zo geschrokken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Gisteravond ging ik nog eventjes een wandelingetje maken met Wannes. Er komt een vrouw van de andere richting met , denk ik , een border colli. op het moment dat we elkaar passeren rukt die hond zich los en vliegt happend en grommend op Wannes af. Er was helemaal geen aanleiding hiervoor, Wannes had hem niet eens aangekeken. Wannes gromde en snauwde terug en probeerde dan weg te komen maar hij was nog aan de leiband. Ik kon hem oppakken en toen hapte die andere hond in mijn arm, maar ik had een dikke jas dus ik voelde het niet. Pas toen kon de eigenares de hond terug  vast krijgen en hem op de grond houden. Wannes jankte heel erg ook toen de hond al een stuk van hem weg was. Ik dacht dat hij ergens wel gewond was maar dat bleek niet te zijn. Zou het kunnen dat hij bleef janken uit paniek? ik weet het niet... Die mevrouw excuseerde zich en zei dat dit nog nooit was gebeurd en ze het ook niet had zien aankomen. Ze bleef wel netjes wachten om te zien of er niks erg was met Wannes. Ik moest echt een tijdje op een bankje blijven zitten zo was ik geschrokken. S'nachts lag Wannes rustig te knorren in zijn mandje en ik...ik kon niet slapen, zag het altijd weer opnieuw gebeuren. Gelukkig is het goed afgelopen al vrees ik dat hij nu bang gaat zijn van andere honden wat tot nu toe nooit was. Pfff was maar een slechte afsluiter van kerstdag.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

He bah. Ik snap dat je geschrokken ben. Gelukkig is je hond niet gewond geraakt.

 

Nu is het volgens mij belangrijk dat je juist sociale honden opzoekt. Dan zal de angst denk ik wel meevallen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mijn jazzy was ook zomaar door een hond aangevallen en had een gat van 8 centimeter en zijn hele lijfje was gekneusd.maar ik heb nog een hondje dus ben ik 3 dagen later gewoon gaan wandelen.wel eerst een heleboel moed verzameld en door blijven ademen.het heeft 8 maanden geduurd voor jazz en ik er een beetje overheen waren.

honden page profiel mariemarie

honden foto van marie

Ben vanmorgen met hem gaan wandelen  zelfde weg als gisteren, hij twijfelde even maar stapte toch mee door. Wel nog geen andere hond tegengekomen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ben vanmorgen met hem gaan wandelen  zelfde weg als gisteren, hij twijfelde even maar stapte toch mee door. Wel nog geen andere hond tegengekomen. "

 goed dat je dezelfde route bent gegaan 

Nu heeft je hond gezien dat het niet aan de route ligt

en gaat hij wel weer ontspannen...zien dat het maar een incident was.

 

ontloop honden nog een beetje voor jullie eigen zelfvertrouwen .

je zal zien dat het allemaal wel los zal lopen..als je een hond tegenkomt.

Je kan je hond een extra kluif geven...kluiven helpt de hond te ontspannen en dat helpt hem dingen te verwerken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik snap dat je je rot geschrokken ben! Arme jullie. 

Je hond gilde nog uit angst, was zich ook rot geschrokken.

Wat mij stoort, hoe kan die vrouw zeggen dat die hond dit nooit eerder heeft gedaan.

Zulk gedrag bouwt zich op, tot een hond gelijk op een ander duikt. Dat heeft hij dus zeker weten eerder gedaan. Ze zal veel beter op haar hond moeten letten.

Deze ervaring is voor jou en je hond gewoon niet leuk. Die andere baas, zal beter haar best moeten doen het te voorkomen.

Er zijn veel honden die niets van een ander moeten hebben, op zich geen probleem, als je als baas hier maar rekening mee houd.

 

Mijn hond was laatst in een losloop gebied ook gegrepen. Ik was daarna weer naar dat gebied gegaan, een paar dagen later en was echt zo bang! Dat straalde ik weer uit naar Luca.

Ik heb mijn trainer, die ook gt is om een privéles gevraagd, zijn samen naar dat gebied gegaan. Hij heeft me een paar dingen laten zien, als we een andere hind zagen, Luca bij me roepen en als ik het vertrouw, mag ze er heen. 

Dat heeft me goed gedaan in mijn vertrouwen.

Misschien een idee om met iemand samen te gaan wandelen, als je het eng vind. Onze honden zijn het eerder vergeten dan wij zelf.

 

Sterkte! 

Volgende forumvraag: Bijten in keel (tijdens spel)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^