Wat voor soort bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Dat was de vraag niet "

 En dit is wel een antwoord op de vraag toch ?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  En dit is wel een antwoord op de vraag toch ? "

 Euh.ja

honden page profiel ElianeEliane

" We willen graag een bench als hulpmiddel voor zindelijkheidstraining en alleen leren zijn. We willen hem daar zeker niet 'zomaar' in stoppen omdat we hem zat zouden zijn ofzo, zeker niet! Maar het is gewoon een fijn idee als je weet dat je hondje veilig zit en niks kapot kan maken of alles onder pist en kakt. Omdat het een BC betreft is het ook een handig hulpmiddel voor het leren te rusten. 
 
De bench van de foto zou een goede optie zijn! Maar kan hij die niet 'omduwen' of slopen zoals hierboven genoemd inderdaad? 
 
In ieder geval bedankt voor de reacties (:  "

 

Ik ga bijna kunnen mee doen voor de meest onpopulaire te zijn 

 

Ik specialiseer mij in het gedrag van honden.

Een aantal namen van mijn leermeesters (ik zal er een paar bekende opnoemen) Amber Batson, Turid Rugaas, Alexandra Horowitz

Waarom vernoem ik deze namen? Omdat wanneer ik het enkel uit mijn naam zeg, door veel mensen niet voor waar wordt aangenomen.

Een bench verscheen in de handel, samen met mooi aan gebreide verhalen. Om ons zeker geen slecht gevoel te bezorgen.

 

Maar honden die in een bench worden gezet, ook al wordt het aangeleerd. Krijgen stress. Hier zijn onderzoeken naar gedaan. 

Ik weet van Turid Rugaas persoonlijk dat er volgend jaar in Noorwegen een heel onderzoek wordt gepubliceerd. 

 

Een hond in huis nemen vraagt nu eenmaal veel werk en heel wat verantwoordelijkheid. 

En ik kan begrijpen dat er op een bepaald moment getraind wordt om de hond alleen te laten. Maar kan je hem dan niet in de keuken zetten waar hij de nodige ruimte heeft. En ipv de deur dicht met een hekje afsluiten?

Ik stel dan steeds de vraag, zou jij graag opgesloten worden in een ruimte niet groter dan het toilet? Dagelijks?

 

En ik weet dat het geen populair onderwerp is, maar het is wel heel belangrijk om mensen even te laten stil staan bij wat ze doen. En welke effecten dit heeft op andere levende wezens die absoluut niet kunnen zeggen dat ze er ongelukkig door zijn. Ze kunnen het helaas alleen maar ondergaan

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Eens zelfde reden dat ik mijn hond als het niet anders kan voor max 2'5 a 3 uur alleen laat. Ik heb haar in mijn geval niet om haar uren achtereen dagelijks alleen te laten. Ook daar zijn de meningen over verdeeld. Ieder zijn goed recht. Maar zo ervaar ik het persoonlijk. Moet hrt toch langer of meer dagen achtereen regel ik oppas.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Vergelijk kwaliteit. Ik denk dat voor nu een kunstof veiliger is. Metaal kan. Houd er ook rekening mee dat een.bench als ie dus ook dicht gast getraind moet worden.
En de ene pup is dasrin te trainen masr de paniek kan ook zo groot zijn dat ie zichzelf zelfs kan verwonden (dat was bij sadi het geval met de metalen)
 
 
Wij wilden het toen alleen eigen maken voor mocht ze ooit gewond raken of geopereerd moeten en gedwongen rust moeten dat het dan een fijn idee zou zijn als je haar rust ook kunt waarborgen.
Voor alleen zijn en dergelijke zouden we de bench niet gebruikt hebben. Dan is een degelijke ren om de vertrouwde plek met genieg bewegingsruimte een mooiere oplossing, vind ik persoonlijk ;-)
 
Qua nylon bench heb je veel verschillende kwaliteiten. Ik ben verliefd op de Mealow qua stevigheid en kwaliteit, maar dat zat er even niet in. Ik zie hem niet als bench, maar als veilig hutje.
Die wij nu hebben is van Karlie. "

 Niet Mealow maar Maelson Soft Kennel das wel ff verschil dan kun je zoeken tot je een ons weegt haha

honden page profiel peerebeerpeerebeer

Alweer bedankt voor de reacties allemaal! Ik ben aan het overwegen een puppyren te nemen, daar heb ik wel een (misschien hele stomme) vraag over. Kan een pup daar niet mee aan de wandel gaan? Als hij er tegenaan gaat duwen bijvoorbeeld, of tijdens het spelen er tegenaan beukt, dat de ren dan mee beweegt? Zeker als hij een paar maandjes oud zou zijn en een ren of bench eventueel nodig is.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

" Alweer bedankt voor de reacties allemaal! Ik ben aan het overwegen een puppyren te nemen, daar heb ik wel een (misschien hele stomme) vraag over. Kan een pup daar niet mee aan de wandel gaan? Als hij er tegenaan gaat duwen bijvoorbeeld, of tijdens het spelen er tegenaan beukt, dat de ren dan mee beweegt? Zeker als hij een paar maandjes oud zou zijn en een ren of bench eventueel nodig is. "

 Als mijn puppy (4,5 kg) tegen haar ren opspringt dan verschuift er inderdaad een deel. Misschien bij zwaardere rennen niet?

Maar met heel de ren is ze nog niet gaan lopen.  Zeker niet als er een nest bij instaat. Ze springt er wel enkel tegen als ze mij ziet thuis komen.

Ik denk niet dat je bc met heel de ren door het huis zal gaan lopen hoor. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Ik heb zelf geen ervaring met een ren dus kan daar niet over adviseren.

Wij hadden een klemhek tussen de woonkamer en de gang. Zodat ze niet naar buiten kon schieten als we terug kwamen. En door t klemhek kon ze dan wel in de gang kijken en ons zien weggaan en terug komen. Ze zat dan dus gewoon los in de woonkamer.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Hier heb je "rennen" in verschillende formaten

Maar ook uitvoeringen met anti schuif

http://www.boxenland.nl/c-893749/veiligheidshekjes/

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik heb de reisbenches in de kamer staan voor fonske en Irene die slapen er graag snachts in, overdag staan ze er voor de sier want dan liggen de dames op de bank en Fons in een mandje. ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom een bench? Hier geen bench gehad, nier nodig ook.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Wij hebben voor Binky een bench sinds hij pup is. Als vanzelf liep hij er als pup al in om te slapen en rusten. Geen training nodig gehad. We hadden er een deken overheen gegooid, een dikke deken met kruik in en zijn nestdoekje.

 

alles is nog precies hetzelfde als drie jaar geleden, behalve de kruik. Het is echt zijn plek. Hij weet ook dat hij niet gestoord wordt door iemand als hij daar gaat liggen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hier wel een bench gebruiker. Ook ik voelde me er heel slecht bij om Moh op te sluiten in de nacht maar de eerste nachten toch gedaan omdat ze dit ook al zo gewend was en ze echt nog niet goed ging met de katten. Moh was 1,5 jaar toen ze bij mij kwam.

Ik heb de eerste nachten op de bank geslapen zodat ze mij kon zien en ik bij een piepje  van haar wakker zou worden. Maar ze gaf geen kik en lag prinsheerlijk op haar rug volledig in dromenland te slapen. Maanden later heb ik haar eens los gelaten in de nacht, maar toen hoorde ik haar steeds heen en weer lopen,  achter de katten aan. Als ze los is (ook als ik thuis ben) dan is ze sowieso veel met de katten bezig. Kijken wat de ene in de keuken doet, dan weer vlug kijken of de andere niet naar haar mand gaat, waar dan wat lekkers in ligt.

Hier lijkt het haar juist rust te geven als ze daarin slaapt. Ze kan niet meer alles in de gaten houden dus hoeft ze dat ook niet meer. Elke ochtend ligt ze op haar rug,zwaar in coma.

Overdag als ze alleen is,dan is ze wel gewoon los. Dan wil ze er ook echt niet in en dit respecteer ik. Als zij mij aangeeft niet meer in de bench te willen in de nacht dan hoeft dat ook niet, maar tot nu toe loopt ze na haar laatste ronde nog steeds altijd erg blij haar bench in. Nu ligt ze er ook in te slapen, gewoon met de deur open. 

 

Ik heb een draadbench en dan alle kanten dicht gemaakt met een laken. Dus een hele grote transport bench kan ook hoor.

Als je hond de bench niet erg vind dan zal hij ook niet proberen om er uit te komen. Maar als ze het ook naar iets niet leuk vinden ja dan heb je kans dat ze dat proberen.

 

Met mijn vorige hondje ben ik ook ooit begonnen met een bench. Was toen standaard geloof ik,om je hond in een bench te zetten. Maar oh wat vond zij dat verschrikkelijk. Alles ging aan gort, de kleden die er op lagen, maar ook haar nagels. Ook zij wist de bench open te krijgen, en ik had bewust de stevigste bench gekocht. Levens gevaarlijk was het. En zo onervaren als dat ik was toen, ik heb het een week geprobeerd! Maar vond het verschrikkelijk en Bambi ook. Ze heeft ook1 keer vast gezeten en toen heb ik de bench eruit gegooid. Helemaal klaar mee.

 

Wat ik dus probeer te zeggen. Als het een veilige haven is en je hond vind het heerlijk om in te liggen dan is een bench echt niet slecht. Maar als je hond het niet leuk vind of zelfs verschrikkelijk, kijk dan alsjeblieft verder naar ander oplossingen. 

 

En zoals zo vele hierboven mij al gezegd hebben, bench moet geen oplossing zijn voor problemen of probleem gedrag en zeker geen hokje om je hond in op te sluiten als je aan het werk bent. Maar goed dit gaf je zelf ook al aan.

Zorg ervoor dat de bench heel groot is en de hond kan verliggen, kan draaien enzo. Ik heb zelfs een stukje in de bench waar in de zomer geen kleed ligt zodat ze kan kiezen, haar kussen of koel ijzer.

 

 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  
Ik ga bijna kunnen mee doen voor de meest onpopulaire te zijn 
 
Ik specialiseer mij in het gedrag van honden.
Een aantal namen van mijn leermeesters (ik zal er een paar bekende opnoemen) Amber Batson, Turid Rugaas, Alexandra Horowitz
Waarom vernoem ik deze namen? Omdat wanneer ik het enkel uit mijn naam zeg, door veel mensen niet voor waar wordt aangenomen.
Een bench verscheen in de handel, samen met mooi aan gebreide verhalen. Om ons zeker geen slecht gevoel te bezorgen.
 
Maar honden die in een bench worden gezet, ook al wordt het aangeleerd. Krijgen stress. Hier zijn onderzoeken naar gedaan. 
Ik weet van Turid Rugaas persoonlijk dat er volgend jaar in Noorwegen een heel onderzoek wordt gepubliceerd. 
 
Een hond in huis nemen vraagt nu eenmaal veel werk en heel wat verantwoordelijkheid. 
En ik kan begrijpen dat er op een bepaald moment getraind wordt om de hond alleen te laten. Maar kan je hem dan niet in de keuken zetten waar hij de nodige ruimte heeft. En ipv de deur dicht met een hekje afsluiten?
Ik stel dan steeds de vraag, zou jij graag opgesloten worden in een ruimte niet groter dan het toilet? Dagelijks?
 
En ik weet dat het geen populair onderwerp is, maar het is wel heel belangrijk om mensen even te laten stil staan bij wat ze doen. En welke effecten dit heeft op andere levende wezens die absoluut niet kunnen zeggen dat ze er ongelukkig door zijn. Ze kunnen het helaas alleen maar ondergaan "

 Toch vreemd dat als honden er stress van zouden krijgen ze er dan toch vrijwillig inkruipen. Het heeft dus waarschijnlijk meer met projectie van het baasje te maken of het nog niet goed begrijpen hoe de bench aan te leren en deze op een juiste manier te gebruiken.

We weten allemaal dat na een operatie de hond in een bench gedaan wordt. Het hele d.a. circus is op zo'n moment al stressvol voor een hond en de honden die nooit geleerd hebben in een bench te verblijven zijn dan in het nadeel. De zogenaamde goedheid van het baasje betekent dus gewoon een hond in zijn jonge jaren niet goed voorbereiden op wat komen gaat verderop in z'n leven.

Een keuken evenals een gang is geen veilige omgeving voor een pup die alleen is. Stopcontacten, houten plinten, deurmatten kunnen zonder toezicht inééns gevaarlijke attributen worden. Je plaatst ze dan ook nog ééns in een minder vertrouwde omgeving dan hun bench zou zijn en dat allemaal vanwege de rare gedachten kronkel dat tegen een stel keukenkastjes aankijken leuker is dan vanuit de bench de kamer inkijken.

Ik hoorde toevallig gister een verhaal over een JR van 11 die inééns niet meer alleen thuis kan blijven. (Heeft zelfs de stroomkabels doorgebeten dus waarschijnlijk een fikse opdonder gehad.) Voor z'n eigen veiligheid is er nu een bench aangeschaft maar je raadt het al, daar heeft het beesie geen ervaring mee.

Schermen met namen heeft weinig nut als gewoon je nuchtere verstand je een antwoord biedt. Denk voor jezelf i.p.v. achter anderen aan te rennen. Als jouw hond zich verwond heb je namelijk weinig aan Tuurid Rugaas

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Toch vreemd dat als honden er stress van zouden krijgen ze er dan toch vrijwillig inkruipen. 

We weten allemaal dat na een operatie de hond in een bench gedaan wordt. Het hele d.a. circus is op zo'n moment al stressvol voor een hond en de honden die nooit geleerd hebben in een bench te verblijven zijn dan in het nadeel. De zogenaamde goedheid van het baasje betekent dus gewoon een hond in zijn jonge jaren niet goed voorbereiden op wat komen gaat verderop in z'n leven.

 
  "

 Aangeleerd gedrag.

Net zoals een hond die uitvalt aan de lijn. Levert een hond heel veel stres op en toch doen ze het. Aangeleerd gedrag.

 

Heb je wel eens gezien hoe een hond er bij ligt als hij uit de ok komt? 

Die zijn nog zo suf, hebben niet door waar ze zijn. Ze weten een ding, ze zijn moe en willen slapen.

Tegen de tijd dat ze enigzins bij positieve zijn, is de baas er al weer.

 

Bereid jij je hond voor op, doof, blind, stram worden en niet meer zo vlot alles kunnen doen?

Op het aangevallen en erg open gebeten te worden door een vreemde hond en aangerden worden? De angsten en pijnen die er op volgen? 

 

Nee denk ik. Je kan en hoeft je hond niet op alles voor te bereiden wat in het leven komt, dingen komen zoals ze komen.

Een hond die lekker in zn vel zit, zal over het algemeen beter over de minder prettige gebeurtenissen in zijn leven heen komen.

 

Hier geen bench dus.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Alweer bedankt voor de reacties allemaal! Ik ben aan het overwegen een puppyren te nemen, daar heb ik wel een (misschien hele stomme) vraag over. Kan een pup daar niet mee aan de wandel gaan? Als hij er tegenaan gaat duwen bijvoorbeeld, of tijdens het spelen er tegenaan beukt, dat de ren dan mee beweegt? Zeker als hij een paar maandjes oud zou zijn en een ren of bench eventueel nodig is. "

 Ik denk dat een puppyren een goed idee zou zijn, puur omdat het makkelijk weg te halen zou zijn, maar ook om op te zetten. Zelf gebruik ik wel een bench, maar alleen nog voor de avond. Als mijn Ziva 's nachts niet in de bench gaat dan rust ze niet (deels dankzij mijn kat...) en raakt ze overprikkeld waardoor ze gaat slopen. Ik heb altijd heel erg gekeken naar wat zij nodig heeft en voor haar is dat echt op tijd rust en af en toe gedwongen rust in de bench, omdat ze dan zelf haar rust niet pakt. 

Wat ik je in ieder geval wil meegeven in je besluit is: kijk naar de hond, naar de pup. Wat heeft hij/zij nodig? Als je merkt dat jouw pup straks beter zou functioneren in een afgesloten ruimte, zou ik een bench aanraden (desnoods zou je nog de grootste bench kunnen uitkiezen dan ;) )

honden page profiel Richard, Google, Chessie en MachoRichard, Google, Chessie en Macho 3 doggies

Wat een negatieve reacties toch weer. Wij hebben als insteek, vooral als we even niet in de buurt kunnen zijn: "Als je niet wit dat je pup iets fout doet, zorg dan dat hij niets fout kan doen".

Onze pups gaan vanaf de eerste dag in de bench, te beginnen met 1 minuut.

Met 11 maanden komt Google hier om 11 uur 's avonds vragen of hij uit mag. Als we dan thuis komen, loopt hij zijn bench in en als we een keer vergeten de deur dicht te doen komt hij zeuren daarom.

Sinds 3 weken hebben wij er een jack russel bij van 13 jaar oud die niet is gewend aan een bench. Dus voor die heer staat er gewoon een mandje. Gisteren was de eerste keer dat hij ervoor koos om ook bij Google de bench in te stappen. Hij heeft daar dus vannacht geslapen

Ja ik weet het, ik ben de grote hondenmishandelaar van HP en ik ga continu in tegen alle echte kenners hier. Maar ik ben blij met de bench en mijn honden ook.

 

En...om antwoord te geven op de vraag, wij hebben een goede bench van de Welkoop, 127X80.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb een kleine bench die open blijft staan in een puppyren gezet.hij slaapt daar wel niet in,enkel eten en drinken :-).maar als hij moe is gaat hij vanzelf op een kussen in zijn puppyren liggen.daar ligt ook al zijn speelgoed en beschouwt hij als zijn veilig plekje.

Weet niet hoe het hier anders zou uitzien hoor :-),hijzelf helemaal opgedraaid,de katten in de stress?dus ja,de puppyren biedt goede uitkomst,zowel voor hem als voor ons :-)

honden page profiel peerebeerpeerebeer

Dankjewel allemaal voor de reacties! 

We hebben besloten om voor een puppyren te gaan van 125x80x70 met onderkant erin (soort hele grote open bench). Door de onderkant kan hij niet met de ren aan de wandel en gaat hij toch zijn eigen plekje krijgen om te rusten, waar ook zijn eten en drinken zal komen te staan. Ook kan hij er lekker in rond wandelen en zijn pootjes strekken, als hij volgroeid is de ren nog steeds groot genoeg (al ga ik er vanuit dat het dan niet meer nodig is). 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Veel geluk met je puppy! :)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Dankjewel allemaal voor de reacties! 

We hebben besloten om voor een puppyren te gaan van 125x80x70 met onderkant erin (soort hele grote open bench). Door de onderkant kan hij niet met de ren aan de wandel en gaat hij toch zijn eigen plekje krijgen om te rusten, waar ook zijn eten en drinken zal komen te staan. Ook kan hij er lekker in rond wandelen en zijn pootjes strekken, als hij volgroeid is de ren nog steeds groot genoeg (al ga ik er vanuit dat het dan niet meer nodig is).  "

 

super ;-)
Veel plezier alvast met je pup

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ow dear mensen

Ik lees iemand die verantwoord met een bench wil omgaan, ik zie het probleem niet

 

Veel plezier met je pup! Krijgen we wel fotos van hem in de ren?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Toch vreemd dat als honden er stress van zouden krijgen ze er dan toch vrijwillig inkruipen. Het heeft dus waarschijnlijk meer met projectie van het baasje te maken of het nog niet goed begrijpen hoe de bench aan te leren en deze op een juiste manier te gebruiken.
We weten allemaal dat na een operatie de hond in een bench gedaan wordt. Het hele d.a. circus is op zo'n moment al stressvol voor een hond en de honden die nooit geleerd hebben in een bench te verblijven zijn dan in het nadeel. De zogenaamde goedheid van het baasje betekent dus gewoon een hond in zijn jonge jaren niet goed voorbereiden op wat komen gaat verderop in z'n leven.
Een keuken evenals een gang is geen veilige omgeving voor een pup die alleen is. Stopcontacten, houten plinten, deurmatten kunnen zonder toezicht inééns gevaarlijke attributen worden. Je plaatst ze dan ook nog ééns in een minder vertrouwde omgeving dan hun bench zou zijn en dat allemaal vanwege de rare gedachten kronkel dat tegen een stel keukenkastjes aankijken leuker is dan vanuit de bench de kamer inkijken.
Ik hoorde toevallig gister een verhaal over een JR van 11 die inééns niet meer alleen thuis kan blijven. (Heeft zelfs de stroomkabels doorgebeten dus waarschijnlijk een fikse opdonder gehad.) Voor z'n eigen veiligheid is er nu een bench aangeschaft maar je raadt het al, daar heeft het beesie geen ervaring mee.
Schermen met namen heeft weinig nut als gewoon je nuchtere verstand je een antwoord biedt. Denk voor jezelf i.p.v. achter anderen aan te rennen. Als jouw hond zich verwond heb je namelijk weinig aan Tuurid Rugaas
 
 
  "

 Dat heeft eerder te maken met eigen keuze. Als de hond zelf kan kiezen dat hij er terug uit kan is dat heel anders dan dat de hond er uit zichzelf niet meer uit kan. Als je zelf mag kiezen is dat in mijn ogen een groot verschil. 

Ik ben er van overtuigd dat honden in een groot huis bijvoorbeeld wel graag een afgeschermd plekje hebben. Daarom hebben wij ook een stoffen bench staan die dicht is aan twee kanten. Maar die staat ook altijd open dus hij heeft zelf de keuze om er in en uit te gaan. 

 

Als jij in een kleine ruimte wordt gezet en je weet niet wanneer je er terug uit mag zal je sneller stress ontwikkelen dan wanneer je zelf mag kiezen om er terug uit te gaan.

Nu zijn niet alle honden hetzelfde natuurlijk

honden page profiel peerebeerpeerebeer

Dankjewel! (: Ik ga zeker foto's plaatsen van de pup! En ook in de ren haha (: 

 

Wilde er eerst een uit België importeren, maar omdat we dan moesten wachten tot de pup 15 weken was of illegaal bezig moesten zijn hebben we besloten dit niet te doen. De fokker van die hondjes kende nog wel iemand met een nestje in Nederland en ze zei zijn echt hondjes voor jou. Zijn gaan kijken en spontaan verliefd op één pupje geworden, paar knuffelmomenten gehad en heb echt het idee JA DIT IS 'M :D Na veel nestjes bezocht te hebben en fokkers gesproken te hebben, heb ik mn droompupje gevonden. Hij mag over 2 weken en 6 dagen mee naar huis, aftellen dus haha 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dankjewel! (: Ik ga zeker foto's plaatsen van de pup! En ook in de ren haha (: 
 
Wilde er eerst een uit België importeren, maar omdat we dan moesten wachten tot de pup 15 weken was of illegaal bezig moesten zijn hebben we besloten dit niet te doen. De fokker van die hondjes kende nog wel iemand met een nestje in Nederland en ze zei zijn echt hondjes voor jou. Zijn gaan kijken en spontaan verliefd op één pupje geworden, paar knuffelmomenten gehad en heb echt het idee JA DIT IS 'M :-D Na veel nestjes bezocht te hebben en fokkers gesproken te hebben, heb ik mn droompupje gevonden. Hij mag over 2 weken en 6 dagen mee naar huis, aftellen dus haha  "

 veel plezier!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier heb ik ook gebruik gemaakt van de ren, met de insteek "fouten voorkomen". Soms zijn er momenten dat je toch even weg moet, al is het maar naar de wc. Kabels zijn in een record tempo door gebeten... Met 3,5 maand sloopte ze niet meer, dus mocht ze voortaan los in de huiskamer.

Tijdje de ren open laten staan, omdat dat echt haar plekje was, en nu hebben we een bench met een deken er overheen staan. Deurtje gaat nooit dicht, maar beide honden hebben toch een sterke voorkeur voor "een hol". Ze prefereren de bench boven de bank, de mand of het kussen wat er hier allemaal ligt.

 

Heel veel plezier en succes! Heb je al een fokker op het oog en weet je al of je voor de show of de werklijn wil gaan? :)

honden page profiel ElianeEliane

"  Toch vreemd dat als honden er stress van zouden krijgen ze er dan toch vrijwillig inkruipen. Het heeft dus waarschijnlijk meer met projectie van het baasje te maken of het nog niet goed begrijpen hoe de bench aan te leren en deze op een juiste manier te gebruiken.
We weten allemaal dat na een operatie de hond in een bench gedaan wordt. Het hele d.a. circus is op zo'n moment al stressvol voor een hond en de honden die nooit geleerd hebben in een bench te verblijven zijn dan in het nadeel. De zogenaamde goedheid van het baasje betekent dus gewoon een hond in zijn jonge jaren niet goed voorbereiden op wat komen gaat verderop in z'n leven.
Een keuken evenals een gang is geen veilige omgeving voor een pup die alleen is. Stopcontacten, houten plinten, deurmatten kunnen zonder toezicht inééns gevaarlijke attributen worden. Je plaatst ze dan ook nog ééns in een minder vertrouwde omgeving dan hun bench zou zijn en dat allemaal vanwege de rare gedachten kronkel dat tegen een stel keukenkastjes aankijken leuker is dan vanuit de bench de kamer inkijken.
Ik hoorde toevallig gister een verhaal over een JR van 11 die inééns niet meer alleen thuis kan blijven. (Heeft zelfs de stroomkabels doorgebeten dus waarschijnlijk een fikse opdonder gehad.) Voor z'n eigen veiligheid is er nu een bench aangeschaft maar je raadt het al, daar heeft het beesie geen ervaring mee.
Schermen met namen heeft weinig nut als gewoon je nuchtere verstand je een antwoord biedt. Denk voor jezelf i.p.v. achter anderen aan te rennen. Als jouw hond zich verwond heb je namelijk weinig aan Tuurid Rugaas
 
 
  "

 Net zoals Suzanne al heeft gereageerd, gaat het om aangeleerde hulpeloosheid.

 

Daar zijn al heel wat studies naar gedaan.

 

Ik heb het gister toevallig nog in een interview van een wetenschapper gehoord.

Een mens is een gewoonte-dier. Als wij iets denken of geleerd hebben (ook al is dat foutief), zijn wij er stelling van overtuigd dat het zo is en niet anders.

 

Vandaar dat ik probeer mensen bewust te maken van o.a. dit soort zaken en dat deze echt niet aangewezen zijn voor het welzijn van de hond. 

Het is niet dat ik dit soort zaken verzin. Er zijn wel degelijk onderzoeken naar gedaan.

 

Ik spreek nu algemeen, vooraleer er zich iemand aangevallen voelt.

Het hele probleem is dat mensen veel te weinig kennen over de hond.

Men neemt een hond in huis, negeert volledig het dier zijn natuurlijk gedrag, is dikwijls zelfs helemaal nog niet gekend. Kneed de hond op allerlei soorten manieren zodat de hond het doet zoals de mens het wil.

 

Als je een pup in huis neemt brengt dat heel wat werk met zich mee. Maar daar hebben veel mensen geen zin in en geen tijd.

Er is een onderzoek gebeurd door de universiteit van Waringen, waarbij vastgesteld werd dat honden eigenlijk niet geschikt zijn als huisdier. Omdat het grootste gedeelte van honden eigenaars de hond niet aan zijn noden kan voldoen.

 

Maar geen kat (en ook geen mens) dat daar over nadenkt of voldoende kennis over heeft.

De  mens wil een hond en de hond moet zich maar aanpassen.

Stel dat je morgen van straat wordt gehaald door iemand die jou in huis neemt. 

En je nog enkel kan leven volgens die persoon zijn regels. Die nu helemaal anders zijn dan je normaal leeft. En je staat constant onder bevel.

 

Een hond heeft spijtig genoeg ondervonden dat er niets aan te doen is. En krijg je aangeleerde hulpeloosheid. Zich neerleggen bij de feiten. Hieronder een stukje

Aangeleerde hulpeloosheid is niet iets dat men mag onderschatten, maar bij hondentraining  wordt er in sommige kringen anders naar gekeken. In

de medische en wetenschappelijke wereld is aangeleerde hulpeloosheid een aandoening, het  is een vorm van angst en depressie. Bij proeven kan

men aangeleerde hulpeloosheid bij ratten teweegbrengen, daarna kan men met  antidepressiva dit proberen te genezen. Aangeleerde

hulpeloosheid is dus niet iets wat je wilt  vormen, maar het is een ziekte die je wilt behandelen.

Maar in de hondentraining is de aangeleerde hulpeloosheid in sommige kringen een methode  van training, daar wordt het niet beschouwd als een

ziekte. Daar wordt het gezien als een hond  die zich overgeeft aan de baas en gehoorzaam is, maar medisch en wetenschappelijk gezien  hebben we

dan te maken met een zieke hond. Niet alle dieren gaan over in aangeleerde  hulpeloosheid als ze bij trainingen worden blootgesteld aan extreme

stress, maar het overkomt  wel heel veel honden.

De rest van het artikel vind je hier op onderstaande link

 

http://www.hondenwijzer.com/aangeleerde-hulpeloosheid.htm

 

En ondanks dat de wetenschap dit vast stelt blijven heel wat hondeneigenaars stug aan hun eigen ideeën vast houden. Ook al zijn die op niets of oude verkeerde methoden gebaseerd.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Net zoals Suzanne al heeft gereageerd, gaat het om aangeleerde hulpeloosheid.
 
Daar zijn al heel wat studies naar gedaan.
 
Ik heb het gister toevallig nog in een interview van een wetenschapper gehoord.
Een mens is een gewoonte-dier. Als wij iets denken of geleerd hebben (ook al is dat foutief), zijn wij er stelling van overtuigd dat het zo is en niet anders.
 
Vandaar dat ik probeer mensen bewust te maken van o.a. dit soort zaken en dat deze echt niet aangewezen zijn voor het welzijn van de hond. 
Het is niet dat ik dit soort zaken verzin. Er zijn wel degelijk onderzoeken naar gedaan.
 
Ik spreek nu algemeen, vooraleer er zich iemand aangevallen voelt.
Het hele probleem is dat mensen veel te weinig kennen over de hond.
Men neemt een hond in huis, negeert volledig het dier zijn natuurlijk gedrag, is dikwijls zelfs helemaal nog niet gekend. Kneed de hond op allerlei soorten manieren zodat de hond het doet zoals de mens het wil.
 
Als je een pup in huis neemt brengt dat heel wat werk met zich mee. Maar daar hebben veel mensen geen zin in en geen tijd.
Er is een onderzoek gebeurd door de universiteit van Waringen, waarbij vastgesteld werd dat honden eigenlijk niet geschikt zijn als huisdier. Omdat het grootste gedeelte van honden eigenaars de hond niet aan zijn noden kan voldoen.
 
Maar geen kat (en ook geen mens) dat daar over nadenkt of voldoende kennis over heeft.
De  mens wil een hond en de hond moet zich maar aanpassen.
Stel dat je morgen van straat wordt gehaald door iemand die jou in huis neemt. 
En je nog enkel kan leven volgens die persoon zijn regels. Die nu helemaal anders zijn dan je normaal leeft. En je staat constant onder bevel.
 
Een hond heeft spijtig genoeg ondervonden dat er niets aan te doen is. En krijg je aangeleerde hulpeloosheid. Zich neerleggen bij de feiten. Hieronder een stukje
Aangeleerde hulpeloosheid is niet iets dat men mag onderschatten, maar bij hondentraining  wordt er in sommige kringen anders naar gekeken. In
de medische en wetenschappelijke wereld is aangeleerde hulpeloosheid een aandoening, het  is een vorm van angst en depressie. Bij proeven kan
men aangeleerde hulpeloosheid bij ratten teweegbrengen, daarna kan men met  antidepressiva dit proberen te genezen. Aangeleerde
hulpeloosheid is dus niet iets wat je wilt  vormen, maar het is een ziekte die je wilt behandelen.
Maar in de hondentraining is de aangeleerde hulpeloosheid in sommige kringen een methode  van training, daar wordt het niet beschouwd als een
ziekte. Daar wordt het gezien als een hond  die zich overgeeft aan de baas en gehoorzaam is, maar medisch en wetenschappelijk gezien  hebben we
dan te maken met een zieke hond. Niet alle dieren gaan over in aangeleerde  hulpeloosheid als ze bij trainingen worden blootgesteld aan extreme
stress, maar het overkomt  wel heel veel honden.
De rest van het artikel vind je hier op onderstaande link
 
http://www.hondenwijzer.com/aangeleerde-hulpeloosheid.htm
 
En ondanks dat de wetenschap dit vast stelt blijven heel wat hondeneigenaars stug aan hun eigen ideeën vast houden. Ook al zijn die op niets of oude verkeerde methoden gebaseerd.
  "

 eens,

Ik zal even een onderzoek aankaarten, ik moet wel zeggen dat het een vrij gruwelijk onderzoek is.

 

Men heeft honden vastgebonden in een harnas en op een ijzeren plaat gezet. En vervolgens werd en stroom op gezet. Deze honden hadden dus niet de kans om te vluchten. Dit werd dus een x aantal keer herhaald. Vervolgens werden de honden ZONDER harnas op de plaat gezet met stroom en wat bleek... de honden bleven gewoon staan.. dit was aangeleerde hulpeloosheid. De honden konden vluchten maar ze hadden geleerd dat dit niet kon. Dit illustreert ook de techniek van CM met het op de rug leggen van de hond.

 

Voor er reacties komen ... Nee ik vergelijk een ijzeren plaat met stroom op niet met een bench maar ik illustreer het fenomeen "aangeleerde hulpeloosheid" 

 

Verder heeft keuze ook een invloed op stress en welzijn. Zoals ik in voorgaande reactie ook aangeef. Dit kan ik ook illustreren met een onderzoek bij geiten. Als geiten op de weide gezet worden zonder dat ze de keuze hebben om in de stal te gaan staan of als ze op stal gezet werden zonder dat ze de keuze hadden om naar buiten te gaan produceerde ze minder melk dan dat ze zelf konden kiezen tussen hun stal of weide

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ok, mooi zo aangeleerde hulpeloosheid.

Dit geldt dus voor iedere plek waar je je hond leert slapen/zijn rust nemen. Een hond woont nu eenmaal bij de mensen, mijn hond kan niet beslissen om te gaan dutten op het gras, omdat ik dan de deur moet opendoen. Als baas vindt ik een slaapje op het gras ook niet wenselijk voor een pup want bij iedere vogel is het gedaan met slapen. En dan krijg ik een irritante overprikelde pup.

Ik leer mijn hond dus aan dat ze moet slapen in de mand, dus aangeleerde hulpeloosheid, net zoals bij een bench.

Of ik leer mijn hond aan dat ze moet slapen op de zetel/bank... IDEM

Of ze mag niet in de zetel van baas, dus ze moet op de grond/vloerkleed... dus aangeleerde hulpeloosheid.

Net omdat een hond in een huis leeft met een baas, is zijn hele leven een aaneenschakeling van aangeleerde hulpeloosheid, bench of geen bench! Net hetzelfde met spelen, wandelen en eten.

Er zijn maar twee dingen van tel: zorg dat je tijd hebt voor de hond en kies een hond/ras dat bij je past. Als je liever op de bank zit, dan buiten, dan heb je geen werkhond nodig, maar kan je misschien beter voor een herplaatser op leeftijd gaan wiens hobby bankhangen is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ok, mooi zo aangeleerde hulpeloosheid.
Dit geldt dus voor iedere plek waar je je hond leert slapen/zijn rust nemen. Een hond woont nu eenmaal bij de mensen, mijn hond kan niet beslissen om te gaan dutten op het gras, omdat ik dan de deur moet opendoen. Als baas vindt ik een slaapje op het gras ook niet wenselijk voor een pup want bij iedere vogel is het gedaan met slapen. En dan krijg ik een irritante overprikelde pup.
Ik leer mijn hond dus aan dat ze moet slapen in de mand, dus aangeleerde hulpeloosheid, net zoals bij een bench.
Of ik leer mijn hond aan dat ze moet slapen op de zetel/bank... IDEM
Of ze mag niet in de zetel van baas, dus ze moet op de grond/vloerkleed... dus aangeleerde hulpeloosheid.
Net omdat een hond in een huis leeft met een baas, is zijn hele leven een aaneenschakeling van aangeleerde hulpeloosheid, bench of geen bench! Net hetzelfde met spelen, wandelen en eten.
Er zijn maar twee dingen van tel: zorg dat je tijd hebt voor de hond en kies een hond/ras dat bij je past. Als je liever op de bank zit, dan buiten, dan heb je geen werkhond nodig, maar kan je misschien beter voor een herplaatser op leeftijd gaan wiens hobby bankhangen is. "

 nee want dan zou het aanleren van zit ook aangeleerde hulpeloosheid zijn .. 

 

even uitleg over aangeleerde hulpeloosheid

Aangeleerde hulpeloosheid

"Een vorm van de kneedbaarheid van het brein is de aangeleerde hulpeloosheid. Dit is gedrag dat een hond geleerd heeft bij een negatieve ervaring of bij een stressvolle omstandigheid die hij niet onder controle had. De hond leert dat het geen zin heeft om proberen te handelen of te ontsnappen aan de situatie. Als de hond dan aan een situatie wordt blootgesteld die hij wel zou kunnen beheersen of waaraan hij kan ontsnappen, zal hij daartoe niet eens een poging doen, omdat zijn aangeleerde gedrag passief is."

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Aannemen beloning
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^