Puppy piept en is onrustig bij moeheid (ook overdag)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniesDenies

Hallo allemaal,

Ik heb nu een pup van 11 weekjes oud. Het is een kruising tussen een berner sennen en een labrador.

We hebben hem nu 2 weekjes bij ons. Het is een erg vrolijk en lief beestje! Het slapen in de bench 's nachts gaat er goed en we hebben hem hier in stapjes aan laten wennen. Echter, piept de pup nu overdag wanneer hij moe is en eigenlijk wil gaan slapen. Tevens is hij dan onrustig en loopt van plek naar plek, om vervolgens te gaan liggen en dan weer op te staan naar een andere plek. Ik heb al geprobeerd om hem in de bench te leggen dan, maar hier komt hij als hij zo onrustig is meteen weer uit. Wanneer hij echt moe is, blijft hij lekker liggen.

Mijn vraag is nu, wat kan dit zijn? Hoe kan ik hem helpen? Heeft hij ergens pijn of piept hij eventjes omdat hij zo moe is en niet weet hoe hij hiermee om moet gaan?

Bedankt alvast! Groetjes

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi Denies,

ik vermoed inderdaad het laatste: overprikkeld en dan geen rust kunnen vinden. Het is ook nog maar een baby, jouw lieverd. Wat hier goed hielp, want ook Charlii heeft wel zo rondgelopen, was zelf ergens rustig gaan zitten, kleedje bij je voeten. Je pup komt er dan lekker bij liggen en valt in slaap, nog even achter de oortjes kroelen. Dus, neem de koffie en een boek of HP er maar bij en blijf rustig 10 minuten zitten. Dan slaapt ze echt wel. Het komt goed, er is voor zo'n jonkie op een dag veel te beleven, wat ook verwerkt moet worden. Veel plezier met je pup!!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

dubbel.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Hoi!

Tibbe doet dat nu soms nog. Bij Tibbe is het zo dat hij dan zijn rust niet goed kan vinden. 

 

Heb je al wel bench training gedaan?

Tibbe vond de bench prettig, dus wat we (op die leeftijd) deden was in de bench en deurtje even dicht. Maar wel even erbij blijven. Ik ging dan gewoon op een stoel even naast de bench zitten. Dan piepte hij eerst nog een beetje (meer een beetje mopperen). Maar na een paar minuten viel hij dan al in slaap. 

 

Maar als je geen bench training hebt gedaan, of je pup het gewoon niet prettig vind. (wat hij denk ik deels aangeeft met uit de bench gaan)

Probeer dan rustig bij je pup te gaan zitten, een beetje aaien. Als je pup nog erg onrustig is werkt het hier goed om even een bot voor hem vast te houden. Dan kauwt hij even, en word daar ook een beetje rustig van. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Helemaal eens met de twee voor mij

honden page profiel DeniesDenies

Dankjewel voor je reactie Hettie! Het stelt me weer wat gerust :)

Wat jij noemt, heb ik inderdaad al eens geprobeerd en dat hielp de ene keer wel en de andere keer staat hij op en zoekt een ander plekje op (achter de kast bijvoorbeeld) waar hij echt rustig en alleen kan liggen. Hij piept dan nog wel. Het piepen is echter niet hard en voortdurend, maar het zijn meer kleine piepjes. Is dit ook normaal?

honden page profiel DeniesDenies

Wij hebben wel bench training met hem gedaan en rustig laten wennen. Dit gaat ook prima! Alleen wanneer hij dus echt zo onrustig is, gaat hij eruit, anders niet.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Dankjewel voor je reactie! Het stelt me weer wat gerust :-)
Wat jij noemt, heb ik inderdaad al eens geprobeerd en dat hielp de ene keer wel en de andere keer staat hij op en zoekt een ander plekje op (achter de kast bijvoorbeeld) waar hij echt rustig en alleen kan liggen. Hij piept dan nog wel. Het piepen is echter niet hard en voortdurend, maar het zijn meer kleine piepjes. Is dit ook normaal? "

 Tibbe moppert altijd als hij moe is.

Alsof hij net als een kleuter wil zeggen "Maar ik ben niet moeeehoeee". 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Kinderen die moe zijn huilen, puppies piepen, jonge honden blaffen (hier tenminste), tja..

Misschien voelt hij zich toch een beetje alleen? Zonder zn broertjes en zusjes. Zou het helpen als je hem een knuffel of iets geeft?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Wij hebben wel bench training met hem gedaan en rustig laten wennen. Dit gaat ook prima! Alleen wanneer hij dus echt zo onrustig is, gaat hij eruit, anders niet. "

 Dan zou je een keer de truc kunnen proberen met de bench.

Want wat je zegt dat hij echt een plekje zoekt om zich af te zonderen. Zou hij het misschien wel heel fijn vinden om in de bench te liggen. Dan kan je er ook nog een fleece deken over leggen, om het echt een rustig holletje te maken. 

honden page profiel DeniesDenies

" Kinderen die moe zijn huilen, puppies piepen, jonge honden blaffen (hier tenminste), tja..
Misschien voelt hij zich toch een beetje alleen? Zonder zn broertjes en zusjes. Zou het helpen als je hem een knuffel of iets geeft? "

 We hebben hem inderdaad al een knuffel gegeven. Dit is wel zijn favoriete speeltje ook tot nu toe :)

Bedankt voor de geruststellende reacties! Daar kan ik weer mee verder!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe slaapt meestal ook met zijn knuffel haha  

Maar gaat dus helemaal goed komen! 

honden page profiel DeniesDenies

" Tibbe slaapt meestal ook met zijn knuffel haha  
Maar gaat dus helemaal goed komen!  "

 Ah wat super lief!!

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

Hier 2 dingen die hielpen: 1 in de bench met kleed erover en zijn knuffels mee 2 zelf rustig gaan zitten dan zocht hij ook een plekje op.
Jaimy is met zijn 11maanden nog steeds snel overprikkeld. Bij ons staan rust en regelmaat centraal. Daarnaast grijp ik in als ik zie dat hij moe is maar bijvoorbeeld getriggerd word door 1 van de andere huisdieren(jonge kat van 1, 5jaar dikke maatjes dolle pret)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik ga altijd met mijn pupjes op de zetel zitten, als ze nog klein zijn vallen ze makkelijk in slaap in je armen, ze hebben graag de warmte van een lichaam. 

Hierboven Niké in haar tentje en op de achtergrond Athena als pup tegen Ylena aan.

Onze Niké legde altijd haar hoofdje in mijn nek onder mijn haar, nu ze ouder is slaapt ze altijd onder de plaid op de zetel.  Ze zocht dus rust.

Mijn nabijheid gaf haar ook een rustig gevoel, ze kon uren op mijn schoot liggen 's avonds of in mijn armen.

 Hieronder Niké onder het fleece dekentje.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Klinkt als een gezonde pup: ik ben moe maar wil niet slapen.....wellicht ook een beetje overprikkeld. Voldoende rust en regelmaat kan helpen je pup wat makkelijker zijn rust te laten pakken....het is een baby'tje :-)

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ach Martine wat lief en zelfs een spookje in huis 

 

ben ik nu de enige die deze signalen van onrust en piepen ook als krampkes ziet.. Soms denkt een hond dat op een andere plaats gaan liggen de pijn wegneemt.....hoe is zijn ontlasting ? 

honden page profiel DeniesDenies

" Ach Martine wat lief en zelfs een spookje in huis 
 
ben ik nu de enige die deze signalen van onrust en piepen ook als krampkes ziet.. Soms denkt een hond dat op een andere plaats gaan liggen de pijn wegneemt.....hoe is zijn ontlasting ?  "

 Zijn ontlasting is goed. Niets raars aan te zien of merken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^