Aannemen beloning

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cis78cis78

Hoe kan ik mijn labradorpup van 10 weken leren om zijn beloning zachtjes aan te nemen uit mijn hand zonder dat ik steeds zoveel wondjes heb. Hij is een echte schrokop.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Onze hond heeft er soms ook nog wel eens een handje van; als ze heel enthousiast wordt dan gebruikt ze ook nog wel eens d'r scherpe tanden.

Wat ik dan doe is dat ik mijn hand waar ik het snoepje in heb sluit en draai, want dan weet ze dat ze het snoepje niet mag pakken voordat ze het rustiger doet. Wanneer ze dan wat achteruit gaat met d'r neus open ik mijn hand en mag ze het snoepje pakken. Dat gaat dan meteen een stuk rustiger en voorzichtiger en vaak dus ook zonder die scherpe tanden te gebruiken.

 

Deze video is niet de allerduidelijkste, maar je ziet wel dat de hand gesloten is wanneer de hond wat wild het snoepje wil pakken en ze 'm pas opent wanneer de hond wat rustiger is. 

 

Wanneer je hond dit door heeft, kan je er ook een commando aan koppelen, bijvoorbeeld 'voorzichtig' of 'rustig', waardoor je later alleen het commando kan gebruiken en je hond snapt wat je wilt.

 

Volgende forumvraag: Keeshond alleen leren zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^