Wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shanna vandeput (Gast)

Beste, Mijn vriend en ik zitten met een Siberische husky genaamd mickey ... Hij heeft hem gered van andere mensen deze mensen verwaarloosde hem ... Nu mickey is heel speels en binnenst huis luistert hem heel goed ... Nu juist een probleem met het wandelen lukt het echt niet . Hij trekt veel te hard waar door wandelen bijna onmogelijk is , het probleem is ook dat mijn vriend zijn geduld aan het op raken is en hij denkt al van hem terug weg te doen . Nu ik wil dat niet wat kan ik doen om met mickey makkelijk te gaan wandelen zonder dat die te hard trekt . Alvast bedankt Mvg, shanna

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Wat bij mijn hond heel erg hielp, stilstaan als die trekt en pas verder lopen als de riem weer loshangt en hij naast je loopt. Maar er zijn vast meerdere tips die zullen volgen

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Hoeveel wandelen jullie met Mickey?

Het klinkt alsof hij flink energie over heeft. Een goed flink stuk rennen maakt een Husky vaak al een stuk rustiger aan de lijn.

Houd er daarnaast rekening mee dat een Husky gemaakt is om te trekken... Het is een soort instinct. Wel trainbaar, maar dat kost wel tijd.


Is hij voedselgericht? Dan zou je hem met voertjes terug kunnen halen en leren naast de voet te lopen. Bovenstaande tip is ook een goede, al kan dat bij een Hus ook averechts werken.

Een cursus gehoorzaamheid bij een goede hondenschool is ook zeker aan te raden!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe oud is de hond? Over welke verwaarlozing gaat het? Hoelang hebben jullie de hond nu en wat ondernemen jullie samen op een gewone doordeweekse dag?

 

Huskies zijn natuurlijk sledehonden, hun passie om te trekken zit er al aardig in. Als deze Husky nog nooit heeft geleerd om zonder trekken aan een lijn te lopen, dan zal je echt vanaf 0 moeten gaan oefenen. En er rekening mee moeten houden dat je het er misschien nooit helemaal uit krijgt.

Je kan zijn passie om te trekken ook als een pluspunt beschouwen en je gaan toeleggen op sporten/bezigheden waar dit mag: trekken voor de step, canicross, bikejoring, enz. Je doet er deze hond dan vast veel plezier mee.

 

Bij poolhonden wil het wel es zo gaan dat: als jij hem een bepaald plezier gunt, hij inschikkelijker wordt ook iets voor jou te doen.

Je zou dus bijvoorbeeld eerst een flinke stepronde door het bos kunnen maken, om daarna een klein stukje bedaard te leren lopen aan de lijn. Wissel trektuigje dan om voor bijvoorbeeld een halsband of een ander wandeltuigje, zodat het verschil trekken-niet trekken duidelijker in de verf gezet wordt.

Volgende forumvraag: help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^