gewicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

billy (Gast)

Graag zou ik willen weten wat ongeveer de gewichten zijn van de hond mijn labradoodle (mini) is nu 6 en een halve maand en weegt 7 kilo maar ik krijg nu te horen dat hij wel wat  zwaar word maar dan zeg ik dat zijn vacht natuurlijk ook zwaar en lang is ik voel zijn ribbetjes nog goed dus ik dacht dat hij wel goed was maar weet het niet zeker ik heb hem voor 3 weken terug chemich laten casteren dus hij krijgt wel wat eten minder ik hoop dat iemand mij de gewichten kan zeggen van een mini labradoodle   vr gr jeannetta

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een 'mini?' labradoodle? 

Ik denk niet dat er richtlijnen zijn voor dergelijke kruisingen.

En je weet ook niet of je 'mini' wel mini blijft.

Ik zou idd gewoon naar je hond kijken. 

Kan je de ribben wel voelen , maar niet zien , is je hond op gewicht. 

Op wat mensen zeggen wat zo een hond 'standaard' zou moeten wegen zou ik gewoon negeren , je weet nooit hoe groot je kruising word. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voelen is de beste weegmethode, ga achter je hond staan en voel langs zij van je hond, voel je goed de ribben, uitstekend, steken ze uit dat is niet goed, te dun, moet je echt drukken om de ribben te kunnen voelen dan te dik..........nu je chemische castratie gedaan hebt, hou je hond dan wat schraal, anders wordt tie snel dik.....................

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

" Een 'mini?' labradoodle? 
Ik denk niet dat er richtlijnen zijn voor dergelijke kruisingen.
En je weet ook niet of je 'mini' wel mini blijft.
Ik zou idd gewoon naar je hond kijken. 
Kan je de ribben wel voelen , maar niet zien , is je hond op gewicht. 
Op wat mensen zeggen wat zo een hond 'standaard' zou moeten wegen zou ik gewoon negeren , je weet nooit hoe groot je kruising word.  "

 waarom zeg je een mini labradoodle?

er zijn natuurlijk wel richtlijnen en natuurlijk weet ik niet of hij 30cm of 35 cm word maar ik weet wel zeker dat hij niet 65cm word

ik vind dit een beetje vervelend geschreven van je alsof ik helemaal nergens wat van af weet en zomaar zonder te weten een hondje heb gekocht

ik heb me wel degelijk goed laten informeren en ook welke ik wilde hebben de mini de midi of de maxi labradoodle

dus niet zo kleinerend doen

jeannetta 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is dat je hond op je profiel ? Je hond is net de 6 maanden geweest, chemisch castreren zou ik toch echt nog even mee wachten, hormonen zijn nodig om je hond goed te laten ontwikkelen in de groei van het skelet, wanneer je chemisch castreerd stopt de hormoon.....je hebt het implantaat al gegeven, jammer dat de dierenarts je daar niet op hebt gewezen.........ook ontwikkelt je hond nu buikvet wat voor een jonge hond natuurlijk niet gewenst is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Billy, je kan op internet opzoeken wat de maten en gewichten en hoogtes zijn van de labradoodle.....tik bij coogle in.......minilabradoodle.

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

Hallo willemijn  dank voor je reactie

ik ben met je eens dat het vrij jong is 6 maanden maar billy is ontzettend lief maar vanaf dag 1 dat ik billy heb waren kussens niet veilig die heb ik allemaal moeten opruimen buiten liep hij nagenoeg niet hij was alleen maar aan het snuffelen om maar niet te praten over loopse teefjes

ik woon in een buurt met heel veel honden waar hij dat ook graag mee speelt maar als 1 dame loops is ga ik de andere kant op wat dan is hij helemaal uit zijn doen

dit is de reden waarom ik het heb laten doen ik heb voor deze methode gekozen zodat ik kan zien of het inderdaad helpt

en inderdaad het is nu 6 weken geleden en billy loopt nu redelijk aan de riem speelt weer op de velden een loopse hond is nog wel aantrekkelijk maar dat is maar even en dan speelt hij weer vrolijk 

ik moest een keuze maken en heb deze gekozen en als het zo blijft doen we het definitief

ik heb nu een blije hond

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Billy,

 

Leuk zo'n pluisebolletje. Door de vacht lijken deze hondjes net als de poedel tonnetje rond. Mijn dwergpoedel weegt maar 5,9 kg. Als ik mijn dwergpoedel laat trimmen, blijft er niet veel over.

 

De labradoodle is een kruising. Men spreekt niet over ras, omdat de labradoodle als zodanig niet erkend wordt door de Raad van Beheer en de FCI. De honden krijgen geen officiële stamboom, maar een afstammingscertificaat.

 

Heb je op eigen initiatief je labradoodle chemisch laten castreren op deze jonge leeftijd? Was hier een medische of gedragsreden voor?

 

Mijn jonge reu van bijna 3 jaar laat ik alleen castreren als hier een gegronde reden voor is en niet uit gemakzucht.

 

De australian labradoodle association Europe noemt de kleinste labradoodle geen "mini", maar "miniature".

 

citaat

Miniature     hoogte 35-42 cm     gewicht 7-13 kg
         
Medium       hoogte 43-52 cm     gewicht 13-20 kg
           
Standard     hoogte 53-63 cm     gewicht 23-30 kg

einde citaat

 

Bron: http://www.alaeu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=128&lang=nl

 

Als jouw doodle nu met 6 1/2 maand al 7 kg. weegt; zal het waarschijnlijk een grote Miniature worden of een kleine Medium.

 

Bij fokkers van deze association moeten de pupkopers een contract tekenen dat men de hond vóór het eerste jaar laat castreren/steriliseren. De reden hiervoor wordt opgegeven om het "ras" te beschermen. Dit is echter alleen maar om de kassa van de fokkers te beschermen. Heb jij een dergelijk contract getekend?

 

Ook zijn er fokkers, die de pups al met 8 weken laten "helpen", hetgeen de ontwikkeling van de hond geestelijk en lichamelijk schaadt.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zie boven je het berichtje van topicopener, loesje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lekker makkelijk om op deze manier het reuengedrag van je hond op te lossen zonder rekening te houden met de lange lijst aan mogelijk negatieve gevolgen.

 

Ik heb ook een reutje (bijna 3 jaar), die wel degelijk het reu-zijn soms irritant vertoont. Ik ga daar mee aan de slag door mijn hond aan te lijnen, de andere kant op te lopen en hem af te leiden met gehoorzaamheidsoefeningen en spel met bijv. een bal en speurwerk met beloningen; als het nodig is gebruik ik de lijn van 10 meter. Bij overdreven snuffelen aan de lijn, zet ik goed de pas er in en laat hem volgen.

 

citaat

Mogelijke negatieve gevolgen op de langere termijn, afhankelijk van de leeftijd waarop castratie plaatsvindt

 

Van een half jaar tot één à anderhalf jaar

 

  • PuberBewegingsapparaat: langere en lichtere botten, grotere kans op voorste kruisbandlaesies, gewrichtsproblemen door te snelle groei en door minder spierontwikkeling.
  • Geslachtsdelen: Grotere kans op castratie-onzindelijkheid. De gecastreerde reu kan aantrekkelijk worden voor andere (intacte) reuen. Gecastreerde reuen kunnen elkaar gaan berijden.
  • Tumoren: Grotere kans op het ontwikkelen van een haemangiosarcoom (kwaadaardige bloedtumor). Afhankelijk van het ras kan ook de kans op andere typen tumoren vergroot zijn.
  • Gedrag: Meer angst-gerelateerde gedragsproblemen. Zo kan een onzekere reu banger worden, waardoor zijn gedrag om kan slaan in angst-agressie. Bij teven een duidelijke kans op agressief en mannelijk gedrag (rijden, met poot omhoog urineren) na de castratie als de teef meerdere broertjes had. Negatieve invloed op de gedragsontwikkeling.
  • Hersenfunctie: Meer achteruitgang van de cognitieve functies (dementie).
  • Schildklier: Grotere kans op traag werkende schildklier en dik worden.
  • Prostaat: Grotere kans op prostaattumoren. h. VACHT: kans op de ontwikkeling van een “pluizige” vacht, met name bij langharige honden: de vacht wordt dikker, meer gekruld, moeilijker te onderhouden.

einde citaat

Bron: http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/gevolgen-van-castratie-hond.php

 

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

Loesje wat een vervelende reactie

ik laat mijn hond wel casteren en dat vind ik goed voor de hond ik zie duidelijk een verandering de hond is rustiger en word niet meer afgeleid door loopse teefjes of pakt niet elk kussen meer

maar goed dat jij het op jou manier doet ik doe het anders

maar hoef daar niet om aangevallen te worden met een lijstje negatieve gevolgen

maar goed hier nog een lijstje

Voorkomt weglopen als er loopse teefjes in de buurt zijn (geweest).

  • Voorkomt het veelvuldig snuffelen, kwijlen en het oplikken van urine van teefjes. Is niet of in ieder geval minder geïnteresseerd in loopse teefjes.
  • In de meeste gevallen verdwijnt de voorhuidontsteking. Dit is een etterige ontsteking van de voorhuid, die bij elke reu aanwezig is.
  • Er kan geen teelbalkanker ontstaan.
  • Voorkomt de op oudere leeftijd (meestal vanaf 5 jarige leeftijd) veel voorkomende goedaardige vergroting van de prostaat. Het voorkomt echter geen prostaatkanker.
  • Voorkomt in 90 % van de gevallen dat peri-anaalkliertumoren terugkomen. Peri-anaalklieren zitten rondom de anus. Het zijn niet de twee anaalzakjes.
  • De reu wordt minder dominant (=minder overheersend). Veel reuen zullen minder snel gaan vechten met een andere reu.
  • Let op: Hoe langer men wacht met castratie als de hond agressie naar andere honden vertoont, hoe minder effect castratie op het gedrag zal hebben. De agressiviteit is  namelijk een gewoontegedrag geworden, zeker als de hond veel overwinnaars ervaringen heeft gehad.
  • Is minder geneigd zijn territorium af te bakenen ( ofwel in huis zijn poot op te tillen). Ook zal hij buiten minder vlaggen (tegen elk grassprietje en boom plassen).
  • De hond zal minder geneigd zijn op kinderen, tegen een kussen of een been van de visite te gaan rijden (=dekgedrag).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Werdler, je benoemt voordelen, geen nadelen , en die zijn er wel degelijk, het is een feit dat je hond veels te jong is, daar had de dierenarts je op moeten wijzen........je steekt geen tijd in je hond om de last die jij ondervind met trainen een goede weg op te gaan, castratie wanneer de hond helemaal uitgegroeid is is er alsnog over na te denken, maar met zes maanden, is te vroeg, 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt alreeds een chemische castratie ingezet, jammer, inlezen was heel belangrijk geweest.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ook ik vind de reactie van Loesje erg negatief..

Ik ben zelf tegen het castreren van een jonge en gezonde hond.
Mijn jonge reu van 1 jaar heeft zo af en toe ook de neiging om een uur ergens te willen snuffelen etc.
Ook ik los het, net als Loesje op Door training, afleiding etc.

Vind ik daarom dat ts het fout doet?
NEE, natuurlijk niet.
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en hoe om te gaan met zijn/haar hond.

Om verder antwoord te geven op je vraag ts, ik denk dat wanneer je de ribben met hele lichte druk kan voelen, je hond prima op gewicht is.

Hou het even in de gaten, zie je dat hij toch wat zwaarder wordt? Iets minder voeren en vice versa.

Tanja (Gast)

Eens met Laura. 

Het is fijn als er wat opbouwende kritiek wordt gegeven. Maar meestal is het dat er iemand op de vingers getikt wordt, alsof alleen de mensen hier van het forum het bij het juiste eind hebben.

Beetje aardig blijven he... 

Maar ts, zoals beschreven,zolang je de ribbetjes voelt is het prima. 

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

Jammer dat jullie er zo over denken

de voordelen en nadelen heb ik uitvoerig met de dierarts besproken meerdere dokters zelfs en ze adviseerde allemaal deze castratie en ik ben daar heel bli jom en Billy ook die geniet want dat verschil zie ik duidelijk

ik denk niet dat jullie het beter weten als de dierenartsen

al denken jullie van wel

en de opmerking dat ik geen tijd in mijn hond steek vind ik helemaal min maar laat wel zien hoe dom je eigenlijk bent

ik heb een blije hond 

gaan jullie lekker verder met je hond zodat je lekker met je 10 meter lijn en  hem af te leiden en gehoorzaam spelletjes te doen en zet er goed de pas in

wij spelen wel en hebben plezier

 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Volgens mij waren zowel mijn reactie als die van Tanja gewoon positief naar jou bedoeld.

Ik snap ergens je laatste reactie, je komt hier met een vraag over gewicht en je krijgt voornamelijk reactie dat je absoluut niet had moeten laten castreren, al dan niet chemisch.

Haal gewoon de antwoorden eruit waar je wat mee kan, laat de rest even links liggen.

Zoveel mensen, zoveel meningen! :-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat waren de ouders?

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

een moeder poedel en een vader labradoor

en laura en tanja bedankt voor jullie reactie die waren inderdaad

positief

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" een moeder poedel en een vader labradoor
en laura en tanja bedankt voor jullie reactie die waren inderdaad
positief "

 Ik dacht dat men de labradoodles zo niet meer fokte ... 

 

Hopelijk hebben ze dan geen dwergpoedel gebruikt ... Je hondje kan perfect de grootte van papa gaan krijgen.

 

de labradoodles ( australische) fokt men niet door gewoon ras a x ras b te kruisen... 

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

ik weet niets van het fokprogramma hoe of het wel of niet mag

billy is nu 7 en een halve maand en heeft een shothoogte van 36 cm

en weegt ruim 7 kilo

je kan zijn ribbetjes goed voelen dus hij is niet te dik

en als je hem ziet is het echt een mini labradoodle en ontzettend lief en vrolijk

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Werdler

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  waarom zeg je een mini labradoodle?

er zijn natuurlijk wel richtlijnen en natuurlijk weet ik niet of hij 30cm of 35 cm word maar ik weet wel zeker dat hij niet 65cm word

ik vind dit een beetje vervelend geschreven van je alsof ik helemaal nergens wat van af weet en zomaar zonder te weten een hondje heb gekocht

ik heb me wel degelijk goed laten informeren en ook welke ik wilde hebben de mini de midi of de maxi labradoodle

dus niet zo kleinerend doen

jeannetta  "

 

er staat zelf 'mini' in de op.
Dus ik schreef het er ook bij.

Feit blijft dat je met een kruising niet weet hoe groot ze uiteindelijk worden.
Je weet nooit of je hond het gewicht van de reu of teef krijgt of er tussen.


Mijn bericht was alles behalve kleinerend maar blijkbaar weet je op voorhand al wat je wilt lezen.

Excuus dat ik antwoord op je vraag had gegeven.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Heb je jezelf opvoorhand dan niet ingelezen in de labradoodle ? ( is niet aanvallend bedoeld)

De australian labradoodle is gefokt uit verschillende rassen en niet gewoon simpel labrador x poedel.

het baard met zorgen dat ze een poedel gebruikt hebben als teef ...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een poedel x labrador is toch nog geen labradoodle?

Dat is de F1, een eerste kruising om daarna met andere F1, F2 de labradoodle te fokken.

Wat voor poedel was de moeder dan (koningspoedel, middenslag, dwerg).

Inderdaad vreemd dat de poedel de moeder is, omdat je verwacht dat je hond niet groot wordt.

Dat zou betekenen dat de teef klein was en de reu groot, niet echt ideaal.

Maar goed, jij bent niet de fokker, ik vroeg het me gewoon af. 

 

Het belangrijkste is dat hij gezond is, en dat is hij blijkbaar!

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Het lijkt me sterk dat je hond nu nog meer als 6cm de hoogte in zal gaan en zijn gewicht zal verdubbelen. Neem ik als voorbeeld de honden die ik heb en gehad heb en dat zijn/waren allemaal verschillende rassen/kruisingen. Dan zou je dus binnen de maat van de mini (prima Nederlands woord) labradoodle vallen uit Loesjes' schema van de Australische Labradoodle.

 

Maar zoals al eerder gezegd zijn je handen (en ogen) de beste graadmeter.

honden page profiel werdlerwerdler

honden foto van werdler

Dames jullie krijgen van mij allemaal gelijk

ik had dit niet verwacht ik ga wel even bij de fokker informeren wat de moeder hond en de vader hond waren want misschien heb ik het dan verkeerd gehoord

en wat betreft de casteratie daar hou ik over op want ik ben alleen maar mezelf aan het verdedigen

(heb mezelf nog laten verleiden door ook een lijst te plaatsen de bron noem ik niet eens meer want dan krijgen ik daar weer commentaar op excuus daarvoor)

jullie casteren niet en dat is prima 

maar ik doe het wel prima

maar om gelijk zo te reageren daar heb ik geen zin in

als billy volwassen is laat ik wel een foto zien want voor het zelfde geld hebben jullie gelijk en word het een midi

nogmaals ik verwacht het niet maar je weet maar nooit toch

tot die tijd blijf ik weg van dit forum want de reactie,s zijn me erg tegenvallen erg fel

Vr Gr Jeannetta

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dames jullie krijgen van mij allemaal gelijk
ik had dit niet verwacht ik ga wel even bij de fokker informeren wat de moeder hond en de vader hond waren want misschien heb ik het dan verkeerd gehoord
en wat betreft de casteratie daar hou ik over op want ik ben alleen maar mezelf aan het verdedigen
(heb mezelf nog laten verleiden door ook een lijst te plaatsen de bron noem ik niet eens meer want dan krijgen ik daar weer commentaar op excuus daarvoor)
jullie casteren niet en dat is prima 
maar ik doe het wel prima
maar om gelijk zo te reageren daar heb ik geen zin in
als billy volwassen is laat ik wel een foto zien want voor het zelfde geld hebben jullie gelijk en word het een midi
nogmaals ik verwacht het niet maar je weet maar nooit toch
tot die tijd blijf ik weg van dit forum want de reactie,s zijn me erg tegenvallen erg fel
Vr Gr Jeannetta "

 Heb je de ouders niet gezien ? De mama moet je toch gezien hebben niet?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Oeps, ik sta achter met mijn "kennis" ik wist niet eens dat er een ras als miniature labradoodle bestond.  Is dat een officieel ras?  Of zijn er geen stambomen van?

Ik ken niks van fokken, maar ik dacht dat een ras minstens tien jaar stabiel moest zijn om een stamboom te krijgen en dat het daarvoor een roze stamboom heeft?  En als je fokt met een ras, zijn de ouders dan niet van hetzelfde ras?  Anders is het toch een kruising?

Maak me eens wijzer aub?

Max?  Noorderlicht?  Wilma?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Oeps, ik sta achter met mijn "kennis" ik wist niet eens dat er een ras als miniature labradoodle bestond.  Is dat een officieel ras?  Of zijn er geen stambomen van?
Ik ken niks van fokken, maar ik dacht dat een ras minstens tien jaar stabiel moest zijn om een stamboom te krijgen en dat het daarvoor een roze stamboom heeft?  En als je fokt met een ras, zijn de ouders dan niet van hetzelfde ras?  Anders is het toch een kruising?
Maak me eens wijzer aub?
Max?  Noorderlicht?  Wilma? "

 De australian labradoodle is geen erkend ras. Maar als ik het goed heb maken die fokkers wel een soort van stamboom ( gewoon de afstamming) maar geen fci uiteraard. Ze zijn behonnen met de koningspoedel en labrador retriever. Achteraf hebben ze er dan nog rassen bijhevoegd zoals spaniel en dergelijk. Nu kruist men enkel nog de "eindproducten". 

 

Maar broodfokkers hebben hier lucht van gepakt en verkopen nu ook labradoodles die gewoon een kruising zijn van een labrador x poedel 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^