vader overtuigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

Hey , 

Ik ben 13 jaar en ik zou graag een hond willen . Mijn voorkeur is een Duitse herder .

Er is max 2u niemand thuis dus de hond zal niet vaak alleen zitten . Ik ben een echt buitenmens en regen vind ik niet erg , dus wandelen is zeker geen probleem . Ik heb nog nooit een hond gehad maar ik heb wel de hond van de buren opgevoed en ervoor gezorgd dat ze mooi naast de persoon wandelt .

Mijn mama is ook een echt dierenvriend en ze heeft vroeger ook een hondje gehad dus dat is geen probleem .. maar mijn papa is een ander verhaal , ik heb al van alles geprobeerd maar het helpt niet ..  daarom hoop ik dat jullie me kunnen helpen !!

Groetjes en alvast bedankt 

honden page profiel SYSY 1 doggies

honden foto van SY

Hey dierenvriendin,

 

Ik wilde ook altijd een hond. Maar mijn ouders niet. Uiteindelijk zijn zij degene die beslissen, omdat zij voor de kosten en verantwoordelijkheid opdraaien. Want wat als jij een bepaalde sport gaat doen? Of je rooster veranderd op school? Wie gaat dan de hond meerdere keren per dag uitlaten? En wie betaald de dierenartskosten als hij/zij ziek is, of de cursus. Nu ik op mezelf woon heb ik wel gekozen voor een hond, maar dat is iets waar je goed over na moet denken!

 

Ik zou de komende jaren dus lekker nadenken en informatie opzoeken over wat voor hond bij jou past en wat jij de hond kunt bieden. Zodat als je oud genoeg bent, je zelf volledig voor je hond kunt zorgen en hem/haar alles kunt geven wat hij/zij nodig heeft. Zo kun je er veel meer van genieten!

 

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

Hey skye ,

bedankt om er zo snel op te reageren !  

ik heb zelf een pony wat perfect te combineren is met mijn andere hobby ( dansen ) en paardrijden . Ik zit nog in de middelbare school dus dat betekent dat ik nog 5 jaar dezelfde uren heb . De kosten zijn ook geen probleem want daar zitten mijn ouders niet mee in ( ik heb namelijk al meerdere huisdieren ( gehad )) meerdere keren buitenlaten is ook niet erg want zoals ervoor al vermeld is hier bijna altijd iemand thuis .. Ik heb ook al heel veel informatie opgezocht en heb het nagevraagd aan vrienden die vroeger Duitse herders kweekten .. Een hond wou ik eigelijk al vanaf ik degelijk kon praten  Dus dat betekent ongeveer 11 jaar .. 

 

Groetjes 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 1 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Je komt mij over als een zeer verantwoordelijke meid. 

Waarom wil je vader het niet? Heeft hij je dat verteld?  

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 1 doggies

honden foto van 3 muisjes

Hoi dierenvriendin, 

 

Leuk dat je een hond wil nemen, maar jammer dat je vader daar anders over denkt. Je zegt dat financiën en tijd geen probleem zouden moeten zijn, heb je al eens geprobeerd om aan je vader te vragen waarom hij het dan niet wilt? En wat vind je moeder er precies van, wilt zij het wel? Een hond nemen is natuurlijk wel iets waar de hele familie achter moet staan, want je gaat nog zoveel veranderingen tegemoet de komende jaren dat je niet altijd evenveel voor de hond zal kunnen zorgen, dus dan moeten je ouders wel willen helpen  

 

En ik ken het gevoel hoor... Ik moest zelf tot mijn 21e wachten tot ik eindelijk mijn hondje had 

honden page profiel stephaniestephanie 1 doggies

honden foto van stephanie

waarom een Duitse herder? (niet slecht bedoeld maar ben altijd benieuwd naar de rede waarom mensen voor een bepaald ras kiezen)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ach...een duitse herder...prachtbeesten.

Goeie keus hoor maar als het er ooit van komt goed uit je doppen kijken voor inteelt en heupdysplasie.

 

vaders overtuigen , tja ....

Als het financieel gaat, en qua uren , en qua ruimte, en mama al mee....

 

ben je een brave dochter ? Zijn oogappeltje ? 

 

Probeer dan kleine briefjes weg te steken telkens in een zak van hem, tussen zijn agenda, of tussen zijn onderbroeken in de kast , laat hem   Overal kleine lieve smeekbedes vinden. Overal......

 

ik heb zó mijn eerste yorkje losgekregen van mijn man.

 

de aanhouder wint, schrijven maar zeg ik 

 

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

Alvast bedankt voor de vele reacties !!! 

Hey Jen & Dana  ,

bedankt voor het compliment !! De redenen waarom mijn vader niet wil zijn : 

- vroeger woonden er honden in zijn straat waar hij het niet zo voor had ..

- hij heeft graag controle ( wat je bij dieren natuurlijk niet hebt ) 

- hij wil dat het altijd proper en stil is ( dus hij is bang dat de hond zou blaffen , schade aanrichten ,.. ) 

 

 

Dag Anouk met Jenny , 

Bedankt voor de leuke reactie ! Mijn mama staat er al helemaal achter .. Dus dat is geen probleem  En ik hoop dat ik niet zo lang moet wachten !! 

 

 

Hoi Stephanie , 

Ik vind Duitse herders gewoon FANTASTISCHE honden  ze leren snel , zijn heel aanhankelijk ,... ( ik vind eigelijk alle herdershonden heel leuk maar de Duitse herder springt er toch wel uit ) 

 

 

Hallo Anny en Lance ,

vind ik ook  ! Bedankt voor de waarschuwing , ik had er al over gelezen . Ik vind van mezelf dat ik wel een redelijk brave dochter ben  ( mijn ouders vinden dat hopelijk ook ! ) bedankt voor de tip ik zal het zeker eens proberen ! 

 

Groetjes aan iedereen ! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 1 doggies

honden foto van 3 muisjes

Het scheelt dat je moeder in elk geval achter je keuze staat. Is het misschien mogelijk dat je met haar even overlegd om samen met haar een gesprek aan te gaan met je vader? Met z'n 2en sta je altijd sterker  

 

Wat me wel opvalt is dat je vader dus graag wilt dat alles proper en stil is in huis... En dat past eigenlijk niet echt bij een duitse herder denk ik? Ze kunnen erg waaks aangelegd zijn. De duitse herder van mijn vriendin blaft naar elke persoon die het huis voorbij loopt en dat krijgen ze er ook met geen mogelijkheid uit.... Niet echt wat je stil zou noemen  En een grote hond betekend ook veel haar... Dus het deel over proper zijn zit ook niet erg mee, je zou dan echt elke dag moeten stofzuigen.

 

Het is maar een goed bedoelde tip, maar wellicht is het een goed idee om eerst te praten over een hond en niet gelijk over een duitse herder. Aangezien je nog zo jong bent zal de hond het grootste deel van zijn leven nog in het huis van jouw ouders verblijven, en zij moeten er dan ook mee leven en ook zorg voor dragen. Mocht er dan besloten worden om een hond te nemen dan zou het erg verstandig zijn als jullie een ras kiezen waar jullie alle 3 volledig achter staan 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

dag Anouk met Jenny ,

dit heb ik ook al geprobeerd maar ik heb ondervonden dat een gesprek tussen mijn mama en papa nooit goed afloopt .. ( ruzie , meningsverschillen over alles , .. ) ik heb het er gisteren wel al over gehad en ik heb hem bijna overtuigt 

 

ja dat is waar .. maar stofzuigen heb ik ervoor over en ik heb de hond van de buren het blaffen ook afgeleerd .. ( het is een golden retriever ) 

 

dit doe ik inderdaad .. maar mijn papa staat vooral achter een windhond ( waar ik dan niet achter sta en het is de bedoeling dat als ik het huis verlaat de hond met mij zou mee gaan  .. ) . maar op zich maakt het ras hem niet zoveel uit .

bedankt voor de tip ik zal er zeker rekening mee houden 

honden page profiel Daven Daven 1 doggies

honden foto van Daven

 

Ik zou dan toch voor een windhond gaan ook al is het niet je eerste keus  Je Vader zal meer kunnen verdragen van een hond naar zijn keuze als een ras waarvan hij helemaal niet achter staat .  Bovendien zijn windhonden geen blaffers (als ik me niet vergist )en best mooie honden Vind die van anouk of whippets ook heel cool Bovendien een herder voor een meisje van 13 is een flinke hond ,vergis je niet !

 

Succes ermee  Zeg maar tegen je pa bovendien leer ik zo verantwoording te dragen wat goed voor mij is

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Een  windhond blaft nooit , maar is uiterlijk wel iets heel anders dan jouw Duitse Herder.....

 

onze DH was helemaal niet waaks, blafte zelden maar was wel heel levendig  en druk, zeker als pup.

 

Onderhandelen is ook wat toegeven om iets te verkrijgen. 

Al eens een windhondpuppie in je armen gehad ? Ik ben zeker dat je direct verkocht bent 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

hey dogmaster , 

om eerlijk te zijn zou ik nooit een windhond kiezen omdat ik van harige berenhonden hou .. ( mijn papa zijn voorkeur is dan wel een windhond maar hij vind het gewoon mooie honden .. dit wil niet zeggen dat hij er 1 zou willen hebben .. ) daarom had ik in de vorige reactie ook vermeld dat het ras hem opzich niet zoveel uitmaakt  

en bedankt , ik zal het zeker zegen ! 

 

dag anny en lance,

ja inderdaad , en ik heb dat nog niet gedaan misschien moet ik dat inderdaad eens proberen 

 

groetjes

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Mijn Duitse Herder blaft ook niet naar elk persoon die langs komt lopen gelukkig. 

 

 

Ik zou rustig in gesprek gaan met je vader en om uitleg vragen

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

dag Lian, 

sorry voor het late antwoord ..

daar ben ik mee bezig en het helpt heel goed ik heb hem bijna overtuigd !!

 

bedankt voor alle goede tips iedereen !!!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 1 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" dag Anouk met Jenny ,
dit heb ik ook al geprobeerd maar ik heb ondervonden dat een gesprek tussen mijn mama en papa nooit goed afloopt .. ( ruzie , meningsverschillen over alles , .. ) ik heb het er gisteren wel al over gehad en ik heb hem bijna overtuigt 
 
ja dat is waar .. maar stofzuigen heb ik ervoor over en ik heb de hond van de buren het blaffen ook afgeleerd .. ( het is een golden retriever ) 
 
dit doe ik inderdaad .. maar mijn papa staat vooral achter een windhond ( waar ik dan niet achter sta en het is de bedoeling dat als ik het huis verlaat de hond met mij zou mee gaan  .. ) . maar op zich maakt het ras hem niet zoveel uit .
bedankt voor de tip ik zal er zeker rekening mee houden  "

 Misschien met je ouders samen naar rassen en rasgroepen kijken? :)

Hier was toen we besliste of we een hond zouden nemen ook wat onenigheid. Maar door samen te kijken kwamen we op een ras dat we allemaal leuk vonden. 

 

Ik vind dat je al klinkt als een verstandig meisje, dus volgens mij gaat het wel goed komen! 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

hey Doortje & Tibbe ,

dit vind ik een super idee ! ik zal het zeker voorstellen !

bedankt voor het compliment !! en ik hoop het 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 1 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" hey Doortje & Tibbe ,
dit vind ik een super idee ! ik zal het zeker voorstellen !
bedankt voor het compliment !! en ik hoop het  "

 Schrijf ook samen een lijstje op met wat jullie samen zoeken in een hond. Hopelijk komen jullie eruit! :)

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 1 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Mijn vader zag altijd veel problemen in een hond, ik zag alleen maar positieve dingen. 

 

Ik heb toen een lijstje gemaakt van pluspunten aan een hond, en minpunten inclusief oplossingen. Dus bijvoorbeeld als minpunt; 

- Je kunt nooit spontaan een dagje weg

Kan een oplossing zijn;

- De hond kan naar een oppas of hondenpension, in veel gevallen kan hij zelfs mee

 

Misschien dat zo'n lijstje een beetje helpt je vader te overtuigen? 

Ik wens je in ieder geval veel succes, je klinkt alsof je er goed over na hebt gedacht, dus top 

 

O, en kijk ook een in het asiel, hier zitten veel leuke (soms wat oudere) hondjes die ook een fijn huisje zoeken, misschien vind je vader dat ook wel een goed idee?

 

In elk geval, ga een goed (rustig) gesprek aan met je vader en wellicht ziet hij het dan wat meer zitten

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

dag Doortje & Tibbe,

dat zal ik zeker doen bedankt voor de goede tips  ! en ik hoop het ook 

 

hey Marijn en Ollie ,

dit heb ik ook al gedaan en dit heeft ervoor gezorgd dat hij er al over  wil praten want vroeger liep hij gewoon weg vanaf hij het woord ' hond ' hoorde  daarom heb ik een brief geschreven met de negatieve en positieve punten van een hond en dat heeft een heel goed effect gehad ! nu heb ik hem bijna overtuigt om een hond in huis te nemen !!

aan een asiel heb ik ook al gedacht maar mijn papa vertrouwt wel op mij opvoedingsmethode ( ik heb een shet ( redelijk koppig ) vannaf zijn geboorte opgeleid ( hij was levensgevaarlijk want hij viel je aan als je op de wei kwam ) maar nu is hij de liefst pony van de wereld  ) en daarom zou hij dus liever een pup hebben dan een volwassen hond waarvan we niet weten hoe en hoe goed hij opgevoed is .. ( daar hebben we ook al over gesproken .. )

 

nogmaals bedankt voor de vele tips !! dit helpt echt super om tot ideeën  te komen om mijn vader te overtuigen 

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

ps : in mijn eerst bericht had ik gezegd dat mijn voorkeur een Duitse herder is maar nu begin ik te twijfelen tussen een Duitse herder en een Zwitserse witte herder .. volgens de sites die ik heb bekeken hebben ze ongeveer hetzelfde karakter enkel is de Duitse herder ' harder ' in zijn karakter .. is er iemand die een Duitse of een Zwitserse herder heeft of kent en mij hierover iets kan vertellen ? alvast bedankt !!! 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Hi, wat leuk dat je een hond wilt en dat je moeder in ieder geval achter je staat.

 

Ik heb zelf nu een paar maanden een Duitse Herder pup, maar ik ben inmiddels al 28. Ik denk dat je dit niet leuk vind om te horen. Maar ik vind herders niet heel geschikt om door 13 jarigen uitgelaten te worden.

 

Met een half jaar zijn ze echt al enorm sterk en groot en je bent dan zelfs op je 14e nog niet in staat om goed te reageren als hij een loopje met je neemt of in gevecht raakt met een andere hond. Niet alle honden die buiten rondlopen zijn lief en leuk en ik heb zelfs met mijn pup al aanvaringen gehad met minder leuke honden uit de buurt.

 

Ik heb laatst meegemaakt dat de grote witte herder hier in de buurt in beschermingsmodus ging toen zijn 12-14 jarige baasjes hem gingen uitlaten. Niemand mocht in de buurt komen want dan viel hij uit. En die twee meiden waren echt niet in staat of sterk genoeg om er iets aan te doen. Dat had vreselijk fout kunnen gaan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

En een schotse collie.? 

 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" dag Doortje & Tibbe,
dat zal ik zeker doen bedankt voor de goede tips  ! en ik hoop het ook 
 
hey Marijn en Ollie ,
dit heb ik ook al gedaan en dit heeft ervoor gezorgd dat hij er al over  wil praten want vroeger liep hij gewoon weg vanaf hij het woord ' hond ' hoorde  daarom heb ik een brief geschreven met de negatieve en positieve punten van een hond en dat heeft een heel goed effect gehad ! nu heb ik hem bijna overtuigt om een hond in huis te nemen !!
aan een asiel heb ik ook al gedacht maar mijn papa vertrouwt wel op mij opvoedingsmethode ( ik heb een shet ( redelijk koppig ) vannaf zijn geboorte opgeleid ( hij was levensgevaarlijk want hij viel je aan als je op de wei kwam ) maar nu is hij de liefst pony van de wereld  ) en daarom zou hij dus liever een pup hebben dan een volwassen hond waarvan we niet weten hoe en hoe goed hij opgevoed is .. ( daar hebben we ook al over gesproken .. )
 
nogmaals bedankt voor de vele tips !! dit helpt echt super om tot ideeën  te komen om mijn vader te overtuigen 
  "

 Je klinkt in ieder geval erg goed voorbereid 

Maar (ik wil geen spelbreker zijn) zoals amster ook al zegt, misschien is een herder als eerste hond en ook nog eens op dertienjarige leeftijd een beetje too much...

 

Naast dat het grote en sterkte honden zijn, hebben ze (voor zover ik weet, ik heb geen persoonlijke ervaring met herders so correct me if i'm wrong) best wel een pittig karakter en een duidelijke en consequente opvoeding nodig. 

 

Ik zou maar even goed met je ouders overleggen, en nog eens heel goed nadenken :-)

 

Ik heb een hond van zo'n 22 kilo die soms echt heel sterkt kan zijn, en ik kan best wel wat hebben. Een herder kan zo 30 kilo wegen. Dat is nogal wat als je dertien bent...

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

Ik heb 2 (oud) duitse herders.

 

Ik ben opgegroeid met herders, maar mijn eigen eerste herder had ik pas op mijn 20ste. En nu heb ik er 2met de 3de opkomst 

als je moest besluiten om toch voor een herder te gaan raad ik je aan om een goede fokker te zoeken en geen overhaaste beslissing te nemen.

mijn eerst eigen herder heb ik namelijk wel zelf gekozen, de fokker was daar zelf heel blij mee omdat ze toen al kon zeggen dat het er 1was met een sterk karakter, die niet geschikt was om bij mensen terecht te komen die nog nooit een hond hadden gehad. (Ik woon ook nog thuis dus mijn ouders waren er ook nog) 

En ze heeft niet gelogen 

hij heeft idd een heel sterk karakter en de DA heeft ook al gezegd dat hij in de verkeerde handen al lang had gebeten..... 

mijn jongste daarintegen is de liefste schat die je je kunt inbeelden naar ons toe, naar vreemde is ze wat afwachten.

ook iets wat ik aanraad met een herder, hondenschool. Maakt niet uit wat, met de oudste doe ik bv agility en de jongste doet gehoorzaamheid op wedstrijd niveau. 

Persoonlijk zou ik je ook aanraden om voor nu een ander ras te kiezen, elk ras heeft zijn behoefte nodig natuurlijk maar van karakter denk ik dat je beter gaat, als eerste hond, voor een collie of retriever...... 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Leuk dat je misschien een hondje mag

Mijn 1e hond was een sheltie, ik kreeg hem toen ik een jaar of 12 was. Als 12 jarige vond mijn moeder het gewoon niet verantwoord om mij met een grote herder te laten lopen. Malaika was toen nog een pup maar ze groeide echt snel en dus werd ze ook steeds sterker. Zo'n grote hond kan jou dus makkelijk mee ''sleuren'' om het zo maar even te zeggen. Wij wilde dus een 2e hond erbij, eentje waar ik mee aan de slag kon en waar malaika ook fijn mee kon spelen

Wij hadden dus al een witte herder Malaika, ze is nu 8 jaar

Ik vind witte herders ontzettend leuk en lief, heel zacht karakter(die van ons dan, verschilt per hond)! Malaika heeft het liefst iedereen bij elkaar en is dat niet zo kan ze wel een beetje onrustig worden (piepen/blaffen). Ze vind hersenwerkjes heel leuk om te doen(mentale uitdaging) Ook naar het bos gaan, zwemmen of met andere honden spelen. Onze sheltie Sky mag dan ook veel bij haar maar als het echt klaar is dan laat ze dat wel merken. later kon ik natuurlijk wel gewoon met haar wandelen enz, maar toen was dat gewoon niet slim om te gaan doen. Voor mij en voor Malaika niet.

 

Dan nog Sky mijn eigen sheltie(nu 7 jaar):

Toen wij gingen kijken voor een ras voor mij, tipte iemand ons over de sheltie. Wij zijn toen bij een fokker wezen kijken die ons veel over het ras vertelde en ons haar hondjes liet zien. Ik vond ze echt geweldig en het ras past ook heel erg goed bij me zijn we nu wel achter 

Sky en ik zijn echt maatjes, we zijn laatst begonnen met behendigheid en ik zie Sky zijn zelfvertrouwen ook echt groeien(beetje onzeker hondje) Hij heeft er ook erg veel plezier in. We doen gewoon heel rustig aan op zijn tempo zodat hij nergens van schrikt en vertrouwen krijgt dat hij het ook echt kan. Ben al heel trots op hem want hij doet het echt super goed! Ook hersenwerkjes vind hij erg leuk. Net zoals naar het bos gaan. Hij moet op het begin niks van andere honden en mensen hebben, maar kent hij ze wat langer dan wil hij wel voorzichtig komen kijken.

 

Ik zou als 13 jarige gewoon niet snel een grote herder als 1e eigen hond nemen als jij met hem gaat trainen enz. Ze kunnen zo ontzettend sterk zijn. En als hij dan als puber streken in zijn hoofd krijgt...

Ik zou zeggen mail een aantal fokkers van rassen die je aanspreken. Zij kunnen je veel vertellen over het ras en misschien mag je hun honden wel eens ontmoeten. Dan kun je ook zien hoe ze in het echt zijn bij mensen die er veel ervaring mee hebben.

Suc6

 

honden page profiel dierenvriendindierenvriendin

dag iedereen ,

mijn mama heeft ook even meegelezen en ze vond het super dat jullie allemaal zo eerlijk zijn , wel wou ze dat ik jullie zei dat ik geen ' doorsnee' meisje van 13 ben .. bv : in mijn vorige reactie had ik het over een pony .. hij is nu wel niet meer gevaarlijk maar soms verschiet hij wel eens .. dan moet ik hem natuurlijk tegenhouden omdat hij anders zou weglopen , ondertussen weegt hij 150 à 200 kg en ik heb nog altijd geen problemen gehad wanneer ik hem moest tegenhouden. ik weet wel dat een pony ( paard ) en een hond niet met elkaar te vergelijken zijn maar ik hoop dat een Duitse herder of een Zwitserse herder nooit evenveel kunnen wegen als een paard of een pony  . 

 

hey amster,

het antwoord van je reactie staan in het tekstje hierboven ! 

 

hallo MaxT - Udhai & O'die,

bedankt voor de tip ik zal zeker eens kijken !

 

dag Marijn en Ollie,

het antwoord staat in het eerste tekstje 

 

hey stephanie ,

over de fokker heb ik inderdaad al veel waarschuwingen gekregen daarom ga ik er ook extra op letten  naar het karakter van een collie zal ik eens kijken , maar van een retriever weet ik uit ervaring dat het van nature wilde honden zijn ( veel vrienden van ons hebben retrievers )

 

dag Manon, Sliver Sky&Malaika ,

alvast bedankt voor de lange reactie en de mooie foto's !! het eerste deel van je reactie wordt beantwoord in het eerste stukje van mijn reactie. de omschrijving van je witte herder komt heel goed overeen met wat ik op internet gelezen heb . ik zal ook eens kijken of ik en een sheltie goed overeen zouden kunnen komen want ik vind het ook een super mooi hondje ! van die fokkers aanspreken vind ik echt een super goed idee !! ik zal het zeker doen ! en bedankt !!

 

Volgende forumvraag: Lapinporokoira
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^