bosten terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bosten bosten

honden foto van bosten

hoi

al jaren hebben we ervan gedroomt een bosten Terrier in huis te nemen nu al bijna een half jaar later en veel fokkers,nestjes en ouder dieren te hebben gezien en over het ras ingelezen te hebben word onze droom nu werkelijkheid we krijgen namelijk begin volgende week een

Bosten Terrier PUP teefje <3 <3

we hebben haar met 3 weken de eerste keer in het nest gezien en volgende week als we haar ophalen is ze 10 weken oud !

toch zou ik van iemand hier op Forum willen weten die een bosten heeft hoe het ras is ?? en waar we op moeten letten
ik hoor zowel positive dingen over de bosten als ook negative dingen

dus zou ik graag jullie mening willen horen over de bosten O-)

positive dingen heb ik gehoord en gelezen dat ze kindvriendelijk zijn goed met andere honden overweg kunnen speels zijn ze in huis rustig zijn

negative dingen dat ze nooit eens 1 uur alleen kunnen blijven
ze snel ziek worden door haar korte vacht en dat ze thuis veel dingen slopen

dat zou natuurlijk niet zo fijn zijn :'(

dus het liefst even een berichtje van bosten baasjes

alvast bedankt

honden page profiel bosten bosten

honden foto van bosten

we zijn natuurlijk nu al helemaal verkocht aan onze kleine meid en hebben al alles in huis voor haar ;-)

dus willen we er ook een goed gevoel bij hebben :-)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik ken er geen, maar vind ze er wel leuk uit zien.. 

 

Het is BostOn terriër ipv BostEn terriër :)

 

In ieder geval heel veel plezier met jullie nieuwe pupje, ik ben erg benieuwd naar hoe ze het goed en hoe ze er uit ziet! Spannend

honden page profiel bosten bosten

honden foto van bosten

oei ben zoo opgeregt dat ik al het ras niet Meer goed schrijven ;-)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik vind ze ook leuk om te zien.

Hier komt over een paar jaar waarschijnlijk ook 1.

Heb ook al een fokker bezocht waar het mee klikt.

honden page profiel bosten bosten

honden foto van bosten

kann

honden page profiel bosten bosten

honden foto van bosten

Antje echt ook een Boston :-D
ja ik vind ze zooo geweldig <3

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Antje echt ook een Boston :-D
ja ik vind ze zooo geweldig <3 "

Ja echt.

Toen ik dogs 101 zag met de Boston vond ik ze gelijk leuk.

Hier kom een reutje die waarschijnlijk Pumba gaat heten.

Ik blijf in het thema "the lion king"

Mijn 2 chihuahua' heten Nala en Simba.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hallo,

Wat leuk allemaal!
Hebben jullie al eerder een hond gehad?

Zelf ben ik (nog) geen bostonbaasje. Wel ben ik mij al een tijdlang aan het verdiepen in het ras, omdat wij over enige tijd ook een bostonnetje in ons gezin hopen te mogen verwelkomen. Zo zijn we naar verschillende shows geweest, hebben we fokkers bezocht en met eigenaren gesproken. Bij de uiteindelijke fokker van onze keuze hebben we maarliefst bijna vier uur op de bank gezeten en over het ras gesproken, terwijl de hondjes ronkend op onze schoot lagen.

Bostons zijn weliswaar ingedeeld in de groep gezelschapshonden, maar er stroomt zowel bulldog- als terriërbloed door hun aderen. Over het algemeen hebben ze echter geen moeilijk of overdreven pittig karakter, maar ze zijn absoluut zelfverzekerd. Doorgaans zijn het enorme mensenvrienden, en indien goed gesocialiseerd kunnen het beste maatjes zijn met kinderen. Met andere honden gaan ze over het algemeen prima om, al kunnen sommige exemplaren nog wel eens wat fel uit de hoek komen. Ze laten zich in ieder geval niet de kaas van hun brood eten. In huis zijn ze rustig, net als iedere andere hond, maar over het algemeen zijn het wel hondjes met een enorme dosis energie die zich als een 'explosie' kan ontaarden. Als er bijvoorbeeld bezoek binnenkomt of er gebeurt iets anders waar ze enthousiast van worden, kunnen ze even in een soort ongeleid projectiel veranderen en als een gek rondjes rennen en vliegen, waarna de rust weer wederkeert. Niet voor niets worden ze ook wel 'raketjes op vier pootjes' genoemd. Over het algemeen zijn het geen keffers maar ze kunnen absoluut blaffen (met name als ze opgewonden zijn). Het zijn heel speelse, vrolijke, clowneske honden met een behoorlijk eigenwijs karakter. Desondanks zijn ze intelligent en leren ze snel, en ze zijn ook wel te porren voor verschillende hondensporten zoals behendigheid. Over het algemeen passen ze zich gemakkelijk aan, het zijn geen lastige hondjes om overal mee naar toe te nemen (en dit vinden ze vanzelfsprekend heel gezellig).

Snel ziek worden vanwege de korte vacht heb ik werkelijk nog nooit gehoord. Wel hebben ze het snel koud, zeker als ze jong zijn, dus dan is het raadzaam om 's winters als het vriest een jasje aan te doen. En ze hebben natuurlijk een vrij korte snoet, dus daar moet je met name 's zomers als het warm is rekening mee houden. Sommige exemplaren krijgen het gauw benauwd. Slopen is niet zozeer rasafhankelijk, iedere pup van ieder ras kauwt wel eens wat kapot als hij de kans krijgt. Het is aan jou als baasje om dit in goede banen te leiden en dit te voorkomen (door de pup genoeg alternatieven te bieden, op tijd in te grijpen, etcetera). Niet alleen kunnen blijven klopt niet helemaal. Een boston kan prima leren een paar uurtjes alleen te blijven, echter het is een gezelschapshond die zeer gesteld is op, je raadt het al, menselijk gezelschap. Dus absoluut ongeschikt voor mensen die veel werken en/of van huis zijn.

Een belangrijk punt om op te letten is de gezondheid. Er komen oogafwijkingen en patella luxatie voor binnen het ras. Het is dus enorm belangrijk dat de ouderdieren (en de voorouders) hierop onderzocht zijn en vrij bevonden zijn (patella aan beide kanten graad 0, en vrij van alle oogafwijkingen). En natuurlijk is het karakter van de ouderdieren zeer belangrijk.

Helaas zijn er inmiddels ook broodfokkers/hondenhandelaren actief die de boston fokken, o.a. in Bladel...

Ik ben heel benieuwd wie de ouderdieren zijn van jullie pup? Als het goed is kun je met al je vragen bij de fokker terecht. :-)

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Ik ken een aantal bostons, ik vind het leuke hondjes met een vrolijk karakter. Wel zijn ze erg aanhankelijk en niet graag alleen. Ook hebben ze het snel koud. Ze zijn goed trainbaar, ik ken er een die volgende week zijn UV examen (20km naast de fiets lopen) en VZH examen gaat doen, dit is best uitzonderlijk maar het kan dus wel. Veel plezier met je hondje!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gefeliciteerd!

Ik vond het altijd een mini boxer. Mijn ouders fokten vroeger boxers, ik wilde roen een boston erbij.

Het enige wat ik van ze weet, dat ze heel vriendelijk zijn.

Volgende forumvraag: filmpje dat ik tegen kwam....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^