Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb 2 chihuahua's van 4 jaar, Rico en Layka. Ze zijn hartstikke lief, maar ook allebei erg bang en dat uiten ze ieder op een andere manier. Rico is een reutje en is vanaf het begin erg bang om mij uit het oog te verliezen. En als er andere mensen of dieren (vooral vreemden) in mijn buurt komen, gaat hij grommen en lelijk doen en soms bijt hij. Als we in een, voor hem vreemde omgeving zijn houd hij me de hele tijd in de gaten en wil zo dicht mogelijk bij me zijn.   Layka is een teefje en uit haar bangheid vooral naar andere honden door er zo ver mogelijk uit de buurt te blijven en te blaffen.  Op zich maakt het me niet zo veel uit dat het bange hondjes zijn, maar binnenkort ga ik verhuizen en ik ben al een paar keer met de hondjes in het nieuwe huis geweest. Ik merk dat ze zich er niet op hun gemak voelen en als ik boven ben gaat Rico piepen. Als ik nu weg ga (werken of om boodschappen) gaan ze meestal even hard huilen. Maar dat stopt na een tijdje en het huis waar ik nu nog woon is niet gehorig. Ik ben bang dat ze in het nieuwe huis al gaan huilen als ik ga slapen en ik wil ze eigenlijk niet mee naar boven nemen. Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen, want mijn nieuwe huis is nogal gehorig en ik zou het vervelend vinden als de buren wakker liggen door mijn honden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

De eerste nacht geef je ze een plekje naast het bed, dan naar de overloop met de deur open, dan naar een andere kamer en zo door naar beneden, mits het goed gaat uiteraard.

 

Met het huis uitgaan zou ik, indien mogelijk, het weer per 5 minuten opbouwen  (afhankelijk van wat ze kunnen handelen ). Dus eigenlijk vanaf punt 0.

 

Grote kans dat het redelijk vlot gaat als ze eenmaal gewend zijn in het nieuwe huis.

Maar als ze al aan het blaffen waren in het oude huis is er natuurlijk ook een kans dat ze het daar ook al niet fijn vonden.

 

Succes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^