Nachtmerrie voor iedere hondenbaas, en die van mij is ook werkelijkheid geworden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Wat fijn dat het beter met hem gaat

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Getver. En wat een mazzel dat je hond niet geschud is.

 

honden page profiel olafolaf 3 doggies

honden foto van olaf

Verschrikkelijk. Ik durf het mij zelfs niet in te beelden. Mijn maag kruipt in elkaar bij de gedachte.
Ik hoop dat jouw hondje snel genezen is. Veel sterkte met het verwerken.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Dat klinkt toch al voorzichtig positief.

Vind het knap dat Gruul er zich zo dapper en goed doorheen slaat.

En de foto's.........arme vent

 

Als ik zo lees, hoe vlug hij toch al "geestelijk " hersteld is durf ik te hopen dat dit voor hem goed afloopt.

 

Dikke knuffel voor Gruul !!

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Ik lees het nu pas,Wat erg voor gruul,hopelijk komt het weer helemaal goed.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" We zijn weer een tijdje verder dus ik dacht ik geef even een update. Gruul zijn hechtingen zijn er afgelopen zaterdag uit gegaan. Op de wond op zijn been heeft hij te veel zitten likken waardoor daar nu een schaafwond zit. De wonden zijn verder netjes geheeld, op sommige plekken was de huid te kapot waardoor die niet helemaal netjes aan elkaar is gaan zitten. En ook zitten er nog gaatjes die niet goed dicht zijn gegaan. Dat is een kwestie van wat betadine smeren en bij houden totdat ze goed dicht zijn. Ze zien er verder heel netjes uit. Ook Gruul ziet er weer goed uit, buiten zijn kale plekken om. Hij was ontzettend blij dat hij weer naar buiten toe mocht. Mensen is hij buiten een stuk meer voor op zijn hoede. Een hond waar hij normaal altijd naar blaft negeert hij nu. Maar hij kan nog steeds wel uitvallen aan de lijn naar andere honden. Dat is vooral als de hond interesse in hem toont. (de standaard losloper die hoi komt zeggen) Vandaag zijn we een half uurtje in het bos gaan lopen en daar kwam hij ook honden tegen. Daar deed hij redelijk normaal tegen, een beetje als voorheen. De laatste paar meter rent hij eropaf en dan met een boog eromheen. Hij gromt er ook wel bij en zijn haren gaan ietwat omhoog staan. Hij heeft ook wat meer de neiging om speels in de nek te bijten. Dus daar moeten we nog even goed mee opletten. Dit waren de eerste honden die hij weer zag en bij mocht. Thalia vond het allemaal wel leuk. Die kijkt een beetje de kat uit de boom en gaat dan ook snuffelen. Ik maak me geen zorgen dat hij nu niet meer bij andere honden kan, hij moet zelf het vertrouwen weer terug krijgen en met sociale honden komt dat wel goed. Die zijn gewoon lief voor hem. Maar uitbundig spelen met een andere (onbekende) hond zit er nog even niet in. Ik denk dat hij dan wel wat moeilijker kan reageren. Maar los even aan elkaar snuffelen is prima.

Hij is allang heel erg blij dat hij weer mee mag lopen. Hij dwingt je bijna haha, hij laat je niet met rust in de ochtend totdat hij zijn tuig aan heeft. Ook hebben Thalia en Gruul gisteren weer samen gespeeld met elkaar, zonder en met knuffel. De da kende hij nog, daar kon hij vooral tegen blaffen. Op een gegeven moment was hij wel stil, dus de da kijkt hem aan voor 2 sec. en hij sloeg weer aan. Dat was dus een mooie demonstratie hoe indrukwekkend aankijken kan zijn voor honden. Die geld ook zeker voor Gruul, dat was altijd al zo maar dat is nu weer wat erger geworden. En dat is helemaal niet erg, het bezoek weet aan welke regels ze zich moeten houden en dan is er niks aan de hand. Soms gaat het mis, maar dat is mede mijn eigen schuld haha. Dan zijn we een spel aan het spelen en is het erg spannend en dan juichen we omdat het goed gaat. Dat ineens juichen trikkert ook een blaf reactie van Gruul. Vanochtend was hij even de weg kwijt. Ik kwam eerder uit bed dan mijn vriend en ik stond onder de douche toen hij beneden kwam met de honden. Gruul heeft even staan blaffen en zoeken totdat hij me gevonden had. Normaal komt hij nooit de badkamer is als het water aanstaat, maar nu sprong hij bijna mee in de douche haha. Hij is niet helemaal de oude, maar dat gaat wel goed komen met goede begeleiding.

 

Nog een paar foto's van hoe hij ervoor eruit zag en nu.

Dit was de binnenkant van zijn poot. Je ziet hier op verschillende plekken dat de tanden hem oppervlakkig hebben opengehaald. Er zit een flinke bloeduitstorting die ook behoorlijk gezwollen is geweest. Zo zag zijn borstkas er dus ook uit, hier kun je het alleen goed zien omdat er niet zoveel haar zit.


Foto 1,5 week later:


Foto van de hechting op zijn been, zo zagen de hechtingen er ook uit bij zijn borst alleen heb ik daar geen foto's van. Die plek is een stuk moeilijk om goed op de foto te zetten zonder dat Gruul daar last van zou hebben.


Foto van nadat de hechtingen eruit waren. Toen durfde ik er ook pas een foto van te maken. De ene tand is onder zijn poot terecht gekomen (je ziet daar een klein beetje de wond zitten, maar zijn poot zit er vooral voor) en halverwege zie je een zwarte punt zitten. Van zijn poot tot die zwarte punt heeft hij in de bek van de rottweiler gezeten. Dat is dus bijna zijn hele borstkas.

Voor de rest heeft hij op verschillende plekken nog schaafwonden zitten van de tanden. Die zijn ook prima aan het genezen, de meeste korsten zijn er vanaf en het beginnen littekens te worden. Dus ik ben benieuwd in hoe verre die nog weg gaan trekken. "

 



Ach arme Gruul..
honingzalf werkt goed op littekens

http://www.medpets.nl/vetramil+honingzalf/ ps ben beetje kort ivm bedtijd. ;-)

honden page profiel BB&BlackyBB&Blacky 3 doggies

honden foto van BB&Blacky

Indd geen leuk verhaal.. Jeetje ik vind het heel erg! Zou niet weten hoe ik me moet gedragen als ik zoiets zou meemaken want niemand wacht hierop en wilt natuurlijk zoiets zeker niet meemaken! Heel veel beterschap en een dikke knuffel voor Gruul.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ach arme Gruul..
honingzalf werkt goed op littekens

http://www.medpets.nl/vetramil+honingzalf/

ps ben beetje kort ivm bedtijd. ;-) "

 Ik vind het heel fijne zalf, gebruik hier vaak.

Haal het zelf bij de apotheek, is goedkoper.

van Fagron, honeycure cream. Met Manuka honing.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Vreselijk, wat een angstig avontuur.
Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen.

Beterschap voor Gruul. Arm manneke.
Hopelijk zijn jullie de schrik snel te boven.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

"  

Ach arme Gruul..
honingzalf werkt goed op littekens

http://www.medpets.nl/vetramil+honingzalf/

ps ben beetje kort ivm bedtijd. ;-) "

 Thanks voor de tip!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Ik vind het heel fijne zalf, gebruik hier vaak.

Haal het zelf bij de apotheek, is goedkoper.

van Fagron, honeycure cream. Met Manuka honing. "

 




Das dan ook weer een goede tip!
Dat wist ik niet
Ga eens kijken of ze dat hier hebben.
Wat betaal jij voor een tube daarvan? O-)

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: groepsdynamiek: een tweede hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^