castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dave (Gast)

Hallo dierenvrienden. Wij hebben een pup van 6 maanden die heel erg rijgedrag heeft ook op de kinderen, wij hebben hem al een eigen kussen en knuffel gegeven maar daar doet hij het niet op, hij wil alleen maar tegen ons aan rijden, als we hem dan zijn knuffel geven vertoond hij ook agressie naar ons en de kinderen, omdat hij wil rijden op ons, wij willen onze hond eigenlijk niet castreren, maar het word Nu wel erg heftig, kan iemand mij hierbij helpen wat de goede keus is.   Alvast bedankt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lees je eens goed in over opvoeding van een puberende hond, je hond heeft pubergedrag, castreren is zeker op deze leeftijd geen optie, misschien zou je eens een cursus bij een goede hondenschool kunnen volgen .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou het gedrag niet accepteren. Het lijkt me iets van overprikkeling, dan gaan honden vaak rijden (zie het ook heel enkel bij m'n eigen hond trouwens).

Je moet zorgen dat je dat gedrag in goede banen leid. De pup op tijd rust geven, wanneer het gaat rijden of wil gaan rijden het gedrag afkappen, naar het kussentje brengen een lekker bot erbij zodat die fijn kan knagen. Blijf er evt even bij zitten zodat hij z'n rust kan vinden.

 

Met castreren kun je ook het tegengestelde effect krijgen. Zolang je hond gezond is, zou ik er niet in laten snijden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Niet praktisch, 2 topics!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Je hondje is duidelijk overprikkelt.

 

Ik lees helaas niet hoe je de hond "corrigeert" voordat je een knuffel aanbied aangezien deze zijn agressie naar je toont? Agressie laat hij niet voor niets zien dus is de vraag wat er dan vooraf gaat....

 

Ik ga niet mee in een knuffel aanbieden en een eigen kussen voor het rijgedrag. Je zorgt gewoon dat je je hondje rustig afleid. Geef hem een kong of iets lekkers te knabbelen.

 

Castreren is hier niet van toepassing aangezien je hond niet volwassen is en je dit gedrag ook nog kunt verergeren hier mee. 

honden page profiel ElianeEliane

De mogelijke aanleiding tot rijgedrag:

 

1) Opwinding

2) Spelen

3) Sexueel

 

Men neemt nogal heel snel aan dat castratie meteen alles oplost.

Met wat je vertelt, is de kans heel groot dat het veel te druk is voor de pup. 

Ik vrees een beetje dat jullie pup overloopt van stress vanwege te drukke omgeving, te veel activiteit(en). En dan geraken ze gefrustreerd, mogelijk zelfs zwaar gefrustreerd.

Een hond houdt van rust en voorspelbaarheid.

Creëer een omgeving die rust uitstraalt, geen drukte. Stel regels op voor de kinderen ivm de pup. Dat ze leren dat deze kalmte nodig heeft.  

 

 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Je kan niet zomaar stellen dat de hond overprikkeld is. Mijn hond deed dit ook en na zijn castratie was het direct over. Bij hem lag het dus aan de mannelijke hormonen die door zijn lichaam raasden.

 

In de hondenwereld ken elke hond zijn plaats. Dit laten zij aan elkaar merken door elkaar te corrigeren wanneer ze te ver gaan. Je kan er dus vanuit gaan dat jouw hond ook zijn plaats probeert te vinden in jullie gezin. Het is dus belangrijk dat jullie goed aangeven welk gedrag wel toegelaten wordt en welk gedrag niet. Rijden is het soort gedrag was dus niet mag. Door consequent je hond niet toe te staan te rijden, leert hij dat dit niet mag. Hoe je dit kan aanleren zijn de meningen over verdeeld. De ene vind dat je een hond moet afleiden. Zelf ben ik meer voor de aanpak 'nee, en naar zijn mand sturen'. De hond moet leren dat hij niet in jullie persoonlijke ruimte mag komen, tenzij jullie hem daar roepen. 

Volgende forumvraag: rilana
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^