Angst / paniek aanval zonder reden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel margotmargot

Hallo, ik hoop dat iemand mij kan helpen, mijn Jack Russell heeft om onverklaarbare redenen de laatste drie jaar ong 2 x per jaar een paniek aanval die ong een week duurt. Zomaar, begint ze dan te piepen, wil zich verstoppen, trilt, en raakt in paniek als ik bij haar wegloop etc. Het vreemde is dat ik geen echte aanwijzingen zie waarom ze zo gaat doen. De eerste keer dat het gebeurde dacht ik dat het door een muis kwam, maar deze keer begon het snachts (ze slaapt in mijn slaapkamer en daar was niks aan de hand). ze is extreem op mij gefixeerd en het is een probleem als er mensen op bezoek komen, ze gromt zelfs tegen mijn kind als hij ook bij mij wil zitten, ( Je ziet, ik heb eigenlijk twee problemen). Het is moeilijk om geduldig te blijven want het continue gepiep en gejank bij deze angst aanval is erg naar. Heeft iemand hier ideeën over? En is medicatie een idee?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 1 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Is ze geholpen? Kan ze in die periode loops of schijnzwanger zijn? 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

2 keer per jaar? klinkt als hormonen.
Schijnzwangerschap kan een grote oorzaak zijn.
Dan hoef je niet voor medicatie te gaan, maar wel jezelf verdiepen in wat er aan de hand is.
En dan nog eventuele andere medicatie of homeopatische oplossing voor dit gedrag.


Maar het anderen? Daar zou ik zeker op trainen want je kind moet zonder problemen bij je kunnen zitten zonder dat je hond begint te grommen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

ik dacht ook meteen aan hormonen

 

verder is er denk ik te weinig informatie, hoe lang heb je de hond, hoe oud is ze,  hoe wordt er met haar omgegaan, hoe begeleid je kind en hond,  hoe is de dagindeling etc.

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 1 doggies

honden foto van Dutch Auti

Sadi laat met name voor de loopsheid panische buien zien. Ze krijgt dan even een tijdje dagelijks lto3 wat het bij haar behoorlijk afzwakt en het panische deel plus trillen en beven uit blijft. Dus gemiddeld 2x per jaar.

 

Edit bij sadi start het rustig al 2 maand voor de loopsheid doorzet en gaande weg naar de loopsheid steeds vaker op de dag (wanneer we haar niet ondersteunen met lto3)

 

Mogelijk kan L-theanine, een goede bachbloesem combinatie,adaptil of diverse andere opties hetzelfde effect bereiken echter bkijft het afhankelijk of de hond er gevoelig voor is/er open voor staat. Dat geldt voor lto3 precies hetzelfde.

honden page profiel margotmargot

Hartelijk dank voor jullie reacties! Puck is niet loops, dat is ze ong twee maand geleden geweest..... Wat wel heel frappant is is dat ze dit twee keer per jaar heeft en ik zal verder onderzoek doen naar schijn zwangerheid. Puck is vijf en dit gedrag is drie jaar geleden begonnen. Ik merk dat als ik geen aandacht geef aan het gepiep ze na een tijdje wel ophoudt, maar ze wil het liefst in me kruipen en ze wordt woest als iemand dan in de buurt komt. Dan pak ik haar op en zet haar in haar mand en dan kijkt ze heel zielig of ze op haar donder heeft gehad, als zebij me zit is ze rustig maar zodra ik opsta wordt ze weer panisch .....waar ik niks van snap is dat dit altijd ong een week zo doorgaat en dan opeens ophoudt. Ik kan het gevoel niet van me afzetten dat er in huis iets is wat dit veroorzaakt want buiten aan het wandelen is er niks aan de hand, maar WAT!?

honden page profiel margotmargot

Wat is ito3? En moet ik daarvoor naar de dierenarts?

 

honden page profiel margotmargot

Wat is ito3? En moet ik daarvoor naar de dierenarts?

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 1 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk dat je hond wel eens schijnzwanger zal kunnen zijn.

Dat kan best na 2mnd ná de loopsheid.

Ik had laatst hetzelfde: mijn hond is al dik 2 jaar. Nooit last gehad rond loopsheid. Ineens wordt ze, bijna 3 maanden na de loopsheid héél anders: wil bijna niet meer eten of drinken, bewaakt haar speeltje, piept enorm en is duidelijk van slag.

Huh?

Maar volgens de da kan dat wel degelijk, zelfs midden in de cyclus....,..,

Maar omdat Wanda zelfs niet meer wilde drinken, heb ik toch een medicijn gehaald bij de da. Dat grijpt wat in op dr hormoonhuishouding, tijdelijk. En na n paar dagen ging ze weer ' normaal doen'......

Dus, let een volgen de keer eens op tekenen van schijndracht: gezwollen tepels bv. En gesleep met knuffels. Enz.

Dan weet je de oorzaak en kun je ernaar handelen.......

In ernstige gevallen van terugkerende schijndracht kun je eventueel sterilisatie overwegen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 1 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Hartelijk dank voor jullie reacties! Puck is niet loops, dat is ze ong twee maand geleden geweest..... Wat wel heel frappant is is dat ze dit twee keer per jaar heeft en ik zal verder onderzoek doen naar schijn zwangerheid. Puck is vijf en dit gedrag is drie jaar geleden begonnen. Ik merk dat als ik geen aandacht geef aan het gepiep ze na een tijdje wel ophoudt, maar ze wil het liefst in me kruipen en ze wordt woest als iemand dan in de buurt komt. Dan pak ik haar op en zet haar in haar mand en dan kijkt ze heel zielig of ze op haar donder heeft gehad, als zebij me zit is ze rustig maar zodra ik opsta wordt ze weer panisch .....waar ik niks van snap is dat dit altijd ong een week zo doorgaat en dan opeens ophoudt. Ik kan het gevoel niet van me afzetten dat er in huis iets is wat dit veroorzaakt want buiten aan het wandelen is er niks aan de hand, maar WAT!? "

 Sadi heeft dan buiten ook niks. De eerste keer dat ze het had heb ik hetzelfde gedacht en ben ik met zuiveringshout door het hele huis gegaan.

honden page profiel margotmargot

Ik ben totaal geen "zweverig" mens, maar het is zo' vreemd dat ik zelfs begon te denken aan " geesten", ofwel dingen die ik /mens niet kunnen zien of voelen! bedankt voor je reactie!

honden page profiel margotmargot

Bedankt, ik denk na over het advies! Jammer genoeg heeft puck geen gezwollen tepels etc,.... Maar sterilisatie is het overwegen waard, jammer dat het zo duur is.  

Volgende forumvraag: Gedragsdeskundige regio Limburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^