Chocolade labrador zoektocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yelhsa (Gast)

Hallo iedereen,   Sinds enige tijd ben ik opzoek naar een speelvriend voor onze chihuahua.  Jammer genoeg vind ik niet wat we zoeken, we willen namelijk een labrador uit een particulier gezin of een kweker met 1 ras. Telbare keren ben ik al gaan kijken naar een nestje om dan te stuiten op verschillende rassen in kleine hokjes. Heeft iemand tips of heeft er iemand weet van een nestje?    Groetjes

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het is lastig om een betrouwbare particuliere fokker te vinden. Zoals jij zelf al zegt: meestal kom je dan terecht bij br00dfokkers. Mag ik vragen waarom jullie niet voor een stamboompup willen gaan? Vanwege de kosten of om een andere reden? 

 

Betrouwbare fokkers kun je vinden bij de rasvereniging van de Labrador: https://www.nlv.nu/fokkenenpups/voorpupkopers/dekberichten.php Op dit moment zijn er alleen maar gele pups beschikbaar. Maar als je op de link klikt, zie je dat er bruine pups worden verwacht.

 

Succes 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Gewoon, kijken bij de rasvereniging (https://www.nlv.nu/ voor NL, http://www.blrc.be/ voor BE)

 

Ook fokkers zijn gewone gezinnen, en ze besteden vaak meer tijd, liefde, geld en aandacht aan hun pups dan een 'gewoon zomaar' nestje. Waar jij bent geweest zijn waarschijnlijk allemaal br00dfokkers, zou ik ver vandaan blijven.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou bij de rasvereniging van de labrador kijken (weet niet of je van belgie of van nederland bent, vandaar dat ik er geen link bij heb). In ieder geval niet via marktplaats ed zoeken, dan kom je vaak uit bij kwekers met veel honden in kleine hokjes óf bij mensen die zogenaamd een keer een nestje voor de leuk hebben gedaan maar die dan gewoon pups opvangen van een br**dfokker. Bij de rasvereniging weet je zeker dat alle benodigde tests gedaan zijn etc. 

 

Ook zou ik geen speelmaatje nemen voor de hond die je nu al hebt, maar als je nog een hond erbij neemt zou ik dat voor jezelf doen. Lang niet iedere hond is dolgelukkig als er nog een hond bij komt en als je het echt voor je chihuahua wil doen betwijfel ik toch ten zeerste of een labrador erbij de beste keus is (vaak nogal lompe, onstuimige honden waarvan het gedrag natuurlijk in goede banen te leiden is maar dit kost wel tijd en in de tussentijd kan je chihuahua een super drukke labrador pup weleens niet zo geweldig vinden ). Dat geeft dus niet, als jullie zelf graag een labrador erbij willen en het in goede banen leidt maar ik bedoel meer dat als je het puur als speelmaatje doet voor de hond die je al hebt dat je dan wel eens teleurgesteld zou kunnen raken..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Goed dat je bij zulke praktijken in ieder geval géén pup hebt aangeschaft

 

Kijk bij de rasvereniging, of je moet toevallig iemand tegen het lijf lopen die een nestje heeft... onthoud wel dat je dan totaal geen informatie over de gezondheid hebt..

Yelhsa (Gast)

We hebben nog niet echt speciaal gezocht naar een hond met stamboom maar ik ga dadelijk even kijken bedankt voor de tip!

We hebben al ervaring met onze chihuahua en labradors vandaar de keuze nu voor een labrador. Het zou natuurlijk gek zijn om enkel een hond voor mijn hond te nemen . Het moet een speelvriend voor heel het gezin worden.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hallo!

 

Inderdaad super dat je op tijd hebt gezien dat je met niet al te beste fokkers te maken had! 

 

Waarom wil je een hond uit een particulier nest? Alleen vanwege de kosten of spelen er andere dingen mee?

 

Op die manier wordt het namelijk een stuk moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. 

 

Verder, ik heb een choco labrador. Wij hebben hem als herplaatser gekregen toen hij 4 mnd was, Willem leefde bij zijn vorige gezin met 2 chihuahua's.

Dit was ook meteen de rede dat hij veld moest ruimen, hij was te druk! 

 

Besef je wel goed dat een labrador ook echt lomp is, hij niet echt kijkt waar hij loopt of neer ploft! 

En tja, dat kan bij een chihuahua best hard aankomen.. 

 

Verder ben ik het met Charlie en Aiko eens, vanwege het grote uiterlijk verschil zou ik echt alleen aan een tweede hond beginnen wanneer je dit zelf echt wil en niet als speelkameraadje voor jullie chihuahua.

 

dus wanneer je denkt dat je er zelf voor 200 procent achter staat, op zoek naar een leuk hondje.

 

Wanneer het ook een iets ouder hondje mag zijn, kan je ook de asiel sites eens in de gaten houden! Zitten vaak ook hele leuk jonge labradors! 

honden page profiel --

honden foto van -

" We hebben nog niet echt speciaal gezocht naar een hond met stamboom maar ik ga dadelijk even kijken bedankt voor de tip!

We hebben al ervaring met onze chihuahua en labradors vandaar de keuze nu voor een labrador. Het zou natuurlijk gek zijn om enkel een hond voor mijn hond te nemen . Het moet een speelvriend voor heel het gezin worden. "

Ah vandaar. Nouja je hebt er zat mensen bij hoor die, weliswaar goedbedoeld maar vrij naiëf, eigenlijk alleen een hondje erbij willen voor hun andere hond. Dus vandaar dat ik het maar even zeg Maar als jullie goed hebben nagedacht over de combinatie en het vooral voor jullie zelf doen dan is dat top en dan wens ik jullie heel veel succes met de zoektocht!

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Je kunt inderdaad het beste via de rasvereniging kijken. Ik ben ook fokker maar bij mij horen de pups gewoon bij het gezin en maken van alles mee waar ze in hun latere leven mee te maken krijgen. Dit in tegenstelling tot bij broodfokkers.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^