Gedrag van mijn hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kaitlyn Kaitlyn

Hallo iedereen 

Ik heb enkele vragen over mijn het gedrag dat mijn hond uit. Ik heb een zwarte labrador die nu 7,5 jaar is, wat nog niet zo oud is maar natuurlijk ook niet meer jong. 

De laatste tijd uit ze - in mijn eigen - heel vervelend gedrag. Ik had graag geweten wat dit allemaal betekent en wat we eraan kunnen doen. 

Om te beginnen krabt ze zichzelf heel veel de laatste maanden en dit op bijna alle plekken: buik, poten, oren ... We dachten dat het misschien vlooien waren, maar nadat we enkele weken terug een vlooienpipet hebben gegeven, doet ze dit nog steeds. Ze krabt soms zodanig veel dat ze er kleine wondjes aan overhoudt. Misschien is het een allergie, maar niezen doet ze niet of rare huidplekken heeft ze ook niet. Ze wast zichzelf ook wel héél veel de laatste tijd, vooral de geluiden tijdens het krabben of wassen storen ons soms. 

Daarnaast graaft ze de laatste tijd ook meer. Ze doet dit altijd in periodes. Ze kruipt altijd in een hoekje achteraan in de tuin waar ze ongezien haar ding kan doen en dan ons huis komt vuilmaken. Het ergste is nog dat ze 's nachts vaak binnen graaft, altijd op dezelfde plek. Ze doet dit bij de plinten van de muur, waardoor die niet meer aan te zien zijn en de helft van de ver die errond hangt al af is. Het is soms een heel stoffig boeltje als we opstaan. Kunnen we hier iets aan doen? 

Maar ze klappertand ook veel de laatste tijd, vooral als ze in de zetel ligt.  

En tenslotte uit ze heel vervelend gedrag als we gaan wandelen. Bij de mensen doet ze altijd heel euforisch en maakt ze bokkensprongetjes omdat ze zodanig opgewonden is. Dit op zich is niet erg, ze heeft al altijd meer interesse getoond voor mensen dan voor andere honden. Maar als we tijdens het wandelen andere honden tegenkomen, dan gaat haar haar altijd rechtstaan, van kop tot het puntje van haar staart. We hebben haar al de bijnaam hyena gegeven hiervoor... Rechter kan haast niet meer. Ik heb niet de indruk dat ze zou aanvallen naar andere honden, maar ik heb wel het gevoel dat ik nooit weet hoe ze precies zal reageren. Het gebeurt ook dat ze enorm huilt als ze andere honden ziet. 

Ik weet dat het wat veel informatie is, maar ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen! We hebben een schat van een hond, maar de laatste tijd doet ze meer dingen die ons niet aanstaan. Haar gedrag is ook wel veranderd naarmate ze ouder is geworden. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het eerste wat in mij opkomt is laat haar even checken bij de da. Lichamelijke klachten kunnen gedragsveranderingen veroorzaken omdat ze gewoon niet lekker in haar vel zit. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja ik zou langs een dierenarts gaan, het likken, jeuk, graven, ik zou misschien aan een hormoonprobleem denken als ze eerder nooit zulk gedrag vertoond heeft. Schijnzwanger?

 

s Nachts graven, komt ze wel aan haar rust toe dan? Ik zou haar voor nu meenemen naar de slaapkamer en kijken of ze dan wel rustig slaapt.

 

Als ze zich niet zo fit voelt uit zich dat uiteraard ook buiten en dat kan haar onzekerder maken.

Wat ik zou doen is flinke afstand houden van andere honden en mensen, het is voor haar blijkbaar (te) spannend.  Maak bogen of keer desnoods om.

Een cursus BAT of ABC is misschien iets voor jullie als ze dit altijd al spannend vond. Een aanrader zijn ook de boekjes van Turid Rugaas.

Kaitlyn (Gast)

Bedankt voor het snelle antwoord! 

Schijnzwangerschap zou idd wel eens de reden kunnen zijn. Graven doet ze altijd in momenten, maar nooit erg heel lang. Zeker aan de plinten, die laat ze soms maanden links liggen, maar nu is het bijna iedere nacht. Ze is daarmee ong 5-6 jaar geleden voor het eerst begonnen. 

Als ik er zo over nadenk lijkt het me wel logisch. Maar als ik eerlijk moet zijn, dan denk ik dat ze er iedere keer last van heeft nadat ze loops is geweest. Het is ongeveer twee keer per jaar, rond dezelfde periode dat ze zich anders gaat gedragen. Maar toch uit het zich iedere keer wel anders. Extreem likken en krabben heeft ze tot nu toe nooit echt gedaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zijn haar melkklieren verdikt? Eet ze goed?

 

 

Kaitlyn (Gast)

Eten doet ze nog evenveel. Schooien zeker ook. Haar melkklieren zitten niet opmerkelijk dik. 

honden page profiel ElianeEliane

Eerst door de DA laten nakijken

Volgende forumvraag: hond toont zielig gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^