Pup weg doen? :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lexie (Gast)

zo te lezen maak je haar druk voordat je weggaat. Probeer juist vanuit rust het huis te verlaten. 

Er zijn echte luiweilers, maar ook type adhd werkhonden. Zo te lezen heb je er zo één. Probeer haar elke dag tijdens 1 wandeling echt moe te maken. Ze mag op deze leeftijd een wandeling van bijna een half uur, maar als ze veel meer energie heeft kun je bijv 1 keer per week langer doen.

Daarnaast een snuffelmat, gevulde kong of denkspelletjes om haar bezig te houden. Rotti's zijn slim en hebben ook zulke uitdaging nodig.

en vergeet niet, een rottweiler laat zich niet dwingen en gooit zijn dikke kont tegen de krib als je boos en ongeduldig wordt. Met positieve en duidelijke opvoeding zal ze alles voor je doen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ja ik heb wat meer vertrouwen gekregen door jullie reacties! Ik loop trouwens ook meestal met haar langs de stad dat zijn natuurlijk veel prikkels, dacht er goed aan te doen omdat ze dan veel ervaringen opdoet maar misschien teveel van t goede "

 Teveel van het goede is goed mogelijk

 

Je hebt al heel wat tips gekregen, ik zou zorgen voor veel meer rust

Laat je weten hoe het verder gaat?

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Rottweilers hebben inderdaad echt denkwerk nodig. Op FB zitten veel hersenwerk-groepen, hier heb je nog een linkje: https://nl.pinterest.com/source/denkspellenvoorjehond.jouwweb.nl/ Er is voldoende te vinden, dat maakt ze moe én voldaan. Oh en het is ook nog goed voor de band met je hond. Ik kon mijn hond (al valt zij eerder onder 'luiweiler' of zo :P) blijer maken met een extra hersenwerkje dan met nog zo'n wandeling met veel prikkels. Speuren vinden de meeste Rottweilers ook geweldig om te doen, en je kan ook een simpel zoekspelletje(dummy/etui gevuld brokjes verstoppen die ze moet zoeken en terugbrengen bijvoorbeeld, dat is hier een favoriet) doen voordat je gaat wandelen ipv een wild spelletje.

Of geef haar sowieso een taakje tijdens het wandelen, ik geef mijn hond vaak van die goedkope piepballetjes die ze mag dragen tijdens langere wandelingen. Als ze thuis is mag ze er even meespelen, dan pak ik het weer af omdat het zo een bijzonder balletje blijft. Tijdens de normale/kortere wandelingen laat ik haar juist zoveel mogelijk snuffelen.

Je hond is nog jong, je leert haar vanzelf beter kennen, dan weet je wat ze allemaal nodig heeft..
Het zou echt zonde zijn om haar nu weg te doen.
Succes iig.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja ik heb wat meer vertrouwen gekregen door jullie reacties! Ik loop trouwens ook meestal met haar langs de stad dat zijn natuurlijk veel prikkels, dacht er goed aan te doen omdat ze dan veel ervaringen opdoet maar misschien teveel van t goede "

 Zeker veel prikkels.

Wat je kan proberen, een dag een saaie wandeling, zonder nieuwe dingen, gewoon steeds het zelfde rondje.

Thuis brokjes verstoppen en laten zoeken.

De dag erna een wandeling met meer prikkels, wat drukker gebied. De dag erna weer een saaie dag, zo afwisselen.

Dan krijgt je hond de tijd dat koppie leeg te maken. 

Hier hebben we een dag per week een luie dag. Heeeeeel lang slapen, eten en lui zijn, bank hangen. Kort naar buiten voor een plas en weer lekker lui zijn. Daar genieten we echt van.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

^ jouw reacties altijd

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: 52 weeks of Hummer - week 10
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^