Hond delen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Wie wil een soort suikeroom/tante voor 1 van mijn honden worden? 

Ik ben alleen gekomen en heb ook nog eens een slechter inkomen. Naar asiel is uit gesloten, dat wil ik niet. Ze zijn veel te verwend. Ze zouden van de stress omkomen. Maar logeren of co-beheerschap daar zijn ze wel geschikt voor want het zijn echt lieve schatten. 

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Dus je bedoeld geld doneren?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Logeren, dus niet alleen geld.

Ik weet niet of dat nou echt in het belang van je hond is.
Een vreemd persoon.

Moet er even over nadenken :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het helpt wel als je aangeeft in welke regio..

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat naar dat je nu alleen bent.
Een hond kan dan soms idd duur zijn
Als je niet zo een best inkomen hebt.
Dat zijn altijd situaties die je van te voren niet kan voorzien.

Het is goed dat je je hond niet naar het asiel wilt doen.

Ik vraag me wel af waarom je het hebt over 1 hond terwijl ik uit je bericht opmaak dat je er meer hebt .

Als ik het goed begrijp wil je de hond dus ook van.het ene huis naar het andere huis laten gaan.
Dat lijkt mij voor je hond geen ideale situatie.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het kan gebeuren dat dierenartskosten erg hoog zijn.

Ik weet niet waar je woont, maar er zijn dierenartsenpraktijken in Nederland die speciaal spreekuren hebben voor 'mensen die het niet kunnen betalen'.

 

Ik denk dat je honden liever bij jou blijven dan elke keer bij iemand anders.

Daar zou ik zelf niet snel voor kiezen.

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Wat fijn dat er zoveel mensen meedenken. Ik zeg 1 hond maar ik zou ook niet weten welke. En natuurlijk bedoel ik dan een vast deelgezin. Het mooiste zou zijn als elke hond zijn eigen deelgezin zou krijgen. 

 

Het financiële is nu net te doen dankzij de voedselbank die begrip toont. 

 

Maar het is nu zo dat als 1 van de honden ziek is, dan tja is het pijnbestrijding maar een dure operatie zit er niet meer in.

 

Gelukkig is er geen 1 ziek en dat is echt een wonder want het zijn me een stelletje ondernemende deugnieten. Ze springen ook echt in de winter de sloot in. Kou kennen ze niet. En een koeievla vinden ze een smakelijk hapje tussendoor. Wordt wel bestraft hoor. Maar cockers luisteren soms wel en soms ook even niet. 

 

Cocker spaniels zijn echte deugnieten waar je heel veel van gaat houden. 

 

Maar we zijn kwetsbaar. Ik ben al zo blij dat mijn jongste zoon meerderjarig is geworden en nu op kamers zit met begeleiding. Bij mij blijven was financieel niet meer haalbaar gewoon. 

 

Ik dacht toen, ik ga fokken met de honden en gebruik dat als buffertje voor hun verzorging. Maar ik heb er vanaf gezien, ze scoren net niet excellent, voor het testen moeten ze onder narcose. Ik vind ze toch te bewerkelijk voor nageslacht. Je moet echt hondenliefhebber zijn om een cocker aan te kunnen, geloof me. Trouwens, ze zijn niet het enige ras hoor waar dit voor geldt. 

 

Dan elke hond apart: de oudste is al bijna 10, heeft wat anale klachten nu die vaak ook wel weer over gaan. Geen diahree. Hele sterke hond, heel aanhankelijk en ontzettend lief. Daar kun je echt een baby opleggen. Buiten heel onstuimig. Luid blaffend komt te enthousiast op andere honden af. Krijgt dan soms op haar donder. Springt in elke sloot. Moet je haar redden, op de kop de sloot in. 

 

Dan de tweede: een reu. Een hele lieve gehoorzame hond in huis, veel karakter. Wat grillig met andere honden. Valt soms aan maar stelt niets voor. Gaat niet in het water, dan wordt hij nat, daar houdt hij niet van. Super scherp op een loopse teef. Slim op weglopen maar de laatste tijd doet hij dat bij mij niet meer. Wel de hond die het meeste leert. Een ontzettend mooi koppie. En een vrijdoos in huis. Echt leuk. 

 

De jongste kent het woord bijten niet, aanstellen wel, Springt in elke sloot. Is bang voor kinderen en voor honden. Gaat nu wat beter. Schuilt (te) veel bij moeder en wordt ook te veel beschermd. daardoor is ze hardleers. Bijvoorbeeld met regen gaat ze zo maar in huis plassen. Na veel werk nu weer afgeleerd. Maar ze manipuleert zo dat ik haar veel extra achter thuis laat. Irritant bij eten krijgen, schrapen op de kastjes. Heel moeilijk af te leren. Maar is wel heel aanhankelijk ook. Grappig, lief. Mooi hondje. Wordt maar 1 x per 2 jaar loops en heeft vaak jeuk. 1 vlo en ze krabt zich kapot. Dus moet ze elke dag worden gekamd met een netenkam. Dan gaat het goed. Bij kuren heb je na 14 dagen hetzelfde liedje, dus doe ik het nu maar met kammen. Dat gaat nog het beste. 

 

De honden haren veel uit. Je went er wel aan maar het is gewoon wel veel werk. De haren op zich zijn niet irriterend ik heb er geen last van maar zwarte kleding kun je beter bij ze weghouden. 

 

Voor de honden ga ik nooit in de avond weg. Kerst en Oud en nieuw was ik ook alleen. Vind ik niet zo erg. Maar dat in combinatie met het vele werk zeggen mensen weleens dat het teveel is allemaal voor 1 persoon alleen en dat is ook zo. 

 

Geld voor oppas heb ik niet

 

Mensen vinden het misschien wel vreemd maar ik denk, dat een vast logeeradres leuk is voor alle partijen. 

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

O ja, in Groningen en dan nog iets, die gratis dierenartsen die zou ik weleens willen weten waar want ik heb een fortuin in het verleden voor ze betaalt maar nu ik geen geld meer heb moet ik het maar zelf uitzoeken. 

 

honden page profiel --

Lijkt me in jouw situatie nog niet eens een verkeerd idee. theoretisch gezien..... Wat je nodig hebt is een goedbedoelend, welwillend, betrouwbaar persoon die qua omgang en opvoeding en visie helemaal met jouw op 1 lijn zit en dat is denk ik nog wel het moeilijkste te vinden. 

 

Mocht je het doorzetten bedenk je dan goed met wie je in zee gaat. z.g.n. contracten met alles erop en eraan zijn helemaal niet rechtsgeldig als het erop aankomt. Believe me, ik zit in de paardenwereld waar zoveel drama is met bruikleen e.d. 

 

Dus tenzij er iemand op je pad komt waarmee je zo enorm goed klikt.. Denk er nog 3 keer overna. Mij zou het alle rompslomp niet waard zijn. Eerst alles doen om ze te kunnen houden.

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Even een heel andere kant op.
Ik lees anaal klachten, jeuk, verharen.
Misschien dat je hier ook wat kunt rondneuzen over deze klachten.
Hoe gezonder je hond is hoe minder geld je hoeft uit te geven aan dierenarts kosten.
Verandering van voer kan soms wezenlijk verschil maken.
Ik weet dat je er niet om vroeg, maar wie weet heb je er wat aan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat ik begrijp van de fokkers hier is datverantwoord fokken je financieel niet gek veel oplevert.

Overigens super dat je zo creatief nadenkt om voor je honden het beste te krijgen.

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Ja, Robin, Bailey en Bobby, 

 

dat is ook zo. Ik ga echt wel op huisbezoek en kijken hoe het gaat. Gelukkig heb ik een goede intuïtie en dat is denk ik een betere navigatie dat de wet voor honden. Want honden zijn niets voor de wet, ze zijn gewoon dingen. En voor ons hondenbezitters en ook voor paardenbezitters is dat heel anders, gevoelsmatig. Ik heb er al heel erg over nagedacht. Maar ik denk wel, dat als het goed uitpakt, dat het wel een verrijking voor de honden kan zijn. 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Veel respect voor jou! Je verkeerd zelf in een moeilijke situatie, maar denkt toch aan je honden. Was iedereen maar zoals jou. Woon helaas te ver weg. Hoop dat je inderdaad via deze weg een co ouderschap vind

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" O ja, in Groningen en dan nog iets, die gratis dierenartsen die zou ik weleens willen weten waar want ik heb een fortuin in het verleden voor ze betaalt maar nu ik geen geld meer heb moet ik het maar zelf uitzoeken. 
  "

 

Dierenkliniek Winsum doet zoiets.

Of het echt allemaal gratis is weet ik natuurlijk niet of hoe ze precies werken.

Maar dat kun je zo even opzoeken.

honden page profiel Noor - Mix en PipNoor - Mix en Pip 2 doggies

honden foto van Noor - Mix en Pip

Hallo Frederiek,

 

Gaat het met name om de kosten of ook om het delen van de zorg/er niet helemaal alleen voor te hoeven staan?

Dat kan ik me nl. ook heel goed voorstellen.

Wat betreft de kosten zou je ook eens kunnen kijken of er mensen zijn die je financieel willen steunen. Een paar mensen die een paar euro per maand willen bijdragen en je bent al een eind verder.

 

Wat betreft de zorg zou een gastgezin of baasje inderdaad een optie kunnen zijn. Er zullen vast mensen zijn die graag een beetje hondengezelschap hebben, maar om verschillende redenen (tijd, geld, grote verantwoordelijkheid) geen hond hebben. Gezien je beschrijving van jouw honden is het wel verstandig dat het iemand is die ervaring met honden heeft.

Je zou je vraag ook op andere plaatsen kunnen stellen, bijvoorbeeld facebook en ook mondeling in je omgeving blijven vertellen. Zo

bereik je een grotere groep mensen.

Niet opgeven, er moet een mooie match te vinden zijn!

 

Succes!

 

 

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Ik heb het even gelezen en ik denk dat ik het verhaal snap.. en mijn reactie is eigenlijk heel anders dan van de anderen, ik hoop ook niet dat je boos wordt (want zo is het niet bedoelt), maar ik vraag me af of je je honden hiermee gelukkig maakt?

 

Het delen van een hond klinkt voor ons mensen misschien praktisch. Maar voor honden is het niet zomaar iets. Honden hebben graag een vaste roedel en daar hebben ze houvast aan. Het hangt natuurlijk ook van het karakter van de honden af, maar er kan aardig wat stress van komen en gedragsveranderingen/problemen. 

 

Ik vraag me dan af of een nieuw en goed huisje voor de honden niet beter is. Het is even rot dat ze er doorheen moeten en moeten wennen aan een nieuwe situatie en dus roedel. Maar aan de andere kant; zodra ze gewend zijn mogen ze in alle rust altijd in die roedel verblijven.

 

Wegens omstandigheden zijn onze honden de komende drie maanden ook doordeweeks bij een oppas en in het weekend thuis. En het klinkt voor mensen heel handig, maar de honden zijn totaal van de rel. Het is dat het nu voor drie maanden is, maar anders had ik me over m'n eigen verdriet heen gezet en iets anders voor hen gezocht. Het is voor hen toch een hele omschakeling. Ze raken nu zelfs van de kleine dingen van streek, gewoon door de verandering iedere keer. Een andere roedel, andere rolverdeling, andere mandjes, andere energie in huis, andere benadering, andere rustmomenten en noem zo maar op.. iets dat met een hond veel meer doet dan een mens vaak denkt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben ook alleen, werken ? zou dat kunnen voor je ? en als je een uitkering heb, dan wat minderen met alles ?

 

de honden moeten eten natuurlijk, jij ook, maar als je de voedselbank nodig zou hebben, krijg je ook voer voor je honden. je hoef natuurlijk niet met je billen bloot hier, maar je vraagt voor een ..suikeroom, suikertante, die bestaan niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat fijn dat er zoveel mensen meedenken. Ik zeg 1 hond maar ik zou ook niet weten welke. En natuurlijk bedoel ik dan een vast deelgezin. Het mooiste zou zijn als elke hond zijn eigen deelgezin zou krijgen. 
 
Het financiële is nu net te doen dankzij de voedselbank die begrip toont. 
 
Maar het is nu zo dat als 1 van de honden ziek is, dan tja is het pijnbestrijding maar een dure operatie zit er niet meer in.
 
Gelukkig is er geen 1 ziek en dat is echt een wonder want het zijn me een stelletje ondernemende deugnieten. Ze springen ook echt in de winter de sloot in. Kou kennen ze niet. En een koeievla vinden ze een smakelijk hapje tussendoor. Wordt wel bestraft hoor. Maar cockers luisteren soms wel en soms ook even niet. 
 
Cocker spaniels zijn echte deugnieten waar je heel veel van gaat houden. 
 
Maar we zijn kwetsbaar. Ik ben al zo blij dat mijn jongste zoon meerderjarig is geworden en nu op kamers zit met begeleiding. Bij mij blijven was financieel niet meer haalbaar gewoon. 
 
Ik dacht toen, ik ga fokken met de honden en gebruik dat als buffertje voor hun verzorging. Maar ik heb er vanaf gezien, ze scoren net niet excellent, voor het testen moeten ze onder narcose. Ik vind ze toch te bewerkelijk voor nageslacht. Je moet echt hondenliefhebber zijn om een cocker aan te kunnen, geloof me. Trouwens, ze zijn niet het enige ras hoor waar dit voor geldt. 
 
Dan elke hond apart: de oudste is al bijna 10, heeft wat anale klachten nu die vaak ook wel weer over gaan. Geen diahree. Hele sterke hond, heel aanhankelijk en ontzettend lief. Daar kun je echt een baby opleggen. Buiten heel onstuimig. Luid blaffend komt te enthousiast op andere honden af. Krijgt dan soms op haar donder. Springt in elke sloot. Moet je haar redden, op de kop de sloot in. 
 
Dan de tweede: een reu. Een hele lieve gehoorzame hond in huis, veel karakter. Wat grillig met andere honden. Valt soms aan maar stelt niets voor. Gaat niet in het water, dan wordt hij nat, daar houdt hij niet van. Super scherp op een loopse teef. Slim op weglopen maar de laatste tijd doet hij dat bij mij niet meer. Wel de hond die het meeste leert. Een ontzettend mooi koppie. En een vrijdoos in huis. Echt leuk. 
 
De jongste kent het woord bijten niet, aanstellen wel, Springt in elke sloot. Is bang voor kinderen en voor honden. Gaat nu wat beter. Schuilt (te) veel bij moeder en wordt ook te veel beschermd. daardoor is ze hardleers. Bijvoorbeeld met regen gaat ze zo maar in huis plassen. Na veel werk nu weer afgeleerd. Maar ze manipuleert zo dat ik haar veel extra achter thuis laat. Irritant bij eten krijgen, schrapen op de kastjes. Heel moeilijk af te leren. Maar is wel heel aanhankelijk ook. Grappig, lief. Mooi hondje. Wordt maar 1 x per 2 jaar loops en heeft vaak jeuk. 1 vlo en ze krabt zich kapot. Dus moet ze elke dag worden gekamd met een netenkam. Dan gaat het goed. Bij kuren heb je na 14 dagen hetzelfde liedje, dus doe ik het nu maar met kammen. Dat gaat nog het beste. 
 
De honden haren veel uit. Je went er wel aan maar het is gewoon wel veel werk. De haren op zich zijn niet irriterend ik heb er geen last van maar zwarte kleding kun je beter bij ze weghouden. 
 
Voor de honden ga ik nooit in de avond weg. Kerst en Oud en nieuw was ik ook alleen. Vind ik niet zo erg. Maar dat in combinatie met het vele werk zeggen mensen weleens dat het teveel is allemaal voor 1 persoon alleen en dat is ook zo. 
 
Geld voor oppas heb ik niet
 
Mensen vinden het misschien wel vreemd maar ik denk, dat een vast logeeradres leuk is voor alle partijen.  "

 

 

heb even verder gelezen, ik had eerst op je topic opening gereageerd, je bent goed voor de honden, je kan ze beiden verzorgen, alleen niet als er kosten komen voor ziekenhuis of dierenarts kosten, in de regio Rotterdam is een budget ziekenhuis voor mensen die het moeilijk hebben, daar kan je terecht, en misschien kan je eens informeren bij jouw regio.

 

niet zo gek een oppasgezin, misschien dan samen de kosten delen als er wat is, je kan niet van anderen verlangen dat ze de kosten op zich nemen , maar een hond adopteren en dan samen de kosten delen is natuurlijk wel een optie, maar ik lees dat het geen honden zijn die heel jong zijn, doe je er wel goed aan om ze dan bij een ander onder te brengen ?

 

Winsum, dat is niet zo ver bij jou vandaan, informeer daar eens naar goedkopere kosten als de honden ziek zijn... nu is dat niet aan de orde schrijf je, alleen zou ik naar ander voer gaan kijken, je honden hebben jeuk, niet leuk, kan door voer komen, wat geef je nu je honden en wat betaal je voor het voer van de honden, misschien hebben wij wel hier een brok die en goed is en goedkoper is.

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Nogmaals: wat fijn dat iedereen zo meedenkt. En ja, het is waar dat er wel risico's aan verbonden zijn. Maar... die zijn er nu ook volop. Dat is ook het probleem: stel dat ik ziek word of dood ga? Dan is het nog veel erger voor de honden dat er geen back up is. Ik heb heel veel voor mijn honden op: ja ik ga naar de voedselbank, ik doe geen extra dingen...allemaal om niet failliet te gaan. En dat lukt ook wel. En mijn hondjes gaat het tot nu toe prima. Maar toch.... het is niet goed zo. Mijn kinderen zijn door omstandigheden niet geschikt voor de honden. Dat is wel spijtig maar je moet ook niet gaan chanteren ermee. Het was mijn achteraf bezien domme keuze om die drie honden te nemen. En ik hoop maar dat het goed gaat. Maar toch, als ik mensen vind die me willen helpen dat zou fantastisch zijn. Bijvoorbeeld mensen die werken en het leuk vinden om een weekend wel een hond te hebben. Of een boerderij waar ze vrij rond kunnen rennen met zijn tweeën of drieën. Zoiets. Ik blijf zoeken en het spreekwoord luidt: zoekt en gij zult vinden. 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ik hoor mensen hier financiële steun opperen. Even een andere vraag. Heb jij een bijstandsuitkering? Geloof dat je dan alle financiële steun die je krijgt weer aan de andere kant moet betalen. Ga hier voorzichtig en verstandig mee om.

 

Jouw idee is heel origineel, ik vrees alleen dat het heel moeilijk wordt om iemand daar voor te vinden. co-ouderschap met een wild vreemde is natuurlijk wel lastig. Je moet eigenlijk heel veel vertrouwen in een vreemde leggen en een vreemde heel veel vertrouwen in jou. Ik hoop dat je een oplossing vindt.

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

Nogmaals: wat fijn dat iedereen zo meedenkt. En ja, het is waar dat er wel risico's aan verbonden zijn. Maar... die zijn er nu ook volop. Dat is ook het probleem: stel dat ik ziek word of dood ga? Dan is het nog veel erger
voor de honden dat er geen back up is. Ik heb heel veel voor mijn honden op: ja ik ga naar de voedselbank, ik doe
geen extra dingen...allemaal om niet failliet te gaan. En dat lukt ook wel. En mijn hondjes gaat het tot nu toe prima. Maa
r toch.... het is niet goed zo. Mijn kinderen zijn door omstandigheden niet geschikt voor de honden. Dat is wel spijtig maar je
moet ook niet gaan chanteren ermee. Het was mijn achteraf bezien domme keuze om die drie honden te nemen. En ik hoop maar dat
het goed gaat. Maar toch, als ik mensen vind die me willen helpen dat zou fantastisch zijn. Bijvoorbeeld mensen die werken e
n het leuk vinden om een weekend wel een hond te hebben. Of een boerderij waar ze vrij rond kunnen rennen met zijn tweeën of dr
ieën. Zoiets. Ik blijf zoeken en het spreekwoord luidt: zoekt en gij zult vinden. 

"


Dit vind ik een beetje vergezocht; 'als ik ziek word of doodga'. Iedereen kan wat overkomen, ongeacht leeftijd. Ik denk dat je er een hond niet gelukkig mee maakt om elke keer te switchen van huis. Ik kan natuurlijk niet in je portommenee kijken, maar misschien minderen met andere dingen? Weet niet of je afgekeurd bent, maar misschien een klein weekendbaantje? Of thuiswerk. Ik probeer alleen maar te helpen hoor, heb niet veel verstand van uitkeringen. Financiële bijdrage van je kinderen? Als mijn ouders dr honden moeten wegdoen om financiële redenen, zullen mijn zus en ik echt wel helpen!

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

Nogmaals: wat fijn dat iedereen zo meedenkt. En ja, het is waar dat er wel risico's aan verbonden zijn. Maar... die zijn er nu ook volop. Dat is ook het probleem: stel dat ik ziek word of dood ga? Dan is het nog veel erger voor de honden dat er geen back up is. Ik heb heel veel voor mijn honden op: ja ik ga naar de voedselbank, ik doe geen extra dingen...allemaal om niet failliet te gaan. En dat lukt ook wel. En mijn hondjes gaat het tot nu toe prima. Maar toch.... het is niet goed zo. Mijn kinderen zijn door omstandigheden niet geschikt voor de honden. Dat is wel spijtig maar je moet ook niet gaan chanteren ermee. Het was mijn achteraf bezien domme keuze om die drie honden te nemen. En ik hoop maar dat het goed gaat. Maar toch, als ik mensen vind die me willen helpen dat zou fantastisch zijn. Bijvoorbeeld mensen die werken en het leuk vinden om een weekend wel een hond te hebben. Of een boerderij waar ze vrij rond kunnen rennen met zijn tweeën of drieën. Zoiets. Ik blijf zoeken en het spreekwoord luidt: zoekt en gij zult vinden. 

"

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi


Oeps dubbel haha

anna (Gast)

Dit is vast niet meer van toepassing maar ik moet zeggen dat ik een andere ervaring heb.  Mij  moeder is alleen en heeft een boomer puppy gekocht.  Wij hebben een gezin met kids en hebben het hondje vaak in het weekend (gwoon elk weekend meestal van donderdag tot zondag) want wij werken doordeweeks. Mijn moeder heeft zo haar handen vrij in het weekend. De pup vind het geweldig en word tegen donderdag onrustig en blij en druk om bij ons te zijn en zondags wil hij weer naar huis. Hij is niet anders gewend en voelt zich in beide huizen thuis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is een oud topic Anna, jammer dat de topic opener niet meer reageerd, hoe jullie dat doen met het hondje van je moeder, geweldig, allebei de gezinnen is de hond welkom en voelt zich thuis, kan niet mooier......

Volgende forumvraag: Hond houden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^