1e pup, 1e week. 10 weken oude Engelse bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bezorgde bulldog mama (Gast)

Hallo! Ik zie dat veel mensen hier nuttige tips geven dus ik hoop dat jullie ons ook kunnen helpen.   Wij hebben sinds 4 dagen een engelse bulldog van 10 weken. Wij konden hem niet eerder ophalen vanwege een weekendje weg, en zijn zelf heel bang dat hij hierdoor veel van de socialisatie gemist heeft. Het is echt een kleine lieverd, heel enthousiast en aanhankelijk. Loopt overal achter ons aan en wil het liefste heel de tijd bij ons zitten/liggen. Ik weet dat het pas een paar dagen is en dat we niet te veel prikkels moeten geven, maar we willen wel graag oefenen met de bench. Aangezien hij in de toekomst soms toch 1.5 uur alleen moet zitten tot een van ons er weer is. Het is nu erg lasting trainen, hij gaat er wel automatisch in en slapen, maar als we hem erin doen terwijl hij nog wakker is (we laten hem er wel zelf inlopen en blijven er even naast zitten als hij aan het spelen is oid) en het deurtje alleen al dicht doen dan gaat hij al piepen en met zijn grote poten tegen het deurtje aan duwen. Ons grootste probleem met hem op het moment is dat hij zo angstig is. Als er iets nieuws is of een nieuw iemand ontmoet dan gaat ie zich verstoppen en doet hij ook echt niets meer. Ook niet als we hem proberen te lokken. En hij gromt + blaft naar kinderen. Ons neefje van 5 kwam gisteren langs en daar gromde hij alleen maar naar. Na een snoepje geven durfte hij wel in de buurt te komen maar zodra hij ging praten of bewegen dan was het weer blaffen en grommen. Kunnen we hem beter even weghouden van kinderen? We hebben hem vandaag ook meegenomen naar een familielid om te kijken hoe het gaat. Nadat hij heel de auto had ondergeplast blijft hij in het vreemde huis alleen maar zielig zitten waar je hem hebt neergezet. Soms gaat hij ook piepen en lijkt dan naar zijn linker achterpootje te happen. Is dit een stress symptoom of heeft hij last van zijn pootje? En wat is het beste om het bijten in handen en spullen af te leren? Tot nu toe proberen we nee te zeggen op een lichtelijk boze manier en goedzo op een lieve manier wanneer hij likt aan spullen (hij likt echt overal aan). en Nee + opstaan als hij het een 2e keer doet in onze handen/voeten met spelen. Willen wij gewoon al te veel??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een bench moet niet, hoor.

Het lijkt soms dat het moet, maar dat is echt onzin.

Ik heb nooit een bench gebruikt en ook niet nodig gehad.

Als jullie hond af en toe 1.5 alleen hoeft te zijn, kan hij toch ook prima in de hal/bijkeuken/woonkamer verblijven.

Sowieso, zelfs al wil je wel persé een bench gebruiken, laat hem nu eerst een week rustig wennen zonder druk te zetten met de bench.

Als hij er zelf in gaat liggen, prima. Geen groot ding van maken, het enige wat je bereikt is dat hij er een bloedhekel aan krijgt.

Wat ik heb geoefend, nooit een bench, dus de eerste weken als de pup ergens aan ging knagen (tafelpoot) hem zijn kauwbotje geven. En verder er geen drukte van maken.

Het zijn nog baby's, als je dat zo blijft herhalen valt het kwartje vanzelf.

 

Qua socialisatie: wat is de pup bij de fokker gewend?

Dat is namelijk al heel belangrijk, waar is de pup opgegroeid?

Is hij in huis opgegroeid, heeft de fokker iets met hem gedaan?

Een keer meegenomen naar het bos, in de auto etc?

 

Als je hond nog zo angstig is, laat hem zich eerst thuis veilig voelen.

Ga naar buiten, met snoepjes/speeltjes en maak het leuk voor hem.

Hij is nog zo jong, hij zit nog wel een aantal weken in de socialisatiefase.

Doe het rustig aan, ga een keer naar het centrum, gewoon ergens rustig zitten op een bankje. Neem iets leuks mee voor je hond, laat hem rustig rondkijken.

Als hij zich vrij voelt, ga een stukje lopen.

Zo kun je om de dag iets met hem doen (niet elke dag, hij heeft weer een dag nodig om nieuwe indrukken te verwerken).

 

Het bijten, dat doen alle puppy's, ze hebben niets anders dan hun bek om te onderzoeken en puppytandjes zijn vlijmscherp.

Als hij jullie bijt, kun je AU roepen. Ook opstaan en weglopen zodra hij je bijt kan helpen.

 

Achterpootje bijten: ben je al met hem bij de dierenarts geweest?

Het is altijd verstandig als je je pup krijgt, om met hem naar de dierenarts te gaan om hem te laten onderzoeken.

Het is meteen weer een socialisatie oefening.

 

 

Bezorgde bulldog mama (Gast)

Een bench is inderdaad niet perse nodig maar ons leek het een beter idee. We hebben een appartement met 3 kamers dus zo heel veel ruimte hebben we niet.

 

 

Bij de Fokker heeft hij alleen maar in een aparte kamer gezeten met zijn broertjes en zusjes. en heel af en toe op het erf. Maar wij wonen midden in de stad dus dat is wel even wat anders! Auto was met ons ook de eerste keer dus hij is echt nog heel erg nieuw in alle ervaringen. Vandaar ook onze bezorgdheid betreft de socialisatie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jammer dat de fokker er niks mee heeft gedaan.

Zo hoort het niet, een goede fokker begint al met socialiseren van de pups zodat ze open en nieuwsgierig met hun nieuwe baasjes mee gaan.

 

 

 

 

 

Bezorgde bulldog mama (Gast)

Klopt. Dit is ook erg jammer want we hadden het wel verwacht.

 

Maar in ieder geval bedankt voor de tips! We gaan er zeker mee aan de slag en proberen hem rustig overall aan te laten wennen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dan komt het vast wel goed!

Als hij buiten op z'n kont wil zitten, laat hem rustig kijken.

Black vond de eerste tijd hier bijvoorbeeld de meeuwen heel erg interessant (die zijn er veel hier).

Elke keer als hij ze zag ging hij op z'n kont zitten en naar ze kijken, minuten lang.

Zo hebben we dus heel vaak, heel lang staan kijken naar meeuwen.

Ging vanzelf weer over en nu kijkt hij er nooit meer naar.

 

En als nog ergens tegenaan loopt of over iets twijfelt, kun je altijd hier vragen. 

Er zijn altijd mensen die je advies kunnen geven.

Volgende forumvraag: wat vragen pup 12 weken oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^