Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kareltje (Gast)

Hallo, ik heb sinds zondag een 5 maanden oude pup uit Bulgarije.Krijg hem met geen mogelijkheid in de Bench. Er ligt een Kong met lekkers een bot enz. Hij haalt wel alles uit de Bench maar erin liggen ho maar. ' s avonds leg ik hem in de Bench (met wat drang) dat geef ik toe. Doe alle licht uit en blijf in de buurt zodat hij me ziet. Na wat gejank blijft hij stil. Ik kan dan na bed gaan. En het blijft rustig. Overdag lukt het ook wel maar pas na een flinke tijd geblaf en protest. Als hij stil is mag hij eruit en krijgt een lekkere beloning. Ik kan hem niet alleen los laten lopen want het is een puber die alles uitprobeer. Wat kan ik nu het beste doen?    

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet iedere hond wil opgesloten zitten, met dwang de bench in ben ik geen voorstander van, waar je slaapt maak een vetbed op, neem de pup de eerste tijd mee, als het donker is zal de pup jonge hond niets uitvreten en daar ben je zelf dan ook bij.....het is pas woensdag, hond moet nog zo wennen, houdt de bench gewoon open, geef eten erin, laat de deur open, wil je hond er nog niet in, geef dan een ruimte wat hond sloop vrij is....en maak daar een bedje op, met een goed bot en gun je tijd om het alleen zijn op te voeren.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gewoon deurtje openhouden en rustig aan, met dwang bereik je eerder het tegendeel. Soms helpt het om iets over de bench heen te hangen om het gevoel van een veilig holletje te creeeren.

Ik zou de hond nog niet alleen laten hij is nog maar zo kort bij je dat heeft tijd nodig, hij heeft nu nog alle begeleiding nodig om zich veilig te gaan voelen.

Zelf zou ik hem liever meenemen naar de slaapkamer ipv dat hij de hele nacht opgesloten zit alleen.

 

Wat leuk trouwens dat je voor een herplaatser gegaan bent, wat is zijn achtergrond?

 

 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Zou hier zeker geen dwang gebruiken, je hond moet zich in de eerste plaats geborgen en veilig voelen bij je en door hem te gaan opsluiten in een ijzeren kooi ga je dit niet echt bevorderen... Als hij alleen is kun je hem ook lekker los laten in een ruimte waar hij niets slopen kan, keuken, gang, garage... maar heb je het al gewoon eens uitgeprobeerd of ga je er gewoon vanuit dat ie slopen gaat ? Je hebt de hond drie dagen, wees geduldig, bouw eerst een fijne band op en geef hem vertrouwen in je...succes

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

ik zou een puppyrennetje aan de bench vastmaken.. zo hebben wij de meest onwennige hondjes de bench aangeleerd :-) Tip van mij: indien je tapijt of tegels hebt, leg onder bench en rennetje een vinylbodem...

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Ik heb mijn hondje uiteindelijk nooit meer in de bench gedaan. Hij wilde gewoon niet, gilde alles bij elkaar de eerste nacht. Heb midden in de nacht mijn hondenboek gepakt en gekeken of daar advies in stond... Toen hadden we nog geen tablets en telefoons met internet ;-)

 

Het boek schreef voor dat ik de hond in een open mandje naast mijn bed moest zetten, met mijn hand uit het bed zodat hij mijn geur rook, viel hij direct in slaap! Paar nachtjes gedaan en daarna in de woonkamer, zonder bench. Geen gegil, gejank.. Niks. Ook heeft hij nooit iets gesloopt. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Veel honden uit t buitenland hebben nogal een rugzakje. En veel kunnen opsluiting in een bench niet verdragen. Met dwingen maak je zijn trauma alleen maar erger. En zal het krijgen van een band zeer waarschijnlijk in de weg staan. Immers jij sluit hem op. Er is ongetwijfelt een reden dat deze hond niet in de bench wil. 

Dan beter een kamer of gang puber veilig maken. Indien trap in de gang, hekje ervoor. 

 Snachts mee naar de slaapkamer daar een eigen plekje aanbieden. Er moet nog zoveel vertrouwen gewonnen worden en alles is nog zo nieuw en vreemd.

Volgende forumvraag: plassen bij opnemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^