Max is nu al vier keer aangevallen, in twee weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hoi allemaal,

Ik zit diep in de stress. :(

De titel zegt het al een beetje. Max is nu al vier keer aangevallen, in twee weken... Nu moeten jullie weten dat Max helemaal gek is van het bos. Maar om in het bos te komen, moeten wij eerst langs een losloopparkje. Nu heb ik niks tegen losloopparkjes... Maar op de een of andere manier lopen er hier honden daar die dat dus niet kunnen. Ja ze blijven binnen de hekken, maar dat is het. Max was rustig en had de hond nog niet gezien (dit keer). De hond begon te sluipen naar Max... Toen hij dichterbij kwam ben ik doorgelopen, omdat zijn baasje ook verder wilde. Toen viel hij Max aan.

 

Hij rook niet aan Max, Max deed niks... In een keer hap, vloog hij echt op hem af. Ik ben me rot geschrokken!!! Is dit normal gedrag? Wat kan ik hier aan doen? Ik wil gewoon dat Max ook andere honden ziet. En hij is ook vast in dat losloopgebied. Ik kon niet meer tussen de honden komen, maar door mijn geschreeuw kwam hij wel los. Die vrouw riep nog: waarom loop je dan ook niet gewoon door? Ik moest even later gewoon huilen van de schrik. Max heft gelukkig nergens last van, en van schrik is ook geen sprake... Help! :(  

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Wat Max doet: hij gaat zitten en is helemaal stil. Hij rilt niet en volgens mij ademt hij zelfs niet. En hij kijkt.. echt staren.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn van die honden die zo zijn. Is het normaal gedrag? Voor sommige honden hoort het bij het standaard arsenaal. Maar acceptabel gedrag is het niet.

 

Het kan zijn dat Max door zijn gestaar soms dat gedrag uitlokt, maar ja, ik heb ook wel meegemaakt dat mijn hond een ander niet eens gezien had en die van een afstand komt aanrennen om te klieren.



Er is extreem weinig aan te doen, behalve leren om welke honden het gaat en die actief te gaan vermijden. En ik zou proberen om toch jezelf aan te leren in te grijpen: beide honden bij de halsband grijpen en ze desnoods door de kracht van je armen uit elkaar houden. Al moet ik zeggen dat meestal als beide honden aan de halsband vastgehouden worden dit echt heel vaak het einde is van de rottigheid.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Helemaal stil en staren. dat klinkt toch niet goed, ik zou hem als hij dat weer doet hem daar meteen uithalen, het kan bedreigend over komen.

maar ja, ik heb het niet gezien, dit is ook maar gokken.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Bedankt Wilma voor de reactie. Helaas had die hond ook geen halsband om.. Het baasje liep 500 meter verder en vond het volgens mij maar allemaal prima. Toen ze mij hoorde schreeuwen keek ze toch maar eens om. Ik ga het met de halsband wel proberen!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Hier ook gebeurd je schrikt je rot.

Onthouden welke honden het zijn.

Als het lukt omdraaien.ander paadje desnoods in het gras lopen met passeren. Max vast als hij op een moment los is en je ziet  een hond komen die je niet aanstaat.

Zo doe ik het de laatste tijd.

 

Neem wat lekkers mee om de aandacht van Max proberen te krijgen.

 

Degene met een kwaaie hond heeft geeft vaak de ander de schuld.

 

Ook ik heb wel eens lopen janken ondanks mijn leeftijd.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb dat vastpakken ook wel gedaan zonder halsband. De rottweiler had er wel een om, maar die kreeg ik niet te pakken. Daarvoor hebben ze dus nekvel uitgevonden. Ik had de keuze: 40-50 kg rottweiler laten blijven aanvallen, of er zelf iets aan doen. De baas zat in een scootmobiel en deed niets. Ik ben geen fan van nekvel grijpen, maar in geval van nood...

 

Ik moet wel zeggen dat ik daarna dus meerdere gebroken nagels had en een hand/arm die overbelast was. Als ik een kopje optilde trilde ik als een rietje. Het is ook niet zonder gevaar, maar iedere keer moeten verschillende honden mijn hond hebben. Als ik er niets aan doe, doet niemand het. En je voorkomt er natuurlijk schade mee.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Bedankt voor de lieve reacties!

Eigenlijk kon ik ook gewoon weglopen, want er waren paadjes genoeg. Maar ik kan me er gewoon niet bij neerleggen dat het steeds niet lukt bij andere honden. :( Misschien is het toch tijd om veel voorzichtiger te zijn, want ik wil niet dat dit nog een keer gebeurd. Alleen het is ook weer zo extreem om Max bij geen enkele hond meer toe te laten. Toen ik de hond zag sluipen wist ik wel dat het niet zo goed af ging lopen, maar ja toen kon ik niet meer weg. Toen ik geen andere optie meer zag dan weglopen viel hij aan. Stom! Max kan nu gewoon nog niet los. Hij kan goed tussen hekken blijven, komt rustig naar ons toe en doet alles wat wij willen. Maar komt er dan weer zo'n #*@(%!* baasje aan met haar fantastisch opgevoede hond... Tja dan is het gewoon klaar. Dan schrik ik me weer kapot en is het leuke er weer van af. Jammer dat er gewoon zoveel mensen zijn die alleen maar denken aan zichzelf. Had dat baasje ook zo gereageerd als ik een agressieve duitse herder had bijvoorbeeld? Er kan ook van alles gebeuren met je eigen hond hoor!! Sommige mensen zijn zo nalatig, dat ze niet eens een hond verdienen. Hou je hond toch in de gaten :( Arme beestjes..

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Misschien als de volgende keer zo'n sluipende hond op je af komt, meteen wegjagen, weg jij!! voor je hond gaan staan, zorgen dat hij er niet bij kan.

Ik blok meestal honden die te snel op mijn hond afkomen, maar ook als ik het niet vertrouw en ik kan nergens heen, de hond zal door mij heen moeten.

Nu heb ik wel een hele brave hond die snapt wat ik doe, hij blijft ook braaf achter mij staan, niet dat hij bang is, maar op 1 of andere manier snapt hij het.

Blokken dus als je niet weg kan.

En dat baasje is natuurlijk stom, veel te ver weg om in te grijpen.

helaas zijn 90% van de baasjes zo..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zo erg voor jou en je hondje.....echt als dit nou steeds zich herhaald neem wat mee, een opvouwbare paraplu, of een poepschep, ik ben niet voor slaan of schop geven, maar als dit nou zo vaak voorkomt, je beschermd jouw hondje, en als de tegenpartij zo laconiek doet, gebruik je de poepschep of de paraplu maar......Ik heb Bams ze bedenken zich wel twee keer, maar ook ik beschermd mijn hond...........kom met Bams buiten en opeens een hond die op bezoek was bij de buren kwam aangesjeesd op Bams af, met veel lawaai, wacht ik daarop? Nee ik niet, in een reflex geef ik de hond met mijn autosleutels een haal, van wegwezen, een gil van de hond en weg was die, met staart tussen de benen weer op het erf.....de eerste klap is een daalder waard, de buren kwamen niet eens even kijken , fout waren ze door de hond de kans te geven.......de hond die daar dagelijks is komt nimmer meer op Bams af, ook ik verdedig mijn hond. !! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je ziet heel snel of een hond goede bedoelingen heeft of niet.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

" Je ziet heel snel of een hond goede bedoelingen heeft of niet. "

 Misschien dat het daar aan ligt. Ik vind het heel moeilijk waar ik naar moet kijken! Waaraan zie je dat? Aan de staart bijvoorbeeld?

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik heb helaas een hond die meestal altijd bijt door trauma's uit zijn jeugd en onzekerheid. Ik pak hem altijd vast als een andere hond aankomt. Toch snappen veel mensen dit niet. Dan roepen ze mijne doet niks en laten hun hond dan gewoon los en die komt meestal meteen aan want een hond die zo tekeer gaat vinden ze op de een of andere manier interessant. Ik roep dan altijd maar de mijne bijt. Dan kunnen ze ook nog wel eens zeggen dat dat is omdat hij aan de riem zit maar als die los is doet hij het ook. 

Ik neem dus wel altijd mijn verantwoordelijkheid maar er zijn van die mensen ja die leren het nooit 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Eerst en vooral hoe rot voor jou en Max dat dit blijft gebeuren! 

Ik heb zelf een hond die sowieso zal aanvallen als honden binnen zijn persoonlijke ruimte komen (hij is dus altijd vast) en net zoals Vera hier zegt moet ik roepen "Die van mij is gevaarlijk" vooraleer mensen leren hun honden uit de buurt te houden.

Kan je max niet oppakken als zo'n hond te dichtbij komt? Hij is toch niet al te groot. Dan voorkom je in ieder geval dat hij gebeten wordt. Als het baasje bij zijn hond is en jullie hebben er alle twee vertrouwen in, dan kan je Max nieuwe honden laten ontmoeten. 

Hoe zie je dat een hond geen goede bedoelingen heeft:

Wit van ogen laten zien, likken aan de lippen. 

Hoge, stille staart dracht.

Staren

oren naar achter, hele lichaam naar achter

Plots heel stil worden (geluid en beweging)

Staart naar rechts kwispelen.

Uiteraard zakken en beginnen grommen.

http://www.thebluedog.org/en/dog-behaviour/behaviour-problems/why-does-my-dog/ladder-of-aggression 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Als je de kans hebt.. Zeker een ander paadje nemen.  Honden van wie je weet dat ze vervelend zijn of die komen aansluipen enz...  al dadelijk wegsturen. Nog lang voor ze bij Max zijn.  Kordaat (!!) en hard zeggen "Weg, rap!" tegen de hond en met je hand richting z'n baasje wijzen".

 

Het leidt hun aandacht ook af van het staren van Max.

 

Vermits Max dit schijnt aan te trekken misschien toch vaste wandelmaatjes zoeken met honden waar Max fijn mee kan lopen ?

 

Dit is niet leuk meer.  En net als Willemijn zegt... Ik hou niet van honden slaan of pijn doen... Maar o wee als ze mijn hond bijten.  Trouwens, omgekeerd ook... : Zou ik toevallig een hond hebben die andere wil bijten dan zou ik er ook alles aan doen dat dit niet kan gebeuren.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

@Vera en Jenna: ik vind het altijd heel fijn als ik mensen zie die hun hond kort pakken. Ik weet dan niet wat er aan de hand is, maar ik laat hun honden dan. Als de hond er heel rustig uitziet en ik ben zelf ook rustig vraag ik wel eens, mag Max komen kijken. Als ze zeggen nee, dan loop ik gewoon door. Dat mensen niet snappen dat jullie dat voor een reden doen! Alsof je voor jan met de korte achternaam zo staat!!!

En nog naar Jenna toe... ik vind het zo raar wat je omschrijft!! Het zal zeker kloppen, maar veel van dat gedrag vertoont Max ook. Zelfs als hij gebeten wordt doet hij niets. Hij kijkt me dan wel heel zielig aan en dan houd ik het gewoon niet meer. Ik ben echt bang dat ik straks een ander hondje pijn doe omdat het baasje hem niet onder controle heeft.. dat wil ik ook niet :(

Ik denk dat ik een paraplu meeneem. Het vervelende is dat ik zelf ook bang werd van die hond... Ik kan dan uit angst soms niet nadenken.. Max optillen is zo'n goed idee! Ik sta er van te kijken, waarom kom ik daar niet op? Ik denk dat het echt de angst is. Ik denk soms ook dat het aan mij kan liggen dat de honden zo reageren, misschien ruiken ze mijn angst...

Mijn allergrootste problem is eigenlijk dat het steeds gaat over baasjes die 500 meter verderop lopen. Ik sta er dus alleen voor. Maar dit is echt de laatste keer geweest, want ik vind het ook gewoon eng. Misschien moet ik maar gaan roepen dat mijn hond gevaarlijk is, maar dat werkt blijkbaar ook niet. :(

 

Bedankt voor jullie tips en steun. Doet me echt goed!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dus max maakt signalen die aanvallend zijn, maar als het puntje bij paaltje komt niks doet?

Dan is Max in mijn ogen onzeker en voelt hij jouw angst, en probeert jou te beschermen.

4 keer in 2 weken door verschillende honden, dan denk ik max zend verkeerde signalen.

 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Dat lijkt me ook heel logisch dat veel van die signalen Max ook laat zien. Dat zijn namelijk allemaal stress signalen.

Die hond die op Max aankomt, vertoond stress want die is helemaal alleen zonder zijn baas bij een hond die hij niet kent.

"Als een individu (mens of hond) bang is voor iets, blijft hij in eerste instantie uit de buurt. Totdat de afstand tot datgene waar je bang voor bent zodanig is, dat je liever dichterbij gaat. Ondanks dat je bang bent. Want dat geeft meer informatie over datgene waar je bang voor bent en meer controle. En meer informatie en meer controle maakt angst in de regel dragelijker. " http://www.moniquebladder.nl/agressie-hond-tweede-misverstand/

Max begint ook stress signalen te vertonen, want die ziet die hond op hem afkomen en probeert te signaleren dat hij dit niet leuk vindt, zowel naar jou als naar de hond. 

Dus wat moet jij doen: je hond uit die situatie halen: of door een ander pad in te gaan of als er geen tijd meer is oppakken.

En laat al die mensen die dan roepen: je plaatst je hond hoger dan die andere zo doe je je eigen hond sterker voelen dan die andere en lok je dominantie uit blabla, maar roepen. 
Jouw hond is dan veilig, jij beschermt je hond. Dat is alles wat je moet doen, net zoals die paraplu, allemaal goede ideëen om samen als een team (jij en Max) er te staan. 

En probeer sterk in je schoenen te staan. Dat Max voelt dat jij je geen zorgen maakt, wat er ook gebeurt er is controle over de situatie. (Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan ;) )

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik heb ook een keer voor een moeilijke situatie gestaan. Ik liep beneden van het kanaal en een man liep boven. Ik had Diesel aangelijnd en mijn pup liep mee (de teckel toen 11 weken). De man had 5 honden bij niet aangelijnd, die kwamen toen allemaal naar beneden gerend. Mijn pup heb ik toen opgepakt want die was heel erg bang, ze plaste zelf op mijn jas van angst. Diesel heb ik toen de riem maar losgelaten kon hij tenminste bewegen. De man riep ook ze doen niks hoor. Dat mijn honden dat eng vinden maakt dan zeker niks uit!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Sinds ik Gruul bijna doodgebeten heb zien worden ben ik er niet meer zo moeilijk in om honden op een niet vriendelijke manier weg te jagen. Nu gebeurt dat gelukkig niet hier, maar de volgende keer zal ik alles uit de kast trekken om mijn hond veilig te houden. Ook ik had de rottweiler bij zijn nekvel kunnen grijpen maar ik kon hem niet houden. Ik weet dat het niet mijn schuld is, maar toch wou ik dat ik meer had kunnen doen op dat moment.

Ik denk ook dat Max onbedoeld de verkeerde signalen uitzend en niet voor zichzelf op durft te komen. Zodra er een hond op hem afrent dan blaft of snauwt hij hem niet weg, hij laat het zich overkomen. Misschien een angst plus bevriezen combo? 
Zijn er niet ook cursussen om honden opnieuw de hondentaal te leren kennen? Misschien is dat iets voor jullie, dan kan Max ook voor zichzelf opkomen. 
Thalia komt ook niet voor zichzelf op, daar heeft ze Gruul voor. Dat is onze schuld omdat we niet genoeg met haar alleen hebben gedaan als pup. Ze vertrouwt nu op Gruul dat hij haar "red". En Gruul doet dat dan ook als hij het nodig vind. Soms stelt Thalia zich ook gewoon aan hoor haha. 

Misschien moet je niet roepen dat hij gevaarlijk is, maar dat hij kennelhoest of giardia ofzo heeft. Dat is een ziekte die behoorlijk besmettelijk is. Ik denk dat mensen daar beter op reageren dan mijn hond is niet lief. Zeker omdat jou hond niet zo groot is, dat word zo'n opmerking denk ik toch minder serieus opgepakt.

Wij hadden hier een boxer rondlopen waar we allemaal een hekel aan hadden. Het beest was niet agressief maar heel opdringerig en wilde heel graag spelen met iedere hond. Niet in de gaten hebbende dat een hondje van 7 kilo het niet tof vind dat er een boxer bovenop haar duikt. De baas was zich ook van geen schuld bewust want zijn hond was toch lief? Gelukkig zijn die mensen verhuisd, maar ook die boxer kon makkelijk 500 meter weg rennen van zijn baas om andere honden lastig te vallen. 

Ik woon in Tilburg, als je een keer zin hebt om samen te wandelen dan stuur maar een pb. Mijn hondjes zijn klein en lief (7 en 10 kilo), Gruul laat wel weten als iets hem niet zint, maar hij zal echt niet vervelend doen. Hij spreekt gewoon prima de hondentaal, kan menig hond nog wat van leren. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Spuitbusje deo op zak meenemen. Dan kan je altijd naar de aanvallende hond spuiten. Voorkomen is altijd beter dan genezen. En hier is heel wat minder kracht voor nodig. 1 vinger op de knop :-)

Wat je van Max zegt....

Bij stress en angst heb je de freeze, flight en de fight houding.

Als hij dan niets beweegt, dat je zelfs twijfelt dat hij ademt, is de kans groot dat hij dus bevriest.

 

Ik zou eerder contact maken via doggy dating. Dan kan je rustig beginnen om samen te wandelen, de honden aan de lijn. In alle kalmte. En als dat klikt kan je ze samen laten loslopen. En naar eigen keuze uitbreiden al dan niet.

Maar heel wat honden die je zo tegenkomt, helaas niet allemaal zo vriendelijk :-(

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik ken het, mijn hond is laatst aangevallen door 9 bordercollie's, en bijna door een Amerikaanse stafford/ pitbull. Ik vind dat ook zo erg om mee te maken,  toen met die pitbull moest ik ook huilen, en schreeuwde zodat hij weg zou gaan, waardoor Kahlúa pas echt in de stress raakte, want zodra ik in paniek raak, doet zij dat ook. 
Kahlúa doet dan ook niets, gaat soms zelfs op de grond liggen maar toch gebeurd het. Gisteren kwamen we een grote hond tegen, en kahlúa besloot maar dat blaffen de beste optie was. Later in het losloop gebied gelukkig heerlijk met andere honden gespeeld, maar ik ben wel altijd bang dat dit effect gaat hebben op het karakter van mijn hond. 

 

Het beste is denk ik om gewoon rustig te blijven, want dit voelt je hond. Maar dat is op zo'n moment best lastig. 

Ik hoop dat het niet meer gebeurd. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is best moeilijk om zeker te weten dat de hond niet aanvallend naar je toe komt, in mijn geval was het dat de hond met opgetrokken lip en veel lawaai op ons afkwam, waarom weet ik ook niet, maar ik was het voor , een reflex van mijn kant.... ik bofte de hond droop direkt af....

en normaal worden wij nimmer aangevallen, maar ik wacht ook altijd even af hoor, niet iedere hond die er aan komt is een engerd natuurlijk...... en ik heb een grote hond jij een wat kleinere en altijd ben je dan in het nadeel, ze zijn niet gek die honden, ze weten het echt wel of ze een ander kunnen hebben... het ligt ook aan jouw houding, niet bang zijn, ga voor je hond staan, en blokt.... en snauw de hond van je af, en neem wat mee , dat mag je best gebruiken, hoewel ik niet voor een spuitbus ben, ogen zijn zeer kostbaar, maar een paraplu of hondenpoepschep zal je de hond niet echt bezeren maar wel verjagen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ben het met Willemijn eens.

Lijkt me ook niet zo handig als je de hondentaal niet goed kent, komt er een hond aan die gewoon wil spelen, word hij in zijn ogen gespoten!!

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Vind ik ook ..geen spuitbussen graag, gewoon idioot voor woorden, misschien als jezelf word aangevallen door een hond.

Het is gewoon een gevalletje van een onzekere baasje dat niet weet hoe ze moet reageren.

Niet vervelend bedoeld, maar het onzekere geeft ze over aan de hond.

DUS  de paraplu mee of wandelstok en je mond opendoen en blokken..allemaal advies wat prima werkt.

 

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel 3 doggies

honden foto van ~Spike~ de teckel

Wat naar dat dit zo vaak gebeurt. Ik kan mij voorstellen dat zowel je hond als jij daar onzeker van wordt.

En ja ik grijp ook in en desnoods krijgt die andere hond een mep (dat laatste liever niet en heb het ook nog nooit gedaan). Maar inderdaad niet iedere (grote) hond is een engerd en wil mijn hondje van 6 kilo 'opvreten'. Ik heb het echter wel moeten leren om de signalen van mijn hond en de andere hond beter te begrijpen, zodat ik mijn hond zo nodig uit de situatie kan halen.

Je zegt het moeilijk te vinden de bedoelingen van een hond in te schatten. Misschien zijn er baasjes met sociale honden bij je in de buurt met wie mee kan lopen en je dit aan kunnen geven. Het boek ' Kalmerende signalen' van Turid Rugaas  is ook een goede en het boek van Martin Gaus. Ik dacht Hondentaal is lichaamstaal (met veel plaatjes). Zie verder ook mijn opmerkingen bij je vorige topic 'verschillende problemen' over hetzelfde onderwerp.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Ik ben het met Willemijn eens.
Lijkt me ook niet zo handig als je de hondentaal niet goed kent, komt er een hond aan die gewoon wil spelen, word hij in zijn ogen gespoten!! "

 Dat zou inderdaad echt wel dom zijn.

Maar ik denk ook dat al ken je er niet veel van je wel heel snel het verschil merkt tussen komen spelen en aanvallen.

En als je dan kan voorkomen dat je hond aan stukken wordt gescheurd zal je maar al te blij zijn dat je dat bij hebt. Daar heb je nog iets meer kans op succes van wegjagen dan met een parapluutje

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Dat zou inderdaad echt wel dom zijn.
Maar ik denk ook dat al ken je er niet veel van je wel heel snel het verschil merkt tussen komen spelen en aanvallen.
En als je dan kan voorkomen dat je hond aan stukken wordt gescheurd zal je maar al te blij zijn dat je dat bij hebt. Daar heb je nog iets meer kans op succes van wegjagen dan met een parapluutje
  "

 TS geeft zelf aan dat ze de hondentaal niet goed kent.

 

 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  TS geeft zelf aan dat ze de hondentaal niet goed kent.
 
  "

 Idd. Maar op een bepaald moment zie je echt wel het verschil.

Zelfs al ken je geen hondentaal. Ik ga er dan ook wel vanuit dat mensen over voldoende gezond verstand beschikken en dit enkel gebruiken wanneer het echt nodig is.

 

Net wanneer je pepper spray in je handtas hebt, je dit ook niet gaat gebruiken wanneer er iemand op je af komt en blijkt het uur te willen vragen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Naar als je hond wordt aangevallen.

Honden kunnen: vechten, vluchten, bevriezen of gekke rondjes gaan rennen. Overlevings mechanisme.

 

Jou hond bevriest, waarschijnlijk van angst.

Je zult hem moeten helpen! Als hij bevriest, is de afstand te klein voor hem naar een andere hond. Hij vind het veel te eng. Logisch.

Je zult dus in een hele grote boog om andere honden heen moeten lopen. 

Wat je ook zal moeten doen, andere honden niet in zijn buurt laten komen. Blijf altijd bij je hond en als je ziet dat er een op hem afwilt komen, haal alles uit de kast en wijs en schreef de andere hond weg! 

Donder op, ga weg, niemand heeft jou gezegd naar mijn hond toe te komen.

Als jou hond ziet, dat jij hem beschermd, zal dat een stukje rust brengen. Als het andere honden niet meer lukt naar jou hond te gaan, zal ook dat je hond een stukje zekerheid geven.

 

Is je hond trouwens groot? Bevriezen is optillen, je rug naar andere honde toekeren en doorlopen.

Wat mensen er ook van zeggen, niets mee te maken, jij zorgt voor de veiligheid van je hond.

Liever optillen dan........

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hond en kind lastige situatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^