Wat te doen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Hoi,heb een klein probleempje met Indy.De laatste tijd wil hij niet meer terug naar binnen na een wandeling.Hij krijgt genoeg beweging,want is nadien toch behoorlijk moe.We lopen verschillende routes en wil naar her en der.Misschien ligt daar het probleem.Of zijn het de geurtjes en prikkelingen.Soms kan hij behoorlijk trekken van opwinding.Ik moet hem echt binnensleuren,wat ik niet meer leuk vind.Wat kan ik concreet doen om het terug aangenaam te maken.Soms lok ik hem terug binnen met een koekje,maar lukt niet altijd.Moet ik misschien tijdens de wandelingen iets doen,met hem bezig zijn,hem afleiden.Indy leert enorm snel,verstaat alles wat je zegt,heeft enorme pret met wandelen,slaapt goed,eet goed,is lief,maar buiten soms een duveltje.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Bekend verschijnsel: het is veel te leuk buiten! Wat ik in dat geval doe: zorgen dat ik leuker ben. Dus doe ik lekker gek en loop dan naar binnen. Dan komt mijn hond zeker mee. 

Uitproberen....

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Als ik gek doe,bekijkt Indy mij van,ons moeder is niet goed wijs meer,en kijkt naar het baasje!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat een mogelijkheid is, is dat het binnenkomen een ' dingetje' is geworden......een spelletje wat je hond hoe dan ook blijkbaar aandacht oplevert. Dan wordt het zelfbelonend gedrag......

Probeer eerst zeker te weten of je hond echt genoeg zn energie kwijt kon buiten. Lekker kunnen draven? Voldoende beweging en pret gehad?

Dan naar huis, maar let vooral op je eigen gedrag. Zorg dat je het naar huis gaan zo normaal mogelijk houd: geen extra aandacht voor je hond, niet de lijn ineens strakker vasthouden, niet gaan stoppen om te zeggen dat hij naar binnen moet enz. Niets. Je doet gewoon als tijdens de wandeling, ; zonder commentaar doe je je deur open en neemt hem mee. Doorzetten. Niets zeggen.

En dan! Als hij  eenmaal binnen is: de jackpot! Een hele maaltijd! Of dat enorm lekkere stuk worst! Of iets anders héél lekkers.

Consequent na elke wandeling, pas als hij binnen is: flink belonen met iets lekkers. Dat gaat hij snel leren en binnen n paar dagen vliegt je hond naar binnen...,,.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Geen loopse teefjes in de buurt ?

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Heeft genoeg beweging en pret denk ik.Het komt ook voor na een flinke wandeling van een uur.Soms gebruik ik de korte lijn,soms de flexi.Hij begint te trekken voordat we binnengaan.We zullen het allemaaal eens uitproberen.Bedankt voor jullie reacties.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Loopse teefjes!Da kan.Maar Indy is soms ook verliefd op reutjes!Haha.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^