Kassa

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Gisteren het programma Kassa terug gezien over de Golden Retriever.
Wat een verhaal, ik kreeg gewoon pijn in de buik.
Dat foute fokkers zo'n mooi ras toch zo behandelen, ik snap het niet.
Amber nog maar eens extra geknuffeld...tot nu toe zo gezond als een vis, helaas kun je natuurlijk niet in de toekomst kijken.
Maar om nou te adviseren om geen Golden Retriever meer te kopen vind ik wel ver gaan, je moet gewoon heel goed kijken waar je zo'n mooie hond koopt. Toch?

Wat vonden jullie van dit onderwerp?

Anoniem (Gast)

Myn zoon heeft vroeger een golden retriever gehad zeer mooi en lief is spytig genoeg maar 11 geworden nu heeft hy shiwawa 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

(Nuttige reactie hierboven...    )

Vond het bijzonder dat de fokker met naam en woonplaats genoemd is. Triest dat het bleek dat de fokker belangrijke papieren vervalst heeft.

Terecht dat deze fokker geroyeerd wordt door de Rasvereniging.

Maar wat ik wel vreemd vind was dat Dier&Recht adviseert om rassen te gaan kruisen...Dat geeft absoluut géén garantie voor het wegblijven van erfelijke aandoeningen.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Ja, vreemd he.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik vermoed dat ze dit wat genuanceerder bedoelen dan dat het in de uitzending klonk, althans dat hoop ik dan maar. Nu klonk het inderdaad alsof je beter een willekeurige kruising (bijvoorbeeld broodfok) kan kopen dan een hond met stamboom, jammer gemiste kans op goede voorlichting. 

Vind het wel goed dat er ook kritisch naar de zogenaamde 'verantwoorde' fokker gekeken wordt aangezien er in dit wereldje, ben ik bang, veel meer mis dan dat er soms gedacht wordt. Het gevaar zit er wel in dat mensen door dit soort 'kort door de bocht' uitzendingen de nuances niet begrijpen en geen hond met stamboom willen, die zijn immers per definitie ongezond maar naar de eerste de beste oostblokimporteur rennen voor een 'gezond' hondje. Daar mogen ze mijn inziens meer sturing aan geven want alleen roepen dat stamboomhonden ongezond zijn doet geloven dat zolang de hond maar geen stamboom heeft die wel gezond moet zijn. Dit is natuurlijk absoluut niet het geval!

Volgende forumvraag: losloopweides afspraken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^