Waar gaan ze heen als ze niet gekocht worden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ginny (Gast)

Hallo, Ik was aan het kijken op marktplaats en zag een broodfokker met Ierse Setters. Ik ben groot liefhebber van dit ras en weet dan ook dat ze weinig aangeschaft worden (maar goed ook want het is niet het makkelijkste ras) Nou schoot me een vraag te binnen en kan nergens het antwoord vinden, wat gebeurt er met die beestjes naar verloop van tijd als ze niet verkocht worden?   Groetjes,  Wist overigens niet waar ik dit moest posten. 

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Tja, je zegt het zelf al: het gaat om een ..fokker. Als ze niet verkocht worden, denk ik dat er niet veel positieve dingen gebeuren met die overgebleven honden. Aan de andere kant is dat voor die ..fokker wel een teken dat niemand zijn honden wil hebben en verdiend hij er ook niets aan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Of ze zullen voor de broodfok worden ingezet of ze worden afgemaakt denk ik?

Ga ze alsjeblieft niet kopen want dan steun je juist de broodfok. Hoe zielig het ook voor de honden is.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

In veel asielen is het trouwens ook niet meer dat de honden worden afgemaakt, maar er zijn nog steeds asielen die dat doen. Als je het zielig vindt, ben je veel beter af om daar een hond te kopen! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vrees dat deze honden iig niet oud worden.

Ben benieuwd wat de br**dfokker er zelf voor antwoord op zou geven. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" In veel asielen is het trouwens ook niet meer dat de honden worden afgemaakt, maar er zijn nog steeds asielen die dat doen. Als je het zielig vindt, ben je veel beter af om daar een hond te kopen!  "

 Ik vraag me af of dat echt in Nederland gebeurt, ik weet wel van een inmiddels niet meer bestaand asiel dat deze ritjes maakte richting een dierproevenlaboratorium.

 

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

" Ik vrees dat deze honden iig niet oud worden.
Ben benieuwd wat de br**dfokker er zelf voor antwoord op zou geven.  "

 Als het een eerlijk antwoord is, de waarheid.

Als het geen eerlijk antwoord is, ongeveer zoiets als: wij hebben hart voor onze dieren. Als de hond niet verkocht wordt zal hij bij ons tot het einde blijven wonen en iedere dag worden uitgelaten. Hij zou een prachtleven krijgen, ed.

Maar het wordt dan omschreven als iets waar de meeste mensen voor vallen. Ik denk dat die fokkers misschien een zaak met auto's moeten beginnen. Zet je verkoopskills dan in voor het verkopen van auto's! Soms snap ik niet hoe die mensen wakker kunnen worden, zich in de spiegel aan kunnen kijken en dan die nare dingen kunnen doen met hun hond. Ik voel me al schuldig als ik per ongeluk op Max zijn pootje sta. En dan toch zijn het er ZO veel.

Het was helemaal niet leuk toen ik ging zoeken voor mijn eerste hondje. Ik wilde gewoon een gezonde puppy, een hond die ongeveer 30 centimeter zou worden. En ik had echt gedacht dat iedereen daar goede bedoelingen mee had, dat mensen zo deden omdat ze me wilden helpen! Net zoals ik hier ervaar, maar gelukkig is dat ook zo. Maar ze proberen je gewoon een ziek beestje te verkopen. Vaak genoeg over gehuild als we die honden weer hadden gezien en terug in de auto zaten, brrr. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Ik vraag me af of dat echt in Nederland gebeurt, ik weet wel van een inmiddels niet meer bestaand asiel dat deze ritjes maakte richting een dierproevenlaboratorium.

  "

 



Kun je in sommige gevallen nog beter laten inslapen...

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

"  Ik vraag me af of dat echt in Nederland gebeurt, ik weet wel van een inmiddels niet meer bestaand asiel dat deze ritjes maakte richting een dierproevenlaboratorium.
  "

 Sommige asiels zijn daar heel eerlijk in, we zijn ongeveer het hele land door gereisd voor onze hond. Dan heb je het wel over asiels die niet op ikzoekbaas staan en dus niet erkend zijn door de dierenbescherming. 

Ginny (Gast)

zal zelf nooit een hond kopen bij zulke oplichters bendes maar het is gewoon een vraag waarop ik het antwoord zelf niet weet. Het meest positieve scenario wat ik zelf kan bedenken is aan het hek van een asiel binden.

 

Ben overigens al in het bezit van een jonkie dus niet eens op zoek.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Eerlijk ? 

Ik ben van oordeel dat ze ze zelfs niet aan asiel gaan geven want daar moet je ook nog betalen . 

En heb nog geen enkele weet van broodf....die honden s nachts komen vastbinden aan de poort ervan.

 

Heb al gehoord dat die sukkeltjes door labos worden opgekocht, voor vechtsporten als training gebruikt, ( hier is zelfs een lid met verleden van zo een hond) of misschien het beste nog..... nog ze worden gewoon " verwijderd" .

Nieuwe plaatsen vrijmaken voor nieuwe nestjes van de fokteefjes of van een komend transport van het oostblok...... 

 

In in triest 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^