sleetje rijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, Mijn hondje, een boomer (shitzu × maltezer), schuurt met haar achterste over de grond (ook wel sleetje rijden genoemd). Wat kan de oorzaak zijn? Ik heb al over anaalklieren gelezen of zelfs wormen. Moet ik naar de dierenarts of gaat dit vanzelf weg? Ze bijt of likt niet aan haar achterste en het ziet er niet geïrriteerd uit.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Waarschijnlijk zijn de anaalklieren verstopt. Ik zou z.s.m. contact opnemen met de DA. Dit is namelijk geen pretje voor de hond en hoe langer je wacht, hoe meer bacteriën in de anaalklieren kunnen komen. De achterste gaat dan erg zeer doen.

 

Wormen zou ook kunnen. Als je hond nog pup is, zou dit zeker niet gek zijn of als al tijd geen wormentabletjes heeft gehad.

 

Het is verstandig als je al gebeld had, maar nu dus nog kan doen;)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou wel even naar de DA gaan ja

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Even naar de DA.

 

Verstopte anaalklieren vinden ze niet heel erg leuk, het uitdrukken trouwens nog wat minder maar daarna voelen ze zich weer beter.

 

En het kunnen ook wormen zijn, maar dierenarts zal je wel goed advies kunnen geven. Het kan ook combinatie zijn. Maar bezoekje DA doet wonderen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^