slechte trimsters !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BiekeBieke

Beste mensen,

 

Ik heb een lieve Malthezer, vorige week ging hij voor zijn opknapbeurt in een trimsalon.

Toen ik met hem terug thuis was, zag ik hoe erbarmelijk zijn haar geknipt was, geen model en vol met kappen van de schaar, maar hij deed ook raar, zijn staart ts zijn pootjes en moest zich constant likken. Toen ik keek wist ik niet wat ik zag, ze had zijn piemeltje en balletjes met een tondeuse bewerkt, het zag bloedrood, gezwollen en je zag zo de snede van tondeuse erin staan.

 

Ik vraag mij nu af, is er nergens een groepering ofzo die zich bezighoudt met zulke praktijken te onderzoeken? Dat kan toch helemaal niet ? Gewoon een plaats waar mensen kunnen vinden wellke trimsters en/of kwekerijen af te raden zijn.

Ik moest met mijn hondje naar de dierenarts, zij was zeer geschrokken dat dat gebeurt. Ik hoop dat niemand dat moet meemaken, hoeveel pijn moet mijn hondje niet gehad hebben.

 

Ik moest het even kwijt, er moet toch es paal en perk gesteld worden aan het feit dat iedereen zich een trimster kan noemen, enkel een theoretisch examen aub!

 

Groetjes

 

Bieke

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Jeetje, wat een nare ervaring. Supervervelend voor jou, maar vooral ook voor je hond! :( 

Heb je nog wel even contact gehad met de trimsalon en uitgelegd dat je zelfs naar de DA moest gaan na de trimbeurt? (Zo ja, dan ben ik érg benieuwd wat je voor 'n antwoord gehad hebt)

 

En ja, er zijn aardig wat beroepen die uitgevoerd kunnen worden door totaal ongecertificeerde / ongekwalificeerde mensen die besluiten 'dat dat wel leuk is om te doen'. Daar zitten héle goede tussen, maar natuurlijk ook hele slechte. Dat kan soms lastig in te schatten zijn vantevoren.

 

Met een beetje googelen kwam ik hier uit trouwens: http://www.toptrimsalon.nl/index.php?id=87

Er bestaat dus wel een vereniging voor trimmend Nederland; ik zou het bij de aangegeven 'toptrimsalons' houden, tenzij je ergens een adresje tegenkomt waarvan je zeker weet dat het daar goed gaat.

 

Ik hoop dat je hondje de volgende keer een betere ervaring zal krijgen, want dit soort dingen maken het trimmen er natuurlijk niet makkelijker en leuker op voor hem :(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Kijk dat is ook mijn grote angst, dat ze Lance eens totaal gaan misknippen.  Ik wil hem  een goeie yorky coupe laten geven en grote beurt van oortjes en teentjes etc.....maar hoe weet je nu of ze het echt kunnen of gewoon bedriegers zijn.

 

Zoals  bij TS haar hondje....dat hou je toch niet voor mogelijk, dat beestje moet afgezien hebben. 

Ik liet dat zeker niet zó, die " kapster " zou nooit nog honden mogen verzorgen. Ik zou het overal en zoveel,mogelijk rondvertellen.

 

een hele goeie indicatie is als de dieren er goedgeluimd en rustig binnengaan de tweede keer , zegt men toch 

maar ja al vanaf de eerste keer kunnen ze volledig misknipt en getraumatiseerd zijn, hoe weet je nu of je een goei hondesalon hebt ? 

 

hopelijk geneest zijn buik vlug , ik voel zeker met jullie mee. 

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me 3 doggies

honden foto van Krullenbol and me

Bah wat naar :'(
Om die angst heb ik zelf geleerd van de fokker mijn airedale te plukken.
En als ik t zelf niet kan doen breng ik m op anderhalf uur rijden naar de fokker.
Vaak kennen fokkers ook wel trimmers waar hun pups komen her en der in t land??

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Jammer genoeg mag iedereen zich trimmer noemen! Met alle gevolgen...

 

Ik heb zelf een opleiding tot trimmer gedaan en dat was en pittige opleiding met hele lange stage. Wat ook nodig is om het vak te leren. Toen ik geslaagd was was ik aangesloten bij de abhb. Dit is een keurmerk wat je als trimsalon moet verdienen. 

Je kan via die site ook zoeken naar een aangesloten salon in de buurt.

Een ongelukje kan gebeuren, en hond zit natuurlijk niet zo stil als een mens bij de kapper. Maar een model knippen moet echt wel te doen zijn en ik heb nog nooit met een tondeuse in een hond gezeten.

http://www.abhb.nl/trimsalons

honden page profiel BiekeBieke

Hallo,

 

Dank u wel voor jullie reactie, jammer genoeg geen oplossing, maar ik vertel jullie graag hoe het verder ging. Ik was van plan om het gewoon zo te laten en niet meer naar haar te gaan, maar iedereen in mijn omgeving en DA raadden me aan haar toch te confronteren. Dat heb ik dus gedaan, ze vroeg me langs te komen om het te bekijken, toen ik eraan kwam, zei ze direct, das niet van mij! Alsof ik mijn hondje dat zou aandoen en iemand anders de schuld geven ! Toen kwam de heer des huizes ook es kijken en ik werd verweten voor een oud wijf die niets anders te doen heeft ! Je weet dan direct met welk soortje van mensen je te doen hebt.

 

Zij hebben ook nog een kwekerij van poezen en honden, ik vraag me af hoe het daar aan toe gaat. Toen wou ze mijn geld teruggeven, alsof het me om geld te doen is. Ik was echt overstuur, haar man was heel agressief en zeker dat ie me nog eigenhandig zou buiten hebben gegooid. Voor de Belgische bezoekers hier , het gaat over het " Ijsmolenhof" te Ronse, kwekerij en "trimsalon" u weze gewaarschuwd.

Groetjes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Goed dat je het deelt . 

Wat een zieke boel daar zeg.  Dan weet je al wat ze als kwekers waard zijn ook nietwaar ? 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

He bah wat een nare reactie van de trimster en haar man. Een soort volk dat gewoon makkelijk geld willen verdienen als ik het zo lees.

 

Ik ging met Maylo altijd naar een trimster, helaas heeft ze de laatste 2x haar werk gewoon niet goed gedaan. Maylo leek wel half af en ik kon 2 maanden erna hem compleet weer laten plukken. Ik ben toen naar een oud mede cursist gegaan die stage liep bij een trimsalon. Die hebben hem helemaal bijgewerkt en voortaan ga ik nu hier naartoe. Desondanks kan ik geen kwaad over mijn oude trimster spreken, ze was zo lief voor de hond maar ik heb helaas 2x gewoon enorme pech gehad, dat ze net voor Maylo enorme verwaarloosde honden binnen had gekregen voor te trimmen en al haar tijd daar door werd opgeslokt. Dus heeft ze tot 2x toe Maylo maar effe snel tussendoor gedaan maar wel dan de volle mep vragen.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Oh bah, wat een nare ervaring.

Ik vind het ook heel sneu voor je hondje, het zal best pijnlijk zijn.

 

Ook de reactie van die mensen toen jij terug ging, dat is echt niet normaal.

 

Ik heb ook 2 honden die naar de trimsalon gaan 3 x per jaar.

Gelukkig heb ik al jaren dezelfde trimster die het heel goed doet.

Maar als zij zou stoppen en ik zou een andere trimster moeten zoeken zou ik ook heel spannend vinden.

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik heb even gegoogled en kwam op hun website uit.

 

Ze fokken maarliefst 4 verschillende rassen; Berner Sennen, Beagles, Chihuahua's en Cocker Spaniels. En daarnaast ook Bengaaltjes. 

 

Wat de honden betreft vertrouw ik dat eerlijk gezegd meteen al niet zo 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^