Honden mand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bollie (Gast)

ik heb een vraag over een hondenmand. Momenteel heeft mijn hond van 1,5 enkel een dun matje en wat dekentjes om op te liggen overdag. S'nachts gaat hij in de benche. we hebben al kussens gehad maar hij bijt deze kapot. Hij springt ook steeds in de zetel omdat ik het gevoel heb dat hij gewoon graag ergens op ligt. Liggen honden graag op een bedje of in een mandje?  we zijn aan het kijken om iets te kopen of te maken.    Alle tips welkom

honden page profiel ----

honden foto van --

" ik heb een vraag over een hondenmand. Momenteel heeft mijn hond van 1,5 enkel een dun matje en wat dekentjes om op te liggen overdag. S'nachts gaat hij in de benche. we hebben al kussens gehad maar hij bijt deze kapot. Hij springt ook steeds in de zetel omdat ik het gevoel heb dat hij gewoon graag ergens op ligt. Liggen honden graag op een bedje of in een mandje? 
we zijn aan het kijken om iets te kopen of te maken. 
 
Alle tips welkom "

 Honden hebben vaak wel graag hun 'eigen' plekje. Dit verschilt echter wel per hond. Misschien kun je een plastic mand kopen, of iets wat hij niet snel kapot maakt met een vetbed erin en wat dekentjes? Je kunt ook naar de dierenspeciaalzaak gaan en advies vragen voor een hond die zijn kussens sloopt haha.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow had haar eerste mand al binnen een paar dagen gesloopt, puur door het graven.

Bewust slopen heeft ze nooit gedaan.

 

Ze heeft in de slaapkamer een 'bont' mand, daar ligt ze 's nachts in. Overdag ligt ze op de bank of op bed (waar wel altijd een fleecedeken op ligt).

 

Ze ligt graag hoog en ze mag hier ook gewoon op de bank.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

een schapenvacht die sloop je niet zo snel en is wel lekker zacht

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Schapenvacht is hier ook een groot succes. Is wel prijzig (al vallen ze bij Ikea wel mee). In de winter aangenaam warm, in de zomer lekker koel. Mellow ligt er het hele jaar op (en als het koud is ligt ze onder een fleecedekentje )

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Schapenvacht is hier ook een groot succes. Is wel prijzig (al vallen ze bij Ikea wel mee). In de winter aangenaam warm, in de zomer lekker koel. Mellow ligt er het hele jaar op (en als het koud is ligt ze onder een fleecedekentje ) "

 

Ik heb deze net besteld voor 42.50 voor vel van 80x110 en nog eco schaap ook

Dus met even googelen hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen.

Alle kussens en manden die er doorheen gaan hebben meer gekost

 

Ik moest nu een nieuwe vacht  ivm Jeff van de zomer heel veel heeft over gegeven..

en dat deed hij graag op zijn vacht.. dus te vaak gewassen

en daar kunnen ze niet tegen.

Verder zijn ze ideaal

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Kan zo'n schaap gewoon in de wasmachine?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Kan zo'n schaap gewoon in de wasmachine? "

 nee beter van niet

dan gaat de lanoline eruit en wordt deze keihard

uitkloppen volstaat en als je wast lage temperatuur handwas met wasmiddel met lanoline

 

normaal volstaat uitkloppen..en in de winter met de vacht kant in de sneeuw leggen (sneeuw trekt vuil aan maar gaat niet ten koste van de lanoline)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat valt inderdaad mee Roos. Ik heb ze ergens anders gekocht, wel beiden eco. En dan ook uit de uitverkoop-hoek (omdat ik 100 euro wel een beetje duur vind).

Heb een grote donkerbruine en een kleinere crémekleurig. Dan nog een lichtbruine van Ikea. De crémekleurige mag ze niet op, de twee bruine vachtjes wel.

 

Ik was ze nooit. Hang ze wel af en toe even buiten over het bankje, soms even met de plantenspuit erover. Ik wacht op sneeuw. Of een dag lang dikke mist, dat is ook goed.

Verder gewoon elke keer als ik ga stofzuigen de vacht uitkloppen en dan stofzuigen. Af en toe borstelen, dan wordt ie ook weer mooi.

Ik was ze nooit, ze gaan ook niet stinken, terwijl een gewoon dekentje dat wel doet.

 

Heb 'm in de zomer een keer buiten gehangen en ben toen naar het bos gegaan. Het ging 2 uur eerder regenen dan Buienradar had aangegeven, dus het ding was doorweekt en loodzwaar. Heeft een dag of 3 op zolder gelegen (daar is het wat warmer, zeker in de zomer) en toen was ie weer droog en fris. Maar nooit over de verwarming hangen, dan kun je 'm waarschijnlijk weg gooien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan zo,n schaap in de wasmachine, geweldig, hihi.......voor topic opener, wat heb je voor hond ? Behaard of een bloterik, behaarde honden hebben het in huis toch snel warm daar is eenvetbed voldoende voor, leg het ergens zo dat het uit de weg is, tegen een muur bijvoorbeeld , voor de hond een veilig plekje, heb je een bloterik ja die willen graag een warm mandje, een sloper heb je, kijk eens naar de kunststof Kuip , stevig en daar kan je een goed en stevig bed in leggen, sloop je hond dat, dan een fleecedeken die te vervangen is.

honden page profiel ElianeEliane

" Schapenvacht is hier ook een groot succes. Is wel prijzig (al vallen ze bij Ikea wel mee). In de winter aangenaam warm, in de zomer lekker koel. Mellow ligt er het hele jaar op (en als het koud is ligt ze onder een fleecedekentje ) "

 Zaaaaaalig

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"  nee beter van niet
dan gaat de lanoline eruit en wordt deze keihard
uitkloppen volstaat en als je wast lage temperatuur handwas met wasmiddel met lanoline
 
normaal volstaat uitkloppen..en in de winter met de vacht kant in de sneeuw leggen (sneeuw trekt vuil aan maar gaat niet ten koste van de lanoline) "

 In de sneeuw leggen is een goede manier om schoon te maken. Hoewel er niet veel sneeuw is hier in Nederland.

Mocht je wel in de wasmachine willen wassen opletten dat de vacht niet gaat vervilten in de wasmachine en niet te veel en lang centrifugeren.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" een schapenvacht die sloop je niet zo snel en is wel lekker zacht "

 Wil je dat mijn honden ff uitleggen. Ik heb nu 2 leren vellen en een hoop los wol...

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Wij hier een Vetbed maar helaas heeft de 4 weken niet gehaald.. Helemaal aan flarden :'( .. Kussen is hier ook in een poep en een scheet kapot. rieten mand was een heerlijkheid om te slopen haha... En de plasticbak begon die in te graven en te piepen dus die was heel snel weer weggehaald. nu op een oud dekbed, overtrek erom en fleece eroverheen.. En nu ligt ie heerlijk te slapen... Merk dat die nu ook langer ligt te knorren dan als t iets duns is waar die op ligt. Als die wat ouder is misschien toch ook maar zon schapenvelletje lijkt erg mooi ook. Maar toch raar idee dat dat helemaal niet gaat stinken... Ook niet als ze er nat op gaan liggen??

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Wil je dat mijn honden ff uitleggen. Ik heb nu 2 leren vellen en een hoop los wol...
  "

 Hondjes met jachtinstinct

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft ook jachtinstinct, maar die heeft nooit iets gedaan met de vacht. Maar die kent ook geen schapen volgens mij.

 

Mellow ligt nooit nat op de vacht trouwens, maar goed, ze is sowieso snel droog; even lekker droog rossen met de handdoek, dan nog even over het kleed schuren en dan pas op de bank 

Wel regelmatig zachtjes uitkloppen (schudden) en stofzuigen. Af en toe lekker even buiten in de frisse lucht (niet in de volle zomerzon natuurlijk).

 

honden page profiel HellenHellen

Mellow het kleedje van je foto, mag ik vagen waar je die hebt gekocht? 

Volgende forumvraag: nieuw tuig. Help?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^