moordmachine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Ik hoorde al waarschuwingen van mensen hier op de hei dat er een gevaarlijke cane corso (schrijf je dat zo?) rondliep die al meer honden had gepakt (zelfs met bezoek DA) tot gevolg. Nu kan sinds anderhalve week onze Indie weer loslopen!! (na heel lang volhouden en trainen want puberteit en bananen in flappers dus tijdje aangelijnd gehouden) dus gaan we ook de hei weer op natuurlijk.

Enfin, ik kwam vandaag bij toeval deze hond tegen op de hei waar ik liep vanaf mijn werk en dus Indie niet bij me had. De eigenaresse kwam met de hond eraan en ze hield m zo kort dat ik mijn pas inhield om ff te peilen of ik er langs kon. Ze zei: "oh je hebt geen hond dan laat ik m los". Super wild maar enorme, lieve hond kwam op me af, echt aardig, maar een reus van een hond. Eigenaresse vertelde dat haar hond zeer agressief is naar andere honden en ze op cursus zit en van alles probeert hem weer te socialiseren etc. Ondertussen keek ze nerveus of er honden aankwamen. Ze zei letterlijk dat het een moordmachine is naar andere honden die hem te enthousiast of bazig benaderen. 

ik was eigenlijk ook wel met haar begaan maar later dacht ik, dit is toch levensgevaarlijk ??? muilkorf hem dan op z'n minst ofzo. Dit stuk hei is echt druk bezocht losloopgebied. Als Indie hem tegenkomt zal ie daar blij heen rennen en het idee dat hij gepakt wordt maakt me echt angstig. Of andere hondjes. Hij is echt heel groot.

moet ik dit ergens melden denken jullie? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Oef, zo'n hond wil je dus echt niet tegenkomen als je daar met je eigen hond loopt.

 

Ik zou de vrouw waarschuwen over de eventuele gevolgen als haar hond een andere hond wat aan doet. Haar hond kan op dit moment niet los, dus zou ze ook geen losloopgebieden moeten gaan opzoeken tot het probleem de wereld uit is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Volgens mij kan je enkel iets melden als je zelf wat hebt meegemaakt (slachtoffer was) of ooggetuige was van een incident. Als er niets gebeurd is, kan je ook niks melden. Het is m.i. niet correct iets te gaan melden dat je enkel hebt 'van horen zeggen'.

 

Wel zou ik mevrouw op haar verantwoordelijkheid wijzen. Het is namelijk niet wenselijk dat ze een hond, waarvan ze weet dat ie andere honden verwondt, laat loslopen in een losloopgebied! Dat haar hond niet met andere honden kan is één ding, maar dat ze daar zelf dan niet naar handelt is ongehoord. 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Volgens mij kan je enkel iets melden als je zelf wat hebt meegemaakt (slachtoffer was) of ooggetuige was van een incident. Als er niets gebeurd is, kan je ook niks melden. Het is m.i. niet correct iets te gaan melden dat je enkel hebt 'van horen zeggen'.
 
Wel zou ik mevrouw op haar verantwoordelijkheid wijzen. Het is namelijk niet wenselijk dat ze een hond, waarvan ze weet dat ie andere honden verwondt, laat loslopen in een losloopgebied! Dat haar hond niet met andere honden kan is één ding, maar dat ze daar zelf dan niet naar handelt is ongehoord.  "

 nee dat zou ik nooit zomaar doen, maar ze zei het zelf en ik vroeg me af of ik zou moeten melden. ik heb haar wel gezegd dat ze misschien eens met sociale wandelingen mee kan gaan en dat ik het goed vindt dat ze het oppakt maar ik had wel wat steviger moeten zeggen dat het onverantwoordelijk is. Ik was ook beetje overrompeld eigenlijk. Als ik haar weer zie ga ik het zeggen (hoop dat ik Indie dan niet bij me heb)

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ik zou ook proberen die vrouw nog eens te spreken. Het feit dat ze weet dat hij niet met andere honden kan & hem dan toch loslaten is gewoon om problemen vragen.. een cane corso is geen kleine hond en heeft geen lichte beet .. op een dag gaat er een eigenaar van een aangevallen hond klacht indienen & dan word hij ingeslapen, ik denk niet dat ze het zo ver wilt drijven als ik het zo lees..

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Zo lang je zelf niets ernstigs hebt gezien zou ik niks melden.

 

Er heeft op HP al eens eerder een topic gelopen over meningen: of je (aangelijnd) mag gaan wandelen in een losloopgebied als je hond niet los kan. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Je kan alleen maar wat melden als jezelf betrokken bent bij een bijtincident.

 

Ik snap zo iemand niet,mijn hond is ook een stuk chagrijn met andere honden in de buurt. Ik blijf weg uit een losloopgebied waar honden loslopen,heb geen zin in gezeik,heb ook geen zin om alsmaar over mijn schouder te moeten kijken en ik doe mijn hond daar helemaal geen plezier mee,teveel spanning.

Mijn onvriendelijke hond is gelukkig als hij niet moet opletten of er andere honden in de buurt zijn en van zulke wandelingen genieten wij dan weer samen.

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

" Oef, zo'n hond wil je dus echt niet tegenkomen als je daar met je eigen hond loopt.
 
Ik zou de vrouw waarschuwen over de eventuele gevolgen als haar hond een andere hond wat aan doet. Haar hond kan op dit moment niet los, dus zou ze ook geen losloopgebieden moeten gaan opzoeken tot het probleem de wereld uit is. "

 Vind ik ook. De eigenares zou echt beter moeten weten en geen risico's nemen.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Dan snap ik niet zo goed dat ze hem loslaat. Zou het echt niet op mijn geweten willen hebben dat mijn hond een andere hond wat aan doet terwijl ik wist dat hij niet met andere kon.

 

Natuurlijk goed dat ze er wel aan werkt. Maar tot die tijd zou ik de hond alleen maar aangelijnd houden en zo veel mogelijk losloop gebieden ontwijken.

 

Maar denk niet dat je momenteel iets kunt doen, je hebt namelijk geen bewijs. Want dat mensen zeggen dat iets gebeurt is wil niet zeggen dat het waar is.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Dan snap ik niet zo goed dat ze hem loslaat. Zou het echt niet op mijn geweten willen hebben dat mijn hond een andere hond wat aan doet terwijl ik wist dat hij niet met andere kon.
 
Natuurlijk goed dat ze er wel aan werkt. Maar tot die tijd zou ik de hond alleen maar aangelijnd houden en zo veel mogelijk losloop gebieden ontwijken.
 
Maar denk niet dat je momenteel iets kunt doen, je hebt namelijk geen bewijs. Want dat mensen zeggen dat iets gebeurt is wil niet zeggen dat het waar is. "

 ik snap er ook niks van...het risico dat je loopt. En ze zei het zelf he, dat hij dan een moordmachine is (zei ze letterlijk zo) dus niet alleen anderen zeggen het. Ik vind het gewoon naar dat als het misgaat ik denk : had ik maar.... Maar goed, ik kan er nu niks mee maar als ik haar zie ga ik wel het gesprek aan. Vanavond op cursus een hondje met 4 hechtingen, hondje is 10 maanden. dat zet je dan aan het denken. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je zó op eieren moet lopen omdat je bang bent dat je eigen 'moordmachine' een andere hond grijpt dan ben je in mijn ogen gewoon heel dom bezig. Ze wéét wat ie kan doen (en heeft gedaan), als je dan tóch in een losloopgebied gaat lopen en je eigen 'moordmachine' ook nog los laat lopen... Nee, dan ben je eigenlijk best een heel onverantwoord persoon.

 

Ik snap dat ze haar hond ook zijn vrijheid gunt, maar het risico lopen dat ie een ander zijn vrijheid (en misschien zelfs het leven) ontneemt vind ik écht niet kunnen.

 

Dat soort mensen maken de wandeling voor anderen heel problematisch en bezorgen baasjes én honden heel veel ellende.

Ik kan me dus niet voorstellen dat je zo lekker ontspannen kunt wandelen. Lijn 'm lekker aan en ga ergens anders lopen, is voor iedereen beter. Als zij in een gebied met aanlijnplicht loopt en een losse hond benaderd ze (met alle gevolgen van dien) is het óók erg, maar dan valt haar in die zin niets te wijten want haar hond is aangelijnd waar het moet.

 

Mellow kan ook niet los (omdat ik haar niet vertrouw met wild, maar ook niet met kleine honden). Ja, ik gun haar haar vrijheid, maar niet ten koste van alles. Dus voor haar is de 8 meter Flexi een variant op het loslopen. Ik heb goed overzicht en waar ik dat niet heb, dan blijft ze even wat dichter bij me. Zo lopen we gewoon heerlijk ontspannen en moet ik alleen af en toe omkijken of er niet een hele snelle wandelaar aan komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met angst lopen of je hond wat doet ? hou je hond aan de lijn en ga heerlijk er zo mee wandelen, de hond krijgt er niets van, toch geen doen met angst om je heen kijken of er geen andere hond aankomt, onverantwoord.

 om toch maar los te laten lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

indie, je schrijft dat je met deze vrouw begaan bent !! >> ??

 

waarom ? omdat de hond niet los kan lopen ? je kan met een hond wandelen aan de lijn heel prettig, leuke wandeling maak jezelf, ook als de hond aan de lijn is.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er zijn blijkbaar grote zorgen om deze hond. En kwa formaat en blijkbaar karakter is hij in staat tot veel onheil.

Het is terecht dat jullie als hondenbaasjes daar bezorgd over zijn.

Die vrouw heeft zeker meer hulp nodig met haar hond, ( gedragstherapeut, muilkorf wellicht)maar dit is toch haar verantwoordelijkheid.

Je zou nog eens met andere hondenbazen kunnen spreken in hoeverre ze al echt schade hebben ondervonden van deze ' wildebras'.

En dan kun je een gesprek met de wijkagent aangaan. Niet om een schade te melden, maar wel om je zorgen uit te spreken. Dat jij( jullie) niet meer goed in n losloopgebied durven wandelen daardoor.

Misschien kan wijkagent eens met haar gaan praten en wat afspraken proberen te maken; want het moet veilig en ontspannen lopen zijn voor iederéén( ook voor die vrouw)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Eigenaresse vertelde dat haar hond zeer agressief is naar andere honden en ze op cursus zit en van alles probeert hem weer te socialiseren etc.

 

 

Dit vind ik best zorgelijk, een cursus socialiseren terwijl de hond agressief is naar andere honden lijkt me heel gevaarlijk, juist goed afstand van andere honden houden lijkt me. En liever rust in de hond zijn koppie brengen zodat hij het niet meer nodig vindt om agressief te zijn.

 

Ik vind het trouwens ook raar dat ze de hond gewoon losgooit als er een mens aankomt, je zou honden juist moeten leren dat als er iemand of iets aankomt, hij naar jou toe moet komen. Ik vind dat iets wat je als een van de eerste dingen op een hondenschool zou moeten leren.

 

 

Wat ik denk ik zou doen is, de mevrouw wijzen op BAT, het liefst priveles. En haar aanraden de hond aangelijnd te houden en op rustige plekken gaan wandelen, honden uit de weg gaan.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" indie, je schrijft dat je met deze vrouw begaan bent !! >> ??
 
waarom ? omdat de hond niet los kan lopen ? je kan met een hond wandelen aan de lijn heel prettig, leuke wandeling maak jezelf, ook als de hond aan de lijn is. "

 ik bedoel meer dat ik het wel vervelend voor haar vindt dat ze zo'n linke hond heeft. Ik snap het gevoel zeg maar.  Ik had met mijn vorige hond (husky teefje) hetzelfde, constant over je schouder kijken als je wandelt. Alleen liet ik die niet los en zorgde ik voor wandelen op plekken waar honden niet los mochten etc. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat ze destijds een andere hond zou pakken. dat is het verschil.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Er zijn blijkbaar grote zorgen om deze hond. En kwa formaat en blijkbaar karakter is hij in staat tot veel onheil.
Het is terecht dat jullie als hondenbaasjes daar bezorgd over zijn.
Die vrouw heeft zeker meer hulp nodig met haar hond, ( gedragstherapeut, muilkorf wellicht)maar dit is toch haar verantwoordelijkheid.
Je zou nog eens met andere hondenbazen kunnen spreken in hoeverre ze al echt schade hebben ondervonden van deze ' wildebras'.
En dan kun je een gesprek met de wijkagent aangaan. Niet om een schade te melden, maar wel om je zorgen uit te spreken. Dat jij( jullie) niet meer goed in n losloopgebied durven wandelen daardoor.
Misschien kan wijkagent eens met haar gaan praten en wat afspraken proberen te maken; want het moet veilig en ontspannen lopen zijn voor iederéén( ook voor die vrouw) "

 ik zou idd met de wijkagent de casus eens kunnen bespreken, zonder meteen haar " aan te wijzen" maar meer algemeen wat je in zo'n situatie kan/mag doen.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Eigenaresse vertelde dat haar hond zeer agressief is naar andere honden en ze op cursus zit en van alles probeert hem weer te socialiseren etc.
 
 
Dit vind ik best zorgelijk, een cursus socialiseren terwijl de hond agressief is naar andere honden lijkt me heel gevaarlijk, juist goed afstand van andere honden houden lijkt me. En liever rust in de hond zijn koppie brengen zodat hij het niet meer nodig vindt om agressief te zijn.
 
Ik vind het trouwens ook raar dat ze de hond gewoon losgooit als er een mens aankomt, je zou honden juist moeten leren dat als er iemand of iets aankomt, hij naar jou toe moet komen. Ik vind dat iets wat je als een van de eerste dingen op een hondenschool zou moeten leren.
 
 
Wat ik denk ik zou doen is, de mevrouw wijzen op BAT, het liefst priveles. En haar aanraden de hond aangelijnd te houden en op rustige plekken gaan wandelen, honden uit de weg gaan. "

 ja dat is ook weer zo.... Ik heb haar wel geattendeerd op sociale wandelingen hier in de buurt. Maar dat BAT kan ik ook meegeven!

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Verschrikkelijk hier loopt ook zo'n hond een Turkse antolische herder. Al meerdere honden gepakt en toch los. Hoe onverantwoord . Ik zou ook het gesprek nog een keer aangaan blijkbaar valt er wel mee te praten .


Als ik van de hei terugkom zie ik bijna altijd een vrouw met een stafford met muilkorf (de ene keer op de andere keer los van dr snuit) Zij loopt niet op de hei. De hond loopt niet los en gemuilkorfd. Toch zien baasje en hond er relaxed uit en trainen ze samen (geen idee hond pf mens agressief) Zo kan het dus ook verantwoord omgaan met je hond

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Hier lopen helaas best veel agressieve honden los. Bijvoorbeeld een mechelse herder die achter Penny aan is gegaan en haar gebeten heeft, over deze hond hoor ik ook veel klachten van andere hondeneigenaren dat die hond hun hond ook gebeten heeft. Deze hond loopt ook nog steeds los en de eigenaar geeft iedereen de schuld (hij denkt ook dat hij een soort Cesar Millan is).
Er loopt hier ook iemand (die ik gelukkig niet meer vaak zie) met drie wolfshonden en hier hoor ik veel klachten over. Die honden hebben de hond van een vriendin van mijn moeder aangevallen en een border terrier flink vewond (de eigenaresse vertelde dat haar hond twee gaten in zijn rug had). Zijn honden lopen overal los (voornamelijk in aanlijngebied) en als je hem er op aanspreekt zegt hij dat het niet zijn probleem is. Het ergste is nog dat deze man ook hier op deze site heeft gezeten (kwam ik laatst achter)

Verder loopt hier ook een oude mevrouw met twee border collies en een heel agressieve hond. Die kan ze totaal niet onder controle houden, hij is al vaak losgebroken en heeft andere honden aangevallen. Die mevrouw zit hem als hij uitvalt alleen maar te corrigeren waardoor die hond haar probeert te bijten (dat heb ik een keer gezien)

Als ik jou was zou ik Indie aangelijnd houden of het gebied vermijden. Het is echt heel erg vervelend want ik heb ook heel vaak van wandelgebied of tijd moeten veranderen.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Hier lopen helaas best veel agressieve honden los. Bijvoorbeeld een mechelse herder die achter Penny aan is gegaan en haar gebeten heeft, over deze hond hoor ik ook veel klachten van andere hondeneigenaren dat die hond hun hond ook gebeten heeft. Deze hond loopt ook nog steeds los en de eigenaar geeft iedereen de schuld (hij denkt ook dat hij een soort Cesar Millan is).
Er loopt hier ook iemand (die ik gelukkig niet meer vaak zie) met drie wolfshonden en hier hoor ik veel klachten over. Die honden hebben de hond van een vriendin van mijn moeder aangevallen en een border terrier flink vewond (de eigenaresse vertelde dat haar hond twee gaten in zijn rug had). Zijn honden lopen overal los (voornamelijk in aanlijngebied) en als je hem er op aanspreekt zegt hij dat het niet zijn probleem is. Het ergste is nog dat deze man ook hier op deze site heeft gezeten (kwam ik laatst achter)

Verder loopt hier ook een oude mevrouw met twee border collies en een heel agressieve hond. Die kan ze totaal niet onder controle houden, hij is al vaak losgebroken en heeft andere honden aangevallen. Die mevrouw zit hem als hij uitvalt alleen maar te corrigeren waardoor die hond haar probeert te bijten (dat heb ik een keer gezien)

Als ik jou was zou ik Indie aangelijnd houden of het gebied vermijden. Het is echt heel erg vervelend want ik heb ook heel vaak van wandelgebied of tijd moeten veranderen. "

 ja het is echt heel vervelend.... Zo ook in de woonwijk waar veel mensen hun hond gewoon loslaten. En oh wee als je er wat van zegt...

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Het is echt verschrikkelijk. Ik kan straks weer niet lekker met Penny wandelen want ik zie nu dat die dombo met die twee border collies en die aggresieve hond toch weer naar het losloop gebied gaat. Fijn, straks loopt Penny daar los, zie ik haar te laat en wil Penny toch even met die hond kennismaken ;-)

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Het is echt verschrikkelijk. Ik kan straks weer niet lekker met Penny wandelen want ik zie nu dat die dombo met die twee border collies en die aggresieve hond toch weer naar het losloop gebied gaat. Fijn, straks loopt Penny daar los, zie ik haar te laat en wil Penny toch even met die hond kennismaken ;-) "

 oh dat is echt niet fijn...... kan je zonder penny gaan en haar aanspreken??

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Dat wilde ik ook doen, maar ik denk niet dat ze luisterd. Ik ben 15 dus ik maak niet echt indruk (ik ben wel een keer boos op haar geworden en toen lachte ze mij uit). Daarnaast is ze heel vaak al aangesproken omdat het al een meerdere keren mis is gegaan maar dat heeft geen zin gehad.

Gelukkig loopt Penny niet snel naar andere honden toe en luisterd ze (vaak) heel goed.

Misschien ga ik het wel een keer doen als ik haar toevallig zonder Penny tegen kom.

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Ik vind dat je gelijk hebt dat ze haar verantwoordelijkheid moet pakken en de hond een muilkorf moet aandoen.. maar eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg kunnen dat je je hond loslaat als je weet dat deze 'andere honden wild en enthousiast gaat gaan begroeten als je er tegenkomt'..

Volgende forumvraag: Angst / paniek aanval zonder reden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^