Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

SarahD (Gast)

Hallo.. Wij hebben een reu van 3 jaar (een boomer). Hij is al bij ons sinds hij puppy is. Nu hebben we sinds vandaag een teefje van 1 jaar in huis genomen. Een kruising tussen jack Russell en Chichu. Normaal werd ze naar het asiel gebracht maar kon dit niet over mijn hart krijgen. Nu is onze reu wel continu aan het blaffen op het teefje ook kan hij grommen terwijl hij dit nooit heeft gedaan. Wat moet ik doen?? Help! 

gast (Gast)

Hoi SarahD,

Ik zou mij daar nu echt helemaal niet druk over maken.

jullie waren voor bereidt op de nieuwe hond maar jullie eigen hond overval je ermee.(is niet erg kan ook niet anders maar gun het wel de tijd!!)

Jouw boomer heeft tot eergisteren altijd ale aandacht gehad en nu is er ineens zomaar een vreemde hond in zijn huis.

beide honden hebben gewoon even de tijd nodig om aan de situatie te wennen.

geef de honden gewoon even veel aandacht.

Als ze lekker kunnen spelen buiten gaat hoogstwaarschijnlijk jouw boomer die indringer toch zien als een leuk maatje waar je mee kan spelen,tegen aan kan liggen,lekker warm.

Succes het gaat vast helemaal goed komen en ik spreek uit eigen ervaring.

Houdt  je ons op de hoogte??

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Grommen en blaffen hoeft niet altijd een uiting van ongenoegen te zijn.  Het kan ook een (onzekere) uitdaging zijn om nader tot elkaar te komen. Ook al heb je geen ervaring hiermee, toch speelt je gewone menselijke intuitie hierin een rol. In de loop van de dagen zul je zelf tot een conclusie komen of dit gedrag wel of niet te handhaven is. Samen mee naar buiten nemen, zodat ze letterlijk meer ruimte krijgen, wil ook nog wel eens positief uitpakken. Gewoon even de situatie de tijd geven.

SarahD (Gast)

Hallo. Het gaat eigenlijk vrij goed tussen de twee hondjes. Nu merk ik wel dat het nieuw hondje zeer angstig is. Ze is zeer aanklampend naar mij toe en kan grommen naar anderen personen in ons gezin. Ook het wandelen gaat heel moeilijk! Ze wordt soms heel wild omdat ze zo een bang heeft. Als het zo verder gaat moet ze terug weg als ze niet met de anderen personen in het gezin om kan maar het is zo een lieve. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Op zich kan ik snappen dat je hondje lelijk tegen andere doet. Je hondje heeft nu ook een totaal nieuwe omgeving en alles is eng, de geurtjes, geluiden, mensen, alles. Hij klampt zich nu aan 1 persoon vast en hij voelt zich daar enigzins veilig (helemaal kan nog niet want daar is hij pas te kort voor bij jullie) en dat veilige plekje probeert hij te beschermen. Hij heeft veel opvoeding nodig nu, en de andere gezinsleden moeten laten zien dat ze helemaal niet eng zijn.

(de meeste opvangers klampen heel erg aan 1 iemand vast, ze lopen je continu achterna en gaan huilen/blaffen als je niet in de kamer bent, dat is op zich normaal gedrag, maar moet wel mee gewerkt worden natuurlijk)

Ik zou de andere gezinsleden laten oefenen met hele lekkere snoepjes (kaas, worst etc) en laat die aan de hond geven. Niet opdringerig, gewoon een open hand, zonder de hond aan te kijken of praten of hem een aai willen geven. Alleen simpelweg dat hele lekkere snoepje laten geven. Wil hij het niet van de hand eten, laat het ze dan voor hem neer leggen (halve meter ervoor). Wederom met zoveel mogelijk contact te vermijden.

Zorg ervoor dat de gezinsleden de hond ook helemaal met rust laten. Niet praten, niet kijken en niet aanraken. Zo zal de hond zich sneller op zijn gemak voelen, hij heeft immers niks te vrezen van mensen die hem compleet negeren.

Het lijkt er een beetje op alsof de hond geen opvoeding gehad heeft en met maar heel weinig dingen heeft kennis gemaakt.
Maak de rondjes buiten saai en voorspelbaar. Loop iedere keer dezelfde 10 minuten zodat de hond niet te veel prikkels krijgt. Zorg er ook voor dat de hond zijn slaap neemt zodat hij de prikkels kan verwerken.
Als je weet waar ze buiten bang voor word, dan kun je dat simpelweg vermijden. Of je maakt het ding leuk, door er bijvoorbeeld snoepjes bij te leggen, iedere keer een stukje dichterbij (jij loopt natuurlijk ook mee voor steun) totdat ze met snoepjes bij het ding durft te snuffelen. Schat zelf een beetje in hoe bang ze is, of je al kan beginnen met op afstand het enge ding leuk te maken, of dat je nog even moet wachten)

SarahD (Gast)

Bedankt voor jullie reacties! Hier ga ik zeker en vast mee werken. 

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Laat de andere gezinsleden haar wat lekkers geven op de vlakke hand en haar verder niet aan raken laat ze zich wel klein maken door te hurken ,niets dwingen steeds een ander haar iets lekkers geven . zo heb ik ooit mijn hond die naar kinderen beet geleerd dat kinderen leuk waren . mijn huidige hondjes heb ik ook zo vertrouwd gemaakt met kinderen . succes Hein.

Volgende forumvraag: Buddy hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^