Hond alleen thuis laten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hoi! Wij zijn Max en Miriam en wij zijn nieuw, spannend he? Max is een Engelse Cocker Spaniel van 5,5 jaar. Hij komt uit het asiel van Tilburg, maar heeft daar gelukkig nog geen week gezeten. Het was liefde op het eerste gezicht. Max zijn baas werkt fulltime, maar gelukkig werkt bazin Miriam niet fulltime. Zij is iedere dag ongeveer 3 of 4 uurtjes weg.

Max vindt dit makkelijk! Miriam niet zo :(.

Op de een of andere manier vind ik het heel erg moeilijk om Max alleen te laten. Het is niet dat ik het niet vertrouw, want Max doet helemaal niets, het is dat ik het gewoon zielig vind. We hebben hem nu sinds zaterdag en zijn het langzaam op aan het bouwen. Om Max een fijnere tijd te geven als hij alleen is, ben ik op zoek naar tips. Wat kan jullie hondje thuis doen als de baas van huis is? Hebben jullie speciale voorbereidingen? Ik hoor het heel erg graag. Dit zou mij een geruster gevoel geven denk ik. Herkennen jullie dat het in het begin moeilijk is om hem achter te laten?

 

Liefs: Miriam en een pootje van Max.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 Voor jullie omdat jullie zo begaan zijn met het welzijn van je hond.

 

meestal slapen honden als ze alleen zijn, ze hebben niet echt tijdsbesef, maar ze missen je wel.

 

wees niet schuldig voor die paar uurtjes dat hij alleen moet blijven, hier in de buurt zit een pup van 8 weken  tweemaal vier uur in bench alleen , dát is pas triest.

 

jullie boffen maar dat hij zich al zo goed gedraagt, gelukkig heeft het dier niet te lang in asiel moeten zitten.

 

nogmaals mooi van jullie en ik wens jullie alledrie een mooi fijne toekomst.

 

misschien in de toekomst ook een paar fotootjes ? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik herken het zeker, maar dat komt ook doordat yara in het begin totaal niet alleen kon zijn. 

Maar ik denk dat jullie hond het erg getroffen heeft met maar een paar uurtjes alleen! 

 

Wij geven haar een Kong met gesmolten kaas als we weg gaan. Hier is ze zo gek op dat ze ons graag ziet gaan haha. 

 

We hebben een ip camera hangen, zodra we weggaan gaat ze op de bank slapen.

Dus ze is ook niet op zoek naar iets om te doen. 

 

Een kong wobbler zetten we ook wel eens klaar zodat ze zich daar mee kan vermaken. 

 

Goed dat jullie hem een gouden mand geven en dat jullie het alleen zijn rustig opbouwen.

Let er wel op dat hij nog maar erg kort bij jullie is en dus nog moet wennen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi, ik snap t wel hoor, ik heb het ook een beetje.
En ik ben langer van huis en alleen.
Maar ik denk dat je juist niet iets speciaals moet gaan doen.
Mijn hond gaat slapen en er gebeurt niks geks als ik weg ben.
Je kunt hem bv wel iets lekkers geven in de vorm van een gevulde Kong. Maar ik zou t niet echt weten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In het begin werkte ik nog hele dagen. De ochtend vond ik niet zo erg, maar na de lunch, als ik weer weg moest... vréselijk! Voor mij dan... 

 

Inmiddels werk ik nog maar halve dagen en heb ik er ook niet meer zoveel moeite mee (behalve na een vakantie, dus maandag vind ik het weer even lastig). Als ik 's middags vrij ben, ben ik ook altijd thuis. Boodschappen haal ik direct uit mijn werk en daarna ga ik in principe niet meer weg.

 

Mellow krijgt niks als ik weg ben. Geen kluif of wat dan ook, dat vind ik eng. Ze ligt eigenlijk altijd op bed (op haar eigen deken).

Soms zet ik de radio aan, dat zou je ook nog kunnen doen. Heeft ie toch wat gezelschap. Geen heavy metal zender, gewoon een rustige zender, waar ook gepraat wordt.

 

Maar het went wel hoor. Je kunt nou eenmaal niet 24/7 thuis zijn.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Ik ben blij dat ik niet de enige ben met dit probleem, ik dacht al: ben ik nou zo'n rare? Haha. Hij heeft nu wel een balletje, daar is die namelijk DOL op. Daar doe ik kleine brokjes in, omdat ik bang ben voor de splinters van kluifjes :(. Hij rolt hier heerlijk mee en dan vallen de snoepjes eruit, nou.. Fantastisch vindt die dat!

@ Anny en Lance: ik wil wel foto's posten, maar ik weet nog niet zo goed hoe... Eerste dag hier! :) Wat vreselijk voor die pup. Die moet toch wel alles onder urineren ed. Zo alleen! Waarom doen mensen dat toch? Max gedraagt zich echt als een engel. In het asiel deed hij al alle basiscommando's voor ons die je je maar kunt voorstellen. Alleen buiten, door zijn ras ook, is het nog even wennen. We willen hem zo graag los laten lopen! Maar alles op zijn tijd. Hij ligt nu lekker te snurken. :) Ik had verder nog een vraag: raden jullie mij de bench aan? Die heb ik nog niet gekocht voor Max, hij is hier ook nog niet gewend aan. Misschien toch best een goed idee? Ik lees hier vaker dat honden dat ook beschouwen als hun veilige plek, daar heeft iedere hond toch recht op? Bedankt voor de lieve reacties!

@Yara: omdat dit mijn eerste hond is weet ik nog niet wat een Kong is. En gesmolten kaas, mag de hond dat? Hoe maak je dat in dat ding? En ik heb inderdaad al gedacht aan een camera!! Hoe heb je het thuis hangen? Waar heb je hem gekocht?

@Mellow: Ik herken jouw situatie ook met het boodschappen doen. Ik ga niet meer uit huis zo wat zonder de hond. De radio vind ik ook een goed idee! Maar irriteren ze zich daar niet aan?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Max heeft het getroffen bij jullie!  Een liefdevol huisje waarbik de bazin maar een paar uurtjes weg is

 

Chica krijgt ook de kong gevuld. Ik doe er meestal rodi worst in met haar brokken of beloningskoekjes.

Je kunt er echt vanalles mee hoor!

Ook hier blijft de radio aan. 

Dat is hoe ik het doe 

 

Heb er soms ook moeite mee hoor om haar alleen te laten. Ik compenseer dat bij thuiskomst met een grote fijne wandeling hihi!

 

Succes! 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha herkenbaar hoor! Dat is ook gewoon wennen, voor jou ;) Om je gerust te stellen: de meeste honden die goed alleen kunnen zijn, gaan slapen. Zij zullen dus niet echt merken of je een uurtje weg bent of vier uur.

 

Wij geven onze hond eten als we weggaan. Zij eet het op en gaat vervolgens slapen. (Hebben het vaak gecheckt met opnames ;)). Speeltjes heeft ze niets mee; een lekker stinkend knaagding dan weer wel.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

" Max heeft het getroffen bij jullie!  Een liefdevol huisje waarbik de bazin maar een paar uurtjes weg is
 
Chica krijgt ook de kong gevuld. Ik doe er meestal rodi worst in met haar brokken of beloningskoekjes.
Je kunt er echt vanalles mee hoor!
Ook hier blijft de radio aan. 
Dat is hoe ik het doe 
 
Heb er soms ook moeite mee hoor om haar alleen te laten. Ik compenseer dat bij thuiskomst met een grote fijne wandeling hihi!
 
Succes!  "

 Hihi zo herkenbaar die wandeling van jou! Ik wandel met Max ook iedere dag minstens een uur. Dat is dan een wandeling. Verder wandelen we dan smorgens nog om een uur of zeven en savonds ook nog. Maar tussendoor mag hij ook nog heel vaak even snel! Denken jullie niet dat ik te veel wandel met hem? Het is maar een kleine hond... Ik maak me daar soms wel zorgen over, maar hij is nooit moe! Ik krijg hem gewoon niet moe! Als hij thuis is, hup, direct het balletje en spelen maar. Af en toe snap je er niks van. Lig ik zelf doodmoe op de bank! Haha.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

http://m.lightinthebox.com/nl/dag-nacht-bewegingsdetectie-dual-stream-remote-access-ir-cut-wifi-protected-setup-plug-and-play-binnen-ptz-ip-camera_p2930446.html?currency=EUR&litb_from=paid_adwords_shopping&sku=441_7406

Ik geloof dat wij de camera hier gekocht hebben. 

Deze staat op een plank boven in de hoek. Hij kan draaien dus dan zie ik de hele woonkamer. 

 

Dit is een Kong. Daar doe ik dan en half plakje kaas in en doe ik in de magnetron. 

Gezond is het niet, maar af en toe kan geen kwaad. Ik doe er ook wel eens yoghurt met koekjes en fruit in en dan in de vriezer.  Of pindakaas, smeerkaas, ei enzovoort. 

Je kan er erg leuke dingen mee en mijn hond is echt gek op haar kong.

 

Dit is een kong wobbler. Deze blijft rechtop staan, dus ze moeten er wat meer hun best voor doen om de snoepjes eruit te halen dan met een snackbal.

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Hihi, wij hebben onze hond nu 4 jaar en ik vind het nog steeds niet leuk hem alleen achter te laten ;) 

 

Zelf doe ik verder niets. Hij krijgt voor ik wegga een of een paar kleine snoepjes. Dan zeg ik 'Tot zo!' en ga ik weg. Hij gaat dan bij de bank liggen en blijft daar (zo ver ik weet) liggen tot ik weer thuis ben. Hij pakt geen speeltjes of botjes, komt nergens aan.. Dus je vraag wat 'kan' de hond doen, is bij ons in ieder geval niet echt van toepassing. Hij mag gewoon rondlopen e.d. maar hij doet het niet. 

 

De 'Tot zo' is voor mij gewoon wel erg belangrijk. Dan weet hij dat we gewoon weer terugkomen :) 

Miriam en Max (Gast)

Oh yara wat geweldig!!

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Jullie hond heeft het getroffen met jullie. Een paar uurtjes alleen is helemaal niet erg, helemaal niet als je hem daarvoor lekker lang uitlaat. Misschien leren dat je kan fietsen met Max. Dan gaat hij lekker slapen en klok kijken kunnen ze niet, dus 3,4 of 5 uur maakt niet zo heel veel uit.

Wat de bench betreft, dat moeten jullie zelf aanvoelen. Ikzelf ben niet voor een bench bij ons thuis. Ik ben er niet op tegen dat mensen de bench gebruiken alleen voor ons voelt dat niet goed. Ik hou niet van dieren in kooien. Mijn honden hebben een mand en zien dat als hun plek en zoeken de mand op als ze rust willen.
Er is een risico dat er iets gesloopt kan worden in huis als je er niet bij bent, maar dat risico calculeren wij in.,
Ik zelf ben van mening dat een bench alleen werkt als je er zelf ook achter staat. Maar wel/geen bench is beide niet goed of fout.

Heel veel succes met Max

Anoniem (Gast)

Bedankt Irma! Door het asiel weten we al dat Max niks sloopt. En dit ervaren we nu zelf ook, maar ach het kan gebeuren he. Max heeft ook een mand, maar hij gaat liggen op de vloer. Er liggen hier wel vier hondendekens, maar die vloer is het hoor! Ik dacht dat Max het warm had (las ik op internet), maar ook als ik de verwarming uit zet is het hetzelfde verhaal. Zijn mand staat in de woonkamer en omdat we niet zo"n groot huis hebbeb zie ik ook geen andere optie. Maar omdat wij vaak ook in de woonkamer zijn raakt Max afgeleid en vindt hij zijn rust niet. Hoe kan ik dat oplossen? Ik dacht dus met een bench, maar ik begrijp jou ook! 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" http://m.lightinthebox.com/nl/dag-nacht-bewegingsdetectie-dual-stream-remote-access-ir-cut-wifi-protected-setup-plug-and-play-binnen-ptz-ip-camera_p2930446.html?currency=EUR&litb_from=paid_adwords_shopping&sku=441_7406
Ik geloof dat wij de camera hier gekocht hebben. 
Deze staat op een plank boven in de hoek. Hij kan draaien dus dan zie ik de hele woonkamer. 
 
Dit is een Kong. Daar doe ik dan en half plakje kaas in en doe ik in de magnetron. 
Gezond is het niet, maar af en toe kan geen kwaad. Ik doe er ook wel eens yoghurt met koekjes en fruit in en dan in de vriezer.  Of pindakaas, smeerkaas, ei enzovoort. 
Je kan er erg leuke dingen mee en mijn hond is echt gek op haar kong.
 
Dit is een kong wobbler. Deze blijft rechtop staan, dus ze moeten er wat meer hun best voor doen om de snoepjes eruit te halen dan met een snackbal.
  "

 Super bedankt voor die website! ik was al langer op zoek naar iets om mee te filmen, maar de meeste ip camera's zijn zo duur (over 100 euro).

 

OT: Ik werk zelf fulltime en Skye is dus 's ochtends alleen en 's middags alleen. Ik geef haar altijd net als de rest eigenlijk al aangeeft een Kong met iets lekkers erin. Tussen de middag kan ik naar huis om haar een uur uit te laten en 2x per week gaat ze 's middags naar mijn ouders en kan ze daar lekker ravotten. Dat idee van IP camera (zie hierboven) vind ik echt een leuk idee, heb ik nog niet maar wil ik erg graag gaan gebruiken. Dan zie je toch wat meer wat ze doen als je weg bent.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier slaapt Udhai als ik weg ben... Je zou eventueel een kong kunnen vullen of snoepjes verstoppen maar ik merk dat ze gewoon liefst slapen... 

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

" Bedankt Irma! Door het asiel weten we al dat Max niks sloopt. En dit ervaren we nu zelf ook, maar ach het kan gebeuren he. Max heeft ook een mand, maar hij gaat liggen op de vloer. Er liggen hier wel vier hondendekens, maar die vloer is het hoor! Ik dacht dat Max het warm had (las ik op internet), maar ook als ik de verwarming uit zet is het hetzelfde verhaal. Zijn mand staat in de woonkamer en omdat we niet zo"n groot huis hebbeb zie ik ook geen andere optie. Maar omdat wij vaak ook in de woonkamer zijn raakt Max afgeleid en vindt hij zijn rust niet. Hoe kan ik dat oplossen? Ik dacht dus met een bench, maar ik begrijp jou ook!  "

 

D
Bench kan natuurlijk hè, en als je een doek over de bench doet dan creëer je een holletje waarin ze zich terug kunnen trekken.
Heeft max vrije toegang tot een andere kamer of keuken of de gang? Ik ben gewend in mijn ervaring met honden dat als ze zich eenmaal ergens op hun gemak voelen of thuis voelen ze gaan liggen waar ze willen. Ze zoeken dan zelf een plekje uit. Zo ligt Borres hier bijna in de openhaard als die aanstaat. Kan me niet voorstellen dat dat lekker is.
Soms snap ik de honden niet altijd, zo had ik voor in de manden twee nieuwe hondenkussens gekocht. Ik lekker de manden uitwassen, nieuw kussen erin, schone handdoek erover en trots de honden roepen. Borres gaat gelijk er lekker inliggen en Caya gaat haar mand in en binnen een seconde pist ze de hele mand onder ;-)

Kan je niet een bench lenen van iemand ? Kan je het gewoon uitproberen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik zou ook wel een foto willen zien! Hier ook een cocker spaniël . Hij kan 3 uurtjes alleen thuis blijven maar dat is maar echt soms . Na 3 uur gaat dor huilen . Ik vind het ook niet leuk hem alleen thuis te laten. Als ik werken ben of langer weg moet gaat hij naar de oppas toe

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik vind het ook vreselijk om mijn drietal alleen thuis te laten. Hoewel ze nooit alleen-alleen zijn, altijd minstens met zijn tweetjes.

Hier zitten ze in een kleine, afgesloten ruimte ("kast" onder de trap, met een traphekje ervoor). Laat ik ze in de kamer dan gaan ze binnen plassen, dat vinden ze erg spannend. Ik geef ze altijd iets lekkers om op te kluiven en laat de laptop altijd aanstaan met een 6-uur-lange-loop van relaxte muziek, van die zen-zooi. Of klassiek.

Lieve hond (Gast)

Ik ken het vorige baasje van max.

Wellicht kan ik je wat meer info geven over max.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Een tip van mij: ''probeer je over je schuldgevoelens heen te zetten''.

Ik herken je gevoel heus wel. Ik kan op een feestje zitten en plots peper in mijn kont voelen omdat ik naar huis wil.. naar mijn lieve jongens!!!

Ik betitel dit als ''liefde'' voor..

Niks mis mee..

Echter,,, je honden een paar uur alleen laten, daar is naar mijn idee ook niks mis mee.

Zoek hier in je balans.. klinkt misschien wat vaag...
Maar ik 'overvraag' mijn honden nooit... ik kan uren van huis zijn en ze toch niks tekort doen, snap je!?


honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Honden kunnen meer aan dan we denken,een paar uurtjes alleen is helemaal niet erg,meestal gaan ze slapen.

 

De hond is al ruim 5 jaar als hij braaf is en niks sloopt dan zou ik geen bench gebruiken.

Ik ben eerlijk gezegd niet zo voor een bench,als ze eens moeten overgeven of diarree hebben dan liggen ze in hun eigen viezigheid. Mijn honden mogen zich vrij bewegen in huis ook als ik weg ben.

 

Ik heb wel een bench gebruikt toen ze pup waren en als er een hond rust moet na een operatie dan komt de bench naar beneden.

 

Fijn dat je zo een leuke hond gevonden hebt,lekker van genieten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Geweldige baas, de liefde spat er van af. Heel mooi, Max heeft veel geluk nu! 

Geen bench, her kan een veilige plek zijn, maar alleen als hij goed is aangeleerd. 

Gaan honden uit zich zelf in een bench liggen als je ze neerzet? Nee, je moet het aanleren.

 

Je zou je hond kunnen filmen als je weg bent. Wat een geweldige camera van Yara!

Zo zie je wat er gebeurd als je weg bent.

Dat hij nog niet zijn draai en rust kan vinden is wel logisch, alles is gewoon nieuw voor hem. Geef hem de tijd, komt goed.

Hier ligt Luca op de vrond, bank, of aan je voeten op de grond. Ze kiest zelf haar plekje. We hadden een mand, maar nee, alles behalve in de mand.

honden page profiel RenateRenate

Mijn vijf cockers waren overdag altijd bij mijn moeder terwijl ik ging werken. Toen ze vorig jaar overleed, moesten de honden wennen aan "alleen" blijven. Ik ben dan halftijds gaan werken zodat ze enkel de voormiddag alleen zijn, een vijftal uurtjes. De rest van de dag ben ik dan met hen bezig, boodschappen doe ik na het wandelen terwijl ze in de auto wachten.

Door omstandigheden werk ik deze week voltijds en ik zit nu ook met dat beruchte "schuldgevoel". Ik rijd over de middag naar huis om hen buiten te laten en er even mee te spelen, zodat de dag toch wat gebroken is en ze hun behoefte kunnen doen. Want 7 tot 8 uur vind ik echt te lang. Ik geef een nylabone waar ze op kunnen kauwen en waarvan ik weet dat er niet om gevochten wordt.

Veel plezier met je cocker, fijn dat je hem een goede thuis kan bieden.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Zet radio of tv aan. Laat jouw gedragen t-shirt of zoiets achter, geef een lekker kauwbeen of een gevulde kong voor je vertrekt.

 

Baasjes hebben het vaak moeilijker dan de honden zelf hoor. Ik ben net hetzelfde en dan hoor ik van de buurman dat ze de hele tijd dat ik weg ben, liggen te slapen en te hangen op de bank. Ja, want ik had natuurlijk eerst mijn familie en daarna, toen het 'erover' begon te zijn, mijn buurman ingeschakeld om te gaan checken...

 

Blij je te leren kennen. Jij moet gewoon leren dat je ook zonder je hond kunt!!! Hihi...

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Als ik dit zo lees voel ik mij weer een heel slecht baasje. Mijn hond is standaard 3 dagen in de week alleen thuis ga half 9 weg en ben tussen half 5 en 6 uur pas thuis. Voel me hier echt behoorlijk schuldig over naar de hond toe. Ook omdat ik weet dat ik heel veel eerder thuis kan zijn maar mijn baas het zinvol vind om mij 7 uur op een dag aanwezig te laten zijn terwijl ik amper 2 uur zinvol werk te besteden heb. Die overige 5 uur had ik dus ook thuis kunnen zitten bij de hond.

 

Laat sinds week broek achter met koekjes in de zakken verstopt in de hoop dat hij daarna zo moe is dat hij geluidloos de overige uren uit kan zitten. Wil ook een snuffelmat voor hem maken en hem daardoor mentaal moe maken in de tijd dat ik niet thuis ben.

 

Gelukkig mag hij ook 2 dagen in de week mee naar mijn vrijwilligerswerk op het asiel en daar word hij helemaal blij van. Ze horen ons altijd al aankomen zo fijn vind hij het om mee te gaan. Hij is ook beetje bevoorrecht geloof ik :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^