Hond plast in (andermans) huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenbrokjeHondenbrokje

Er is veel over te vinden, maar misschien vind ik hier nog nieuwe tips. 

Onze York plast in huis. Overal behalve thuis. Kleine plasjes dus we denken aan territorium plasjes. 

Is hier iets aan te doen? Trainen oid? Als ik hem nu meeneem moet ie aan de riem en dat vind ik ook sneu. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

En toch is dat aan de riem houden de beste oplossing.

Ik zie het bij een ander plassen als iets wat komt uit onzekerheid,alles ruikt anders,onbekend,niks heeft zijn geur en zijn eigen geur is vertrouwd,dus een plasje voor de geruststelling kan er bij onzekere of zenuwachtige hondjes altijd wel vanaf.

 

Wellicht kan hij wel los in de toekomst.Ik zal dan trainen op het liggen op een eigen kleedje,en neem dan een eigen kleedje(van thuis) voor hem mee,met zijn eigen vertrouwde geur en neem een kluifje of gevulde Kong mee,zodat hij leert te relaxen in een vreemd huis.

En zo ook leert wat er van hem wordt verwacht.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Als ik met mijn reu naar iemand ga die ook een hond in huis heeft doet hij dat ook. Ik ga dan altijd bij die mensen met mijn hond eerst direct de tuin in zodat hij daar even goed tekeer kan gaan.  En daarna binnen heel goed in de gaten houden als hij gaat rondwandelen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je niet bewust ook je hond zindelijk gemaakt hebt op andere plekken dan alleen je eigen huis, begrijpt je hond niet dat ie bij een ander ook alleen buiten mag plassen. 

honden page profiel ElianeEliane

" Als ik met mijn reu naar iemand ga die ook een hond in huis heeft doet hij dat ook. Ik ga dan altijd bij die mensen met mijn hond eerst direct de tuin in zodat hij daar even goed tekeer kan gaan.  En daarna binnen heel goed in de gaten houden als hij gaat rondwandelen. "

 Dit is een goede oplossing.

Het is een uiting van stress. Ook wij voelen dat wanneer we zenuwachtig zijn we meer moeten plassen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het kan ook markeren zijn, mijn hond had dat in het begin vreslijk, het enige wat hielp is aan de lijn houden, verder niet moeilijk doen, maar zodra hij wild markeren , nee zeggen.

Nu doet hij het niet meer gelukkig!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gewoon vasthouden, je zit toch niet lekker als je zo je hond in de gaten moet houden ?? Ik zou ook niet prettig zitten als jij op bezoek komt en  jouw hond wie weet ergens gaat zitten, ik zou met argusogen je hond in de gaten houden.....als je hond dat doet bij anderen, hou dan je hond aan de lijn, je vind het sneu is je antwoord, sneu is het als die pardoes als de los loopt ergens gaat zitten. Dat is sneu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En ik wil ook niet als er een reu op bezoek komt dat tie de hele tuin gaat markeren........aan de lijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^