Sport met Aiko - Eerste C-diploma

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik wil graag in dit topic gaan bijhouden hoe het met de training van Aiko gaat, ik wil geen 2 topics aanmaken dus daarom zet ik de updates van behendigheid en van jachttraining bij elkaar. 

 

Vanaf dat Aiko ongeveer 3 maanden was zijn we begonnen met jachttraining. Eerst had ik daar mijn twijfels over, ik kende het niet en dacht dat ik het zielig zou vinden voor de dieren die werden gebruikt en dat het saai zou zijn. Aan de dieren heb ik wel even moeten wennen, maar het is alles behalve saai!! En het is heerlijk om te zien hoe Aiko geniet, ze is normaal een hond die zich nergens druk om maakt maar met jachttraining gaat er een knopje om. Het liefst gaat ze alles halen, ze wil alles zien en mist geen moment! Ze pakt werkelijk alles met gemak op, wat heel fijn is!

 

Intussen zijn we op de afgelopen Clubdiplomadag van de Golden Retrieverclub voor ons C diploma gegaan, maar helaas ging de af en blijf uit zicht aan het eind mis. Nét de oefening waarvan ik absoluut niet had verwacht dat hij fout zou gaan en voor de oefening waarvan ik dacht dat hij fout zou gaan hadden we een 10 (uitsturen en komen op bevel). Maar het was een ontzettend leuke en goede ervaring! In maart gaan we het nog eens proberen en we gaan onze eerste workingtest lopen, de pink workingtest voor het kankerfonds waarbij een diploma niet verplicht is en het is ook niet officieel. Heel fijn om daar te beginnen dus! Hier wat foto's van Aiko in actie, deze komen in een reactie hieronder omdat ze anders kriskras door de tekst heen staan.

 

We trainen elke woensdagochtend en af en toe hebben we een workshop, deze zomer hadden we bijvoorbeeld een workshop van Yvonne Holkeboer waar we super veel hebben geleerd!! 

 

Daarnaast doen we dus ook behendigheid, op vrijdagavond. Vanaf 9 maanden deden we mee met de jonge honden behendigheid, waarbij er dus werd gelet op dat er niet teveel belasting was. Inmiddels zijn we met de volgende groep begonnen, nu liggen bijvoorbeeld de balkjes standaard op het tweede gaatje en wordt ook af en toe de schutting op de laagste stand gebruikt. Ook dat vindt Aiko erg leuk! Maar ik vind het nog erg moeilijk om én te bedenken wat ik moet doen én dat in the heat of the moment dan ook te doen zegmaar. Maar des te leuker als het met vallen en opstaan uiteindelijk beter gaat! Al wordt er steeds gelachen als er iets niet goed gaat bij ons, omdat Aiko te boek staat als erg braaf en als een hond die alles heel snel oppakt in combinatie met een jeugdige baas die veel met haar hond traint. Wij krijgen dan ook bijna altijd moeilijkere oefeningen dan de rest van de groep, met als gevolg dat je dus wel meteen aan wordt gekeken als het fout gaat. Nouja jammer dan, we doen ons best en hebben veel plezier en daar gaat het om. Ik ga even kijken hoe ik filmpjes kan plaatsen!

honden page profiel --

honden foto van -

Tijdens de workshop:

Tijdens de diplomadag, ze zijn helaas onscherp maar het gaat om het idee:

Tijdens de training van vorige week:

 

 

Foto's van jachttraining, degenen met wild zal ik niet plaatsen

 

honden page profiel --

honden foto van -

Gister hebben we een ontzettend koude, maar leuke training gehad! Eerst twee keer een markeer, toen in een vierkant gewerkt. Er stonden dus op 4 punten paaltjes en dan kon je zelf kiezen of je je hond vooruit wou sturen en waar vandaan. We hebben een beginnetje gemaakt met dirigeren, ik heb Aiko voor het eerst naar links gedirigeerd en ze deed het geweldig! Ook heb ik overhands vooruitsturen geprobeerd, maar dat snapte ze niet. Ik stond namelijk met mijn rug naar het paaltje en in eerste instantie wilde ze daar ook heen zoals de bedoeling was, maar ze twijfelde door de vooruit aangezien ze dan normaal van mij af moet gaan. Ze draaide dus om en liep echt vooruit haha. En het lekkere ding vond toen niks bij het paaltje waar ze naartoe liep, dus nam ze het paaltje mee hihi.

Aan het eind hebben we nog een lange sleep met een konijn gedaan, met 2 bochten op een veld. In eerste instantie pakte ze meteen de bocht maar toen twijfelde ze of ze niet over water moest en heb ik haar even moeten helpen. Hij was heel moeilijk met die super harde wind en het was haar tweede sleep. Heeeerlijk om haar enthousiasme te zien. Helaas geen foto's van want ik had te koude vingers om op het knopje te drukken.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Leuk ik volg!!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik volg ook graag!  Wat leuk dat jullie samen zo actief zijn :D 

 

Ik wil ook jacht gaan doen met Bruno en ik dacht eerst eerst ook dat het saai zou zijn maar we gaan het zeker proberen! Klinkt zo leuk :)  zoals je het beschrijft! 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat leuk dat je hond de jachttraining zo goed oppakt!

Ik heb dat ooit een seizoen met Black gedaan, helaas was het niet echt zijn ding.

Hij vond de voorjager veel leuker dan de dummy's en koud wild wilde hij al helemaal niet oppakken.

 

Maar behendigheid doe ik wel met Black en dat vindt hij fantastisch!

 

Het is sowieso erg leuk om dingen samen te doen met je hond 

Dus ik volg je topic ook, ik vind het leuk om te lezen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik volg ook graag!  Wat leuk dat jullie samen zo actief zijn :-D 
 
Ik wil ook jacht gaan doen met Bruno en ik dacht eerst eerst ook dat het saai zou zijn maar we gaan het zeker proberen! Klinkt zo leuk :-)  zoals je het beschrijft!  "

Wat leuk dat je het met Bruno wil proberen! En leuk dat het aanstekelijk is hihi :) Het scheelt wel heel erg wat voor trainer je hebt hoor, de eerste trainer die we hadden was echt een kwestie van gooi de dummy weg en zie maar en af en toe jezelf verstoppen maar verder geen duidelijke, goede opbouw of uitleg bij de oefeningen. Verder heel aardig mens hoor, daar niet van! Maarja toen na 10 weken had ik het wel een beetje gehad en zeker toen ik zag hoe het ook kon, dus toen zijn we gewisseld. Ik reis er nu wel ongeveer anderhalf a twee uur voor maar het is het zeker waard! En Aiko ligt toch te slapen in de trein.

honden page profiel --

honden foto van -

" Wat leuk dat je hond de jachttraining zo goed oppakt!
Ik heb dat ooit een seizoen met Black gedaan, helaas was het niet echt zijn ding.
Hij vond de voorjager veel leuker dan de dummy's en koud wild wilde hij al helemaal niet oppakken.
 
Maar behendigheid doe ik wel met Black en dat vindt hij fantastisch!
 
Het is sowieso erg leuk om dingen samen te doen met je hond 
Dus ik volg je topic ook, ik vind het leuk om te lezen. "

Hihi sorry ik zie het helemaal voor me. Ja ik heb er heel veel mazzel mee en zeker gezien ze een showlijn is, ook al heeft ze wel familie met B diploma's. 

 

Maar het gaat inderdaad vooral om het samen iets met je hond doen, dus als je dan iets hebt wat je allebei heel leuk vindt is dat geweldig! Daarom doe ik ook verschillende dingen, omdat het leuk is natuurlijk maar ook omdat ik wil voorkomen dat één iets echt haar ding zou moeten worden en we alleen maar daarmee bezig zijn want dan gaat de lol er denk ik eerder vanaf bij ons.

 

Had jij niet ook een topic over behendigheid met Black? Leuk dat je volgt!

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Leuk hier een topic!

Ik volg je zeker... altijd leuk om te lezen.

Inmiddels heb je mij al leren kennen met mijn meiden en doe ik met beide jachttraining, maar helaas voorlopig eventjes uitgeschakeld met beide. Het is zo heerlijk om met je hond te werken en ze zo te zien genieten.

 

Wat was het jammer... de af en blijf tijdens het C-diploma... De rest van proeven ging zo ontzettend goed. We zien elkaar vast met de Pink WT, want ik doe hopelijk met mijn beide meiden ook mee!

honden page profiel --

honden foto van -

 

Even kijken of zo het plaatsen van een filmpje gelukt is hoor!

 

https://youtu.be/iD1fcFxLg8c

 

Gister hadden we weer behendigheid en Aiko had nog niet echt haar ei kwijt gekund de rest van de dag dus ze was zowaar een beetje hyper! Voor het eerst stonden de balkjes op standje medium en dat was wel echt even wennen. Qua snelheid, qua aangeven, qua draaien etc. dus daar hebben we eerst even mee geoefend. Vervolgens even paaltjes geoefend, die staan nu bijna helemaal achter elkaar maar af en toe lijkt ze het ineens niet meer te snappen. Dan gaat het bijvoorbeeld 2 keer perfect en de derde keer loopt ze alleen tussen de eerste paaltjes door en dan de 4e keer doet ze het weer wel. Ik moet dus even goed letten op hoe ik het aangeef, volgende week wil ik dat even laten filmen zodat ik kan zien of er verschil zit in hoe ik het aangeef als het mis gaat. Verder vindt ze het op een of andere manier wel een erg leuk spelletje!

 

Aan het eind een parcourtje gedaan, dat was echt even wennen met die hogere sprongen omdat het tempo lager lag. Ik lette daardoor even minder op de raakvlakken en meer op de rest, waardoor de kattenloop even niet geraakt werd aan het eind -oeps-. Ik ben er nog niet over uit of ik haar de touch wil leren, mijn trainster deed het eerst niet en zegt dat het wel goed komt als de kattenloop hoger gaat staan maar inmiddels doet ze het wel met haar eigen hond.

 

Verder heb ik toch maar even het onderwerp warming up en cooling down aangesneden, wij lopen namelijk altijd gewoon een beetje in en dat is goed zei de trainster. Hoe doen jullie dat? 

 

Vanmiddag hebben Aiko en ik een workshop hondenmassage gevolgd waar we de belangrijkste spieren een botten hebben leren voelen en een aantal massagetechnieken die je toe kunt passen om je hond te ontspannen en de doorbloeding beter te maken. Ook voelde ik toen duidelijk dat Aiko haar huid trilde op een punt in het midden van haar rug, wat ik al eerder dacht te merken en toevallig gister had besloten daar een afspraak voor te maken. Degene die de workshop gaf is fysiotherapeut dus die had even gevoeld en ze heeft het meteen opgelost, ze heeft een minuutje iets gedaan in haar rug (geen idee wat) en nu is haar gangwerk zoveel beter en loopt ze veel soepeler! Echt heel fijn dus en voortaan toch meteen naar mijn onderbuikgevoel luisteren als ik weer zoiets heb.

 

Edit: het plaatsen is niet gelukt dus ik doe het even via een link

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nee ik heb geen topic van Black gehad over behendigheid.

Maar hier een foto van van de zomer.

 

Ja, het is inderdaad het leukst om dingen samen te doen, wat je hond ook leuk vindt, en ook niet alsmaar hetzelfde.

Ik doe ook detectiecursus met Black gedaan, ik ben nu bijna klaar met de gevorderden cursus. 

En begin volgend jaar gaan we praktijkspeuren doen.

Inderdaad net wat jij zegt, dat er niet maar 1 ding is die je met je hond kan doen.

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Leuk hier een topic!
Ik volg je zeker... altijd leuk om te lezen.
Inmiddels heb je mij al leren kennen met mijn meiden en doe ik met beide jachttraining, maar helaas voorlopig eventjes uitgeschakeld met beide. Het is zo heerlijk om met je hond te werken en ze zo te zien genieten.
 
Wat was het jammer... de af en blijf tijdens het C-diploma... De rest van proeven ging zo ontzettend goed. We zien elkaar vast met de Pink WT, want ik doe hopelijk met mijn beide meiden ook mee! "

 Leuk dat je volgt! Super jammer dat je even bent gestopt met trainen, maar erg logisch nu je al je zorgen en aandacht voor je beide meisjes nodig hebt.

 

Het was inderdaad heel jammer! Ik hoop dat ik je zie bij de Pink WT, ik heb er heel veel zin in! Hopelijk is Aiko dan niet loops want volgens mijn berekening zou ze 2 weken daarvoor klaar zijn met haar loopsheid maarja hè, tis maar een berekening. Ik kwam vandaag Yvonne Herkelman nog tegen, die maakte me nog enthousiaster voor de WT dan ik al was!

honden page profiel --

honden foto van -

" Nee ik heb geen topic van Black gehad over behendigheid.
Maar hier een foto van van de zomer.

 
Ja, het is inderdaad het leukst om dingen samen te doen, wat je hond ook leuk vindt, en ook niet alsmaar hetzelfde.
Ik doe ook detectiecursus met Black gedaan, ik ben nu bijna klaar met de gevorderden cursus. 
En begin volgend jaar gaan we praktijkspeuren doen.
Inderdaad net wat jij zegt, dat er niet maar 1 ding is die je met je hond kan doen.
 
  "

Wat een gave actiefoto! Leuk dat jullie ook detectie hebben gedaan en praktijkspeuren gaan doen, dat lijkt me ook erg gaaf! Leuk dat jij ook zoveel leuke dingen samen met Black doet :)

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

"  Leuk dat je volgt! Super jammer dat je even bent gestopt met trainen, maar erg logisch nu je al je zorgen en aandacht voor je beide meisjes nodig hebt.
 
Het was inderdaad heel jammer! Ik hoop dat ik je zie bij de Pink WT, ik heb er heel veel zin in! Hopelijk is Aiko dan niet loops want volgens mijn berekening zou ze 2 weken daarvoor klaar zijn met haar loopsheid maarja hè, tis maar een berekening. Ik kwam vandaag Yvonne Herkelman nog tegen, die maakte me nog enthousiaster voor de WT dan ik al was! "

 Myla kan de komende 10-12 weken echt niets... dus de WT zal haar eerste wedstrijd weer zijn, als we dat al gaan redden...
Faya is wellicht drachtig, dinsdag 4 weken... dus die mag na haar nest weet aantreden. Dat is de reden... ik zou wel door willen!

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik volg! :-D

honden page profiel --

honden foto van -

Weer even een update! We zijn 3 weken niet naar training geweest omdat Aiko na de jachttraining een vochtbult op haar borst had gekregen. Die is met ontstekingsremmers weer snel verdwenen, maar daarna was het natuurlijk vakantie en tsja toen helaas geen training.

 

Woensdag hadden we dus voor het eerst sinds 3 weken weer jachttraining en man man wat was Aiko goed bezig! We hebben getraind op een heuvel, aan de ene kant hadden we allemaal een dummy neergegooid terwijl de hondjes keken en vervolgens gingen we bovenop de heuvel staan. Vanaf daar mochten ze dan een verre markeer doen naar de andere kant naast de heuvel. Prachtige rechte lijn gemaakt! Daarna vanaf de heuvel vooruit sturen en zoeken naar de dummy die we aan het begin hadden weggegooid. Ook die was snel gevonden. Toen met twee honden naast elkaar weer dezelfde verre markeer, maar als de ene hond bijna terug was werd er nog een dummy opgegooid en mocht de andere hond. Dat was een beetje lastig want Aiko rende zo dicht langs de andere hond dat deze afgeleid raakte en zich omdraaide waardoor Aiko even ging snuffelen, maar na nogmaals vooruit te hebben gestuurd bleek dat ze toch de valplaats nog goed had onthouden. Daarna gingen we van de heuvel af, legden allemaal weer een dummy neer en liepen dan een heel eind verder om daarna de hondjes terug te sturen naar de dummy. Aiko kreeg alleen een ander spoor te pakken waar ze achteraan ging hihi, dus toen maar even een stukje dichterbij weer ingezet en toen wist ze het weer. Ook hebben we veel geoefend met zitten op afstand, daarvoor stuurden we de honden eerst vooruit naar een paaltje en gaven daarna een zit. De tweede keer deden we hetzelfde, maar als ze zaten klonk er vanuit de bosjes een eendengeluid en zodra ze dan weer richting ons keken mochten ze naar rechts het bosje in gestuurd worden. Nou ben ik met Aiko net pas begonnen met dirigeren en dan nog alleen dat ik laat zien dat er iets ligt en dat ik maar een paar meter bij haar vandaan sta. Ik had dus eigenlijk niet verwacht dat het zou lukken op een afstand van iets van 30 meter, maar hup ze ging de bosjes in en had zo de dummy weer. Heerlijk hondje is het toch, ik vind het zo leuk om te zien hoe leergierig ze is en hoe goed het gaat met haar zelfstandigheid. Waar ze eerst steun bij mij zocht als ze niet binnen een paar seconden de dummy vond, zet ze nu veel meer door en gaat zelf nadenken waar ze nog meer kan zoeken. Gaaf!

 

Gister hadden we weer behendigheid, wat ik ook wel heel leuk vind ter afwisseling van jachttraining. Omdat je bij jachttraining natuurlijk wel samenwerkt, maar je hond moet zelfstandig zoeken als je hem eenmaal uitgestuurd hebt. En behendigheid doe je natuurlijk echt samen. Aiko was zo fanatiek dat ze helemaal ging brommen als ik haar liet springen of als ze door de tunnel ging, datzelfde geluid maakt ze als we een trekspelletje doen bijvoorbeeld. Het is wel echt anders dan gewoon grommen. Enfin, de paaltjes konden deze keer helemaal recht en ook rechts insteken ging super! We hebben het moeilijkste parcours gedaan wat we tot nu toe gehad hadden. Ik moet nog heel erg oefenen met Aiko scherpe bochten laten maken, ze kan het namelijk wel als ze met de trainer bezig is maar ik ben zelf nogal traag in mijn reageren.. Daar is wat werk aan de winkel dus. Ohja ik heb deze keer steeds het commando wacht gegeven voor een raakvlak waardoor ze heel goed de vlakken raakte deze les. Ik ga zelf nog even een plank aanschaffen zodat ik daar de touch mee kan gaan oefenen.

 

Nouja deze week ging eigenlijk helemaal super qua trainen! Ik heb alleen een sneetje in mijn handen door Aiko die iets te fanatiek snoepjes uit mijn vingers griste als ik haar beloonde na de paaltjes

honden page profiel --

honden foto van -

Alweer een poosje geleden dat ik een update gegeven heb. Met behendigheid hebben we nu even een pauze ingelast. Ik ben een paar weken terug met Aiko naar de osteopaat geweest en zij is 3 kwartier bezig geweest om Aiko helemaal los te maken. Ze zat helemaal vast, op 3 plekken in haar rug, bij haar ribben en bij haar schouders. Waarschijnlijk doordat ze zo vaak omver is gebeukt door andere honden.. Haar ribben stonden ook iets naar binnen en dat is (volgens de osteopaat) typisch iets wat bij honden voorkomt die heel vaak omver zijn gebeukt. We gaan nu eerst een cursus balans en coördinatie doen en de heupjes en elleboogjes laten röntgenen over een paar maanden voordat we eventueel weer verder gaan.

 

Met jachttraining gaat het wel echt onwijs goed. Je hebt van die dagen dat je alleen maar dubbel ligt omdat je hond een beetje een kip zonder kop is, maar je hebt ook soms dagen dat je gewoon knalt samen. En van dat laatste hadden wij gister een dag: onze eerste workingtest! Wat heeft mijn meisje goed gewerkt!! In totaal 79 punten binnen gehaald van de 100 en daarmee scheelden we maar 1 puntje van de 3e plek. Ze heeft prachtig zelfstandig werk laten zien en ook heeft ze bewezen dat ze een doorzetter is. De proef waarbij ze van de steiger af moest springen durfde ze niet, dus heb ik haar meegenomen naar de zijkant van de steiger zodat ze daar vandaan om de steiger heen kon zwemmen. De keurmeester vond dat ik Aiko zo kalm en vrolijk begeleidde dat hij 3 punten meer heeft gegeven dan hij eigenlijk zou hebben gedaan! Nou en ze was nét loops geweest ook, daar had zij helemaal geen last van. Wat een wereld meisje zeg, het is een feest om met haar te mogen werken. En dat voor een hondje van 15 maanden en ook nog een witte (daar krijg ik veel opmerkingen over, want "witte Goldens kunnen niet werken" volgens sommige mensen).

 

 

 

 

 

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik volg ook graag mee, ben eigenlijk altijd een stille mee lezer maar dit vind ik wel een erg leuk topic. 

Ik doe zelf ook jachtraining met Denzel, vind het nog steeds super leuk om samen met hem dat te doen en zelf vind ie het ook het einde. 

 

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Echt super knap wat jullie allemaal gedaan hebben in een korte tijd, volgens mij is Aiko een super slim en werklustig meisje! Ze pikt alles zo snel op. 79 punten voor de eerste keer WT is echt onwijs goed!

 

Cato wil graag even laten zien wat ze vanavond geleerd heeft. Hopelijk mag dat. 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Goh, dit topic is mij helemaal ontgaan. Wat jammer!

Vanaf nu volg ik wel hoor.

 

Tuurlijk kunnen witte(re) goldens wel werken... tsss...

Maar het is wel grappig op Crufts afgelopen dagen was er Gundog Display en daar had iemand iemand een showlijn en werklijn golden mee die ze stuurde om een dummy te apporteren en toen de showlijn golden terugkwam deed hij dat op zo'n manier alsof hij in de ring aan het showen was.  Maar hij kon het dus ook wel, hij bracht het alleen met wat meer stijl en tja... show.  

 

Wauw! Super goed resultaat! En al helemaal van de eerste keer. Go Aiko! Knappe meid. 

En uitstekend begeleid natuurlijk ook van jou Charlie, zonder goede handler lukt het ook niet.

Gefeliciteerd!

 

Goed dat je voor behendigheid eerst even laat röntgen. Gezondheid is toch het belangrijkste.

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Echt super knap wat jullie allemaal gedaan hebben in een korte tijd, volgens mij is Aiko een super slim en werklustig meisje! Ze pikt alles zo snel op. 79 punten voor de eerste keer WT is echt onwijs goed!
 
Cato wil graag even laten zien wat ze vanavond geleerd heeft. Hopelijk mag dat.  "

Jahoor Cato, jij mag wel even laten zien wat je geleerd hebt hoor! Aiko vindt het super knap van jou! Je gaat zeker nog niet mee doen aan de diplomadag deze week met haar toch?

 

Aiko is inderdaad een erg werklustig meisje, ze wil zo graag! Maar ze is tegelijkertijd wel erg relaxed in haar manier van werken, ze is heel steady en ze is geen hondje wat overal op af dendert en ondertussen niet uitkijkt. Ze zoekt het liefst wel de meest veilige weg, bosjes zijn geen probleem maar bijvoorbeeld bij een sloot kijkt ze altijd even goed waar ze er het makkelijkst in kan en alleen als het echt niet anders kan springt ze. Ze loopt sowieso het liefst om hindernissen heen haha, maar dat maakt mij echt niks uit want ik vind het wel fijn dat ze voorzichtig is. Ik moet wel zeggen dat ze de laatste 2 maanden echt vooruit gespurt is qua hoe ze werkt. Ze was eerst best onzeker en kwam al heel snel om hulp vragen als ze even niet meteen wist wat ze moest of als ze de dummy niet meteen kon vinden. Maar ik heb heel erg geprobeerd om haar daarin zelfvertrouwen te laten krijgen en echt de laatste 2 maanden zie ik ineens een hondje met super doorzettingsvermogen en ze vertrouwt veel meer op zichzelf. Echt gaaf om te zien vind ik dat. En slim, ja ze is ook wel slim. Ze pikt dingen inderdaad wel erg snel op, maar er zijn ook wel echt dagen dat ze een beetje rondloopt als een kip zonder kop en dat ze wel heel graag wil maar niet zo goed doorheeft waar ze mee bezig is. Maar vaak zijn dat wel ook de dagen waarop ze überhaupt wat onrustiger is en ik heb het idee dat ze dan gewoon met haar koppie even ergens anders zit. Dan loopt ze bijvoorbeeld ook geen rechte lijn als ik haar vooruit stuur, maar dan "vergeet" ze halverwege wat ze aan het doen was en dan gaat ze wat anders doen. Terwijl ze het best wel kan! Dus als dat gebeurt pak ik de paaltjes er maar weer even bij. Maar naar links en naar rechts dirigeren op afstand zonder paaltjes gaat wel weer super, dat vind ik dan wel weer erg grappig.

 

Ik vind het ook zo knap van haar!

honden page profiel --

honden foto van -

" Goh, dit topic is mij helemaal ontgaan. Wat jammer!
Vanaf nu volg ik wel hoor.
 
Tuurlijk kunnen witte(re) goldens wel werken... tsss...
Maar het is wel grappig op Crufts afgelopen dagen was er Gundog Display en daar had iemand iemand een showlijn en werklijn golden mee die ze stuurde om een dummy te apporteren en toen de showlijn golden terugkwam deed hij dat op zo'n manier alsof hij in de ring aan het showen was.  Maar hij kon het dus ook wel, hij bracht het alleen met wat meer stijl en tja... show.  
 
Wauw! Super goed resultaat! En al helemaal van de eerste keer. Go Aiko! Knappe meid. 
En uitstekend begeleid natuurlijk ook van jou Charlie, zonder goede handler lukt het ook niet.
Gefeliciteerd!
 
Goed dat je voor behendigheid eerst even laat röntgen. Gezondheid is toch het belangrijkste.
  "

Oh ik ben er ook niet zo heel actief mee zoals je ziet hoor

 

Haha ja dat had ik gezien inderdaad, die deed echt nog even een showrondje. Leuk was dat om te zien. Dat doet Aiko niet hoor, die is niet zo'n showhond. Ze staat er in de ring steeds erg onzeker bij, van haar hoeft het niet echt. Ik ben er wel mee aan het werk en inmiddels staat ze er wel meer als je snapt wat ik bedoel, maar dat doe ik alleen maar om te werken aan haar algemene zelfvertrouwen. En ik snap wel hoor dat er zeker witte Goldens zijn die minder goed werken, omdat ze misschien wat lomper zijn of wat minder werklust hebben. Maar om dan meteen te zeggen dat je maar beter helemaal niet kunt beginnen aan jachttraining, ja daar ben ik het echt niet mee eens. Al haal je alleen - of niet eens - je C diploma, als jij een leuke tijd hebt en je hondje vindt het leuk om te doen dan moet je dat toch gewoon doen.

 

Dankjewel! En ja röntgenen was ik sowieso al van plan, de behendigheid die we tot nu toe hebben gedaan was op aangepast niveau. De balkjes laag, schutting en kattenloop laag, de paaltjes nog een stuk uit elkaar etc. en eigenlijk vind ik het ook prima als het zo blijft hoor. Aiko is niet zo wendbaar dus die gaat alleen maar op haar plaat als ze een scherpe bocht moet maken na een hoge sprong en een blessure is het mij niet waard. Maar ik wil sowieso graag weten wat voor heupen en ellebogen ze heeft, ook omdat mocht er iets aan mankeren dat ze dan nu nog jong genoeg is om er iets mee te doen.

honden page profiel --

honden foto van -

 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Wat is ze flink!  Ik vind dat je ook in alles wat je schrijft over Aiko (en Ronin binnenkort ook) en hoe je naar haar kijkt op foto's, dat het echt overloopt van de liefde die je hebt voor haar. 

Vind het een hele gave foto als ze zo uit het water komt. 

 

Om even verder te gaan op je vorige reactie. Daar ben ik het volledig mee eens, ongeacht hoe je hond "presteert", als de hond en baasje het leuk vinden = gewoon doen!

En ik denk dat er ook best wel donkere goldens zijn die minder goed werken.  Dat is echt zo hond afhankelijk en niet kleur gerelateerd. 

 

Ik loop zelf geen shows, maar mij lijkt het toch allemaal niet zo makkelijk als het eruit ziet hoor, zeker voor de hond is er toch allemaal veel aan het gebeuren rondom en daar zou ik ook onzeker van worden hoor. Maar na verloop van tijd zal er wellicht wat meer routine in sluipen.

 

In ieder geval: nog veel plezier samen! 

Hoe ga je het trouwens doen met vb. jachttraining met Ronin erbij? Om de beurt of gaat je vriend dan met hem trainen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Wat is ze flink!  Ik vind dat je ook in alles wat je schrijft over Aiko (en Ronin binnenkort ook) en hoe je naar haar kijkt op foto's, dat het echt overloopt van de liefde die je hebt voor haar. 
Vind het een hele gave foto als ze zo uit het water komt. 
 
Om even verder te gaan op je vorige reactie. Daar ben ik het volledig mee eens, ongeacht hoe je hond "presteert", als de hond en baasje het leuk vinden = gewoon doen!
En ik denk dat er ook best wel donkere goldens zijn die minder goed werken.  Dat is echt zo hond afhankelijk en niet kleur gerelateerd. 
 
Ik loop zelf geen shows, maar mij lijkt het toch allemaal niet zo makkelijk als het eruit ziet hoor, zeker voor de hond is er toch allemaal veel aan het gebeuren rondom en daar zou ik ook onzeker van worden hoor. Maar na verloop van tijd zal er wellicht wat meer routine in sluipen.
 
In ieder geval: nog veel plezier samen! 
Hoe ga je het trouwens doen met vb. jachttraining met Ronin erbij? Om de beurt of gaat je vriend dan met hem trainen? "

Wat lief dat je dat zegt!  Ja dat klopt ook wel, ik ben zo gelukkig met haar en dat warme gevoel wat ik krijg als ik naar haar kijk en als ik met haar bezig ben dat blijft ook al is ze geen pup meer.

 

Hihi ja dat denk ik ook hoor, dat er ook donkere Goldens zijn die minder presteren. En ik denk ook vooral dat het belangrijk is dat het energie-level van de hond matcht met dat van de baas. Ja shows zijn zeker stressvol, vandaar snap ik het ook absoluut hoor! Maar ze heeft het ook thuis, als ik verder niet aan haar zit maar als ze moet staan dan stond ze er altijd wel timide bij. Nu maak ik er elke keer een feestje van en nu zie ik al dat ze zich thuis of buiten meer opricht, stabieler staat en dat haar staartje al een beetje heen en weer gaat. Ik ben ook zeker geen fanatiek show-ganger hoor, maar ik was gewoon erg benieuwd naar of Aiko binnen de rasstandaard past en hoe het is op shows. Met haar wil ik over een jaartje of iets nog eens een showtje lopen en met Ronin een paar showtjes om te kijken hoe hij beoordeeld wordt, maar verder ook niet hoor.

 

Qua trainen weet ik het nog niet helemaal. Ik heb nu op woensdagochtend training met Aiko, maar dan kan Ronin straks niet alleen thuis zijn natuurlijk en hem meenemen in de doggyride is nog wel erg veel prikkels voor hem denk ik?? Daar moet ik dus nog even wat op verzinnen, want als ik heel eerlijk ben wil ik liever geen oppas voor hem omdat ik bang ben dat die hem dan behandelt op een manier die ik niet wil Met hem ga ik in ieder geval privétraining doen en dan blijft Aiko thuis, voor die 2 uurtjes dat we dan onderweg zijn. Misschien dat ik dan als Ronin ietsjes ouder is haar ook wel meeneem en dat ik dan privéles blijf houden waarbij ik dan het eerste halfuur Ronin voorjaar en het andere halfuur Aiko. Maar dat weet ik nog niet precies, het is ook wel fijn om echt even lekker een ochtendje met één hondje weg te zijn. Met diplomadagen kan ik ze alle twee voorjagen en als Ronin zijn c diploma heeft kan dat op workingtests ook. Alleen als Aiko misschien op een gegeven moment haar B diploma haalt kan dat niet meer, dus dan wordt het wel om en om.

 

Mijn vriend traint sowieso niet met Aiko (en straks ook niet met Ronin), die vindt dat helemaal niet leuk. Hij vindt stoeien binnen met de hond helemaal leuk en als ik het vraag laat hij Aiko ook wel uit. Als ik er een keer niet ben gaat hij uit zichzelf ook wel eens naar het bos. En met puppytraining deed hij wel keurig onderweg eventjes de oefeningetjes. Maar verder is het echt mijn ding, van uitlaten tot trainen en het uitzoeken van voer en de dierenarts enzo. En dat vind ik ook helemaaaal niet erg

honden page profiel --

honden foto van -

Jaahaaaa mijn knappe meisje heeft gister haar eerste C-diploma gehaald! 9 van de 14 hondjes in de C-klasse hebben het niet gehaald, bij de proef uitsturen en komen op bevel hield ik mijn hart vast want ik zag vele hondjes voor ons falen. Het was op een weiland waar paarden hadden gestaan dus er waren heel veel interessante geurtjes. Aiko ging goed uit, alleen moest ik wel 3 keer roepen voordat ze terug kwam. Gelukkig hadden we toch nog een voldoende daarvoor. Dus al met al zijn we 4e geworden en hebben we een mooi diploma in ontvangst mogen nemen. Nu kunnen we dus meedoen aan officiële workingtesten, waarvan de eerste volgende maand. Ik ben heel benieuwd! Ik kreeg wel weer veel opmerkingen over dat ik een witte Golden heb, maar deze keer wel veel positieve opmerkingen. En zelfs een jongen die met zijn witte Golden in de A heeft gelopen (waarvan door veel mensen wordt gezegd dat dat niet mogelijk is met een witte golden) en hij zei dat we het absoluut niet op moesten geven. Dat was wel erg leuk om te horen!

 

Dit waren de punten:

A. Aangelijnd en los volgen: 10

B. Uitsturen en komen op bevel: 7

C. Houden van aangewezen plaats (2 minuten blijf uit zicht): 10

D. Apport te land: 10

E. Apport te water: 7

 

En Aiko heeft natuurlijk een heerlijke kluif gehad na afloop, al viel ze tijdens het kluiven wel lekker in slaap want ze was zooo moe

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Gefeliciteerd met je diploma Aiko! Knap gedaan hoor! 

En wat een prachtige score dan nog. 

 

Veel geluk met de WT volgende maand en vooral ook veel plezier met het oefenen daarvoor. We duimen voor je hoor dat ook dat weer een succes wordt. En anders is dat ook geen ramp hé, dan oefen je gewoon nog een beetje verder, zeker niet opgeven, je bent een kanjer met een pracht baasje naast je.  

honden page profiel --

honden foto van -

Leuk! Ik volg!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^