Angst hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jan5103jan5103

Beste,

 

Wij zitten met een probleem, wij hebben een bordeaux dog van nu 1 jaar en 9 maanden.

Hij is bang voor groepen fietsers, hardlopers die langs lopen. Hij wil dan zo snel mogelijk naar huis, en begint te trekken als een gek ( met staart tussen de benen ). Verder heeft hij ook geen enkele aandacht meer voor je( je dringt niet tot hem door ). Dit is niet altijd even fijn omdat hij 55 kg weegt en behoorlijk sterk is. En voor zo ver wij weten heeft hij geen trauma

Iemand enig idee wat wij moeten doen, of contact op nemen met iemand/ of een curses.

 

Ik hoor het wel

Met vriendelijke groet,

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Hier een angstige hond voor vreemde mensen. Wat hier wel hielp, was zorgen voor veel minder stress.
Ik woonde vroeger op een appartement en ging minstens 3x per dag wandelen in de stad. Heel erg stresserend voor hem, omdat hij telkens weer geconfronteerd werd met zijn angst.

We zijn nu verhuisd naar een rustige buurt en gaan minder vaak wandelen, wat voor hem zorgt voor veel meer rust. Op wandelingen die we nu doen, vertoont hij dan ook veel minder angst. Soms is het gewoon beter om even wat minder prikkels te geven.. Hier werkt er in ieder geval

honden page profiel jan5103jan5103

Hij word vaak per dag uitgelaten, hij heeft er vooral last van als er bijvoorbeeld een school uit is, of mensen aan het hardlopen zijn. 

Je hebt er ook weinig invloed op,dan word hij opeens angstig, soms heeft hij er geen last van. maar laatste tijd bijna standaard.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het eerste wat je kan doen is zorgen voor een meer rustige wandeling: dus ofwel op andere (rustige) uren lopen (niet als de school uit is, bijvoorbeeld), of op andere plaatsen waar geen of weinig fietsers/lopers komen. Zodat ie eerst weer ontspannen kan genieten van het wandelen.

Ten tweede kan je je hond opnieuw leren wennen aan fietsers en lopers door eerst op afstand te blijven. Dus zoek naar plaatsen waar je kan staan, maar waar op afstand wel fietsers langskomen: bijvoorbeeld zelf in een weide of op een braakliggend veldje gaan staan en gewoon samen met de hond kijken naar de fietsers die verderop voorbijrijden. Gaat dit goed, dan maak je de afstand wat kleiner. En zo kan je langzaamaan hem weer vertrouwd maken met fietsers en lopers.

 

Je zegt dat je hond er nu plots veel meer last van heeft? Misschien heeft een hardloper een Dazer gebruikt? Dat kan je hond erg angstig hebben gemaakt, en zelf hoor je dat apparaat niet. 

 

Dus eerst zorgen voor rust, en dan langzaamaan en op afstand weer met mondjesmaat laten wennen.

Succes!

Anoniem (Gast)

Mijn hond is ook angstig voor mensen en honden.Ik heb kontakt gezocht met de gt packleader. Ik moet nu een hunterlijn die ik achter haar oren moet houden in een stevige pas doorlopen en als ze al reageert op iemand of honden meteen nee zeggen en een snuk aan de riem geven dat ze er alleen van schrikt.Niet blijven staan of  mee gaan met je hond.Mijn hond weegt 30 kilo en reageerde ook totaal niet op mij.Nu ik de lijn korter hou en dit oefen gaat het meteen beter,je moet dit wel volhouden totdat zijn gewoonte verdwenen is.Misschien helpt dit bij jou ook,

honden page profiel angeange

honden foto van ange

Ik zou zeker en vast het advies opvolgen van Alaska's Finest. Je hond heeft schrik. Hij is niet boos op fietsers ed maar heeft er bang van. Dus moet jij hem rustig leren dat het niet erg is. Eventueel iemand je laten helpen die dan naar je komt gefietst maar op afstand al afstapt en naar je toe komt en de hond een snoepje geeft? En inderdaad heel langzaamaan dichter bij de fietsers gaan. Doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Eventueel desensibilisatiegeluiden laten afspelen thuis van uitgaande scholen of spelende kinderen of fietsbellen ed? Het is ook aan jou om ervoor te zorgen dat je hond zich veilig voelt bij je ;-). Met veel geduld komt dit zeker goed!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Romina en Cooper impulsen verminderen is het krachtigste wapen bij angst is ook mijn ervaring dat maakt de rest beter stuurbaar.

Laten kluiven  en dan  rust na spanning helpt de hond sneller herstellen van de opgebouwde spanning

 

 

Jan

het zijn dus alleen de groepen of ook bv een jogger of fietser op zich?

en maakt  het uit of ze van achter jullie komen of juist tegen jullie in gaan?

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het advies van anoniem zou ik nooit opvolgen! 

 

Een hond met angst moet je nooit straffen om zijn angst! Je kan het een beetje vergelijken met een kind wat van angst in zijn broek plast, dit kind ga je ook niet straffen omdat hij in zijn broek heeft geplast. Dit maakt het namelijk alleen maar erger! De hond heeft al angst en krijgt ook nog eens op zijn donder dus wordt zijn angst dat niet minder om. Waarschijnlijk alleen maar groter. 

 

Ga trainen zoals hierboven al is genoemd. Door heel veel afstand te nemen zodat je hond nog geen angst heeft en zo langzaam aan steeds dichterbij. En ga idd op andere tijden lopen zodat je geen schoolkinderen tegenkomt. 

 

Eventueel is een BAT training of een ABC-training wel wat voor jullie?

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Het advies van anoniem zou ik nooit opvolgen! 
 
Een hond met angst moet je nooit stagen om zijn angst! Je kan het een beetje vergelijken met een kind wat van angst in zijn broek plast, dit kind ga je ook niet straffen omdat hij in zijn broek heeft geplast. Dit maakt het namelijk alleen maar erger! De hond heeft al angst en krijgt ook nog eens op zijn donder dus wordt zijn angst dat niet minder om. Waarschijnlijk alleen maar groter. 
 
Ga trainen zoals hierboven al is genoemd. Door heel veel afstand te nemen zodat je hond nog geen angst heeft een zo langzaam aan steeds dichterbij. En ga idd op andere tijden lopen zodat je geen schoolkinderen tegenkomt. 
 
Eventueel is een BAT training of een ABC-training wel wat voor jullie?
  "

 goeie

deze persoon volgt BAT en dit is zijn blog

 

Verder heeft hij ook recent een topic gehad over BAT dus misschien even goed rondsnuffelen op dit forum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Mijn hond is ook angstig voor mensen en honden.Ik heb kontakt gezocht met de gt packleader. Ik moet nu een hunterlijn die ik achter haar oren moet houden in een stevige pas doorlopen en als ze al reageert op iemand of honden meteen nee zeggen en een snuk aan de riem geven dat ze er alleen van schrikt.Niet blijven staan of  mee gaan met je hond.Mijn hond weegt 30 kilo en reageerde ook totaal niet op mij.Nu ik de lijn korter hou en dit oefen gaat het meteen beter,je moet dit wel volhouden totdat zijn gewoonte verdwenen is.Misschien helpt dit bij jou ook, "

 Ga aub op zoek naar een goede gedragstherapeut die verstand van zaken heeft. 

Vreselijk een hond met angst corrigeren en ook nog dwingen om door te lopen. 

Kan me werkelijk niet voorstellen dat een hond hier maar iets van leert. 

Enkel het tegenover gestelde, angst kun je niet belonen dus ook niet corrigeren. 

Zoek de oorzaak van het probleem en ga vanuit dat punt aan de gang. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Beste,
 
Wij zitten met een probleem, wij hebben een bordeaux dog van nu 1 jaar en 9 maanden.
Hij is bang voor groepen fietsers, hardlopers die langs lopen. Hij wil dan zo snel mogelijk naar huis, en begint te trekken als een gek ( met staart tussen de benen ). Verder heeft hij ook geen enkele aandacht meer voor je( je dringt niet tot hem door ). Dit is niet altijd even fijn omdat hij 55 kg weegt en behoorlijk sterk is. En voor zo ver wij weten heeft hij geen trauma
Iemand enig idee wat wij moeten doen, of contact op nemen met iemand/ of een curses.
 
Ik hoor het wel
Met vriendelijke groet, "

 

Ik kan je BAT aanraden, heb doe dit dus ook met mijn hond.

Hij is reactief wat voortkomt uit onzekerheid.

Zijn gedrag is voor meer dan 75% verbeterd de afgelopen weken.

Er komt totaal geen correctie aan te pas enkel maar het leren lezen van je hond en het goed nagaan wat is de oorzaak van het probleem en aan de oorzaak gaan werken.

Ik heb inderdaad een blog hierover geschreven over de afgelopen weken van training 

http://dieselensky.jouwweb.nl/bat-training-diesel

 

In onze groep zat ook een zeer angstig herplaatshondje en ook dit hondje gaat heel goed op dit moment zo mooi om te zien.

 

Ga in ieder geval niet aan de slag met het advies van anoniem dan wordt het gedrag vaak erger of er komt ander ongewenst gedrag aan het licht.

En daarbij wil je een goede relatie met je hond die bestaat is opgebouwd door vertrouwen.

Een hond corrigeren die vol staat van angst en stress zal het vertrouwen van de hond naar de baas zeker geen goed doen.

Anoniem (Gast)

Jammer dat er zo gelijk op gereageerd word.Mijn hond is juist banger ervan geworden met het advies wat hierboven word geadviseerd. Dit werd door mijn vorige gt ook zo verteld en ze werd er alleen  banger van .Een bang klein kind help je ook niet als ze op een afstand moet toe kijken naar iemand waarvan ze bang is en beetje bij beetje dichterbij moet komen.Ik maak mijn hond niet angstiger naar zelfverzekerder omdat ik nu zelf aan geef dat je door moet lopen en er niets aan de hand is.En mijn hond was heel erg angstig en na twee dagen merk ik een heel verschil.Ze vertrouwd mij nu meer omdat ik nu aangeef met het doorlopen dat er niets aan de hand is.Toen moest ik de honden ontwijken of op afstand blijven en met een clickersysteem werken en dat hielp niets,ze bleef hetzelfde doen.Maar ieder zijn eigen mening.Ik spreek nu uit eigen ervaring.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Jammer dat er zo gelijk op gereageerd word.Mijn hond is juist banger ervan geworden met het advies wat hierboven word geadviseerd. Dit werd door mijn vorige gt ook zo verteld en ze werd er alleen  banger van .Een bang klein kind help je ook niet als ze op een afstand moet toe kijken naar iemand waarvan ze bang is en beetje bij beetje dichterbij moet komen.Ik maak mijn hond niet angstiger naar zelfverzekerder omdat ik nu zelf aan geef dat je door moet lopen en er niets aan de hand is.En mijn hond was heel erg angstig en na twee dagen merk ik een heel verschil.Ze vertrouwd mij nu meer omdat ik nu aangeef met het doorlopen dat er niets aan de hand is.Toen moest ik de honden ontwijken of op afstand blijven en met een clickersysteem werken en dat hielp niets,ze bleef hetzelfde doen.Maar ieder zijn eigen mening.Ik spreek nu uit eigen ervaring. "

 

BAT is 1 van nieuwste manieren van trainen en pas heel recent kun je hier training in volgen.

Als je dit op de juiste manier doet dan hoeft je hond totaal geen angst te hebben als dit wel het geval is dan betekend het dat je veel te snel gaat en totaal niet naar je hond kijkt naar welke signalen deze afgeeft.

Dit heeft niks te maken met clickeren, of ontwijken maar je hond zelf te laten leren en ervaren dat je r niks mee hoeft.

Tja het is een langere weg maar liever dat dan m'n hond steeds op een vreselijke plek in de nek te moeten corrigeren.

Maar goed ieder zijn manier en weg maar hier op HP zijn we niet van dit soort trainingsmanieren.

Anoniem (Gast)

O,ja de snuk aan de riem is alleen bedoelt dat ze niet focust op datgene waar ze bang van is.Ik doe haar er totaal geen pijn mee!Je kan het vergelijken met het aan tikken van een schouder.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" O,ja de snuk aan de riem is alleen bedoelt dat ze niet focust op datgene waar ze bang van is.Ik doe haar er totaal geen pijn mee!Je kan het vergelijken met het aan tikken van een schouder. "

 Tuurlijk, doe jij die lijn om je nek precies achter je oren op je meest gevoelige plek.

Dan laat je iemand een snuk aan de lijn geven, meestal gaat dat pittiger dan je denkt en bepaal dan of het wel niet pijn doet.

Misschien interessant om dit artikel eens door te lezen over het gebruik van een halsband algemeen.

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" O,ja de snuk aan de riem is alleen bedoelt dat ze niet focust op datgene waar ze bang van is.Ik doe haar er totaal geen pijn mee!Je kan het vergelijken met het aan tikken van een schouder. "

 ik hoef mijn honden geen pijn te doen om deze meer angstig/gestrest te maken hoor, en liever ook geen kans op nek prolemen bv... 

 

Gelukkig kan het heel goed zonder lurk..door opbouwen van vertrouwen met elkaar

 rust en duidelijkheid en strategie op maat  voor de hond.

 

Anoniem (Gast)

grappig dat je nu meteen als hondenmishandelaar word uit gemaakt.Blijkbaar hebben ze hier op de hp mensen zitten die alleen vinden dat deze technieken alleen goed zijn.En de rest daar mishandel je honden alleen naar mee.Mijn hond reageert nu helemaal niet meer zo angstig zoals ze deed en dat maar  binnen 2 dagen,en  haar vertrouwen in mij is zo gedaald dat ze nu naast me ligt te slapen.Hebben jullie zelf ervaring gehad met zulke angstige honden of hebben jullie het van een site?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Mishandelaar is wel een heel groot woord.

Maar het is ondertussen allang bewezen dat dit soort technieken niet diervriendelijk zijn en dat hoeft neem ik aan geen verdere uitleg.

De meeste van dit soort GT's die dit soort adviezen geven zijn vaak niet eens echt GT maar hebben een tv programma gekeken of denken dat ze het kunnen.

Een goede GT leert jaren en blijft bij leren om up to date te blijven van de laatste onderwerpen op honden gebied zowel gedrag als hoe een hond lichamelijk als geestelijk in elkaar steekt.

 

Nee zelf nooit een angstige hond gehad maar wel vanuit m'n werk als instructeur genoeg gezien helaas!

En mijn ervaring is toch wel degelijk dat corrigeren de oorzaak van de angst niet weg neemt, het lijkt zo omdat de hond nu wel meeloopt maar hij voorkomt die pijnprikkel die zeer onaangenaam is.

Ja het werkt 9 van de 10x super snel heel simpel omdat de hond nu eenmaal snel leert, hij leert nu de pijnprikkel te vermijden maar die angst is echt niet weg wellicht dat die nog erger word want angst betekend nu ook nog eens correctie/pijnprikkel.

 

Dat ze naast je ligt te slapen wil nog niks zeggen, toevallig is deze week een filmpje weer geplaatst hier op HP over aangeleerde hulpeloosheid.

Een groep duitse herders die zonder riem keurig met de baas meelopen ziet er prachtig en indrukwekkend uit, maar als je goed kijkt zijn deze honden totaal niet blij in de situatie waarin ze zitten.

Ook thuis zijn deze honden gefilmd, op het oog een leuke vrolijke boel voor de gewone hondenbezitter maar als je wat meer verdiept in de hondentaal zul je enkel maar veel stress zien bij deze honden.

Het lijkt mooi en ontspannen maar het is het niet.

Ook deze meneer traint met pijnprikkels en nog wel ergere 

 

Hiermee probeer ik aan te geven dat dit soort manier van trainen niet is wat het lijkt.

Een angst is niet in 2 dagen gekomen en zal ook niet in 2 dagen weg zijn dat vraagt veel tijd en energie van de baas iedere dag weer.

 

Vaak is het onwetendheid van de gemiddelde hondeneigenaar en je bent er van overtuigd dat je goed doet, maar door een kritisch te gaan lezen en kijken en dan je af te vragen of het wel zo is.

Deze manier van trainen valt 20 jaar terug in de tijd waarbij het gebruiken van de sliplijn heel normaal was.

Gelukkig kan het echt anders.

Maar dat is voor iedere baas een pad die je zelf moet zien te bewandelen.

Anoniem (Gast)

Het is zo grappig om dit te lezen.Zelf geen angstige hond gehad maar alleen gezien van een paar trainingen.Gt afkraken die al jaren een goede naam heeft.Dat mijn hond die al angstig is vanaf pup en allelei adviezen heeft gehad een trainingen heeft gehad zoals je zegt die goed zijn.Maar nooit geholpen hebben.Als ze zo bang is kruipt ze op mijn schoot,ze heeft dan blijkbaar zeer weinig vertrouwen in mij volgens jou.Raar dat ik in 2 dgn al resultaat ziet,maar volgens jou niet kan.Je hebt het nog  nog niet eens gezien.Als instructeur moet je eigenlijk wel weten dat je haar angst niet corrigeerd maar haar gedrag die ze uit door haar angst.Dus het hard weglopen in jan zijn geval.Jan succes ermee.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Het is zo grappig om dit te lezen.Zelf geen angstige hond gehad maar alleen gezien van een paar trainingen.Gt afkraken die al jaren een goede naam heeft.Dat mijn hond die al angstig is vanaf pup en allelei adviezen heeft gehad een trainingen heeft gehad zoals je zegt die goed zijn.Maar nooit geholpen hebben.Als ze zo bang is kruipt ze op mijn schoot,ze heeft dan blijkbaar zeer weinig vertrouwen in mij volgens jou.Raar dat ik in 2 dgn al resultaat ziet,maar volgens jou niet kan.Je hebt het nog  nog niet eens gezien.Als instructeur moet je eigenlijk wel weten dat je haar angst niet corrigeerd maar haar gedrag die ze uit door haar angst.Dus het hard weglopen in jan zijn geval.Jan succes ermee. "

 

Ik ben blij dat ik mijn cursisten gelukkig op een goede manier kan begeleiden met angstige honden.

En niet met correctie!

Veel succes met je training en je angstige hond ik hoop met dat het allemaal goed komt 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Het is zo grappig om dit te lezen.Zelf geen angstige hond gehad maar alleen gezien van een paar trainingen.Gt afkraken die al jaren een goede naam heeft.Dat mijn hond die al angstig is vanaf pup en allelei adviezen heeft gehad een trainingen heeft gehad zoals je zegt die goed zijn.Maar nooit geholpen hebben.Als ze zo bang is kruipt ze op mijn schoot,ze heeft dan blijkbaar zeer weinig vertrouwen in mij volgens jou.Raar dat ik in 2 dgn al resultaat ziet,maar volgens jou niet kan.Je hebt het nog  nog niet eens gezien.Als instructeur moet je eigenlijk wel weten dat je haar angst niet corrigeerd maar haar gedrag die ze uit door haar angst.Dus het hard weglopen in jan zijn geval.Jan succes ermee. "

 

Misschien als je er nog voor open staat de site van Monique Bladder eens goed doorlezen.

Een zeer gerespecteerd gedragstherapeut in Nederland, zeer interessant om eens naar lezingen te gaan van haar kun je veel van opsteken.

Stukje over angst en corrigeren.....

http://www.moniquebladder.nl/correctie-angst/

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" grappig dat je nu meteen als hondenmishandelaar word uit gemaakt.Blijkbaar hebben ze hier op de hp mensen zitten die alleen vinden dat deze technieken alleen goed zijn.En de rest daar mishandel je honden alleen naar mee.Mijn hond reageert nu helemaal niet meer zo angstig zoals ze deed en dat maar  binnen 2 dagen,en  haar vertrouwen in mij is zo gedaald dat ze nu naast me ligt te slapen.Hebben jullie zelf ervaring gehad met zulke angstige honden of hebben jullie het van een site? "

 

Ja ik heb een zeer angstige hond gehad. Dus ja ik weet wat het is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Weet niet waar je woont?

http://www.martingaus.nl

Martin Baus had zelf een bordeaux dog, Roosje. Helaas overleden, ze was een geweldige hond.

Denk dat hij je wel zou kunnen helpen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Even als antwoord op anoniem: ik heb een héél onzekere, angstige hond. Gillend op straat, haar nagels kapot gekrabt omdat ze naar huis wilde. Die had ik écht niet geholpen hoor, met een lijn achter d'r oren en er ook nog een ruk aangeven 

Met Mellow gaat het nu ook beter. Het duurde veel langer, maar ik heb wél bereikt wat ik wilde bereiken: een hond die zelf inziet dat het niet zo eng is als ze denkt.

 

En nu als antwoord op Jan: Mellow was toen ze bij ons kwam vooral onzeker. Met veel geduld is dit goed gekomen. Een jaar later is ze enórm geschrokken van een grote groep wielrenners (stuk of 20), toen waren we weer helemaal terug bij af (en dan nog iets verder terug zelfs...).

Gillen op straat als ze 50 meter verder 1 fietser zag. Totale paniek, niks meer horen, onbereikbaar. Maar 1 doel voor ogen: NAAR HUIS!

Wij hebben een GT laten komen, maar dat vond ik ook niet echt een goede oplossing; ik mocht haar thuis geen eten meer geven, ze moest haar eten verdienen. Maar vaak was ze buiten zó onzeker, dan wil ze echt geen eten. En zo werd ze steeds een beetje dunner. Ze heeft al geen vet, dus na een week ben ik daar al mee gestopt.

Ik heb alles toen in haar tempo gedaan. Wilde ze na 1 plas naar huis? Prima, doen we dat. En langzaamaan ging het steeds wat beter.

 

Nog steeds moet ik haar waarschuwen als er fietsers aankomen, "even aan de kant, er komt een fietser aan". Dan gaan we aan de kant en negen van de tien keer blijft ze netjes bij me staan of zitten. Zodra een fietser er plots is dan schrikt ze en valt ze uit, dus ik moet wel goed om me heen blijven kijken.

 

Straf je hond niet voor haar angst, daarmee wordt het zeker niet beter. Probeer zelf ook rustig te blijven, is moeilijk, ik weet het.

Zodra ik niet lekker in mijn vel zit merk ik dat gelijk aan Mellow, ze wil niet meelopen of is weer heel bang en onzeker.

De grootste verandering zat en zit dus in mijzelf 

Ja, ik ben ook nog wel eens gefrustreerd, maar dan is het gelijk weer 2 dagen ellende, dus daar let ik heel erg op.

 

Niks zo moeilijk als zo'n bange hond, dus ik wens je heel veel succes toe, zeker met het vuurwerk wat er weer aan komt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn hond is ook angstig voor mensen en honden.Ik heb kontakt gezocht met de gt packleader. Ik moet nu een hunterlijn die ik achter haar oren moet houden in een stevige pas doorlopen en als ze al reageert op iemand of honden meteen nee zeggen en een snuk aan de riem geven dat ze er alleen van schrikt.Niet blijven staan of  mee gaan met je hond.Mijn hond weegt 30 kilo en reageerde ook totaal niet op mij.Nu ik de lijn korter hou en dit oefen gaat het meteen beter,je moet dit wel volhouden totdat zijn gewoonte verdwenen is.Misschien helpt dit bij jou ook, "

 Wow, dus als ik het goed begrijpt, je hond is bang, je doet de lijn achter zijn oren en zegt nee, geeft een ruk aan de riem, wat pijn doet en loop dan in een stevige pas door.

 

Emotie is  angst. Hond wordt dus gestraft omdat hij bang is?

 

Met zo een correctie, kan een hond niet anders dan doorlopen, bang voor de correctie, kan geen kant uit, angst die al aanwezig was.

 

Je bent bang voor een spin en ik geef je gewoon een flinke pets voor je kop: niet bang zijn.

Volgens mij is een emotie iets wat je niet kan weg doen, uit zetten.

Verdriet, je kan je tranen verstoppen, of boos worden omdat iemand huilt: doe je tranenweg, gaat dan ook het verdriet weg.

 

Ach dit soort adviezen zijn typisch mister packleader.

 

Om te huilen! Die arme arme hond. Heb echt vreselijk te doen met je hond

 

Anoniem (Gast)

Zoals ik al zei ,bij mij gaat het nu prima met het trainen.Heb geen andere trainer nodig,dank je wel.En ieder zijn eigen mening!!!Jullie kraken graag anderen af op en training  die wel bij diegene werkt.Misschien was mijn hondenschool ook wel heel slecht????Oordelen terwijl je niets ervan gezien hebt vind ik wel grappig.En meteen beginnen dat je je hond zeer doet,belachelijk.Deze site is toch om advies te vragen ,en niet om een ander te overtuigen dat wat zij goed vinden ook zo is.Het lijkt wel een vast kliekje bij jullie die gelijk commentaar geven op nieuwe mensen.Heb dit wel vaker gezien dat dit hier gebeurt,zonde

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien kun je ook je naam even noemen, is wel zo gezellig he 

Dat anonieme geschreeuw met uitroeptekens enzo, nergens voor nodig.

 

Fijn dat het bij jou heeft geholpen, zo'n onvriendelijke oplossing, maar mijn ding zou het niet zijn.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@aan anoniem

 

Hier ervaring met een angstige, niet gesocialiseerde en getraumatiseerde hond. Die had ik meer kapot gemaakt dan hij al was als ik hem op die manier 'geholpen' zou hebben. Hij heeft met veel passende (bege)leiding, geduld en investering op maat meer (zelf)vertrouwen, zelfregie gekregen en wanneer hij nog schrikt herstelt hij veel sneller ipv in zijn oveleefmodus te vervallen of te blijven hangen. Dat geeft mij aan dat er in zijn (hanteren van) emotie veel veranderd is.

 

Angst-gedrag is overleefgedrag, vuchten, vechten of bevriezen. Focus op de emotie en daar mee aan de slag gaan is voor mij heel leerzaam geweest en voor hem heel vruchtbaar gebleken.

Anoniem (Gast)

Nog steeds moeilijk voor sommige!!!!!Je geeft hem geen harde ruk en je geeft een correctie voordat hij wil gaan zijn staren /willen weglopen met je nee.Je laat aan je riem merken dat hij naar je moet kijken.De groeten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is zo grappig om dit te lezen.Zelf geen angstige hond gehad maar alleen gezien van een paar trainingen.Gt afkraken die al jaren een goede naam heeft.Dat mijn hond die al angstig is vanaf pup en allelei adviezen heeft gehad een trainingen heeft gehad zoals je zegt die goed zijn.Maar nooit geholpen hebben.Als ze zo bang is kruipt ze op mijn schoot,ze heeft dan blijkbaar zeer weinig vertrouwen in mij volgens jou.Raar dat ik in 2 dgn al resultaat ziet,maar volgens jou niet kan.Je hebt het nog  nog niet eens gezien.Als instructeur moet je eigenlijk wel weten dat je haar angst niet corrigeerd maar haar gedrag die ze uit door haar angst.Dus het hard weglopen in jan zijn geval.Jan succes ermee. "

 Ach, gelukkig dat er genoeg mensen zijn, die wel hun hersenen gebruiken en logisch nadenken.

 

Je corrigeert gedrag, laat ik je dan dit uitleggen: 

Gedrag komt voort uit een emotie. Als je het gedrag aanpakt, is dat niet meer dan symptoom bestrijden.

 

Een zalfje tegen de jeuk. De oorzaak van de jeuk blijft echter aanwezig en jawel, zodra het zalfje is uitgewerkt, komt de jeuk terug.

Dan zal je nog een sterker zalfje moeten gaan smeren en zo blijf je bezig.

Pak je echter de oorzaak, de emotie aan, dan heb je dat zalfje niet nodig.

 

Iets wat je nooit moet doen: angst corrigeren. 

 

Heb echt vreselijke medelijden met je hond, arm dier!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond valt andere honden aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^