Herplaatser in huis, graag advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joep (Gast)

Hallo allemaal,  Sinds 1 week woont Joep bij ons, een herplaatser van 1 jaar. Het is een schat van een hond, heel aanhankelijk en zachtaardig. Veel dingen gaan erg goed, hij luisterd goed naar ons, loopt netjes mee aan de lijn en is ook al los geweest, dit gaat prima aangezien hij erg op ons gericht is, andere mensen of dieren interesseren hem niet, ontwijkt deze liever. Dit zijn dan ook gelijk de problemen waar we op dit moment tegen aan lopen: we hebben nu een paar keer kort bezoek gehad en Joep gedraagt zich dan nerveus en gromt. Nadat het bezoek weg is, is hij duidelijk nog een beetje van slag en is onrustig. Graag zou ik willen weten hoe ik hier het beste mee om moet gaan, is het te vroeg om bezoek te laten komen of is het juist goed om hem hier zoveel mogelijk aan te laten wennen? Joep is zoals ik al zei ontzettend op ons gericht, de eerste dagen heeft hij weinig geslapen, was continu alert op ons. Dit gaat nu al wat beter, maar nog steeds hangt hij heel erg aan ons. Zodra we de kamer verlaten begint hij te piepen, wat uiteindelijk over gaat in blaffen en joelen. Hij heeft een paar nachten alleen beneden geslapen maar afgelopen nacht ging dit niet (misschien omdat er bezoek was geweest savonds?), ik ga dan naar beneden, negeer zijn gepiep en ga op de bank slapen. Zodra 1 van ons er is, is hij stil. Graag wil ik weten hoe we hem het beste aan kunnen leren om alleen te zijn, zowel thuis als we bijvoorbeeld in een andere kamer zijn maar we willen ook dat hij straks af en toe een paar uur alleen thuis kan blijven.  Nog even wat extra info: Joep heeft niet eerder in huis geleeft en is gewent om altijd met andere honden samen te zijn en was dus nooit echt alleen. Wij hebben geen andere huisdieren. De bench is hij gewent, en dat gaat hier ook goed, hij kruipt er zelf in en als je het deurtje dicht doet en je bent in dezelfde ruimte dan gaat hij rustig slapen.  Ook ook zou ik graag willen weten hoeveel aandacht we hem mogen geven. Joep is dol op aandacht van ons en dit geven we hem graag omdat we een band met hem willen opbouwen. Toch merk ik dat aandacht hem soms ook onrustig maakt, zodra je hiermee ophoudt gaat hij piepen en onrustig heen en weer lopen. Als je hem echt negeert dan gaat hij uiteindelijk rustig slapen.  Ik hoop dat jullie advies en tips hebben. Het is onze eerste hond dus het is allemaal nieuw voor ons! Groetjes  

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino

honden foto van Nancy en Dino

Ik volg

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

 

 

Wat leuk een hond in huis...! gefeliciteerd!

Ik zou even rustig de tijd nemen om Joep te laten wennen...een week is nog maar heel erg kort..

Laat hem voorlopig lekker bij jullie in de buurt zijn, en verwacht nog niet teveel w.b het contact met andere dieren & mensen...

Voor hem is de nieuwe situatie ook nog spannend...en ik denk dat het belangrijk is dat hij zich eerst volledig thuisvoelt bij jullie, dan komt de rest vanzelf...

Wat betreft het achterna lopen in huis...ik zou dat gewoon even accepteren...dit word vanzelf minder als Joep weet dat je niet echt verdwenen bent.., en altijd weer terugkomt...

Als hij de bench gewend is zou je eventueel kunnen overwegen om boven ook zoiets neer te zetten, zodat hij s'nachts ook lekker in jullie buurt is...

Alleen blijven kun je, als je merkt dat hij op zijn gemak is, ook langzaam aanleren...

b.v door even de tuin in de gaan met de deur dicht..., na een minuut weer terugkomen en dit dan stap voor stap uitbouwen naar een wat langere periode...

 

Niets overhaasten...alles op zijn tijd...dan denk ik dat het helemaal goed komt...

 

Misschien is het leuk om een profiel aan te maken op HP..,

ik ben wel benieuwd naar jullie kanjer..

 

heel veel succes en plezier met Joep...

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat leuk en gefeliciteerd met jullie Joep. Kunnen we ook een foto te zien krijgen?:)

 

Het achterna lopen zou ik gewoon laten en ook niet op reageren. Sommige honden blijven dit doen, sommigen leren het af. Je zegt dat hij niet geleerd heeft om in huis te zijn dus dat is allemaal wennen, ook wat jij doet in huis, nieuwe geluiden etc.

 

Ik denk dat je hond net als bij een puppy moet leren om alleen te zijn.

Bijvoorbeeld eerste weekje op de slaapkamer (of jij weekje op de bank), mijn voorkeur gaat naar het eerste zodat hij (als hij weer naar beneden gaat) weet waar jullie zijn. Als hij jullie kan zien tijdens het slapen, kan hij jullie rustig observeren.

 

Soms is het goed om honden al snel te laten wennen aan bezoek en dergelijke. In jullie geval zou ik dit niet doen. Je wist dit niet van te voren, maar je merkt nu dat het Joep teveel wordt.

Misschien kan je binnenkort eens die mensen die op bezoek willen komen buiten ontmoeten? Dat je bijvoorbeeld afspreekt met uitlaten hen ergens te ontmoeten. Dan kun je Joep hen rustig laten besnuffelen en leren kennen.

Als ze dan de volgende keer komen, kent hij hun al een beetje.

 

En stukje aandacht geven is erg lastig. Als jullie teveel aandacht geven kan dat overwelmend zijn.

Met begroeten kun je bijvoorbeeld aandacht geven. Maar daarna even je ding doen. Na het uitlaten misschien even hem op rust laten komen. En misschien niet verkeerd om aandacht te geven als hij naar jullie toe komt. Dan beloon je hem door aandacht te geven.

Nu is het allemaal nieuw, maar straks moet Joep ook gewoon zijn gang gaan als je bijvoorbeeld aan het koken of schoonmaken bent. Zo een beetje afwisselen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat leuk een herplaatser, gefeliciteerd met hem, wat is zijn achtergrond?

 

Ik ben het met bovenstaande reakties eens.

 

Neem vooral ruim de tijd om hm t laten wennen daar heb je later veel voordeel aan.

Toen wij onze herplaatser kregen, hebben we van de stichting wat algemene tips gehad, wat ook gewerkt heeft, misschien heb je er ook iets aan

 

- rustig laten wennen aan het nieuwe huis, en de bewoners, de eerste tijd geen bezoek of bezoekjes gaan aflegen

- de hond met rust laten als hij eet of slaapt

- wandelingen nog kort en saai houden, de eerste tijd totdat hij wat gewend is, de hond aan de lijn houden, niet teveel nieuwe indrukken tegelijkertijd, en ruim de tijd om te herstellen.

- stem en houding altijd rustig en kalm, niet naar de hond toelopen maar hem naar jou laten komen, niet over hem heenhangen als je bijv. zijn tuig aandoet.

- niet druk gaan oefenen met commando's, wel, als de hond dit leuk vindt, zoek- snuffelspelletjes.

 

Achternalopen en in de gaten houden is wel normaal bij een herplaatser, ik zou dat gewoon even zo laten, als het goed is wordt dat vanzelf wel minder als hij eenmaal wat gewend is.

 

Aandacht vragen en even aandacht geven als hij dit nodig heeft vind ik zelf ook belangrijk, merk je dat het teveel wordt, stel hem even gerust, en geef hem bijv. iets te kluiven.

 

Als je later bezoek ontvangt, laat hen dan eerst nog op afstand blijven en de hond geen aandacht geven. Mocht de hond toch gaan knorren voelt hij zich blijkbaar nog niet veilig genoeg. Stel hem gewoon even gerust dan met een paar woordjes en hou afstand.

 

Het alleen blijven langzaam opbouwen, ik zou de eerste tijd hem of bij me op de slaapkamer nemen of bij hem slapen.

 

Komt goed zo te lezen.

honden page profiel JoepJoep

honden foto van Joep

Dank jullie wel voor de reacties. Ik heb even een profiel aangemaakt. Joep is een Engelse Cocker Spaniel en komt als herplaatser bij een fokker vandaan. Ik denk ook dat alles vanzelf goed komt, hij doet het nu al zo goed. Elke dag kruipt hij meer uit zijn schulp, er komen ook zo veel nieuwe dingen op hem af. Maar hij heeft een erg nieuwsgierig karakter dus ondanks dat hij dingen spannend vind, wil hij wel graag dingen ontdekken. We hebben nu tegen bezoek gezegd om hem te negeren als ze langskomen, veel mensen vinden hem schattig en willen hem dan gelijk aaien. Maar daar is hij dus niet van gediend. Als je hem negeert komt hij uiteindelijk zelf wel voorzichtig snuffelen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Welkom Joep en baasje! Wat een leukerd

 

De mensen voor mij hebben al goed advies gegeven geloof ik

Laat hem maar lekker wennen en dat alleen thuis zijn, bezoek ontvangen en dergelijke komt vanzelf dan

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat een leukerd is Joep 

En fijn dat jullie hem een thuis hebben gegeven 

 

Denk wel dat het goed is dat visite hem gewoon negeert, zeker als hij (middels grommen) aangeeft dat hij niet van dat gefrunnik houd. Als hij wil kennismaken doet hij dat zelf wel. Desnoods geef je de visite wat kleine brokjes ofzo, als Joep dan bij ze komt snuffelen kunnen ze hun hand opendoen en hem het brokje van hun handpalm laten pakken (ik noem maar even wat hoor), dan legt hij misschien ook de link 'hee, visite is best leuk' 

 

Ik heb regelmatig gelezen dat je het niet moet toestaan, dat de hond achter je aan loopt. Zelf heb ik dat wel gedaan, ze wilde gewoon weten waar ik heen ging. Ging ik naar boven, dan bleef zij wel beneden, maar in de gang (ze kwam toen nog niet boven). 

Op een gegeven moment wist ze inderdaad dat ik gewoon weer terugkwam en bleef ze ook gewoon in de huiskamer. Of ze liep wel mee, maar ging ook zelf weer op de bank liggen.

 

Nog steeds (na 4,5 jaar) loopt ze af en toe mee, ik vind het prima. Als ik het niet wil doe ik de tussendeur dicht en dat is dan ook geen probleem (overdag dan, 's avonds is ze eerder boven dan wij).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Joep is prachtig!

 

ik zie dat hij later ook op een heerlijk strandje kan racen

honden page profiel theathea

honden foto van thea

hallo wat leuk een herplaatser ik zou gewoon heen laten doen met nalopen gaat vanzelf minder worden als ze beter gewend is ik heb zelf ook husky uit asiel gehaald deed dat ook heel erg en vaak nu nog weet dat we altijd terugkomen en is dan nog gek al ben ik maar uurtje weg dan lijkt het wel of ik weken weg ben geweest is alleen maar goed dat ze zo op je gesteld is wie weet wat ze mee heeft gemaakt voor uw 

groetjes van ons en nog heel veel plezier van jullie hond 

thea en shakira

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat een leukerd is Joep

Wat de anderen al zeggen, Joep heeft tijd nodig. Hij is er nog maar net, alles is vreemd.

Hier van de vier herplaatsers slechts een die heel even een huisje heeft gekend.

Die waren hier helemaal wereldvreemd

Met tijd en een hoop liefde en geduld een heel eind gekomen.

Lekker laten rondkeutelen, niet teveel drukte in het begin en niet teveel veranderingen (die zijn er toch al voor hem).

Als ie in de gaten krijgt dat het allemaal wel okay is, komt het allemaal goed.

Heel veel geluk en plezier met Joep!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik sluit me aan bij de eerdere reacties. 

 

Ook ik heb mijn herplaatser eerst gewoon mijn schaduw laten zijn.

Ze achtervolgde me overal en ik vond het prima,het was voor haar ook allemaal nieuw.

Dit ging idd vanzelf over. Nog wil ze erg graag bij me zijn, maar het is geen probleem als dat niet kan. 

 

Dus geef het idd de tijd, zodat hij lekker op zijn gemak is. Daarna kan je dingen gaan trainen. 

 

Veel plezier met joep

Volgende forumvraag: Angst hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^