kruising

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kruising duitse wachteldhond en basset (Gast)

Hey! Wij gaan binnen 5 weken een puppy nemen. Een kruising van een wachteldhond (of duitse spaniel) = papa en een beagle/basset (mama)... de pups zijn helemaal zwart met wit borstje. Hebben jullie enig idee hoe groot die gaan worden?Ze hebben precies niets van de mama... normaal gezien als de papa groot is en de mama klein als een beagle... dan zou de pup toch ook niet supergroot worden (hoop ik) :) Iemand ervaring?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Waarom ga je voor een kruising?

Ik vind het weer een vreemde combinatie..... 

En een grote papa en een keine mama ?? arme teef 

 

Je weet met een kruising nooit hoe het eruit gaat zien en wat de karakter gaat worden.

Dus of je hond groot blijft of klein zal de tijd leren.

Jammer dat jullie voor deze pups gaan. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zal even in mijn glazen bol kijken voor je

 

                   Afbeeldingsresultaat voor glazen bol

 

Sorry, ik kan het niet goed zien.   

Misschien over anderhalf jaar of zo, dan weet ik meer!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als jij meer zekerheden wilt zou ik afraden een pup te nemen van een kruising net een ander ras.
Hier is weinig zinnigs over te zeggen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zou niet beginnen aan een kruising van twee kruisingen van een kruising...  hoe kan je nu voorspellen wat het wordt.

Ik heb een kruising gekend Jack Russel x Mechelse Herder, ééntje uit dat nest had de grootte van een Jack Russel met een Mechelse Herder hoofd.

 

Het spijt me, het zou verboden moeten worden...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Het wordt met die voorouders hoogstwaarschijnlijk een flinke 'spoorzoeker'. Misschien daar even meer over nadenken als over de mogelijke hoogte vd. hond?  Als je voor de zekerheid vd rasstandaard vd vader uitgaat ligt de schofthoogte rond de 50cm. Maar ook binnen een ras kun je uitschieters naar boven en beneden hebben dus blijft het een verrassing.

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nou ja. Overdrijven is ook een kunst. Nu wordt er net gedaan of TS eigenhandig een Duitse Dog op een Chihuahua heeft gezet! 

En waarom een kruising? Omdat sommige mensen gewoon op zoek zijn naar een type hond bijvoorbeeld. Maar die mag je pas in huis halen nadat hij zielig maandenlang in het asiel heeft gezeten. Dan is hij opeens prachtig, geweldig en lief......maar o wee je hebt plannen om hem uit het nest te halen wordt het beslist een 'freak of nature'....

Kom op zeg, met dat schijnheilig gedoe van sommigen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Sorry, maar hoe kun je naar een type hond zoeken als je geen flauw idee hebt hoe de hond eruit gaat zien?

Een hond uit het asiel is toch heel anders als een pup bij een 'fokker' vandaan. 

 

Ts 'hoopt' op een niet super grote hond.

Dat weet je niet tevoren dus als ts een voorkeur heeft zou ze iets verder moeten kijken dan die lieve puppykoppies. 

 

( kom ik schijnheilig aan met mijn uitgekozen volwassen kruising herplaatser , ik ben dan ook niet voor uiterlijk gegaan gelukkig ) 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Omdat een type hond meer omvat als het uiterlijk alleen iets wat ik ook al aangaf in mijn eerste reactie op de OP....('zit je wel op een spoorzoeker te wachten?'). De rashonden zijn niet voor niks in rasgroepen onderverdeeld (en vaak nogmaals). Dus zo raar is het niet om op een bepaald type hond te vallen daar ze vaak ook overeenkomende karaktereigenschappen hebben.

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik weet ook gewoon niet wat er mis is met een kruising, altijd dat gezeur hier.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Nou ja. Overdrijven is ook een kunst. Nu wordt er net gedaan of TS eigenhandig een Duitse Dog op een Chihuahua heeft gezet! 
En waarom een kruising? Omdat sommige mensen gewoon op zoek zijn naar een type hond bijvoorbeeld. Maar die mag je pas in huis halen nadat hij zielig maandenlang in het asiel heeft gezeten. Dan is hij opeens prachtig, geweldig en lief......maar o wee je hebt plannen om hem uit het nest te halen wordt het beslist een 'freak of nature'....
Kom op zeg, met dat schijnheilig gedoe van sommigen. "

 Ik vind niet dat dit met schijnheiligheid te maken heeft.  Als je naar een type hond zoekt, kan je tussen de bestaande rassen echt wel vinden wat je zoekt.  Waarom kruisingen aanmoedigen?

Ik weet dat er genoeg gezonde kruisingen zijn maar voor al die gezonde kruisingen, zijn er ook ongezonde kruisingen... daarom vind ik dat het verboden zou moeten worden.

Die kruising Jack Russel x Mechelse Herder was niet gezond.  Ik ken ook een kruising Basset x Jack Russel en ook die is niet gezond, zijn poten staan zo krom dat er een big tussen kan.  En dan spreek ik niet alleen van die misvorming maar ook het feit dat hij mank loopt al zijn hele leven.

Ik ben niet schijnheilig als ik beslis dat ik dat risico niet wil lopen en gewoon op zoek ga naar een pup van geteste ouders.

Als er minder gegadigden waren voor deze pups, zou het voortplanten ook veel minder gebeuren.  Net als bij de br**dfok, als er geen kopers waren, zou het snel stoppen met importeren van véél te jonge dieren, dikwijls niet gezond met moeders die als broedmachines gebruikt worden.

 

Het spijt me, ik kan er niks positiefs in zien.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik weet ook gewoon niet wat er mis is met een kruising, altijd dat gezeur hier. "

 

Eens! Kruisingen zijn in de meeste gevallen nog altijd gezonder dan bepaalde rashonden en de levensverwachting ligt veel hoger... 

 

Ik zou lekker je eigen gang gaan. Als het aan HondenPage had gelegen had ik mijn Charlie ook niet gehad want dat was ook al zo'n rare onverantwoorde kruising die vast niets zou worden (Husky X Border Collie)  doordat de aard van beide honden heel anders is. 

Ben ik even blij dat ik niet geluisterd heb, mijn Charlie isde beste keus die ik ook heb gemaakt. Zou haar voor geen rashond willen inruilen. 

 

Een kruising is inderdaad niette voorspellen hoe die gaat uitgroeien of hoe groot die word. Beschouw het als een verassing:)  ik vond het erg leuk om te zien hoe erg Charlie veranderde en hoe ze uitgroeide bleef maanden een verassing hahah.  Ik verwacht van jouw hondje een middelmaatje. Zeker geen reus ofzo :P 

Veel plezier met het toekomstige hondje! 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik vind het wel heel vreemd dat de pups zwart zijn aangezien de wachtelhond (volgens mij, in het rasstandaard staat enkel bruin) niet zwart is en de basset hound/beagle ook niet zwart is

Volgende forumvraag: Wat denken jullie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^