Het zijn beide teentjes. 

honden page profiel ElianeEliane

Nee idd. Je geeft het zelf al aan.

De pup wordt stilletjes aan volwassen en wil zich nu ook graag gaan profileren. En ontwikkelt zich dus ook als een individu, dat voorkeuren heeft, maar dus ook bepaalde grenzen zal aangeven. 

Het is mss meer aangewezen om ze beide op gelijke voet te zetten. Er is geen vaste rangorde bij honden. Dus elks geeft aan wat belangrijk is / gevonden wordt.

Zorg er voor dat er voldoende ruimte is. Zodat ze van elkaar kunnen weggaan als ze dat wensen. Het is voor honden die op dat moment, voor welke reden dan ook, stress hebben; afstand kunnen nemen van de andere hond(en). Zodat de spanning kan weg vloeien.

 

Volgende forumvraag: Hulp bij beter laten luisteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^