Boomer 17 jaar echt oud....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nataschanatascha

honden foto van natascha

Boomer is mijn hondje van 17 jaar...witte op de foto.
hij is een kruising westy/ maltezer.
Toen hij jong was ,heeft hij tabletjes gehad voor adhd... hij was echt druk , rennen, spelen , balletjes en flink wild doen...
Naar gelang de jaren konden we vanaf 10 jaar merken dat hij wat rustiger werd....
De laatste jaren werd hij steeds dover en nu hoort hij eigenlijk bijna niets meer.
Afgelopen zomer zijn we met hem bij dierenarts geweest omdat wij dachten dat hij een beroerte had gehad... maar bij honden heet dit: Geriatrisch vestibulair syndroom... Hij liep scheef en wankelde...en trok naar een kant...
Gelukkig is hij hier weer goed van hersteld...
Op 20 Oktober ( 1 dag voor zijn 17e verjaardag) was het helemaal mis.. hij at en dronk niet en kwam zijn mandje niet meer uit...We zijn toen naar de DA geweest en deze dacht aan bacteriele infectie . hij had 39,8 graden koorts.... dus met spuitjes en medicijnen afwachten... NA een dag of vier knapte hij weer wat op , maar bleef toch restverschijnselen houden.. Af en toe wat wankel op pootjes en overal tegenaan gaan staan.... maar voor rest was hij weer de oude.. Zelfs op het grote veld ging hij weer rennen en gek doen.... De laatste 2 weken gaat hij erg achteruit.... hij is nog wiebeliger en staat overal tegen aan... soms valt hij om en staat zijn koppie scheef en gaat dan rondjes draaien... Dat omvallen komt volgens mij ook doordat hij het soms niet goed ziet en dan te lomp doet.hij eet en drinkt nog goed en soms heeft hij echt nog gekke bui... Ik kan hem overal vastpakken , hij geeft geen pijn aan...hij eet wel veel langzamer en zijn bekkie is niet goed in orde... veel tanden eruit en veel aanslag... hij krijgt novicam tegen de artrose...Ik ben bang dat hij het nieuwe jaar niet meer haalt of dat wij op korte termijn een beslissing over hem moeten nemen.. ik wil nl geen gekke behandelingen meer voor hem... maar hij is soms nog zo vrolijk , tot wanneer wacht je met zo'n moeilijke beslissing?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dat is altijd heel moeilijk.

 

Onze vorige is (kruising Labrador X bordercollie) was 15 jaar, af en toe zakte ze door het achterpoten maar kon ook nog van alles erg genieten. 

 

Voor ons was het klaar toen ze in de ochtend in de woonkamer had geplast en gepoept. Dit had ze in die 15 jaar nog nooit gedaan en je zag aan de hele hond dat ze niet meer wilde. Smiddags gingen we even wandelen en toen zakte ze door haar poten en kon niet meer opstaan, we hebben haar toen naar huis getild, en diezelfde avond de DA nog gebeld die haar savonds nog kon komen laten inslapen. In haar eigen mand.. Onze hond was gewoon op, en ze genoot die dag van helemaal niks meer.. Toen was de keuze snel gemaakt.. 

 

De hond heeft een super mooi leven gehad, en dat wilde we ook graag mooi laten eindigen, dus geen gerommel meer aan haar. We konden nog kiezen voor medicatie en spierversterkers etc maar dit wilde we onze hond niet aan doen alleen maar zodat wij wat langer met haar door konden brengen. 

 

Ik denk dat alleen jij het beste kan zien wanneer het goed is om hem te laten gaan, niemand anders kan daar over beslissen. 

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik ben dit jaar 2 hondjes verloren , 18 en 15 jaar oud , ik zag er ook zo tegen op , wanneer weet je nou of je wel of niet verder kan .
maar geloof me , als het moment daar is , wéét je het gewoon
heel veel sterkte tegen die tijd

Nadine (Gast)

Ik heb mijn kleine lieve queenie ook moeten laten inslapen in mei het was ineens komen hartje was op ze heeft nog medicijnen gehad maar op 1 morgen was ze zo slecht dat ik ze moest laten inslapen zeer erg veel verdriet je zal het wel weten als het tyd is ervoor veel veel sterkte 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als hij rondjes draait en soms omvalt voelt hij zich ook slecht denk ik.

Zijn evenwichtstoornissen en daar kan je best tegelijkertijd heel ziek bij zijn.

ik denk dat de beslissing voor jullie nu echt heel dichtbij is.

laat hem aub geen pijn krijgen op een keer  , en dan juist geen dierenarts hebben ....

 

sterkte voor jullie , en wat een prachtleven hebben jullie hem kunnen geven.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Kijk in de ogen van je hondje.

Mijn Vera mankeerde vorig jaar zoveel, dat het leven niet meer fijn voor haar was. Ook ik zat te dubben, wat een beslissing.

Maar ze keek me aan, vrouwtje doe iets. Toen wist ik het.

Geniet nog even met Boomer en heel veel sterkte, je hebt hem veel jaren liefde gegeven, laat hem op het juiste moment uit liefde gaan.

honden page profiel nataschanatascha

honden foto van natascha

Het gaat nog steeds goed met Boomer... Hij heeft zelfs weer gespeeld met een piepbeestje... zat zijn vriendje uit te dagen...
vorige week een spannend moment met hem gehad. ik had ze beiden meegenomen in auto naar kasteel bij ons.. konden ze daar effe lekker snuffelen en los lopen... Boomer had goed naar zijn zin.. Hij liep op een gegeven moment op schuine kant bij de gracht.. Hij wilde omhoog lopen , maar dat lukte niet. Hij ging steeds verder naar beneden en op een gegeven moment viel hij in het water. ik naar hem toe , maar hij kon de kant niet opkomen... ik in het water met kleren en schoenen en hem bij de haren gepakt... ...Ik stond tot mijn heupen in het water.toen in mijn armen en naar de kant.
toen ik wilde bellen merkte ik dat ik de telefoon niet meer had... een vrouw die daar werkte zag mij en kwam naar mij toe. zij heeft mijn man gebeld en uit mijn auto een dekentje gepakt.. die om Boomer heen geslagen.
toen kwam mijn man en ik was overstuur... naar huis onder douche en Boomer goed warm gemaakt... Boomer heeft er gelukkig niks aan overgehouden , maar ik dacht ; Nu is het gebeurd, nu krijgt hij longontsteking en s het over.... heb er s'nachts slecht van geslapen , maar gelukkig mankeren we niks saampjes....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gelukkig, verwen je hondje, en geniet zo lang het nog kan.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ach, gelukkig goed afgelopen.  goed gereageerd van je... En, voor Boomer... Nog een avontuurtje erbij op zijn lijst ;-)

natascha (Gast)

boomer is afgelopen dinsdag vredig ingeslapen door dierenarts. erg moeilijk, maar hij had afgelopen zondag weer een klap gehad. Hij kon niet meer staan of lopen. Eten en drinken wilde hij niet. Lag alleen maar in zijn mandje en keek mij aan met een koppie: Vrouwtje help mij toch. En dan weet je het is goed.... Boomer is 17 jaar en 3 maanden geworden. We zijn erg verdrietig , maar weten ook dat hij niet meer kon..

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Veel sterkte. Zo te lezen was Boomer een kranig oudje met een sterke wil om te leven. Maar op een bepaald moment is het genoeg geweest en dan hoef je hem niet te laten lijden; jullie hebben de juiste beslissing genomen al is het nog zo moeilijk.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Heel veel sterkte, Natascha, Boomer heeft een mooi en lang leven bij jou gehad! 

honden page profiel ElianeEliane

Wat ook de reden of leeftijd mag zijn, afscheid nemen doet altijd pijn. 

17 jaar + bij jullie. Dat is heel lang kunnen genieten van een trouwe vriendschap. Eens de scherpte van het verdriet en pijn wat verzacht wordt, is er plaats voor vele mooie en leuke herinneringen. 

En zal je hart gevuld worden met warmte en blijdschap wanneer je met veel liefde aan hem denkt. 

Veel sterkte

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Heel veel sterkte ik heb myn lieve queenie moeten laten inslapen in mei 2015 en nog altijd veel verdriet ik heb nu een pup maar toch mis ik haar steeds je hebt je best gedaan maar eens moeten we ze uit hun leiden verlossen we denken aan de mooie momenten die we met hen gehad hebben

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Heel veel sterkte

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

wat erg jullie verdriet nu. 

Sterkte.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Heel veel sterkte de kans is groot dat je hondje een hersen tumor had. onze border collie is daar op 13 jarige leeftijd ook aan gestorven. We dachten eerst een hersenbloeding maar dan was ze plots verlamd.

heel veel sterkte!

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Heel veel sterkte met dit grote verlies,17 jaar,wat een mooie leeftijd,maar oh wat doet het zeer,afscheid nemen van onze lieve vriendjes.Boomer heeft nu geen pijn meer en is over de regenboogbrug en kijkt vanaf nu vanuit daar,naar beneden om te kijken hoe het met jullie gaat,heel veel sterkte

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heel veel sterkte met dit grote verdriet.

 

17 jaar......ik was al trots dat Zorky 15 geworden was.

 

Maar hoe oud ook......het verdriet en gemis blijft heel groot.

 

Nogmaals veel sterkte .

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

17 jaar en 3 maanden wat een mooie leeftijd maar wat zal je hem missen.

Heel veel sterkte.

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Heel veel sterkte..... de ogen van je hondje zeggen genoeg. Op 30 december heb ik hetzelfde mee gemaakt. Wens je heel veel sterkte, maar je hondje heeft het nu goed. Liefs, Robert

Volgende forumvraag: Wiebel in de achterpoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^