Wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden, wij hebben sinds 3 weken een zalige Boston Terrier puppy in huis.( dankzij wat goeie raad hier op get forum trouwens????) Ik ga even mijn probleem proberen schetsen.  Hij is op het ogenblik 13 weken. Een heerlijke, fijne pup. Overdag ben ik altijd bij hem. Ik zet hem op regelmatige tijdstippen buiten en daar heeft hij al zijn vaste plek voor zijn behoeften. Hij steekt overdag ook vrij weinig kattekwaad uit en als het dan als eens gebeurd is een kleine verheffing van de stem voldoende om hem te corrigeren. Hij is daar van onder de indruk. Ik had me voorbereid op enkele slapeloze nachten maar dat was ook niet het geval. Hij piept of jankt niet. Wat doet hij dan wel? :) Van het moment hij hoort dat de deur dichtvalt en hij dus alleen is doet hij onmiddelijk zijn behoefte in huis ( ook op altijd dezelfde plek) . Hij is dan net buiten geweest met ons maar slaagt erin er nog iets uit te persen ( wat ook enorm stinkt en plakt )  Ik kan hem ook niet corrigeren omdat ik hem niet kan betrappen op de moment zelf. Hij doet dit enkel wanneer het babyhekje aan de keukendeur wordt geplaatst en dit is precies zijn teken van " ik ben alleen" ( dat is dus 's nachts en als we de deur uit gaan en hij niet mee kan)  De enige nacht dat hij niets heeft uitgestoken was toen hij uitgebroken was en gewoon in de living kon rondlopen. We hebben er geen probleem mee om de hond gewoon los in huis te laten maar dachten dat dat geen goed idee was voor een pup die je dan niet in de gaten kon houden.  We waren initieel ook begonnen met een bench. Vreemd genoeg ging hij daar zijn behoefte in doen en deed hij alles om in zijn mandje te geraken. Bench staat dus werkloos in de gang en mandje in de keuken.  Mijn vraag is nu of het een optie is onze lieve pup gewoon in huis te laten ? Hij doet niks als ik boven aan het poetsen ben of buiten in de tuin werk. Hij ziet het babyhekje niet staan en is "gerust"  Hopelijk genoeg info voor wat advies ???? Voor de rest is het een zalig beestje om in huis te hebben. Spelen, slapen, eten,...hij doet het goed. Buiten zijn nachtelijke escapades. Yasmin

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik zou hem gewoon lekker los in huis laten, zo te horen gaat dat wel goed.

Hier ook altijd gedaan.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

En welkom, vergeet ik helemaal!

En heel veel plezier en geluk met je hondje

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Klinkt als een super pup!

 

Ik zou het gewoon proberen

 

Of zit hij in de gang en staat zijn mand in de keuken? Ik begrijp het niet helemaal goed geloof ik. Als dat zo is zou ik s nachts eerst zijn mand op de plek zetten waar hij s nachts is

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou ook de hond gewoon in de woonkamer laten. Als hij, toen hij was losgebroken, ook niks heeft uitgevreten, waarom zou je t er niet op wagen dan? T is jammer als je door zou zetten om hem daar in de keuken te laten, met als gevolg in de nacht een ongelukkige hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Natuurlijk, laat hem gewoon zelf kiezen waar ie loopt/slaapt/rust.

Hier doen de honden dat vanaf de eerste dag zo. Mijn huis = hun huis = ons huis. Ik vind dat niet meer dan normaal 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hij heeft nu de koppeling gemaakt babyhekje is alleen gelaten worden en dat kan hij niet hanteren. Traphekje is nu startsein voor stressverhoging.

 

Hij perst er geen ontlasting moedwillig uit, de situatie geeft hem stress en dit is een fysiek proces, beïnvloed de stofwisseling waardoor hij ontlasting aandrang krijgt. Juist dat je aangeeft dat het 'andere' ontlasting is (stink en plak) lijkt aan te geven dat het stress diarree is. Niet iets om te bestraffen dus, want hij doet het niet express.

 

Ik heb eigenlijk twee tips.

 

1. Film je pup tijdens alleen zijn. Alleen zo krijg je een beeld van hoe je pup zich voelt en gedraagt bij alleen zijn. Inzicht in onderliggende oorzaak en daar de oplossing vinden geeft minste stress op lange termijn bij je hond. Vanuit deze inzichten alleen zijn stressvrij opnieuw opbouwen.

 

2. De koppeling van het traphekje ongedaan maken door dit niet meer te gebruiken. Je pup heeft nu eenmaal al deze koppeling verankerd in z'n kop en zal hoe dan ook stress blijven geven.

 

 

Succes met je superpup 

 

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Zal het gewoon proberen. Toen hij uitgebroken was heeft hij ook niets uitgevreten.

 

Hier ook een pup die altijd los in huis is als hij alleen is.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Proficiat!!! Weer een nieuwe mam erbij!

Ik zou het gewoon proberen in de huiskamer. Het baby-hekje betekent idd al dat jij je pup achterlaat. Of je zet het babyhekje er de hele tijd, en dan eventueel open of zo, ook wanneer je niet weggaat, of je zet het helemaal ni meer.

Pas wel op dat je pup andere bepaalde dingen die je doet, niet gaat associeren met weggaan. Bij ons is het zo fout gegaan met het nemen van mijn jas.

Want mijn hondenjas of paardenjas is een andere dan mijn goeie jas en dat verschil wisten ze hier drommels snel!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

By my ook pup byna 5maand altyd alleen geef ze speelgoed en daarmee braaf

honden page profiel ElianeEliane

Dat klinkt als verlatingsangst.

 

Het alleen laten is iets wat moet aangeleerd en opgebouwd worden.

Stapsgewijs, beetje bij beetje

Yasmin (Gast)

Bedankt iedereen voor de tips! Nu het zo zwart op wit staat zie ik inderdaad dat hij de associatie heeft gemaakt hekje=iedereen weg=stress.

En het is inderdaad andere ontlasting. 

 

Zijn lievelingsmandje staat overdag in onze living en dat wordt verplaatst als hij alleen moet blijven. We geven dus hele duidelijke signalen om in stress modus te gaan. Wat zijn mensen gewoonte dieren  :)

 

Ik ben nu net terug uit de tuin en hij is gewoon in het huis gebleven. Zonder problemen. Hij was lekker aan het slapen op de zitzak van de kinderen ( ook 1 van zijn favoriete plekjes waar hij dan snachts niet bijkan) 

 

Als ik het zo opschrijf klinkt het logisch dat hij niet happy was  :(  En onze kleine vent maakt dan geen lawaai!

 

Hij krijgt een extra knuffel hoor. En straks gaat het babyhekje de garage in :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

sorry, kon het niet laten, het loopt zo leuk op

YasmIn (Gast)

:)

Hij zelf heeft niet door wat er aan de hand is. Ligt zalig te slapen in een streepje zon dat hij gevonden heeft :))

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Heerlijk, zo hoort het!

Mijn kleinste doet dat ook, vindt echt het allerlaatste streepje zon

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

 goed bezig.

 

Een zelf gevonden plekje slaapt ook veel lekkerder...

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Gewoon in huis laten dan lijkt mij, hier hebben we ze ook los in huis, alleen een rekje om de bank zodat ze daar niet op kunnen springen, dit mag alleen met onze toestemming. 

 

Als je hond de behoefte áltijd op dezelfde plek doet, helpt het misschien op zijn / haar voerbak daar neer te zeggen. Ze doen hun behoefte namelijk niet in de buurt van waar ze hun eten krijgen. 

 

Veel succes! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt iedereen voor de tips! Nu het zo zwart op wit staat zie ik inderdaad dat hij de associatie heeft gemaakt hekje=iedereen weg=stress.
En het is inderdaad andere ontlasting. 
 
Zijn lievelingsmandje staat overdag in onze living en dat wordt verplaatst als hij alleen moet blijven. We geven dus hele duidelijke signalen om in stress modus te gaan. Wat zijn mensen gewoonte dieren  :-)
 
Ik ben nu net terug uit de tuin en hij is gewoon in het huis gebleven. Zonder problemen. Hij was lekker aan het slapen op de zitzak van de kinderen ( ook 1 van zijn favoriete plekjes waar hij dan snachts niet bijkan) 
 
Als ik het zo opschrijf klinkt het logisch dat hij niet happy was  :(  En onze kleine vent maakt dan geen lawaai!
 
Hij krijgt een extra knuffel hoor. En straks gaat het babyhekje de garage in :-)"

 

Hier vroeger een hondje wat heel erg graag in het poppenmandje van ons lag toen we klein waren. We speelden er mee, onze geur zat er aan. Plukkie (zo heette hij) ging vaak met ons mee naar zolder om te spelen. Hij lag in zijn poppenmandje (daar kwamen we niet meer aan). Hij lag daar heerlijk te slapen of te kijken wat we deden. Super makkelijk hondje, deed nooit ergens moeilijk over.
Heeft 1x behang van de muur gesloopt en gejankt, omdat hij flink aan de diarree was en wij naar beneden hadden geroepen dat ie stil moest zijn ...

Heeft vroeger toen hij pup was ook nooit in een bench of afgesloten ruimte gezeten. Als pup ook nooit wat kapot gemaakt.

Yasmin (Gast)

zo meteen test ik het uit. Ik ga de kinderen ophalen en op vrijdag kan hij niet mee. Het duurt maar even. Dus ik laat hem gewoon waar hij is. 

 

Eens kijken of ik wat vind als ik thuis kom. Voorheen zette ik dan ook het babyhekje.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Succes!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" zo meteen test ik het uit. Ik ga de kinderen ophalen en op vrijdag kan hij niet mee. Het duurt maar even. Dus ik laat hem gewoon waar hij is. 
 
Eens kijken of ik wat vind als ik thuis kom. Voorheen zette ik dan ook het babyhekje.
  "

 

Geef hem dan gelijk een Kong met iets heel lekkers erin. Dan is hij dat ook nog even bezig. 

Yasmin (Gast)

Geen succes. 

Vieze brij op dezelfde plaats. 

Volgende keer een paar keer langs de voordeur buiten gaan zonder weg te gaan??

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja, ik denk opnieuw opbouwen even nu je pup los in huis is.

Denk dat het dan goed gaat hoor.

Yasmin (Gast)

En het is echt niet veel hoor. Maar het plakt vreselijk en het stinkt enorm..

 

Dierenarts zegt ook dat hij waarschijnlijk perst uit angst. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik denk dat je het rustiger op moet bouwen. 

Mijn hond had erge verlatingsangst (geen pup, maar herplaatser van 6 maanden ) maar wist heel goed het verschil wanneer ik boven was of uit huis.

Zij blafte niet, ook geen ontlasting in huis, maar heel onrustig heen en weer lopen zodra ik de deur uit ging. 

Ik heb haar dus ook altijd gefilmd en heb het letterlijk per minuut opgebouwd, na een kwartier met 5 minuten uitbouwen en zo verder. 

 

Ik zeg niet dat dit bij jouw pup ook zo is, wilde het alleen even ter info meegeven dat dat ook nog een optie is

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Geen succes. 
Vieze brij op dezelfde plaats. 
Volgende keer een paar keer langs de voordeur buiten gaan zonder weg te gaan??
  "

 

 

 Jammer joh.

 

Film je hond eerst eens. Dat kan erg veel (confronterende) informatie geven. Heel veel honden slopen niet het halve huis en gillen niet alles bij elkaar, maar hebben wel enorm moeite om het alleen zijn aan te kunnen. Filmen geeft je de juiste info om daarna aan de slag te gaan in stappen op geleide van (dus blijven filmen) het kunnen en vertrouwen van je hond.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Confronterend, honden gefilmd tijdens alleen thuis zijn. Moeite waard om helemaal te bekijken. 

 

https://youtu.be/5cqfRYssgvQ

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rechten als hondenbezitter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^