Een nieuwe pup in huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rilanarilana

Hallo dierenvrienden, 

wij krijgen eind december een hond erbij een Indian Dog, wij zouden haar graag de Bench willen aanleren, alleen tot dat ze zindelijk is, erna gaat de Bench lekker weg, hoe leer ik dit de pup aan, en hoe doe ik dat de eerste nacht? ik wil het zo fijn mogelijk maken voor haar.

 

Alvast bedackt

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Wat leuk! Van harte gefeliciteerd met je pup (:

 

Bench aanleren, is vooral langzaam opbouwen. Leg er veel kleedjes/dekentjes in en eventueel wat speelgoed.

 

Doe de bench open en ga erbij zitten, gooi een speeltje in de bench die hij moet halen. Wanneer de pup zonder problemen in en uit de bench rent met zijn speeltje kun je eventueel een kong vullen met wat lekkers. Je geeft deze in zijn bench en blijft erbij zitten. Als de pup uit de bench wil lopen leg je de kong terug in de bench. De pup zal uiteindelijke snappen dat het de bedoeling is dat hij in de bench van de kong snoept. Wanneer dit goed gaat kun je wat stappen weg doen van de bench en weer terug komen. Dit kun je langzamerhand opbouwen naar steeds meer. Doe deze oefening op gegeven moment zonder kong. De pup moet dan dus zelfstandig in de bench blijven (doe dit pas als de pup zich helemaal comfortabel voelt mét kong). Hierna kun je met kong eventueel het deurtje een paar seconden dicht doen en erbij blijven zitten. Dan doe je het deurtje weer open, zodat de hond leert dat de bench altijd weer open gaat. Wanneer je hond dit accepteert kun je een paar passen weglopen met het deurtje dicht en dit ook langzaam opbouwen. Het is vooral belangrijk dat je let op de signalen die je hond geeft, als hij stress vertoont of je ziet dat de pup zich gewoon niet comfortabel doet doe je weer een stapje terug in het trainingsproces.

 

Een paar extra tips: Geef de pup zijn eten in de bench (dit ook om een positieve ervaring te creëren in de bench). Voor de pup komt kun je een grote zachte knuffel in je bed leggen zodat deze naar jou gaat ruiken en deze kun je bij hem in de bench leggen zodat hij daar lekker tegenaan kan kruipen en aan jouw geur leert wennen. Ook is het fijn om iets uit het nest in de bench te leggen, omdat dit naar zijn moeder en broertjes/zusjes ruikt die hij erg zal missen in het begin.   

honden page profiel rilanarilana

Heel erg bedankt voor uw reactie, wij verheugen ons zo op haar komst, ik ga deze dingen zeker toepassen en met haar oefenen, nu vraag ik mij af hoe ik dat moet doen in de eerste nacht? want in de Bench geeft denk ik te veel stress? 

honden page profiel ----

honden foto van --

" Heel erg bedankt voor uw reactie, wij verheugen ons zo op haar komst, ik ga deze dingen zeker toepassen en met haar oefenen, nu vraag ik mij af hoe ik dat moet doen in de eerste nacht? want in de Bench geeft denk ik te veel stress?  "

 Wanneer komt de pup en hebben jullie al een naam? (: 

Ik zou er de eerste nacht(en) bij blijven. Je kunt de pup naar de slaapkamer halen of een matras bij de pup leggen. De pup zal vaak een plas moeten doen en u daarvoor wakker piepen. Als iemand erbij blijft zal het deurtje niet gelijk dicht hoeven, wanneer de pup wakker wordt maakt hij u wel wakker om een plas te doen. Of als hij opeens rond gaat lopen word je daar ook wel wakker van (: 

honden page profiel rilanarilana

De pup komt eind december, en haar naam is Chiva, wij hebben nog een hond van 9 maanden Chewy is zijn naam, en wij hebben nog 3 katten, ja wij zijn echte dierenvrienden ahaha, Chewy lag de eerste nacht al bij ons op bed, het is een klein hondje wat geen plaats in neemt, maar als de indian dog ook op ons bed komt dan hebben wij geen plaats meer dit word een grote hond, ze mag gerust op onze kamer in de Bench en ik ga om de 2 uur met haar naar buiten dit heb ik toen ook met Chewy gedaan, en hij werd zo heel snel zindelijk, zou ik de Bench dan open laten op onze kamer?

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik zou dat proberen, op je slaapkamer en deurtje open.

Al heb je natuurlijk wel kans dat Chiva dan ook in de slaapkamer wil blijven slapen later, net als Chewy. Maar dan kun je altijd een mand of matras neerleggen, gezellig toch?

(hier is het heel vol in 't hemelbed )

Nadine (Gast)

Gefeliciteerd ik had een mandje op kamer gezet daar blyft ze mooi in 

honden page profiel ----

honden foto van --

" De pup komt eind december, en haar naam is Chiva, wij hebben nog een hond van 9 maanden Chewy is zijn naam, en wij hebben nog 3 katten, ja wij zijn echte dierenvrienden ahaha, Chewy lag de eerste nacht al bij ons op bed, het is een klein hondje wat geen plaats in neemt, maar als de indian dog ook op ons bed komt dan hebben wij geen plaats meer dit word een grote hond, ze mag gerust op onze kamer in de Bench en ik ga om de 2 uur met haar naar buiten dit heb ik toen ook met Chewy gedaan, en hij werd zo heel snel zindelijk, zou ik de Bench dan open laten op onze kamer? "

 Ohh wat leuk, mooie naam Chiva! Ik zou de bench dan inderdaad open laten (in ieder geval de eerste nachten). Om de 2 uur inderdaad even naar buiten en als hij gaat spoken 's nachts hoor je dat echt wel denk ik. 

honden page profiel rilanarilana

Dan doe ik dat, ze mag zeker op onze slaapkamer liggen, alleen op bed word het wel erg krap ahah! 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Komt allemaal goed zo te horen!

Heel veel plezier met Chewy en Chiva!

honden page profiel rilanarilana

Bedankt voor al jullie reactie's ,

als ze er is zet ik foto's op het forum.

Nadine (Gast)

Nog veel plezier en geluk ermee

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat apart een Indian Dog, die zie je niet veel, in Nederland is geloof ik maar 1 erkende fokker.

 

Heel veel geluk met en voor Chiva.

honden page profiel rilanarilana

" Wat apart een Indian Dog, die zie je niet veel, in Nederland is geloof ik maar 1 erkende fokker.
 
Heel veel geluk met en voor Chiva. "

 Ja klopt inderdaad, er is maar 1 erkende fokker, daar gaan wij Chiva ook halen.

Volgende forumvraag: Daar is dat bange hondje weer..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^