Nona, ons probleemhondje :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Ons Nona is ondertussen 3 jaar en we zijn zo blij dat we na onze vorige hond, tas-tout, toch een nieuw hondje hebben binnengenomen.

Onze vorige hond, een golden retriever, zat altijd buiten maar hebben we moeten laten gaan op zijn 14jaar doordat hij gewoon op was.. Een 2-tal weken voor we hem hebben laten gaan zagen we al dat hij slechter werd.. Hij kreeg meer last van zijn heupen (bekend bij golden retrievers) en in zijn laatste week had hij ook plots een epilepsie-aanval gekregen, de dierenarts was gekomen en het was terug in orde maar de week erna, vonden we hem dubbel zo erg in zijn mand :'( Terug een epilepsie-aanval en deze keer erger.. we hebben hem binnen gehaald zodat hij in de warmte van ons huis kon zijn en we hebben de dierenarts gebeld en ik ben niet van zijn zijde geweken die dag.. We zagen dat hij ergens anders zat, zijn ogen dof en de aanvallen bleven.. De dierenarts zei dat hij niet veel meer zou kunnen doen dus hebben we besloten om hem te laten gaan want we wouden niet dat hij zou blijven lijden.. Iedereen nam afscheid maar ik bleef bij hem tot het einde.. :'( Ik had zo een band met hem.. Maar hij is nu op een mooie, pijnloze plaats en waakt nog altijd over ons.. 

Vanaf het afscheid was niet zeker of er terug een hond in huis zou komen maar na lang zagen mochten we er 1 :-)  én die mocht binnen! :-D 
En ons oog was gevallen op een labrador, ons Nona ?
Vanaf dag 1 waren we verliefd op haar :-) 
Ze is zo hard gegroeid sinds haar eerste dag :p we kunnen nog altijd niet geloven, als we haar zien op haar 1e foto, dat is ons nona toch niet :p zo gegroeid!

Maar toen ze bijna 3 was werd ze schijnzwanger.. :( Naar de dierenarts en medicatie.. Hierna was ze ervanaf maar een aantal weken/maanden erna had ze terug iets.. Een huidinfectie.. Een dure bedoening.. Maar! De behandeling werkte en ook hier was ze na een 20-tal dagen vanaf.. Tijdens die consultatie hebben we ook haar schijnzwangerschap besproken want eenmaal dat honden dit 1 keer geweest zijn kunnen ze het sneller terug worden.. Daarom haar sterilisatie vastgelegd :-) In de tussentijd ontdekten we ook dat Nona haar staart héél raar droeg.. Ze kwispelde bijna niet, at weinig, .. Dit op deze website bevraagd en dan kwamen we samen uit op de Cold Water Tail.. Normaal werd ze deze ochtend gesteriliseerd... Jammer genoeg werd dit verpest doordat ze terug schijnzwanger was.. Donderdag had ik dit opgemerkt dat ze nestjes wou maken dus op een tepeltje geduwd en ja hoor! er kwam al witte vloeistof uit.. Gebeld naar dierenarts, als ze tegen zaterdag nog schijnzwanger zou zijn, dan moest de sterilisatie worden uitgesteld want bij de sterilisatie worden veel hormonen weggenomen.. Dit betekende ook de hormonen die een schijnzwangerschap stoppen en hierdoor zou ze dus een langere schijnzwangerschap ondergaan en dit werd niet aangeraden.. 

We hebben haar afspraak laten staan maar dit omdat ze terug rode uitslag had op haar buik en ik vreesde al voor dezelfde huidinfectie en ja, vanmorgen werd dit bevestigd door de dierenarts.. 

Waarschijnlijk is ze aan iets allergisch dat buiten is, niet makkelijk dus! Waarshijnlijk door een luis (ookal is ze behandeld, een luis kan 4u overleven als ze behandeld is dus op die tijd kan er een reactie ontstaan) of door gras.. Wanneer ze gesteriliseerd word gaan ze ook bloed afnemen, 2 vliegen in 1 klap en direct wat dingen testen.. Ook raadde ze een shampoo aan, voor honden die allergieën hebben en hierdoor zouden we het ook wat kunnen tegenhouden.. Ofwel zullen we haar in periodes voor heel haar leven antibiotica moeten geven want anders zal de huidinfectie hoogstwaarschijnlijk steeds blijven terugkomen..

Terug antibiotica, geen cortisone omdat ze gesteriliseerd ging worden. Ze moet nu 10 dagen antibiotica nemen voor haar huidinfectie en dan nog een medicament voor haar schijnzwangerschap.. Haar Cold Water Tail is ondertussen ook terug helemaal genezen en ze kwispelt terug héél veel en haar staart is weer mooi recht :-)

Ook hebben we een nieuwe afspraak voor haar sterilisatie vastgelegd, 4januari!! :-D

Uiteraard zal ik hierover iets laten weten hoe het geweest is!! :-)

Wat zouden jullie kiezen, een kraag of een pakje?
Waarom? Voordelen en nadelen? 

PS: we noemen haar ons probleemhondje aangezien ze op korte tijd al wel wat gehad heeft :p

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 1 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Och jee jullie hebben nog al wat pech..

 

Ik zou een pakje doen, meer bewegingsvrijheid

Hopelijk is het voor nu even klaar met de probleempjes!!

honden page profiel MariekeMarieke

" Och jee jullie hebben nog al wat pech..
 
Ik zou een pakje doen, meer bewegingsvrijheid
Hopelijk is het voor nu even klaar met de probleempjes!! "

 Ja het jaar 2015 is niet ons beste jaar maar we nemen het erbij :) Het is een prachthond met heel veel energie maar kan toch heel lief zijn, we zouden ze niet meer kunnen missen :)

Ik hoop ook wel dat het geen luisallergie of grasallergie is want ze is zoooo graag buiten.. zou spijtig zijn moest ze steeds een huidinfectie krijgen als ze buiten loopt..  en haar hele leven antibiotica geven wanneer er een opstoot is vind ik ook niet echt gezond maar ja als het moet dan moet het he.. 

Ja ik dacht ook aan een pakje omdat ze dan zonder problemen alles kan doen, ze kan eten en drinken, tussen de kier van de deur met haar hoofd zonder ze gehinderd word door een kraag maar mijn ouders denken als ze in de tuin gaat lopen (uiteraard houden we ze de eerste dagen rustig binnen!) dat wanneer er vuil in het pakje geraakt dat de wond zou kunnen geïnfecteerd raken.. omdat het vuil er niet uit kan, maar dat zou ik wel elke dag controleren natuurlijk.. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja je kan hem ook wassen. Of uit doen als je er bij bent en ze zit er niet aan, kan de boel een beetje luchten

 

Over allergieen weten veel mensen hier ook aardig wat, dus daar kan je ook zeker je vragen over stellen!

honden page profiel MariekeMarieke

" Ja je kan hem ook wassen. Of uit doen als je er bij bent en ze zit er niet aan, kan de boel een beetje luchten
 
Over allergieen weten veel mensen hier ook aardig wat, dus daar kan je ook zeker je vragen over stellen! "

 Inderdaad :) 

Oh echt waar? Dan moet ik misschien een topic starten, dan kan ik direct kijken of ik er iets mee kan doen met de info :)

Dankje!

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Heb hier al verschillende operaties meegemaakt. Normaal is een pak of kraag niet nodig. 

 

En deze hond mag binnen? Hoe ging dat dan met de vorige? 

Neem aan dat jullie niet heel de dag mee in de tuin zaten tot slapenstijd toe. 

honden page profiel MariekeMarieke

" Heb hier al verschillende operaties meegemaakt. Normaal is een pak of kraag niet nodig. 
 
En deze hond mag binnen? Hoe ging dat dan met de vorige? 
Neem aan dat jullie niet heel de dag mee in de tuin zaten tot slapenstijd toe.  "

 Bij onze dierenarts wordt standaard een pak of kraag meegegeven om ervoor te zorgen dat de hond er niet aan zou likken of krabben..

Nona mag inderdaad binnen, dit omdat ze kortharig is en ik ben 100% zeker dat, moest er nog een nieuwe hond komen dat deze ook binnen komt want we zouden niet meer zonder kunnen binnen. Onze vorige hond zat buiten, vooral mijn vader en ik zijn tot in ons hart hondenvriend, mijn mama houd wel van honden maar is niet zot van het haar en daardoor zat onze vorige hond eigenlijk buiten, omdat hij langharig was.. Ja niet echt een eerlijk maar ikzelf had hier niet veel over te zeggen en ik was zelf nog maar een kind toen.. Maar hij werd zeker niet verwaarloosd ofzo als je je dat afvraagt.. S'nachts zat hij in zijn hok (ruim en daarin een houten huisje met zijn mand in zodat hij afgeschermd lag) en ik liet hem s'ochtends altijd eruit en gaf hem eten enzo en dan liep hij gewoon rond.. Ik speelde ook elke ochtend een tijdje met hem en ik kwam ook regelmatig buiten omdat ik pony's had en hij was er altijd bij, 1 van mijn pony's was ook zijn beste maatje (je had hem moeten zien toen ze ziek was en constant wou neerliggen, hij blafte op haar tot ze terug rechtstond en bleef haar aanmoedigen) en daar speelde hij altijd mee in de wei en wanneer ik met mijn pony's buiten ging wandelen ging hij altijd mee enzo dus hij werd zeker niet verwaarloosd!

 

Ik hoop dat dat een antwoord is op je vraag?

 

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ja een beetje. Nu het winter is en snel donker vroeg ik mij af toen ik dit las hoe het zou zijn als wij allemaal gezellig warm binnen zitten 's avonds, wetende dat er buiten een hond in zijn upje zit. 

Maar goed, dat is off-topic en zeker niet jouw schuld als kind. 

honden page profiel MariekeMarieke

" Ja een beetje. Nu het winter is en snel donker vroeg ik mij af toen ik dit las hoe het zou zijn als wij allemaal gezellig warm binnen zitten 's avonds, wetende dat er buiten een hond in zijn upje zit. 
Maar goed, dat is off-topic en zeker niet jouw schuld als kind.  "

 Begrijp ik hoor :) mijn ouders zeiden altijd dat hij het niet koud had omdat hij een dikke pels had (wat wel waar was want mijn hand verdween er in) en hij lag uit de wind.. Nu ik al ouder ben zou ikzelf nooit meer een hond buiten laten.. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik word er triest en boos van als ik lees dat een Golden Retriever heel zijn leven buiten heeft moeten leven, niets tegen jou, jij kan er niet aan doen want neem aan dat de beslissing daaromtrent niet bij jou lag, maar neem dan geen hond en al zeker geen supergevoelig ras als een Golden of een Labrador, die horen bij hun roedel en die roedel zijn hun mensen.

 

Voor de rest hoop ik dat het snel de goede kant uit mag gaan met de gezondheid van jullie hond, want het is wel allemaal veel ineens.

honden page profiel MariekeMarieke

" Ik word er triest en boos van als ik lees dat een Golden Retriever heel zijn leven buiten heeft moeten leven, niets tegen jou, jij kan er niet aan doen want neem aan dat de beslissing daaromtrent niet bij jou lag, maar neem dan geen hond en al zeker geen supergevoelig ras als een Golden of een Labrador, die horen bij hun roedel en die roedel zijn hun mensen.
 
Voor de rest hoop ik dat het snel de goede kant uit mag gaan met de gezondheid van jullie hond, want het is wel allemaal veel ineens. "

 De beslissing werd inderdaad niet door mij gemaakt, ik was toen nog geen 8jaar dus had hierover niets te zeggen.. Toen we nona gingen halen is het wel door mij dat ze binnen  zit nu en ik zou niet anders meer willen, het is ook een labrador ons nona dus wees gerust, zij zit bij ons nu :) het is spijtig van onze vorige hond maar hierover kon ik niets beslissen.. Ik hoop ook dat het de goede kant op gaat met haar :( maar na haar sterilisatie zal ze gelukkig niet meer schijnzwanger worden en hopelijk blijft het bij een lichte allergie en stopt het daarna..

 (misschien heeft iemand hierop een antwoord, mijn zus denkt doordat nona nu al 2 keer schijnzwanger is geworden dat dit komt omdat nona zelf puppy's zou willen krijgen, ze denkt dat dit hetzelfde is bij mensen, vrouwen kunnen blijkbaar ook schijnzwanger zijn, dit omdat ze zo graag een kindje willen en mijn zus denkt dat dit bij honden ook zo is, maar ik dacht van niet? )

Volgende forumvraag: Show de nagels van je hond!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^