alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Het even alleen zijn gaat goed. Mits Loco niet in een bench opgesloten zit. Tot nu toe heb ik hem nog niet langer dan een half uur alleen gelaten. In de bench piep en blaf hij heel de boel bij elkaar. Los ligt hij vaak nog op de zelfde plek rustig als ik terug kom. En is hij wel stil geweest... heb het nagevraagd bij de buren. Maar jah, is het verstandig om hem los alleen te laten? Ook al gaat het tot nu toe goed. Of kan ik hem toch beter aanleren om in een afgesloten bench te blijven? En hoe snel kan het alleen blijven opgebouwd worden? Kan ik hem nu al gelijk 2 uur alleen laten of is het toch verstandiger om het rustiger op te bouwen? Hele dagen hoeft hij niet alleen te zitten. Het gaat om maximaal 4 uur.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Tja als je aan het opbouwen ben voor 4 uur achtereen , neen niet in de bench neen!

Dat is veel te lang opgesloten in een kooitje.

Als het goed gaat zonder bench , zou ik vooral daarop oefenen. 

Maar geen 4 uur lang in een kooi zetten alsjeblieft 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

loslaten en dat oefenen

bind de kat niet op het spek en hou verleidelijke dingen even weg (kussentjes schoenen rare dingen op tafel)

zorg wel voor lekkere kong of veilig kluifwerk

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

ik had precies hetzelfde probleem. prima buiten de bench alleen kunnen zijn. maar brullen als hij erin moest. 

 

ik heb de bench maar achterwege gelaten. gaat  prima.  ik geef hem wel altijd iets te doen, snuffelmat, kong of bot om mee bezig te zijn. 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

" ik had precies hetzelfde probleem. prima buiten de bench alleen kunnen zijn. maar brullen als hij erin moest. 
 
ik heb de bench maar achterwege gelaten. gaat  prima.  ik geef hem wel altijd iets te doen, snuffelmat, kong of bot om mee bezig te zijn.  "

 Dat stelt me gerust. Zonder bench gaat het zoveel beter. Maar omdat het nu de eerste keer is dat ik een pup in huis heb. Ben ik toch onzeker, want wat je ook lees het lijkt soms wel of pup en bench met elkaar verbonden zijn zeker met alleen zijn, zindelijkheid en de nachten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vouw die bench maar op en kelder in

een hond heeft geen tijdsbesef , als die twee uur rustig alleen is dan kan hij het ook vier uur hoor. Hij zal wsch slapen....en wachten op je.

 

wees blij dat het gaat buiten de bench 

dát is toch uiteindelijk de bedoeling van hem mee los te hebben , samen met jou gewoon leven ? En als de ene daarbij gekooid zit vind ik dat maar niks.

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Vouw die bench maar op en kelder in
een hond heeft geen tijdsbesef , als die twee uur rustig alleen is dan kan hij het ook vier uur hoor. Hij zal wsch slapen....en wachten op je.
 
wees blij dat het gaat buiten de bench 
dát is toch uiteindelijk de bedoeling van hem mee los te hebben , samen met jou gewoon leven ? En als de ene daarbij gekooid zit vind ik dat maar niks.
 
  "

 Dit ben ik niet met je eens.

Met andere woorden .... dan zou het niks uitmaken of je hond een uur alleen is voor de boodschappen , of 8 uur alleen is voor je job? 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Dit ben ik niet met je eens.
Met andere woorden .... dan zou het niks uitmaken of je hond een uur alleen is voor de boodschappen , of 8 uur alleen is voor je job? 
  "

eens 

het geldt inderdaad alleen als je hond het idee alleen zijn al  vertrouwd

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Inderdaad, ik geloof dat hij niet weet of het nu één uur is of twee dat zijn baas weg is. Of drie of vier....als ze maar de ruimte hebben en zich comfortabel voelen.

 

Alleen als ze in opgesloten ruimte zitten beseffen ze dit wél en gaan ze soms huilen of blaffen omdat ze daar niet vrij genoeg zijn.

 

Misschien verkeerd uitgedrukt van me ? Maar ik kan het niet beter schrijven

honden page profiel RoxyRoxy

Ik zou je hond los laten lopen.
Maar goed je kabels wegwerken.
En oppassen met plastic zakken/schoenen op de grond.

Ik vind twee uur en een half uur een groot verschil. En zou dan eerst eens een uurtje proberen. Maar dat is aan jou.

honden page profiel Nien Nien

honden foto van Nien

Kenzo is ook vanaf dag 1 los als hij alleen thuis is. De bench heb ik een keer geprobeerd maar dat was echt een drama. Los in huis gaat prima!

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

"  Dat stelt me gerust. Zonder bench gaat het zoveel beter. Maar omdat het nu de eerste keer is dat ik een pup in huis heb. Ben ik toch onzeker, want wat je ook lees het lijkt soms wel of pup en bench met elkaar verbonden zijn zeker met alleen zijn, zindelijkheid en de nachten. "

 ja dat dacht ik dus ook. iedereen heeft mij ook een bench aangeraden. maar de training daarvoor was echt een drama. er buiten is er niks aan de hand. hij slaapt als wij niet thuis zijn. dus ik laat het lekker zo. 

en hij is mooi zindelijk geworden hoor :) hij blij ik blij 

 

lekker op je gevoel afgaan

 

(mijn pup is nu 5 mnd) 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik


 Ik vind twee uur en een half uur een groot verschil. En zou dan eerst eens een uurtje proberen. Maar dat is aan jou. "

Dat vond ik ook al... maar ja toch onzeker... ook omdat ik hoor over mensen uit de buurt die zeggen als hij half uur alleen kan zijn kan hij het ook 2 uur of langer. Als hij slaap slaapt hij. Maar ik doe het dan ook liever rustig aan en dan maar eerder terug komen voor Loco. Maandag avond moet/wil ik weg, maar tis geen probleem als ik er eerder weg ga.  Anders zal het een uur of 2 duren.  Vanaf april moet hij het wel kunnen paar uur alleen zijn... maar tegen die tijd zal het geen probleem zijn.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Als hij niks sloopt enzo dan zou ik niet weten waarom een bench beter is. Lekker languit op de bank, misschien er een keer vanaf vallen omdat hij zich omdraait maar niet gekeken heeft of er nog wel plek was. Ik denk dat hij dat veel fijner vind dan een krappe bench. Het idee vind ik zelf ook veel fijner. 


Bij ons wat het net andersom, in de bench kon mevrouwtje wel alleen blijven maar los in de kamer niet. Dus hebben wij wel met een bench getraind. Nu loopt ze ook gewoon los in huis met mijn andere hond en dat is geen probleem. De bench staat er nog als terug trek plekje, in de bench worden ze ook met rust gelaten. De bench is voor onze honden dus een rustplekje geworden. Ligt er iemand in, dan laten de andere hem/haar met rust. 

Volgende forumvraag: blijven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^