trainingstips / boeken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik heb er nu 6 cursusavonden opzitten met Skye. Afgelopen week zijn we met vakantie geweest en dus moest ik inhalen bij een andere groep. Ik merkte dat deze trainster anders les geeft dan de man die ik normaal gesproken heb, hoe zij les geeft sprak me ook iets meer aan en ik heb het idee dat de honden in die cursus ook iets verder zijn dan in onze groep. Echter is het voor mij niet mogelijk om iedere week bij deze groep mee te doen.

 

Vandaar dat ik eigenlijk op zoek wil gaan naar trainingstips / boeken om te kijken hoe ik de lessen van de trainer aan kan vullen met andere informatie. Het is niet dat hij niet goed les geeft, maar de aanvulling in de andere les vond ik erg fijn.

 

Weet iemand misschien website's / boeken (ebooks) waar ik gebruik van kan maken en waar ik echt wat aan kan hebben? Het gaat dan voornamelijk om dingen die op puppycursus aan bod komen (zit, af, volg, blijf, tanden laten zien etc.) maar ook over signalen van de hond / socialisatie is welkom. Alvast bedankt!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Wij hebben bij onze puppy training ook een soort boek meegekregen met alle informatie erin. Je zou kunnen navragen of jou puppytraining ook zoiets heeft. 

Ook vind ik de toepoels puppywijzer erg fijn. Staat veel in en ook duidelijk uitgelegd. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik gebruik zelf hiervoor graag youtube, daar staan heel veel filmpjes op over hoe je bepaalde trucjes leert of bepaalde gedragingen afleert. Ik ben zelf namelijk ook niet zo'n grote lezer dus als ik een boek zou aanschaffen zou ik de helft ervan niet eens gebruiken ben ik bang! 

 

Hier is 1 van de grootste kanalen die ik ken en het meeste gebruik :

 https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ 

Hij heeft ook heel veel filmpjes gedaan over puppies / pubers opvoeden, echt heel fijn. 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Helaas hebben wij zo'n boek niet gehad, dat hebben ze daar ook niet helaas. Op youtube heb ik al wel iets of wat gekeken dus ik ga die link zeker even bekijken dankje!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hondencultuur door Jean Donaldson is wat mij betreft een absolute aanrader.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

De boekjes van Turid Rugaas

Het boek Dit is de hond van John Bradshaw is heel interessant (maar dat is meer achtergrondinformatie, daar staan niet echt trainingen in)

 

De filmpjes van Zack George (link van Anouk)

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" De boekjes van Turid Rugaas
Het boek Dit is de hond van John Bradshaw is heel interessant (maar dat is meer achtergrondinformatie, daar staan niet echt trainingen in)
 
De filmpjes van Zack George (link van Anouk) "

 Die van Turid ben ik tegen gekomen maar het kwam op mij over alsof er maar 1 'onderwerp' per boekje werd behandeld en de boekjes zijn boven de 10 euro, dat leek me best duur voor 1 onderwerp? Maar wellicht dat ik het mis heb.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Die van Turid ben ik tegen gekomen maar het kwam op mij over alsof er maar 1 'onderwerp' per boekje werd behandeld en de boekjes zijn boven de 10 euro, dat leek me best duur voor 1 onderwerp? Maar wellicht dat ik het mis heb. "

 Ja ik begrijp wat je bedoelt, ik heb ze toevallig gekregen, je bent er wel snel doorheen ja

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zweer bij de boekenserie "een honden leven lang fysiek en mentaal in balans". Vind het echt een top boek. Het eerste deel is volledig gericht op de pup. Vanaf het moment dat je het ras uit kiest tot aan de pubertijd. Alles helder beschreven, vanuit een positieve insteek en leuke aanvullende oefeningen om een stabiele pup te creëren. :)

 

Als je de andere trainster zo goed les vindt geven, maar niet altijd er bij kunt zijn zou je misschien kunnen vragen of je de lessen die zij geeft er bij mag zitten om te kijken? Dan doe je toch de kennis op!

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Ik zweer bij de boekenserie "een honden leven lang fysiek en mentaal in balans". Vind het echt een top boek. Het eerste deel is volledig gericht op de pup. Vanaf het moment dat je het ras uit kiest tot aan de pubertijd. Alles helder beschreven, vanuit een positieve insteek en leuke aanvullende oefeningen om een stabiele pup te creëren. :-)
 
Als je de andere trainster zo goed les vindt geven, maar niet altijd er bij kunt zijn zou je misschien kunnen vragen of je de lessen die zij geeft er bij mag zitten om te kijken? Dan doe je toch de kennis op! "

 Ik kan haar lessen niet mee doen omdat ik die avond zelf niet kan vanwege trainingen op de teamsport waar ik op zit helaas (als ik alleen zou sporten zou ik het nog kunnen verplaatsen). Voor de rest bedankt voor de tip, ik ga het boek even bekijken!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Canine body language van Brenda aloff ben ik nu mee bezig en vind ik tot nu toe erg goed. 

De boekjes van turid rugaas vind ik persoonlijk niet zo geweldig. 

Heb hier 'help mijn hond trekt' nog liggen, als je in de buurt van alkmaar woont mag je m komen halen. 

 

Verder idd veel van YouTube, zowel training als lichaamstaal.

 

Of misschien bij een andere hondenschool kijken? 

Volgende forumvraag: Erg bange pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^