Vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jessie en Ad (Gast)

We hebben net een hondje van 8 jaar uit het asiel. Nu willen we haar vacht weer op conditie brengen. Het wit aan de pootjes en buik zijn meer rood dan wit. Hoe krijgen we dit weer wit.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik zou eerst even langs de dierenarts gaan, likken tussen de pootjes zorgt ook vaak voor rode geïrriteerde huid. En op de buik meestal tussen de liezen, het zou heel goed kunnen zijn dat dit een allergische reactie is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En dannaar de trimster, even advies in winnen, dat zijn de kosten niet, je hoeft haar daar niet te laten behandelen, bel op en vraag of de trimster je wat advies wilt geven, een goede trimster zal dat zeker doen.......

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Witte vacht die rozig verkleurt dan idd te maken hebben met likken, maar ook met schoonmaakproducten waarmee de kennel vh asiel is gereinigd (bleekwater bijvoorbeeld) of met bepaalde bestanddelen in de voeding.

Door ander voeding te geven, of door je vloer met zachte producten te reinigen kan je de twee laatste gevallen dus al vermijden en dan gaat de roze kleur vanzelf weg.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Likt je hond er veel aan? 

Dan kan het zoals al eerder gemeld, een allergische reactie zijn.

 

Maar wat ook heel goed kan is dat het een reactie is op het leven in het asiel. Ik heb geen idee welk asiel het was, maar meestal wordt er schoongemaakt met veel water en sop. De kennel blijft ook lang vochtig met dit weer, in de zomer is het veel sneller droog. 

Doordat je hondje lang in een vochtige kennel heen en weer loopt en ook misschien wel veel op de vochtige vloer heeft gelegen, daardoor kan de vacht zeker verkleuren. 

Persoonlijk, zolang je hondje niet krabt of likt, zou ik het lekker even laten voor wat het is. Lekker je hondje laten wennen en verwennen. Geef goed voer en kijk het aan. Grote kans dat het vanzelf beter wordt.

 

Als je hondje wel veel krabt en likt dan zou ik even bezoekje aan een dierenarts brengen, grote kans dat je hond dan ergens allergisch voor is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^