Nagels knippen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karin Bergsma (Gast)

Hallo iedereen op deze natte vrijdag. De nagels van mijn anderhalf jaar oude BC groeien als kool. Ik ben groot gebracht met honden en thuis knipten we de nagels altijd zelf. Dus geen bezoekjes aan de dierenarts om 18 nagels te knippen. Nu heeft mijn partner een tijdje terug een nagelknip tang bij de plaatselijke dierenspeciaalzaak gekocht. Gewoon een 'standaard' ding. Ding doet zijn werk, maar eigenlijk vind ik 'm doodeng. 'Thuis' hadden we een soort guillotine tang, nageltje er in knijpen en er school een mesje naar voren. Je zag precies wat je deed. De standaard tang die we nu hebben... ja... hoe moet ik het zeggen, het lijkt alsof de nagel geplet wordt. In ieder geval heb ik het spaans benauwd als ik zijn nagels knip. En nu zijn BC's best slimme beestjes, hij voelt haar fijn aan hoe ik mij voel, dus de blik in zijn ogen wordt ook erg zielig  Wat zijn jullie ervaringen?Voor zowel de standaard tang als de guillotine tang.Groeten,Karin

honden page profiel Nicole, Guus, Flynn & Puk Nicole, Guus, Flynn & Puk

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

Ik doe het gewoon met zo een simpel schaartje. Puk heeft geen donkere nageltjes dus ik kan het leven zo zien zitten. Ik knip het nageltje er iets daarvoor vanaf geen probleem! Ala de nageltjes zwart zijn zou ik steeds milimeter voor milimeter eraf knippen tot het niet meer kan zegmaar. Het nageltje word niet echt geplet hoor. Als je het even in de vingers hebt ben je er zo aan gewend. Ik vind het zelf een handig ding

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga eens langs een trimster, neem de tang mee en vraag of ze het voor wil doen, het zijn de kosten niet, hooguit 5 euro rekenen ze daar voor.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Als die andere tang beter voelt gewoon weer zo'n tang terug halen

 Scheelt jou stress en je hond ook.

Hier als de nageltjes iets langer worden lopen we meer routes op voetpaden, dan slijten ze weer even extra en die hoger nageltjes aan de voorpoten laat ik door de dierenarts doen, omdat het leven slecht tot niet te zien is.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Je kunt anders ook een dremel proberen. Ik heb zo'n ding zelf nog nooit gebruikt, omdat de nagels hier vanzelf slijten, maar ik heb er heel veel goede verhalen over gehoord.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Goeie tip Nathalie! Ik ben zelf erg handig met een dremel, maar hier had ik 'em nog nooit voor gebruikt.

 

Karin; ik ken enkel de 'guillotinetang'. zou niet weten wat ik je moest aanbevelen. Kan als je de standaardstang eens in gebruik ziet, dat het je dan beter bevalt en dat je de 'angst' van je hond dan wat kunt counteren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Met je hond op straat lopen, dan slijten de nagels, maar daar heb je nu niets aan......zijn ze weer kort dan bijhouden door op straat te gaan lopen, hou je hond dan kort naast je en loop in draf met je hond, slijten ze mooi af.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb echt een die ook door trimmers wordt gebruikt. Deze is goed scherp en stevig en of ik nou een chihuahua knip of een Deense dog, de schaar blijft zijn werk doen.

 

Je hebt ook goedkopere schaartjes, maar die kunnen grote nagels niet aan en knijpen meer omdat ze minder scherp zijn. Wat ook val gebeurd is dat de schaar om klapt tijdens het knippen, dan ben je dus de nagel tussen de schaarbladen zitten. 

Voor katten is deze schaar wel handig. 

 

Die tang die jij had, daar moet je goed mee om kunnen gaan,ik zou deze zelf niet snel gebruiken. Nadeel is namelijk dat je de nagel er tussen steekt en klemt op, als de hond dan in paniek toch zijn poot terug trekt dan heb je meer kans dat je de nagel eraf trekt 

 

Je hebt van al deze scharen ook allemaal goedkope versies en deze zijn vaak minder scherp en knijpen dus meer en geeft naar gevoel bij de hond. Of dan is de schaar minder stevig en klapt deze dubbel, met de nagel dan tussen de schaarbladen. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Hier hebben we zowel de knipschaar van de bovenste als de onderste afbeelding. Bij ons vorige berner waar het leven goed zichtbaar is gebruikten we alleen de bovenste schaar de onderste velde niet goed.

De middelste is echt voor katten en knaagdieren.

Karin Bergsma (Gast)

Hoi,


"Die tang die jij had, daar moet je goed mee om kunnen gaan,ik zou deze zelf niet snel gebruiken. Nadeel is namelijk dat je de nagel er tussen steekt en klemt op, als de hond dan in paniek toch zijn poot terug trekt dan heb je meer kans dat je de nagel eraf trekt"

Hier heb ik nooit bij stil gestaan. Wellicht dat de honden vroeger thuis altijd alles rustig en gelaten over zich heen laten gaan. 

Ik heb de bovenste tang. 
Enfin, heb de nagels weer geknipt. Pfff... Zweet brak me aan alle kanten uit.

Voor wat betreft 'het op straat lopen'.
Ik loop kilometers met hem op straat, betonreed (we wonen buiten uit) maar ook in gras. Vaak nog even met de fiets weg hij er naast.
Helpt niet echt, anders had ik niet hoeven te knippen. Het groeit gewoon snel. Gezonde jonge hond?

Ik haal binnenkort maar de andere tang. We zullen dan het verschil zien.

Thx iedereen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^