kleine waakhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sharon (Gast)

Goedemorgen,  Al enige tijd ben ik aan het kijken naar een hond. Echter wij als beginners wat betreft honden, hebben dus geen idee wat een juiste hond zal zijn.  Wij zoeken een kleine lieve waakhond die goed met kleine kinderen kan (2,5 en 0 jaar). Het hondje moet ook met katten overweg kunnen. En misschien ook belangrijk om te vermelden, wij wonen op een flat. Vandaar het het ook geen grote hond kan zijn. Alvast bedankt.  Mvg

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat verwacht je van een 'waakhond'? Bedoel je hiermee een hond die aanslaat zodra er iets gebeurt (bijvoorbeeld als er iemand aan de deur is)?

Willen jullie een pup of volwassen hond?

Wat hebben jullie de hond te bieden? En wat zijn verder de eigenschappen die je graag in een hond terugziet (en welke niet)? Te denken valt aan jachtinstinct, gedrag naar andere honden, allemansvriend of wantrouwend/terughoudend naar vreemden, etcetera.

http://panopticon.plazilla.com/page/4295161136/hondenras-kiezen-welk-ras-past-bij-mij


honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bedenk dat een waakhond… waakt, en dus blaft hij. Als je op een flat woont, zijn je buren daar misschien niet zo blij mee. Hou dit in gedachten.

 

Er zijn veel verschillende kleine hondenrassen, met uiteenlopende aard en karakter.

Als je eerst een lijstje maakt van wat jullie de hond dagdagelijks te bieden hebben en hoeveel quality-time je in hem kan investeren, is het veel makkelijker daar een geschikt ras aan te linken. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Keeshond? Die slaan alarm maar doen puntje bij paaltje wel niet veel. Ze werden er vroeger voor gebruikt. Ze zijn er in 5 variaties: 

- dwerg 20cm

-klein 26cm

-middenslag 34cm

-groot : 46 cm

-wolfsgrauw 49cm

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dwergschnauzer?

 

honden page profiel ElianeEliane

Ook even de nadruk leggen zoals Alaska Finest => een waakhond blaft wanneer hij iets hoort. Op een flat niet echt aangewezen met een hoop buren rondom

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ook even de nadruk leggen zoals Alaska Finest => een waakhond blaft wanneer hij iets hoort. Op een flat niet echt aangewezen met een hoop buren rondom "

 Daar had ik overgelezen.

 

Dan stel ik mij de vraag: waarom een waakhond?

Volgende forumvraag: Verschil duitse en mechelse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^