Schijnzwanger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Het zit Amber even niet mee. 
Ze heeft een week last gehad van een oorontsteking, deze is nu gelukkig verholpen.
Nu is ze alleen schijnzwanger.
Iemand hier ervaring mee?
Ze eet heel slecht op het moment (behalve lekkere dingen).

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

wij hebben ook wel eens eerder een teefje gehad die schijnzwanger werd....niet zo leuk maar zolang er geen echt ernstige klachten zijn deden wij er niks speciaals aan..... 

In ieder geval geen EXTRA aandacht, dwz, geen gevolg geven aan aandacht vragen, piepen en dergelijke... speeltjes even aan de kant zodat ze die niet als pups gaan beschouwen en een beetje extra beweging en afleiding geven zodat ze er zelf niet steeds aan denken. 

Soms eten ze idd. ook wat slechter maar dit is ook maar tijdelijk en zolang het niet echt heel drastisch wordt zou ik me ook niet teveel zorgen maken...

In principe is schijnzwangerschap iets wat elke hond doormaakt, alleen hebben sommige er totaal geen last van, anderen weer wel, sterkte ermee ! het gaat gelukkig weer over !

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb veel goede verhalen gehoord over het toedienen van PUUR schijnzwanger, maar ik heb er zelf geen ervaring mee dus misschien kan iemand anders hier meer over vertellen. Heel veel beterschap voor haar in ieder geval!

honden page profiel MariekeMarieke

Ervaring mee.. Ons nona is spijtig genoeg deze woensdag voor de 2e keer schijnzwanger geworden, beide keren naar de dierenarts geweest en hiervoor medicatie gekregen. Ook nu dezelfde medicatie als de eerste keer (kan nakijken welke als je wilt?) Deze moeten we 6 dagen 1x per dag geven en dan is ze er vanaf :) 

We wisten al dat na 1 keer schijnzwanger geweest te zijn dat ze dit makkelijker terug kon worden dus aangezien dit niet super gezond is dat ze veel schijnzwanger worden hadden we besloten om haar te steriliseren en normaal ging dat vandaag gebeuren maar aangezien ze schijnzwanger is, is dat niet doorgegaan.. en aangezien ze het al zo snel terug heeft na haar eerste keer schijnzwanger zijn we nu helemaal zeker dat we haar laten steriliseren dus 4 januari wordt nona gesteriliseerd..

Zoals hierboven al gezegd, geen extra aandacht, speeltjes weg, wij moesten ook de was (die ligt op de grond om te sorteren) omhoog leggen omdat ze er een nest in ging maken.. Ons Nona eet ook slechter als ze schijnzwanger is dus daar moet je je geen zorgen in maken, eenmaal het gedaan is eten ze terug goed.. 

Wij zijn naar de DA gegaan omdat ze er zelf vanaf zag.. ze lag hele dagen in haar mand en piepte bij het minste, dus was zowel voor ons als nona niet aangenaam.. 

Volgende forumvraag: Rare staarthouding sinds kort
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^